Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Nieuws

Parkeerplaats Vliegveld

Parkeertarieven nemen toe rondom vliegvelden

Nu de corona maatregelen steeds verder worden versoepeld, zijn mensen massaal begonnen met het (her)boeken van hun vluchten en vakanties. Hierdoor zien we nu al een stijging in de parkeertarieven bij vele parkeerplaatsen en parkeergarages. Doordat veel parkings afgelopen jaar door Corona niet in gebruik zijn genomen, waren de prijzen al ietwat verhoogd. Echter, nu de vraag naar parkeerplaatsen rondom vliegvelden toeneemt, zien we een nog verdere stijging van de parkeertarieven. Wij snappen dat dit het laatste is waar u op zit te wachten nu u eindelijk weer op vakantie mag. Daarom hebben wij een manier gevonden waarop u tegen een laag parkeertarief kan parkeren.

vliegveld-mondkapje-corona

De nieuwe corona maatregelen: wat houdt dit in?

Over de afgelopen weken werden nieuwe maatregelen genomen tegen de verspreiding van het Corona virus. We snappen dan ook dat u zich wellicht afvraagt wat deze nieuwe corona maatregelen voor u betekenen, en wat ze inhouden. Daarom zetten wij alles even kort voor u op een rij.

corona-vakantie

Nieuwe versoepelingen: waar kan u nu heen?

Met de nieuw aangekondigde versoepelingen kan u langzamerhand weer een reis plannen naar het buitenland. Maar, wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden? En, naar welke landen mag u weer op business trip, of op vakantie?

vliegtuig-uitzicht

Nieuwe versoepelingen

Afgelopen week introduceerde het kabinet het nieuwe openingsplan met betrekking tot de corona maatregelen. Stapsgewijs zullen er meer versoepelingen worden doorgevoerd. Wat ook inhoudt dat er binnenkort weer meer mogelijkheden zijn met betrekking tot vakanties en het afreizen naar het buitenland.

Elektrische auto aan een laadpaal

Meer laadpunten voor elektrische auto’s

Nu elektrische auto’s steeds dominanter worden in de auto-industrie, blijft de vraag naar laadpunten stijgen. Nederland is een van de Europese koplopers als het gaat om laadinfrastructuur. Inmiddels zijn er ongeveer 60.000 openbare laadpalen. Bij meer dan duizend van deze palen kunt u snelladen. Ondanks dit hoge aantal komen er de komende jaren form meer bij.

Aarde met corona

Negatief reisadvies verlengd tot midden april

Het zat er al aan te komen en komt voor de meeste mensen dus ook niet als verassing. Het dringende advies om niet naar het buitenland te gaan, blijft voorlopig van kracht tot en met 15 april. Het negatief reisadvies zou 31 maart aflopen, maar omdat de cijfers weinig ruimte laten voor optimisme en versoepelingen heeft het demissionaire kabinet besloten om dit advies in stand te houden.

Vliegtuig in de lucht

Vakantieplannen in 2021

Wellicht wilde u net boeken of had u uw koffers al gepakt toen vorig jaar veel landen de grenzen sloten voor buitenlandse toeristen. Op dit moment worden alle reizen naar het buitenland nog steeds afgeraden door de overheid. Echter verwacht de CEO van reisorganisatie Tui dat ongeveer 80% van de normale vluchten komende zomer kunnen worden uitgevoerd. Hij denkt dat veel van de reisrestricties dan zijn opgeheven, aangezien de meest kwetsbare groepen tegen die tijd zijn gevaccineerd. CEO Joussen verwacht grotendeels een normale zomer in 2021.

Vliegtuig bij de gate

Het stikstof probleem van Lelystad Airport

Er is op dit moment in Nederland een stikstofprobleem. Dit probleem is vooral veel in het nieuws door de welbekende boeren en hun protesten. Er wordt gesproken over de PAS (Programma Aanpak Stikstof). Het PAS programma met als doel: "De hoeveelheid stikstof terugdringen, de natuur versterken en tegelijkertijd economische ontwikkeling mogelijk maken." werd in 2015 geïntroduceerd. De PAS bood ruimte om vergunningen voor bouwprojecten in de buurt van een Natura2000-gebied (beschermde natuurgebieden) toch te verlenen. In mei 2019 werd er echter een duidelijke streep door dit programma gehaald, omdat de overheid volgens De Raad van State, te ver vooruit liep op de zaken. Dit leidde tot onzekerheid voor bouwprojecten in de omgeving, zo ook voor Lelystad airport. 

Huizen op Curacao

Op vakantie in Nederland aan de Caribische Zee

Iedereen heeft er behoefte aan. Vakantie, ontspanning en even niet bezig zijn met besmettingscijfers of testuitslagen. Nadat Covid-19 haar eerste verjaardag viert is er nog steeds geen (goedgekeurd) vaccin in Nederland beschikbaar. Het moment dat dit wel het geval is kunnen we wellicht ook weer verder vooruit denken en onze volgende vakantie gaan inplannen.

Logo GoedkoopParkeren

Een nieuwe website, GoedkoopParkeren

U kent ParkCare als uw vergelijkingssite voor parkeerplekken in de buurt van luchthavens. Zorgeloos uw auto achterlaten, genieten van uw vakantie en bij terugkomst helemaal ontspannen naar huis rijden.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe