Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Nieuws

Vrouw leest boek op het strand

Nederland op vakantie, maar waarheen?

1 week geleden

Veel reizigers hadden al vakantieplannen staan en moesten annuleren, wijzigen of een voucher accepteren. Nu de zon ons in Nederland minder aandacht geeft dan we zouden willen, begint het toch weer te kriebelen om op reis te gaan. En die goedkope vliegtickets stimuleren dat ook. Parkeerplekken zijn nog mooi boekbaar bij ons, dus niks houdt u tegen voor een mooie reis! Nou, misschien één - niet onbelangrijk - onderdeel. Corona.

Landen waar u op moment van schrijven (7 juli) nog niet naartoe kunt zijn Groot-Brittannië, Ierland en Noorwegen. 
Landen die beperkt zijn voor vakantiegangers uit Nederland zijn Griekenland, Portugal en Zweden. U moet hier alleen wel rekening houden met controles op gezondheid, beperkingen in restaurants en een grote portie zelfredzaamheid. Naast deze zes landen, zijn er ook Europese landen die al wel weer openstaan voor toerisme. Deze landen staan hieronder opgesomd:
 • België
 • Bulgarije
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Hongarije
 • Italië
 • Kroatië
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Slovenië
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Zwitserland

Mocht uw vakantie toch doorgaan, maak het dan van tevoren af met een parkeerplaats nabij het vliegveld. Door de geannuleerde vluchten, is er meer ruimte op de officiële parkeerplaatsen nabij bijvoorbeeld Weeze, Bremen of Groningen. 


Vliegtuig in de wolken

Van code oranje naar code geel

3 weken geleden

We mogen weer! Vanaf 16 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie of de Schengenzone. Wel is het reisadvies nog 'geel', wat inhoudt dat reizen mogelijk is, maar dat u wel op risico's moet letten. Bekijk daarom goed welke regels gelden voor het gebied waar u naartoe gaat. Uw reis naar het Verenigd Koninkrijk en Zweden wordt nog wel afgewezen in verband met de gezondheidssituatie in die landen.

Parkeer erop los

De lage vliegtickets, de wonderlust en het lange thuiswerken zorgt ervoor dat mensen weer op vakantie gaan. Wacht daarom niet te lang en boek direct uw parkeerplaats nabij het vliegveld. Is het boeken te lang geleden voor u en wilt u even een opfriscursus van hoe het online boeken van een parkeerplaats werkt? Je leest het hier.


Kanaal Venetië Italië

Bespaar geld op uw vaderdagcadeau

3 weken geleden

Vaderdag staat weer voor de deur. Hierbij horen natuurlijk leuke vaderdagcadeautjes om uw vader te laten weten dat hij de beste is. Wat geeft u uw vader cadeau?

Laat ParkCare u een handje helpen

Om elk jaar met Vaderdag een nieuw en origineel cadeau te bedenken kan best lastig zijn. U wilt niet elke keer met hetzelfde aankomen maar het cadeau moet natuurlijk ook handig, leuk en passend bij uw vader zijn. Een leuk en origineel cadeau om uw vader te geven is bijvoorbeeld een korte stedentrip. U kunt de historische binnensteden van bijvoorbeeld Italiaanse stadjes bezoeken of u kunt naar een moderne stad als Berlijn vliegen. Is uw vader nou meer van de avontuurlijke reizen? Dan kunt u er voor kiezen om naar een land met prachtige natuur te vliegen om sportieve activiteiten te doen als wandelen, fietsen of varen. Vaak met dit soort reisjes bent u slechts enkele dagen weg en dan wilt u natuurlijk uw auto zo goedkoop mogelijk parkeren nabij een vliegveld. Wilt u nou een beetje kosten besparen die komen kijken bij een vaderdagtripje? Dan kan ParkCare u helpen. Wij bieden bij ParkCare namelijk de mogelijkheid om goedkope parkeerplaatsen te vinden bij vele vliegvelden in Europa. Wij vergelijken parkeeraanbieders naar uw wensen om zo een passende parkeermogelijkheid voor u te vinden voor een goede prijs. 

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? U vult uw parkeerdata in op onze homepagina. Vervolgens zult u alle beschikbare parkeerlocaties zien die voldoen aan uw wensen. U kunt hierbij ook gebruik maken van filters. Vindt u het bijvoorbeeld fijn om te parkeren in een overdekt parkeerterrein? Dan kunt u het filter ‘indoor’ aanzetten zodat u alleen parkeeraanbieders ziet die indoor parkeren als optie hebben. Ook kunt u filteren op parkeervormen. Denk hierbij aan shuttle parking en valet parking. Kortom, wilt u uw vaderdagcadeau helemaal compleet maken? Boek dan uw parkeerplaats via ParkCare en bespaar geld op uw vaderdagtrip!


Elektrische auto outdoor opladen

Het boeken van een parkeerplaats.....waar let u op?

2 maanden geleden

Het boeken van een parkeerplaats heeft vele plussen en minnen die u moet afwegen voordat u de perfecte parkeerplaats heeft gevonden. Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo maar er zijn tegenwoordig veel verschillende auto's op de markt en daar horen ook veel verschillende parkeerplekken bij. Hieronder leest u waar u op moet letten bij het boeken van een parkeerplaats, zo voorkomt u vervelende verrassingen wanneer u aankomt bij uw parkeerplaats.

Bij het boeken van een parkeerplaats moet u allereerst goed nagaan, welk type auto heb ik? De grootte van uw auto en wel of niet elektrisch opladen zijn bijvoorbeeld al twee hele belangrijke dingen bij het boeken van een parkeerplaats. 

Maximale doorrijhoogte

De grootte van uw auto is erg belangrijk omdat u vaak bij parkeerterreinen te maken heeft met een maximale doorrijhoogte. Dit houdt in dat het parkeeraanbieder een overdekt parkeerterrein heeft waarbij uw auto niet hoger kan zijn dan bijvoorbeeld twee meter. Weet u van uw auto dat het een grote en hoge auto is, dan is het verstandig om te kijken naar een parkeeraanbieder die een outdoor parkeerterrein aanbiedt. Tegenwoordig bieden veel parkeeraanbieders overdekte én onoverdekte parkeerplekken aan dus grote kans dat u slaagt bij het zoeken naar een parkeerplek voor uw grote auto. Wij bieden vele parkeeraanbieders die zowel indoor als outdoor parkeerplekken aanbieden. Bijvoorbeeld The Valet Guys Schiphol. Zij bieden parkeerservice bij Schiphol waarbij u zowel indoor als outdoor kan parkeren. 

Elektrische laadpalen

Heeft u een elektrische auto? Dan is het natuurlijk erg handig om te kijken of de parkeeraanbieder ook elektrische laadpalen tot zijn beschikking heeft. Hierbij moet u goed kijken naar waar deze laadpalen zijn gevestigd. Over het algemeen is het namelijk veiliger als deze laadpalen zijn gevestigd op een onoverdekte parkeerplaats of bij een (nood)uitgang van een overdekt parkeerterrein. Op deze manier kunnen hulpverleners altijd te hulp schieten mocht er iets gebeuren: wel zo veilig dus! Bij ParkCare zijn er verschillende mogelijkheden om uw elektrische auto outdoor te laten parkeren zodat uw auto 100% brandveilig geparkeerd staat. Vliegt u van Düsseldorf Airport? Dan is ParkenFlughafen DUS de perfectie optie voor u. Zij bieden elektrische laadpalen op een outdoor parkeerterrein.


Vliegtuig in de lucht

Vliegveld Lelystad opening opnieuw uitgesteld

3 maanden geleden

De opening van Lelystad Airport wordt opnieuw uitgesteld. Eerder werd de opening al verschoven van het voorjaar 2020 naar het najaar. Nu met het COVID-19-virus voor de kiezen, is ook het najaar niet meer haalbaar. Daarom is de voorziene datum nu november 2021 geworden.

Vliegverkeer van Schiphol overnemen

De bedoeling van Lelystad Airport is om samen met Eindhoven Airport een deel van het vliegverkeer van Schiphol over te nemen. Op deze manier ontstaat er op Schiphol meer ruimte voor zakelijk verkeer en intercontinentale vluchten. Deze verandering is een belangrijke stap in de concurrentiepositie van Nederland. Voor de particuliere reizigers betekent dit dat de kans groter is dat ze straks vanaf Eindhoven Airport of Lelystad Airport vliegen en parkeren.

Lage parkeerkosten Lelystad Airport

Als u van lage parkeertarieven houdt, dan zult u deze ontwikkeling erg gunstig vinden. Door het nieuwe vliegveld zullen de parkeerprijzen aan het begin laag zijn. Hoe de prijzen zich uiteindelijk ontwikkelen, valt nog niet te zeggen. Profiteer daarom aan het begin van deze lage prijzen en vergelijk de parkeeraanbieders bij Lelystad Airport.


Lege parkeerplaats buiten

De sfeer in Nederland is anders

3 maanden geleden

De winkelstraten zijn leger dan een maand geleden. Kooplieden lopen wat rond voor hun winkel en schudden nogmaals hun hoofd. Wat een toestand he? Niemand had vorig jaar september voor ogen gehad dat het nieuwe jaar, het mooie ronde getal 2020, met zo'n gruwel zou starten. De mensen die toch nog in de winkels te vinden zijn, zijn op hun hoede. Niet te dichtbij komen is wat iedereen wenst. Allemaal met angst voor COVID-19. 

Bied elkaar een virtuele arm

De sfeer in Nederland is anders geworden. Mensen moeten inleveren op hun sociale leven en dat is nou net iets waar wij als Nederlanders niet van gediend zijn. Wij gaan dus op zoek naar omwegen. Skype, Zoom, videobellen via WhatsApp en zelfs livestreams zijn de nieuwe standaarden geworden om in contact te komen met je vrienden, familie en collega's. Mensen blijven massaal thuis en allemaal voor het goede doel: zo snel mogelijk van het virus af te komen in Nederland. Dit kunnen wij alleen met elkaar doen. Vele bushokjes hangen al vol met deze boodschap, "Wij doen dit met elkaar". Het groepsgevoel van Nederland moet weer opkomen en we moeten elkaar een virtuele arm bieden om samen de strijd aan te gaan tegen het nieuwe coronavirus. Alleen samen kunnen we de druk in de ziekenhuizen verlagen.

Lege parkeerplaatsen bij vliegvelden

Mensen blijven thuis. Vliegvelden staan vol met vliegtuigen die niet van plan zijn te vertrekken, de passagiers ontbreken. Daarmee staan ook de parkeerplekken leeg bij de vliegvelden. De insecten die kropen onder de auto's en zich nestelden in de koelte van de schaduw moeten nu op zoek naar een ander plekje. De shuttlebuschauffeur is afgebeld, want er zijn geen klanten om naar het vliegveld te rijden. De parkeerwachters houden nog steeds de wacht, ze weten alleen niet meer waarop. Het is een sneu tafereel om naar te kijken.

Toch niet zo vanzelfsprekend

De sfeer is anders geworden, je merkt het overal. Nieuwskanalen draaien overuren om updates te geven over het virus en ziekenhuizen blijven oproepen om binnen te blijven. We zitten in een bijzondere situatie. Laten we ons houden aan de oproepen van de experts en binnen blijven. Hoe eerder dit afloopt, hoe sneller weer we het 'normale' leven kunnen oppakken en weer onze reizen naar Verweggistan kunnen boeken. En natuurlijk de parkeerplekken nabij de vliegvelden, te boeken op ParkCare. Deze hele situatie is weer een wake-up call. Het 'normale' leven van ons, waar we zo graag over mogen zeuren, is toch niet zo vanzelfsprekend.Vraagteken op memoblaadje

Prijzen dalen door Corona virus

4 maanden geleden

Velen zullen het inmiddels al gehoord hebben. Het Corona virus verspreidt zich sinds februari over Europa. Dit heeft natuurlijk effecten op vele aspecten in onze samenleving. 
Lees hieronder welke effecten het heeft op vliegen en parkeren.

Door het Corona virus zijn de prijzen van vliegtickets flink gedaald. Daardoor zijn ook de prijzen van parkeerplaatsen gedaald. Het is dus eigenlijk een goed moment om een parkeerplaats te boeken. Boekt u nu al een parkeerplaats voor een vlucht die later dit jaar plaats zal vinden, dan bespaart u veel geld. ParkCare is een online parkeervergelijker. Wij bekijken uw wensen en vergelijken alle parkeeraanbieders die bij u passen. Hierdoor boekt u met ons altijd iets wat bij u past en dankzij onze laagste prijsgarantie betaalt u nooit te veel. Vliegt u bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf, dan vergelijkt u eenvoudig alle parkeeraanbieders bij Düsseldorf en boekt u binnen twee minuten uw plek. Wilt u zich eerst nog wat meer verdiepen in alle mogelijke parkeervormen die parkeeraanbieders tegenwoordig aanbieden? Neem dan eens een kijkje bij onze parkeervormen. Wij bieden een handig overzicht met alle voor-en nadelen per parkeervorm en daarbij vindt u ook een handige uitleg.


Auto's op parkeerplaats

Nieuwe Officiële Parkeerplaatsen bij Weeze Airport

4 maanden geleden

Goed nieuws! Sindskort hebben wij bij ParkCare samenwerkingen met drie officiële parkeeraanbieders bij Weeze Airport. Deze parkeeraanbieders bieden goedkope, veilige én betrouwbare parkeerplekken op loopafstand van de terminal. Boekt u bij deze parkeeraanbieders, dan maakt u gebruik van de parkeervorm Park & Walk. Dit houdt in dat u na het parkeren van uw auto, kunt lopen naar de terminal. U heeft dus geen ander vervoer meer nodig, zoals een shuttle bus of valet parking. Dus wilt u graag goedkoop parkeren bij Weeze Airport? Maak gebruik van de P1, P2 en P3!

Parkeren Weeze Airport met P1, P2 en P3

Park & Walk is een fijne manier van parkeren. U heeft namelijk geen extra kosten door vervoer naar het vliegveld, deze kosten heeft u wel bij een parkeeraanbieder ver weg van het vliegveld. Met deze parkeerplaatsen kunt u uw auto parkeren en vervolgens via de looppaden op een veilige manier naar de terminal lopen. Het is dus ook een geschikte manier van parkeren voor mindervaliden. Daarnaast zijn deze parkeerplaatsen geschikt voor zowel kort als lang parkeren.

Wat erg fijn is bij de officiële parkeeraanbieders van Weeze Airport, is dat u meerdere opties heeft waar u tussen kunt kiezen. Ze bieden u P1, P2 en P3.
P1 Weeze Airport is de parkeerplaats die het dichtstbij de terminal ligt. De parkeerplaats bevindt zich direct naast de terminal waardoor de loopafstand zo beperkt mogelijk is gebleven. U betaalt voor deze parkeeraanbieder daardoor ook iets meer. P3 Weeze Airport ligt wat verder van de luchthaven af en daardoor is deze parkeerplaats ook een stukje goedkoper dan P1. Het gevolg is natuurlijk wel dat de loopafstand wat groter wordt. Wilt u nou een tussenweg tussen P1 en P3? Ga dan voor P2 Weeze Airport. Deze parkeerplaats ligt tussen P1 en P3. Het is daardoor goedkoper dan P1 en dichterbij dan P3.

Kortom, deze drie officiële parkeerplaatsen bieden voor ieder wat wils: ze bieden verschillende loopafstanden met bijpassende prijzen. Goedkoop parkeren bij Weeze Airport op loopafstand van de terminal? Ga voor P1, P2 of P3!
Vingers touch

ParkCare breidt uit!

5 maanden geleden

ParkCare groeit, en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Het groeien van ParkCare betekent namelijk dat we u nog beter van dienst kunnen zijn. Het aanbod aan parkeeraanbieders is namelijk uitgebreid, waardoor u nog meer keuze heeft. Maar naast nog meer keuze, hebben we tegenwoordig ook een Spaanse en Franse site die speciaal zijn opgezet om de Spaanse en Franse klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Nieuwe parkeeraanbieders

ParkCare is veel verschillende samenwerkingen aangegaan de afgelopen tijd. Het aanbod is flink uitgebreid, met het gevolg dat er nog meer te vergelijken valt. U kunt specifieker zijn in uw wensen, want meer aanbod betekent ook meer soorten aanbieders met ieder hun eigen kwaliteiten en services. Neem als voorbeeld, Tip Top Valet Service Schiphol. Deze parkeeraanbieder kunt u sinds december vinden op de site van ParkCare. Zij bieden u 24/7 valet service. Maar maakt u liever gebruik van shuttle service zodat u zelf uw auto parkeert? Dan kunt u boeken bij The Shuttle Guys Schiphol, wij werken sinds december met deze parkeeraanbieder samen waardoor het aanbod is shuttle service bij Schiphol weer gegroeid is.

Nieuwe websites: ParkCare gaat internationaal!

Sindskort is er niet alleen een Nederlandse ParkCare site maar wij hebben tegenwoordig ook een Spaanse en Franse website! Deze websites zijn gecreëerd om Spaans en Frans sprekende klanten ook de mogelijkheid te geven om betrouwbare parkeeraanbieders te vergelijken met ParkCare. Op de Spaanse site kunt u vele parkeeraanbieders vinden voor zeven verschillende Spaanse vliegvelden. U kunt bijvoorbeeld alle parkeeraanbieders vergelijken bij Madrid Airport. Op de Franse site kunt u voor meer dan alleen de Franse parkeeraanbieders terecht, hier vindt u namelijk alle parkeeraanbieders voor vele vliegvelden in Frankrijk, België, Duitsland en Zwitserland. Kijk bijvoorbeeld tussen alle parkeeraanbieders bij Zürich Airport.


Vliegtuig van Ryanair

Veel vluchten geschrapt bij Ryanair

8 maanden geleden

 Wie binnenkort een vlucht met luchtvaartmaatschappij Ryanair op de agenda heeft staan, moet even goed in de gaten houden of deze vlucht wel doorgaat. Ryanair gaat de komende zes weken een groot aantal vluchten cancelen als gevolg van een personeelstekort. Volgens het bedrijf zelf heeft dit te maken met nog op te nemen vakanties van het personeel. De luchtvaartmaatschappij schrapt de vluchten, onder andere op Eindhoven Airport, om calamiteiten zoals vertragingen te voorkomen. Gedupeerden kunnen hun vlucht om laten boeken of hun geld terugkrijgen. 

Dagelijks tot 50 vluchten gecandeld
Gedurende de komende zes weken kan het dus zijn dat uw vlucht met Ryanair geannuleerd wordt. Houd daarom uw mail goed in de gaten. U krijgt namelijk een email als uw vlucht gecanceld wordt. De luchtvaartmaatschappij noemde eerst problemen met vakantieroosters als reden voor het uitvallen van de vluchten. Later bleek echter dat er ook sprake is van andere omstandigheden, zoals stakingen van piloten. Wat de exacte reden ook is, er worden tot wel 5o vluchten per dag geschrapt. Als gevolg hiervan zijn veel reizigers woedend. Dit komt onder andere door de communicatieproblemen. Niet iedereen heeft namelijk altijd en overal toegang tot zijn email, zeker niet op vakantie. Daarom horen sommige passagiers pas op het vliegveld dat hun terugvlucht niet doorgaat. Een vervangende vlucht of het geld terug is dan niet zoveel meer waard. Ons advies aan reizigers die een vlucht met Ryanair hebben gepland, is als volgt: probeer zo veel mogelijk uw mail te controleren. Zodoende weet u het op tijd als uw vlucht niet doorgaat. U kunt dan desnoods een andere vlucht plannen en op uw gemak een geschikte parkeerplaats zoeken.


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe