Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Nieuws

Vliegveld in buitenland

Vertrekken vanuit het buitenland

1 maand geleden

De meeste mensen in Nederland gaan naar Schiphol of een van de andere vliegvelden in Nederland als ze met het vliegtuig op vakantie gaan. Echter steeds meer mensen vertrekken liever vanuit het buitenland voordat ze écht met vakantie gaan. Zo gaan veel mensen naar vliegvelden in Duitsland of België. De reden hiervoor is de prijs. Sommige luchthavens die net over de grens gelegen zijn, bieden een mooie prijs aan waar Schiphol (met dezelfde afstand) dan niet tegenop kan. Taal is tegenwoordig ook geen grote barrière meer. Alles staat bij de buitenlandse vliegvelden duidelijk aangegeven en de mensen redden zich eenvoudig met een beetje Engels.

Waarom vertrekken vanuit het buitenland?

De reden dat mensen vanuit het buitenland vertrekken is omdat de vliegtickets in het buitenland vaak goedkoper zijn dan in Nederland. Dit komt doordat de vakantieperiodes in het buitenland meestal niet gelijk lopen met die van Nederland. Tijdens een vakantieperiode in Nederland, dalen daarom de ticketprijzen van onze buurlanden. Ook zijn de prijzen in het buitenland vaak goedkoper, omdat Nederland een hoger tarief belastingtarief hanteert. Dit tarief verschilt per luchthaven. Het ligt er namelijk aan hoeveel toeslag de luchthaven voor zichzelf hanteert. Bent u van plan om op vakantie te gaan en denkt u eraan om vanuit het buitenland te vertrekken? Dan kunt u makkelijk aanbieders vergelijken en boeken op ParkCare, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en België.

Populaire luchthavens

Er zijn meerdere keuzes als u wilt vertrekken bij een luchthaven in het buitenland. In België zijn de populairste luchthavens bij Nederlanders: Brussel Airport. Deze luchthaven ligt in de hoofdstad van België en is relatief dichtbij Nederland. Ook is er nog Charleroi Airport. Dit vliegveld is iets verder dan Brussel als u vanuit Nederland reist, maar het is nog steeds een makkelijke luchthaven om te bereiken met goede vliegtickets. Populaire luchthavens in Duitsland zijn: Luchthaven Weeze. Dit vliegveld ligt net naast Nederland, ten hoogte van ’s  Hertogenbosch. Een andere populaire luchthaven is die van Keulen. De luchthaven in Keulen is iets verder weg dan Weeze maar wanneer je erg zuidelijk in het land woont kan vliegveld Keulen goed van pas komen. Andere populaire luchthavens in Duitsland zijn: Düsseldorf, Frankfurt en Bremen. Ook al lijken België en Duitsland ver weg vanaf Nederland, de reistijd is soms zelfs korter dan wanneer u naar Amsterdam zou gaan. Bekijk daarom niet alleen de ticketprijzen, maar ook hoeveel benzine u kwijt bent aan de reis naar het vliegveld. Zo is Düsseldorf Airport een heel logische optie gezien vanuit Zwolle. Vanuit het noorden van het land komt Bremen Airport weer eerder in beeld dan Düsseldorf Airport.


Vliegtuig in de lucht

Tijdperk na corona

1 maand geleden

Een halfjaar geleden, sinds de eerste Covid-19 persconferentie met Minister-president Mark Rutte en voormalig Minister voor Medische Zorg Bruno Bruins zat Nederland op het puntje van haar stoel. Niemand wist wat er écht gaande is, maar één ding was zeker. Er is een zeer besmettelijke virus onder ons. Na de intelligente lockdown gingen mensen langzamerhand steeds meer op vakantie. Sterker nog, door het wereldwijde virus kunt u profiteren van héle lage vliegticketprijzen. Alle luchtvaartmaatschappijen hebben extra maatregelen genomen om vliegen tijdens corona zo toegankelijk mogelijk te maken. Hierbij is het dragen van een mondkapje aan boord verplicht. Veel Nederlanders hebben het de afgelopen twee maanden alweer aangedurfd om op vakantie te gaan. Ook u kunt, houdend aan de RIVM maatregelen, het vliegtuig pakken er tussenuit gaan. Let hierbij wel op de adviezen van de overheid en de landelijke codes.

ParkCare biedt u graag de voordeligste parkeerplaats die u van tevoren al kunt reserveren via onze website. Hierdoor hoeft u, onderweg naar het vliegveld, alleen nog maar na te denken of u wel een mondkapje en uw zwemkleding bij u heeft.

Vakantieopties 2020


Er is op dit moment een dringend reisadvies voor mensen die naar het buitenland moeten of willen. Landen die de overheid een gele kleur heeft gegeven bestempelen zij met: 'Let op, veiligheidsrisico’s'. De volgende stap is de kleur oranje. Dit betekent alleen noodzakelijke reizen. Een aantal van de landen in Europa met een gele kleur zijn bijvoorbeeld: België, Duitsland, Denemarken, (grote delen van) Frankrijk, Griekenland, Italië, Luxemburg en Zweden op het moment van schrijven. Vakanties buiten Europa worden op dit moment nog afgeraden, maar binnen de Europese grenzen liggen dus genoeg opties. Van een wandelvakantie in Denemarken, tot een strandvakantie aan de Franse kust. ParkCare zorgt er ondertussen voor dat uw auto veilig staat. Benieuwd hoe? Hier leest u hoe onze service in elkaar zit.


Parkeerplaats bij vliegveld met zonsondergang

Vlucht geannuleerd, wat nu?

1 maand geleden

Koffers gepakt, huisdier naar het pension, in de auto richting het vliegveld om er vervolgens achter te komen dat uw vlucht geannuleerd is.

Waarom worden vluchten geannuleerd?

Er zijn meerdere redenen voor luchtvaartmaatschappijen om een vlucht te annuleren. Meestal als een vlucht geannuleerd wordt komt dat door vertraging van vorige vluchten. Het is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper om een of twee vluchten te annuleren zodat de volgende vluchten volgens schema kunnen blijven vertrekken. op deze manier blijft de schade beperkt.
In ongeveer 30% van de gevallen wordt een vlucht geannuleerd door technische mankementen aan het vliegtuig. Uiteraard wordt er niet gevlogen met een toestel waarvan de veiligheid ervan niet kan worden gewaarborgd. 
Naast vertraging en technische mankementen hebben luchtvaartmaatschappijen ook te maken met de pandemie die op dit moment gaande is. Waarschijnlijk heeft u het wel meegekregen in het nieuws: annuleringen door Covid-19, daarom is het juist nu handig om te weten waar u aan toe bent wanneer uw vlucht niet door gaat.
Waar u bij reisorganisaties bij annulering als consument recht heeft op teruggave van uw ticket prijs, hangt dit bij het huren van uw parkeerplaats af van uw annuleringsverzekering.

Parkeerplaats annuleren

Dus stel, uw vlucht is geannuleerd, wat doet u dan? Naast dat u contact opneemt met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en waarschijnlijk flink baalt, is het ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met het parkeerbedrijf waar u uw auto heeft geparkeerd. Met de annuleringsverzekering die bij elk reserveringformulier wordt aangeboden, kunt u kosteloos tot aan de start van uw boeking uw parkeerplek annuleren. Ik zou deze verzekering dan ook aan iedereen aanraden om met een gerust gevoel een parkeerplek bij een vliegveld te reserveren in deze tijd van Corona en lichte onzekerheid. Heeft u bij het boeken geen annuleringsverzekering genomen? Dan kunt u tot 24 uur voor de start van de boeking annuleren, hiervoor wordt wel 15% administratiekosten in rekening gebracht.

Gaat mijn vlucht geannuleerd worden?

Het is op dit moment redelijk in te schatten of een vlucht geannuleerd gaat worden of niet. Afgaand op de door de overheid gegeven adviezen, kiezen de verschillende luchtvaartmaatschappijen zelf of ze het verstandig vinden om een vlucht door te laten gaan of niet. Maar mocht uw vlucht onverhoopt toch worden geannuleerd door wat voor reden dan ook, dan weet u nu wat u moet doen.


Auto's parkeren in vakken

Etiquette van het parkeren

2 maanden geleden

Overal waar u komt heeft u te maken met ongeschreven regels. Wetmatigheden die niemand u vertelt heeft als kind, maar waar iedereen wel van af weet. Het is aan u om hier ooit een keer in het leven achter te komen en sinds die tijd eraan te houden. Voor parkeren geldt niets anders. Wellicht was het als kind nog iets te vroeg om hierbij stil te staan, tijdens de gouwe oude rijlessen zijn u een aantal zaken vast opgevallen. Hieronder beschrijven wij deze ongeschreven etiquette regels opdat het parkeren vanaf nu vlekkeloos verloopt.

1. Vijf seconden-regel met het waarschuwingslicht

Even snel de auto op de stoep parkeren om een brief in de brievenbus te gooien kan binnen vijf seconden. Een patatje speciaal bestellen met extra veel uien, afrekenen en toch nog een milkshake erbij redt u niet binnen deze vijf seconden-regel. Ga dan netjes in een parkeervak parkeren en loop richting de snackbar.

2. Focus, focus, focus

De radio in de auto uitdoen om de auto in te parkeren is nog niet eens zo'n heel slecht idee. De karaoke-playlist meezingen en tegelijkertijd recht het parkeervak inrijden blijkt lastiger dan gedacht. Ligt er een stevig parcour op u te wachten voordat u de deur uit kunt stappen? Draai de radio knop iets zachter of zelfs helemaal uit om uw concentratie te behouden. Daarnaast stapt u toch zo uit, dus dan moet de radio ook uit.

3. Subtiel de les lezen

Wanneer u door elkaar wordt geschud in de bijrijderstoel, is het zeer verleidelijk om hier een paar kreten over los te laten. Zonder filter. Om het gewenste effect te krijgen zonder een boze rijder, kunt u beter uw aanpak veranderen. In plaats van te zeggen: "Zo hé, ga maar weer terug naar de rijschool!" kunt u het best eerst een link met uw eigen rijgedrag vinden en hier vervolgens een tip over geven: "Ja lastige bochten zijn dit. Ik heb er ook wel eens wat moeite mee. Je kan hem altijd nog wat naar links draaien voordat je hem insteekt". Scheelt u behalve een extra halve parkeerplek ook een boze vriend.

4. Eindje lopen is gezond

Als u zelf weet dat ui een slechte fileparkeerder bent, bespaar u de stress en parkeer een eindje verder op. Een stukje lopen is alleen maar gezocht en kunt u de benen strekken na een lange rit. De gedachte dat u zo dicht mogelijk bij uw bestemming moet parkeren kunt u het beste laten varen. Het geeft veel meer rust. En vaak begint uw dag/bezoek met het parkeren en niemand wil beginnen met stress. Bij onze huidig vliegveld parkeeraanbod heeft u het geluk dat u vrijwel nooit hoeft te fileparkeren. Vooruit insteken, achteruit insteken. Dat zijn de twee opties. Of u laat het een ander doen met Valet parkeren. Nog makkelijker.

5. Vergeet het parkeerautomaat, betaal online

De tijd van met kwartjes betalen bij de parkeerautomaat is verleden tijd. Tegenwoordig bent u het snelst uit de voeten met het van tevoren online regelen van uw parkeerplek. Bespaart u flink wat gedoe en weet u van tevoren precies hoeveel het gaat kosten. Dat was namelijk altijd een verrassing hoeveel de betaalautomaat dit keer zou vragen voor dat ene bezoekje aan Amsterdam.


Man met mondkapje

Maatregelen tijdens het parkeren en vliegen

2 maanden geleden

Vliegen in tijden van corona. Dat werkt nét even wat anders dan 'voor corona'. Praten jullie net als wij hier op kantoor ook al in termen van 'voor corona' en 'tijdens corona'? A fin, de 1,5 meter cultuur valt niet te ontkennen en ook in het vliegtuig worden diverse maatregelen getroffen.

Aan het begin van corona werden veel particuliere vluchten geannuleerd, grenzen afgesloten en op vakantie gaan was niet sociaal wenselijk en totaal niet verantwoord. Een paar maanden later werd het allemaal iets rustiger en zijn toch velen vertrokken buiten de Nederlandse grenzen. Alleen dan nu met afstand en mondkapje.

Waar moet u op letten in tijden van corona?

Het mondkapje. Handen wassen. 1,5 meter afstand. Dit zijn de drie cruciale regels op het vliegveld en in het vliegtuig. Het mondkapje moet u bij de check-in dragen, tijdens de security- en grensprocessen en bij het boarden. Vervolgens draagt u hem ook de hele rit in het vliegtuig.

Uw handen dient u regelmatig te wassen en te niesen en hoesten in de binnenkant van uw elleboog. Raak ook zo weinig mogelijk dingen aan met uw handen om besmettingsgevaar te voorkomen.  Dit geldt tevens voor het betalen. Betaal indien mogelijk contactloos.

Op Schiphol wordt u gevraagd om een gezondheidsverklaring mee te nemen. Deze kunt u eenvoudig downloaden op de website van de overheid met de naam "Gezondheidsverklaring reizigers".

Vertrekt mijn vlucht nog wel?

Met het wereldwijde virus verschillen de reisadviezen. Bij gebieden met code oranje wordt geadviseerd om niet hierheen te gaan als dat niet nodig is. Hierdoor kan uw vakantie in het water vallen en de reis wellicht niet doorgaan. Houd daarom te allen tijden de meest actuele reisadviezen in de gaten.


Vrouw leest boek op het strand

Nederland op vakantie, maar waarheen?

3 maanden geleden

Veel reizigers hadden al vakantieplannen staan en moesten annuleren, wijzigen of een voucher accepteren. Nu de zon ons in Nederland minder aandacht geeft dan we zouden willen, begint het toch weer te kriebelen om op reis te gaan. En die goedkope vliegtickets stimuleren dat ook. Parkeerplekken zijn nog mooi boekbaar bij ons, dus niks houdt u tegen voor een mooie reis! Nou, misschien één - niet onbelangrijk - onderdeel. Corona.

Landen waar u op moment van schrijven (7 juli) nog niet naartoe kunt zijn Groot-Brittannië, Ierland en Noorwegen. 
Landen die beperkt zijn voor vakantiegangers uit Nederland zijn Griekenland, Portugal en Zweden. U moet hier alleen wel rekening houden met controles op gezondheid, beperkingen in restaurants en een grote portie zelfredzaamheid. Naast deze zes landen, zijn er ook Europese landen die al wel weer openstaan voor toerisme. Deze landen staan hieronder opgesomd:
 • België
 • Bulgarije
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Hongarije
 • Italië
 • Kroatië
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Slovenië
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Zwitserland

Mocht uw vakantie toch doorgaan, maak het dan van tevoren af met een parkeerplaats nabij het vliegveld. Door de geannuleerde vluchten, is er meer ruimte op de officiële parkeerplaatsen nabij bijvoorbeeld Weeze, Bremen of Groningen. 


Vliegtuig in de wolken

Van code oranje naar code geel

3 maanden geleden

We mogen weer! Vanaf 16 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie of de Schengenzone. Wel is het reisadvies nog 'geel', wat inhoudt dat reizen mogelijk is, maar dat u wel op risico's moet letten. Bekijk daarom goed welke regels gelden voor het gebied waar u naartoe gaat. Uw reis naar het Verenigd Koninkrijk en Zweden wordt nog wel afgewezen in verband met de gezondheidssituatie in die landen.

Parkeer erop los

De lage vliegtickets, de wonderlust en het lange thuiswerken zorgt ervoor dat mensen weer op vakantie gaan. Wacht daarom niet te lang en boek direct uw parkeerplaats nabij het vliegveld. Is het boeken te lang geleden voor u en wilt u even een opfriscursus van hoe het online boeken van een parkeerplaats werkt? Je leest het hier.


Kanaal Venetië Italië

Bespaar geld op uw vaderdagcadeau

4 maanden geleden

Vaderdag staat weer voor de deur. Hierbij horen natuurlijk leuke vaderdagcadeautjes om uw vader te laten weten dat hij de beste is. Wat geeft u uw vader cadeau?

Laat ParkCare u een handje helpen

Om elk jaar met Vaderdag een nieuw en origineel cadeau te bedenken kan best lastig zijn. U wilt niet elke keer met hetzelfde aankomen maar het cadeau moet natuurlijk ook handig, leuk en passend bij uw vader zijn. Een leuk en origineel cadeau om uw vader te geven is bijvoorbeeld een korte stedentrip. U kunt de historische binnensteden van bijvoorbeeld Italiaanse stadjes bezoeken of u kunt naar een moderne stad als Berlijn vliegen. Is uw vader nou meer van de avontuurlijke reizen? Dan kunt u er voor kiezen om naar een land met prachtige natuur te vliegen om sportieve activiteiten te doen als wandelen, fietsen of varen. Vaak met dit soort reisjes bent u slechts enkele dagen weg en dan wilt u natuurlijk uw auto zo goedkoop mogelijk parkeren nabij een vliegveld. Wilt u nou een beetje kosten besparen die komen kijken bij een vaderdagtripje? Dan kan ParkCare u helpen. Wij bieden bij ParkCare namelijk de mogelijkheid om goedkope parkeerplaatsen te vinden bij vele vliegvelden in Europa. Wij vergelijken parkeeraanbieders naar uw wensen om zo een passende parkeermogelijkheid voor u te vinden voor een goede prijs. 

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? U vult uw parkeerdata in op onze homepagina. Vervolgens zult u alle beschikbare parkeerlocaties zien die voldoen aan uw wensen. U kunt hierbij ook gebruik maken van filters. Vindt u het bijvoorbeeld fijn om te parkeren in een overdekt parkeerterrein? Dan kunt u het filter ‘indoor’ aanzetten zodat u alleen parkeeraanbieders ziet die indoor parkeren als optie hebben. Ook kunt u filteren op parkeervormen. Denk hierbij aan shuttle parking en valet parking. Kortom, wilt u uw vaderdagcadeau helemaal compleet maken? Boek dan uw parkeerplaats via ParkCare en bespaar geld op uw vaderdagtrip!


Elektrische auto outdoor opladen

Het boeken van een parkeerplaats.....waar let u op?

6 maanden geleden

Het boeken van een parkeerplaats heeft vele plussen en minnen die u moet afwegen voordat u de perfecte parkeerplaats heeft gevonden. Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo maar er zijn tegenwoordig veel verschillende auto's op de markt en daar horen ook veel verschillende parkeerplekken bij. Hieronder leest u waar u op moet letten bij het boeken van een parkeerplaats, zo voorkomt u vervelende verrassingen wanneer u aankomt bij uw parkeerplaats.

Bij het boeken van een parkeerplaats moet u allereerst goed nagaan, welk type auto heb ik? De grootte van uw auto en wel of niet elektrisch opladen zijn bijvoorbeeld al twee hele belangrijke dingen bij het boeken van een parkeerplaats. 

Maximale doorrijhoogte

De grootte van uw auto is erg belangrijk omdat u vaak bij parkeerterreinen te maken heeft met een maximale doorrijhoogte. Dit houdt in dat het parkeeraanbieder een overdekt parkeerterrein heeft waarbij uw auto niet hoger kan zijn dan bijvoorbeeld twee meter. Weet u van uw auto dat het een grote en hoge auto is, dan is het verstandig om te kijken naar een parkeeraanbieder die een outdoor parkeerterrein aanbiedt. Tegenwoordig bieden veel parkeeraanbieders overdekte én onoverdekte parkeerplekken aan dus grote kans dat u slaagt bij het zoeken naar een parkeerplek voor uw grote auto. Wij bieden vele parkeeraanbieders die zowel indoor als outdoor parkeerplekken aanbieden. Bijvoorbeeld The Valet Guys Schiphol. Zij bieden parkeerservice bij Schiphol waarbij u zowel indoor als outdoor kan parkeren. 

Elektrische laadpalen

Heeft u een elektrische auto? Dan is het natuurlijk erg handig om te kijken of de parkeeraanbieder ook elektrische laadpalen tot zijn beschikking heeft. Hierbij moet u goed kijken naar waar deze laadpalen zijn gevestigd. Over het algemeen is het namelijk veiliger als deze laadpalen zijn gevestigd op een onoverdekte parkeerplaats of bij een (nood)uitgang van een overdekt parkeerterrein. Op deze manier kunnen hulpverleners altijd te hulp schieten mocht er iets gebeuren: wel zo veilig dus! Bij ParkCare zijn er verschillende mogelijkheden om uw elektrische auto outdoor te laten parkeren zodat uw auto 100% brandveilig geparkeerd staat. Vliegt u van Düsseldorf Airport? Dan is ParkenFlughafen DUS de perfectie optie voor u. Zij bieden elektrische laadpalen op een outdoor parkeerterrein.


Vliegtuig in de lucht

Vliegveld Lelystad opening opnieuw uitgesteld

6 maanden geleden

De opening van Lelystad Airport wordt opnieuw uitgesteld. Eerder werd de opening al verschoven van het voorjaar 2020 naar het najaar. Nu met het COVID-19-virus voor de kiezen, is ook het najaar niet meer haalbaar. Daarom is de voorziene datum nu november 2021 geworden.

Vliegverkeer van Schiphol overnemen

De bedoeling van Lelystad Airport is om samen met Eindhoven Airport een deel van het vliegverkeer van Schiphol over te nemen. Op deze manier ontstaat er op Schiphol meer ruimte voor zakelijk verkeer en intercontinentale vluchten. Deze verandering is een belangrijke stap in de concurrentiepositie van Nederland. Voor de particuliere reizigers betekent dit dat de kans groter is dat ze straks vanaf Eindhoven Airport of Lelystad Airport vliegen en parkeren.

Lage parkeerkosten Lelystad Airport

Als u van lage parkeertarieven houdt, dan zult u deze ontwikkeling erg gunstig vinden. Door het nieuwe vliegveld zullen de parkeerprijzen aan het begin laag zijn. Hoe de prijzen zich uiteindelijk ontwikkelen, valt nog niet te zeggen. Profiteer daarom aan het begin van deze lage prijzen en vergelijk de parkeeraanbieders bij Lelystad Airport.


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe