Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Nieuws

Vliegtuig in de lucht

Vliegveld Lelystad opening opnieuw uitgesteld

5 dagen geleden

De opening van Lelystad Airport wordt opnieuw uitgesteld. Eerder werd de opening al verschoven van het voorjaar 2020 naar het najaar. Nu met het COVID-19-virus voor de kiezen, is ook het najaar niet meer haalbaar. Daarom is de voorziene datum nu november 2021 geworden.

Vliegverkeer van Schiphol overnemen

De bedoeling van Lelystad Airport is om samen met Eindhoven Airport een deel van het vliegverkeer van Schiphol over te nemen. Op deze manier ontstaat er op Schiphol meer ruimte voor zakelijk verkeer en intercontinentale vluchten. Deze verandering is een belangrijke stap in de concurrentiepositie van Nederland. Voor de particuliere reizigers betekent dit dat de kans groter is dat ze straks vanaf Eindhoven Airport of Lelystad Airport vliegen en parkeren.

Lage parkeerkosten Lelystad Airport

Als u van lage parkeertarieven houdt, dan zult u deze ontwikkeling erg gunstig vinden. Door het nieuwe vliegveld zullen de parkeerprijzen aan het begin laag zijn. Hoe de prijzen zich uiteindelijk ontwikkelen, valt nog niet te zeggen. Profiteer daarom aan het begin van deze lage prijzen en vergelijk de parkeeraanbieders bij Lelystad Airport.


Lege parkeerplaats buiten

De sfeer in Nederland is anders

1 week geleden

De winkelstraten zijn leger dan een maand geleden. Kooplieden lopen wat rond voor hun winkel en schudden nogmaals hun hoofd. Wat een toestand he? Niemand had vorig jaar september voor ogen gehad dat het nieuwe jaar, het mooie ronde getal 2020, met zo'n gruwel zou starten. De mensen die toch nog in de winkels te vinden zijn, zijn op hun hoede. Niet te dichtbij komen is wat iedereen wenst. Allemaal met angst voor COVID-19. 

Bied elkaar een virtuele arm

De sfeer in Nederland is anders geworden. Mensen moeten inleveren op hun sociale leven en dat is nou net iets waar wij als Nederlanders niet van gediend zijn. Wij gaan dus op zoek naar omwegen. Skype, Zoom, videobellen via WhatsApp en zelfs livestreams zijn de nieuwe standaarden geworden om in contact te komen met je vrienden, familie en collega's. Mensen blijven massaal thuis en allemaal voor het goede doel: zo snel mogelijk van het virus af te komen in Nederland. Dit kunnen wij alleen met elkaar doen. Vele bushokjes hangen al vol met deze boodschap, "Wij doen dit met elkaar". Het groepsgevoel van Nederland moet weer opkomen en we moeten elkaar een virtuele arm bieden om samen de strijd aan te gaan tegen het nieuwe coronavirus. Alleen samen kunnen we de druk in de ziekenhuizen verlagen.

Lege parkeerplaatsen bij vliegvelden

Mensen blijven thuis. Vliegvelden staan vol met vliegtuigen die niet van plan zijn te vertrekken, de passagiers ontbreken. Daarmee staan ook de parkeerplekken leeg bij de vliegvelden. De insecten die kropen onder de auto's en zich nestelden in de koelte van de schaduw moeten nu op zoek naar een ander plekje. De shuttlebuschauffeur is afgebeld, want er zijn geen klanten om naar het vliegveld te rijden. De parkeerwachters houden nog steeds de wacht, ze weten alleen niet meer waarop. Het is een sneu tafereel om naar te kijken.

Toch niet zo vanzelfsprekend

De sfeer is anders geworden, je merkt het overal. Nieuwskanalen draaien overuren om updates te geven over het virus en ziekenhuizen blijven oproepen om binnen te blijven. We zitten in een bijzondere situatie. Laten we ons houden aan de oproepen van de experts en binnen blijven. Hoe eerder dit afloopt, hoe sneller weer we het 'normale' leven kunnen oppakken en weer onze reizen naar Verweggistan kunnen boeken. En natuurlijk de parkeerplekken nabij de vliegvelden, te boeken op ParkCare. Deze hele situatie is weer een wake-up call. Het 'normale' leven van ons, waar we zo graag over mogen zeuren, is toch niet zo vanzelfsprekend.Vraagteken op memoblaadje

Prijzen dalen door Corona virus

3 weken geleden

Velen zullen het inmiddels al gehoord hebben. Het Corona virus verspreidt zich sinds februari over Europa. Dit heeft natuurlijk effecten op vele aspecten in onze samenleving. 
Lees hieronder welke effecten het heeft op vliegen en parkeren.

Door het Corona virus zijn de prijzen van vliegtickets flink gedaald. Daardoor zijn ook de prijzen van parkeerplaatsen gedaald. Het is dus eigenlijk een goed moment om een parkeerplaats te boeken. Boekt u nu al een parkeerplaats voor een vlucht die later dit jaar plaats zal vinden, dan bespaart u veel geld. ParkCare is een online parkeervergelijker. Wij bekijken uw wensen en vergelijken alle parkeeraanbieders die bij u passen. Hierdoor boekt u met ons altijd iets wat bij u past en dankzij onze laagste prijsgarantie betaalt u nooit te veel. Vliegt u bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf, dan vergelijkt u eenvoudig alle parkeeraanbieders bij Düsseldorf en boekt u binnen twee minuten uw plek. Wilt u zich eerst nog wat meer verdiepen in alle mogelijke parkeervormen die parkeeraanbieders tegenwoordig aanbieden? Neem dan eens een kijkje bij onze parkeervormen. Wij bieden een handig overzicht met alle voor-en nadelen per parkeervorm en daarbij vindt u ook een handige uitleg.


Auto's op parkeerplaats

Nieuwe Officiële Parkeerplaatsen bij Weeze Airport

1 maand geleden

Goed nieuws! Sindskort hebben wij bij ParkCare samenwerkingen met drie officiële parkeeraanbieders bij Weeze Airport. Deze parkeeraanbieders bieden goedkope, veilige én betrouwbare parkeerplekken op loopafstand van de terminal. Boekt u bij deze parkeeraanbieders, dan maakt u gebruik van de parkeervorm Park & Walk. Dit houdt in dat u na het parkeren van uw auto, kunt lopen naar de terminal. U heeft dus geen ander vervoer meer nodig, zoals een shuttle bus of valet parking. Dus wilt u graag goedkoop parkeren bij Weeze Airport? Maak gebruik van de P1, P2 en P3!

Parkeren Weeze Airport met P1, P2 en P3

Park & Walk is een fijne manier van parkeren. U heeft namelijk geen extra kosten door vervoer naar het vliegveld, deze kosten heeft u wel bij een parkeeraanbieder ver weg van het vliegveld. Met deze parkeerplaatsen kunt u uw auto parkeren en vervolgens via de looppaden op een veilige manier naar de terminal lopen. Het is dus ook een geschikte manier van parkeren voor mindervaliden. Daarnaast zijn deze parkeerplaatsen geschikt voor zowel kort als lang parkeren.

Wat erg fijn is bij de officiële parkeeraanbieders van Weeze Airport, is dat u meerdere opties heeft waar u tussen kunt kiezen. Ze bieden u P1, P2 en P3.
P1 Weeze Airport is de parkeerplaats die het dichtstbij de terminal ligt. De parkeerplaats bevindt zich direct naast de terminal waardoor de loopafstand zo beperkt mogelijk is gebleven. U betaalt voor deze parkeeraanbieder daardoor ook iets meer. P3 Weeze Airport ligt wat verder van de luchthaven af en daardoor is deze parkeerplaats ook een stukje goedkoper dan P1. Het gevolg is natuurlijk wel dat de loopafstand wat groter wordt. Wilt u nou een tussenweg tussen P1 en P3? Ga dan voor P2 Weeze Airport. Deze parkeerplaats ligt tussen P1 en P3. Het is daardoor goedkoper dan P1 en dichterbij dan P3.

Kortom, deze drie officiële parkeerplaatsen bieden voor ieder wat wils: ze bieden verschillende loopafstanden met bijpassende prijzen. Goedkoop parkeren bij Weeze Airport op loopafstand van de terminal? Ga voor P1, P2 of P3!Vingers touch

ParkCare breidt uit!

2 maanden geleden

ParkCare groeit, en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Het groeien van ParkCare betekent namelijk dat we u nog beter van dienst kunnen zijn. Het aanbod aan parkeeraanbieders is namelijk uitgebreid, waardoor u nog meer keuze heeft. Maar naast nog meer keuze, hebben we tegenwoordig ook een Spaanse en Franse site die speciaal zijn opgezet om de Spaanse en Franse klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Nieuwe parkeeraanbieders

ParkCare is veel verschillende samenwerkingen aangegaan de afgelopen tijd. Het aanbod is flink uitgebreid, met het gevolg dat er nog meer te vergelijken valt. U kunt specifieker zijn in uw wensen, want meer aanbod betekent ook meer soorten aanbieders met ieder hun eigen kwaliteiten en services. Neem als voorbeeld, Tip Top Valet Service Schiphol. Deze parkeeraanbieder kunt u sinds december vinden op de site van ParkCare. Zij bieden u 24/7 valet service. Maar maakt u liever gebruik van shuttle service zodat u zelf uw auto parkeert? Dan kunt u boeken bij The Shuttle Guys Schiphol, wij werken sinds december met deze parkeeraanbieder samen waardoor het aanbod is shuttle service bij Schiphol weer gegroeid is.

Nieuwe websites: ParkCare gaat internationaal!

Sindskort is er niet alleen een Nederlandse ParkCare site maar wij hebben tegenwoordig ook een Spaanse en Franse website! Deze websites zijn gecreëerd om Spaans en Frans sprekende klanten ook de mogelijkheid te geven om betrouwbare parkeeraanbieders te vergelijken met ParkCare. Op de Spaanse site kunt u vele parkeeraanbieders vinden voor zeven verschillende Spaanse vliegvelden. U kunt bijvoorbeeld alle parkeeraanbieders vergelijken bij Madrid Airport. Op de Franse site kunt u voor meer dan alleen de Franse parkeeraanbieders terecht, hier vindt u namelijk alle parkeeraanbieders voor vele vliegvelden in Frankrijk, België, Duitsland en Zwitserland. Kijk bijvoorbeeld tussen alle parkeeraanbieders bij Zürich Airport.


Vliegtuig van Ryanair

Veel vluchten geschrapt bij Ryanair

5 maanden geleden

 Wie binnenkort een vlucht met luchtvaartmaatschappij Ryanair op de agenda heeft staan, moet even goed in de gaten houden of deze vlucht wel doorgaat. Ryanair gaat de komende zes weken een groot aantal vluchten cancelen als gevolg van een personeelstekort. Volgens het bedrijf zelf heeft dit te maken met nog op te nemen vakanties van het personeel. De luchtvaartmaatschappij schrapt de vluchten, onder andere op Eindhoven Airport, om calamiteiten zoals vertragingen te voorkomen. Gedupeerden kunnen hun vlucht om laten boeken of hun geld terugkrijgen. 

Dagelijks tot 50 vluchten gecandeld
Gedurende de komende zes weken kan het dus zijn dat uw vlucht met Ryanair geannuleerd wordt. Houd daarom uw mail goed in de gaten. U krijgt namelijk een email als uw vlucht gecanceld wordt. De luchtvaartmaatschappij noemde eerst problemen met vakantieroosters als reden voor het uitvallen van de vluchten. Later bleek echter dat er ook sprake is van andere omstandigheden, zoals stakingen van piloten. Wat de exacte reden ook is, er worden tot wel 5o vluchten per dag geschrapt. Als gevolg hiervan zijn veel reizigers woedend. Dit komt onder andere door de communicatieproblemen. Niet iedereen heeft namelijk altijd en overal toegang tot zijn email, zeker niet op vakantie. Daarom horen sommige passagiers pas op het vliegveld dat hun terugvlucht niet doorgaat. Een vervangende vlucht of het geld terug is dan niet zoveel meer waard. Ons advies aan reizigers die een vlucht met Ryanair hebben gepland, is als volgt: probeer zo veel mogelijk uw mail te controleren. Zodoende weet u het op tijd als uw vlucht niet doorgaat. U kunt dan desnoods een andere vlucht plannen en op uw gemak een geschikte parkeerplaats zoeken.


Invalide Logo

Regels en tips omtrent invalidenparkeerplaatsen

8 maanden geleden

Op veel parkeerplaatsen is er wel een enkele vrije invalidenparkeerplaats. Er mag alleen op deze plekken geparkeerd worden indien de bestuurder een kaarthouder is. Toch zie je zo af en toe een chauffeur uitstappen die niks mankeert, zonder invalidenparkeerkaart. Mag dit? 

Invalidenparkeerkaart
Of u bij een parkeerplaats nabij een vliegveld parkeert of in de stad: op een invalidenparkeerplek mag u niet parkeren zonder een invalidenparkeerkaart. Iedereen die zonder zo'n kaart parkeert, riskeert een boete die hoog op kan lopen. Ondanks deze strenge regel, zijn er bepaalde uitzonderingen. Wanneer u enkel hoeft te laden en te lossen, of een passagier uit wilt laten stappen, mag u gebruikmaken van de invalidenparkeerplaats. Dit parkeermomentje mag weer niet worden opgerekt om even een kopje koffie te halen. Indien er dan een verkeersagent langsloopt, riskeert u alsnog een boete. Dus wanneer je medepassagiers uit wilt laten stappen of spullen wilt uitladen, blijf bij de auto.
Persoonsgebonden
Een invalidenparkeerkaart is niet gebonden aan een kenteken, maar aan een persoon. Hierdoor kunt uzelf bepalen met welke auto u richting de parkeerplaats nabij de luchthaven wilt rijden. Bij het reserveren vult u echter wel het kenteken in van de auto waarmee u komt. Dit is de normale procedure om te kunnen checken of er een reservering voor een parkeerplaats op het kenteken staat. Besluit u na het reserveren om toch met een andere auto te komen? Neem dan contact op met de parkeeraanbieder om de wijziging door te geven.
Rolstoel in shuttle bus
Bij het zoeken naar een parkeerplek met invalidenvoorzieningen, kunt u het beste rekening houden met de pendeldienst. Heeft de shuttle bus ruimte voor een rolstoel? Veel bussen hebben wel ruimte voor een inklapbare rolstoel. Als u zeker wilt zijn van dat u op het vliegveld komt zonder problemen, kunt u altijd kiezen voor een Park & Walk service. Parkeerplaatsen met deze service zijn gelegen naast het vliegveld. Hierdoor is de terminal op loopafstand en hoeft u geen gebruik te maken van een transfer. Daarnaast kunt u rekening houden met de maximale toegestane doorrijhoogte van de wagens indien u met een invalidenbusje komt. Onoverdekte parkeerplaatsen hebben een onbeperkte doorrijhoogte en zijn hierdoor altijd geschikt voor invalidenbusjes.


Overzicht Parkeergarage

Parkeren bij vliegvelden relatief duurder geworden

9 maanden geleden

Wie komende zomer zijn auto wil gaan parkeren bij vliegveld Eindhoven of Rotterdam, staat een verrassing te wachten. Ten opzichte van vorig jaar zijn de parkeertarieven namelijk fors gestegen. Parkeren nabij Eindhoven Airport is dit jaar 20 procent duurder dan in 2018. Voor acht dagen is de gemiddelde parkeerder nu €58,50 duurder uit. Gelukkig is er nog een kleine troost omtrent de verhoging van de parkeertarieven. 

Nederlandse vliegvelden nog niet het duurste om te parkeren

Onze onderburen zijn namelijk nog nét iets duurder. Zo liggen de prijzen het hoogst bij de vliegvelden Luik, Brugge en Antwerpen. Mocht u dus de keuze moeten maken tussen vliegen vanuit Nederland of België, dan raden wij aan om te vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Ook ons ander buurland heeft een stijging van de prijzen. Parkeren bij vliegveld Keulen stijgt hierbij het hardst. Maar helaas, ook de prijzen bij Düsseldorf en Dormund lopen op.
Online vroegboeken is de oplossing
Groningen komt het beste uit de cijfers. Parkeren bij Eelde Airport is het goedkoopste met maar liefst een gemiddeld parkeertarief van €35,-. Om de andere hogere prijzen omtrent Schiphol, Eindhoven en Rotterdam te vermijden raden wij aan om vroeg van te voren online te boeken. Hiermee staat de prijs vast en kan deze niet meer veranderen. Daarnaast heeft u dan de keuze uit de goedkoopste parkeerplaatsen nabij de luchthavens. Hoe langer u dus wacht, hoe duurder uw parkeerticket. Boek daarom nu bij ParkCare uw parkeerplaats bij een betrouwbare parkeerlocatie en wees geen slachtoffer van de hoge parkeertarieven.


Luchtverkeerstoren

Nieuw aanbod bij Keulen en Frankfurt am Main Airport

1 jaar geleden

Hoe meer keuze, hoe beter u kunt vergelijken. Daarom hebben wij een paar nieuwe parkeeraanbieders toegevoegd voor Keulen Airport en voor Frankfurt am Main Airport. Bij Keulen kunt u tegenwoordig ook parkeren bij Parking Airea Keulen. Zij bieden zowel een shuttle service als een valet service aan. Met de shuttle service rijdt uzelf naar de parkeerplaats en parkeert u uw auto. Vervolgens brengt een shuttle bus u naar het vliegveld van Keulen. Wanneer u echter kiest voor de valet service, dan rijdt u rechtstreeks naar Keulen Airport. Bij de terminal zal een medewerker u opwachten om uw auto te parkeren. Zo heeft u er verder geen zorgen meer aan. 

Goedkoop parkeren bij Frankfurt Airport
Voor het lieftallige vliegveld van Frankfurt Airport hebben we maar liefst twee nieuwe aanbieders. ParkDeck24 en ParkMich Valet bieden allebei valet parkeren aan voor een voordelig tarief. Bij beide parkeerplaatsen is uw auto onoverdekt op een verlicht terrein. Het voordeel van ParkMich Valet is dat het over het gehele terrein videobewaking heeft. Wij raden u aan om bij het vergelijken van parkeeraanbieders te letten op de veiligheid. Hoe beter de parkeerplaats beveiligd is, hoe beter de veiligheid van uw auto gegarandeerd kan worden.


Lege Parkeerplekken in Parkeergarage

Nieuwe parkeermogelijkheden nabij Schiphol en Zaventem

1 jaar geleden

Gaat u op vakantie, dan is parkeren niet bepaald iets waar u graag geld aan uitgeeft. Gelukkig vindt u op ParkCare altijd de goedkoopste oplossingen om uw auto dichtbij het vliegveld kwijt te kunnen. En nu zijn er ook nog eens nieuwe locaties waar u de auto kunt parkeren of zelfs laten parkeren. Vliegt u vanaf Schiphol, dan kunt u nu bijvoorbeeld terecht bij TopParking. In Brussel zijn parkeerlocaties Times en Flyparking overgenomen door de nieuwe aanbieder Uparking Zaventem. Daar kunt u uw auto parkeren als u vanaf Zaventem gaat vliegen. 

Altijd zorgeloos & goedkoop parkeren
Bij TopParking staat uw auto op afgesloten en constant beveiligde parkeerterreinen, zodat u zorgeloos op vakantie kunt. Wilt u profiteren van nog meer gemak, dan biedt TopParking ook een valet service. Op Schiphol helpt een van de vakbekwame chauffeurs u bij het uitladen van de bagage en dan wordt uw auto voor u geparkeerd op een van de terreinen van TopParking. Bij terugkomst staat de auto weer voor u klaar en kunt u meteen weer wegrijden. Ook Uparking is een goedkoop alternatief waar u zonder zorgen de auto nabij het vliegveld kunt achterlaten. De autosleutels kunt u gewoon meenemen op vakantie. De parking beschikt over overdekte parkeerplaatsen en er is altijd iemand aanwezig om u te helpen. De locatie staat goed aangegeven op de borden en is eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg. Gebruik voor een overzicht van nog meer voordelige parkeerlocaties nabij vliegvelden onze prijsvergelijker.


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe