Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Nieuws

Vliegtuig van Ryanair

Veel vluchten geschrapt bij Ryanair

3 maanden geleden

 Wie binnenkort een vlucht met luchtvaartmaatschappij Ryanair op de agenda heeft staan, moet even goed in de gaten houden of deze vlucht wel doorgaat. Ryanair gaat de komende zes weken een groot aantal vluchten cancelen als gevolg van een personeelstekort. Volgens het bedrijf zelf heeft dit te maken met nog op te nemen vakanties van het personeel. De luchtvaartmaatschappij schrapt de vluchten, onder andere op Eindhoven Airport, om calamiteiten zoals vertragingen te voorkomen. Gedupeerden kunnen hun vlucht om laten boeken of hun geld terugkrijgen. 

Dagelijks tot 50 vluchten gecandeld
Gedurende de komende zes weken kan het dus zijn dat uw vlucht met Ryanair geannuleerd wordt. Houd daarom uw mail goed in de gaten. U krijgt namelijk een email als uw vlucht gecanceld wordt. De luchtvaartmaatschappij noemde eerst problemen met vakantieroosters als reden voor het uitvallen van de vluchten. Later bleek echter dat er ook sprake is van andere omstandigheden, zoals stakingen van piloten. Wat de exacte reden ook is, er worden tot wel 5o vluchten per dag geschrapt. Als gevolg hiervan zijn veel reizigers woedend. Dit komt onder andere door de communicatieproblemen. Niet iedereen heeft namelijk altijd en overal toegang tot zijn email, zeker niet op vakantie. Daarom horen sommige passagiers pas op het vliegveld dat hun terugvlucht niet doorgaat. Een vervangende vlucht of het geld terug is dan niet zoveel meer waard. Ons advies aan reizigers die een vlucht met Ryanair hebben gepland, is als volgt: probeer zo veel mogelijk uw mail te controleren. Zodoende weet u het op tijd als uw vlucht niet doorgaat. U kunt dan desnoods een andere vlucht plannen en op uw gemak een geschikte parkeerplaats zoeken.


Invalide Logo

Regels en tips omtrent invalidenparkeerplaatsen

5 maanden geleden

Op veel parkeerplaatsen is er wel een enkele vrije invalidenparkeerplaats. Er mag alleen op deze plekken geparkeerd worden indien de bestuurder een kaarthouder is. Toch zie je zo af en toe een chauffeur uitstappen die niks mankeert, zonder invalidenparkeerkaart. Mag dit? 

Invalidenparkeerkaart
Of u bij een parkeerplaats nabij een vliegveld parkeert of in de stad: op een invalidenparkeerplek mag u niet parkeren zonder een invalidenparkeerkaart. Iedereen die zonder zo'n kaart parkeert, riskeert een boete die hoog op kan lopen. Ondanks deze strenge regel, zijn er bepaalde uitzonderingen. Wanneer u enkel hoeft te laden en te lossen, of een passagier uit wilt laten stappen, mag u gebruikmaken van de invalidenparkeerplaats. Dit parkeermomentje mag weer niet worden opgerekt om even een kopje koffie te halen. Indien er dan een verkeersagent langsloopt, riskeert u alsnog een boete. Dus wanneer je medepassagiers uit wilt laten stappen of spullen wilt uitladen, blijf bij de auto.
Persoonsgebonden
Een invalidenparkeerkaart is niet gebonden aan een kenteken, maar aan een persoon. Hierdoor kunt uzelf bepalen met welke auto u richting de parkeerplaats nabij de luchthaven wilt rijden. Bij het reserveren vult u echter wel het kenteken in van de auto waarmee u komt. Dit is de normale procedure om te kunnen checken of er een reservering voor een parkeerplaats op het kenteken staat. Besluit u na het reserveren om toch met een andere auto te komen? Neem dan contact op met de parkeeraanbieder om de wijziging door te geven.
Rolstoel in shuttle bus
Bij het zoeken naar een parkeerplek met invalidenvoorzieningen, kunt u het beste rekening houden met de pendeldienst. Heeft de shuttle bus ruimte voor een rolstoel? Veel bussen hebben wel ruimte voor een inklapbare rolstoel. Als u zeker wilt zijn van dat u op het vliegveld komt zonder problemen, kunt u altijd kiezen voor een Park & Walk service. Parkeerplaatsen met deze service zijn gelegen naast het vliegveld. Hierdoor is de terminal op loopafstand en hoeft u geen gebruik te maken van een transfer. Daarnaast kunt u rekening houden met de maximale toegestane doorrijhoogte van de wagens indien u met een invalidenbusje komt. Onoverdekte parkeerplaatsen hebben een onbeperkte doorrijhoogte en zijn hierdoor altijd geschikt voor invalidenbusjes.


Overzicht Parkeergarage

Parkeren bij vliegvelden relatief duurder geworden

7 maanden geleden

Wie komende zomer zijn auto wil gaan parkeren bij vliegveld Eindhoven of Rotterdam, staat een verrassing te wachten. Ten opzichte van vorig jaar zijn de parkeertarieven namelijk fors gestegen. Parkeren nabij Eindhoven Airport is dit jaar 20 procent duurder dan in 2018. Voor acht dagen is de gemiddelde parkeerder nu €58,50 duurder uit. Gelukkig is er nog een kleine troost omtrent de verhoging van de parkeertarieven. 

Nederlandse vliegvelden nog niet het duurste om te parkeren

Onze onderburen zijn namelijk nog nét iets duurder. Zo liggen de prijzen het hoogst bij de vliegvelden Luik, Brugge en Antwerpen. Mocht u dus de keuze moeten maken tussen vliegen vanuit Nederland of België, dan raden wij aan om te vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Ook ons ander buurland heeft een stijging van de prijzen. Parkeren bij vliegveld Keulen stijgt hierbij het hardst. Maar helaas, ook de prijzen bij Düsseldorf en Dormund lopen op.
Online vroegboeken is de oplossing
Groningen komt het beste uit de cijfers. Parkeren bij Eelde Airport is het goedkoopste met maar liefst een gemiddeld parkeertarief van €35,-. Om de andere hogere prijzen omtrent Schiphol, Eindhoven en Rotterdam te vermijden raden wij aan om vroeg van te voren online te boeken. Hiermee staat de prijs vast en kan deze niet meer veranderen. Daarnaast heeft u dan de keuze uit de goedkoopste parkeerplaatsen nabij de luchthavens. Hoe langer u dus wacht, hoe duurder uw parkeerticket. Boek daarom nu bij ParkCare uw parkeerplaats bij een betrouwbare parkeerlocatie en wees geen slachtoffer van de hoge parkeertarieven.


Luchtverkeerstoren

Nieuw aanbod bij Keulen en Frankfurt am Main Airport

9 maanden geleden

Hoe meer keuze, hoe beter u kunt vergelijken. Daarom hebben wij een paar nieuwe parkeeraanbieders toegevoegd voor Keulen Airport en voor Frankfurt am Main Airport. Bij Keulen kunt u tegenwoordig ook parkeren bij Parking Airea Keulen. Zij bieden zowel een shuttle service als een valet service aan. Met de shuttle service rijdt uzelf naar de parkeerplaats en parkeert u uw auto. Vervolgens brengt een shuttle bus u naar het vliegveld van Keulen. Wanneer u echter kiest voor de valet service, dan rijdt u rechtstreeks naar Keulen Airport. Bij de terminal zal een medewerker u opwachten om uw auto te parkeren. Zo heeft u er verder geen zorgen meer aan. 

Goedkoop parkeren bij Frankfurt Airport
Voor het lieftallige vliegveld van Frankfurt Airport hebben we maar liefst twee nieuwe aanbieders. ParkDeck24 en ParkMich Valet bieden allebei valet parkeren aan voor een voordelig tarief. Bij beide parkeerplaatsen is uw auto onoverdekt op een verlicht terrein. Het voordeel van ParkMich Valet is dat het over het gehele terrein videobewaking heeft. Wij raden u aan om bij het vergelijken van parkeeraanbieders te letten op de veiligheid. Hoe beter de parkeerplaats beveiligd is, hoe beter de veiligheid van uw auto gegarandeerd kan worden.


Lege Parkeerplekken in Parkeergarage

Nieuwe parkeermogelijkheden nabij Schiphol en Zaventem

11 maanden geleden

Gaat u op vakantie, dan is parkeren niet bepaald iets waar u graag geld aan uitgeeft. Gelukkig vindt u op ParkCare altijd de goedkoopste oplossingen om uw auto dichtbij het vliegveld kwijt te kunnen. En nu zijn er ook nog eens nieuwe locaties waar u de auto kunt parkeren of zelfs laten parkeren. Vliegt u vanaf Schiphol, dan kunt u nu bijvoorbeeld terecht bij TopParking. In Brussel zijn parkeerlocaties Times en Flyparking overgenomen door de nieuwe aanbieder Uparking Zaventem. Daar kunt u uw auto parkeren als u vanaf Zaventem gaat vliegen. 

Altijd zorgeloos & goedkoop parkeren
Bij TopParking staat uw auto op afgesloten en constant beveiligde parkeerterreinen, zodat u zorgeloos op vakantie kunt. Wilt u profiteren van nog meer gemak, dan biedt TopParking ook een valet service. Op Schiphol helpt een van de vakbekwame chauffeurs u bij het uitladen van de bagage en dan wordt uw auto voor u geparkeerd op een van de terreinen van TopParking. Bij terugkomst staat de auto weer voor u klaar en kunt u meteen weer wegrijden. Ook Uparking is een goedkoop alternatief waar u zonder zorgen de auto nabij het vliegveld kunt achterlaten. De autosleutels kunt u gewoon meenemen op vakantie. De parking beschikt over overdekte parkeerplaatsen en er is altijd iemand aanwezig om u te helpen. De locatie staat goed aangegeven op de borden en is eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg. Gebruik voor een overzicht van nog meer voordelige parkeerlocaties nabij vliegvelden onze prijsvergelijker.


Transavia Vliegtuig

Transavia wordt duurder en dit is de reden

1 jaar geleden

Veel mensen gebruiken trolleys als handbagage en Transavia merkt de gevolgen hiervan. Veel opstoppingen in de cabine en uiteindelijk leidt dit tot vertraging. Er wordt nu gekeken hoe ze dit kan aanpakken. Hiervoor volgt zij dergelijke collega's door een heffing te rekenen voor de rolkoffers. Ryanair en Wizzair zijn afgelopen donderdag al begonnen met een soortgelijke heffing. Vanaf afgelopen weekend kan je ook bij Transavia niet meer een rolkoffer van maximaal 10 kg gratis meenemen in het vliegtuig. Om de doorstroom te verbeteren, liggen er meerdere ideeën op tafel. Een optie is om de standaardmaten en gewicht te verkleinen voor de handbagage. Ook is het stimuleren van bagage inchecken een van de opties. Voor nu onderzoekt Transavia eerst of heffingen het verschil kunnen maken. 

Troost, gelukkig niet heel veel geld
Dat Transavia, samen met Ryanair en Wizzair, hierdoor duurder kunnen worden is een feit. Zodra je toch een koffer mee wilt nemen, zul je moeten betalen. Gelukkig lopen de kosten niet direct erg hoop op. Bij de andere twee vliegmaatschappijen blijft het bij acht of zeven euro voor een check in-bagage bij je ticket. Wanneer je het echter bij het vliegveld pas regelt, dan betaal je tien euro. Transavia zal ook rond dit bedrag gaan zitten. Ze willen een tarief rekenen van zes tot tien euro voor het inchecken van rolkoffers en reistassen.


Terminal van een vliegveld

Wat zijn ze aan het bouwen bij Schiphol?

1 jaar geleden

Schiphol wil uitbreiden. En dat klinkt als muziek in de oren van de aannemers. Het is dan ook niet zo vreemd dat aan deze wens direct wordt gewerkt. Er lopen de komende jaren verschillende projecten die ervoor moeten zorgen dat de passagiersstroom versoepelt op het grootste vliegveld van Nederland. Het project dat de meeste tijd in beslag zal nemen is Terminal A en de A-pier. Met dit nieuwe stuk terminal krijgt Schiphol de hele passagiersafhandeling in hetzelfde gebouw. Per jaar zal Terminal A 14 miljoen passagiers aan moeten. De voltooiing van Terminal A zal in 2023 zijn. De A-pier zal al eerder klaar zijn. In 2019 zullen er vijf gates extra beschikbaar zijn voor kleine en drie grote vliegtuigen. U zult als reiziger weinig merken van de werkzaamheden rondom Terminal A en de A-pier, aangezien dit naast het huidige stationsgebouw komt. 

Er komen echter ook projecten aan die starten in 2020 waar u wél iets van zult merken.
Wat u kunt verwachten
Vanaf 2020 wordt er tevens gewerkt aan de herinrichting van Vertrekhal 1 en de wachtruimte Lounge 1. Op deze locatie wordt een tussenvloer gelegd dat groter is dan een voetbalveld. Met een afmeting van 12.500 vierkante meter zal deze ruimte benut worden voor wachtruimtes en veiligheidscontroles. Het project zal twee jaar duren. Aangezien diverse trappen en liften verhuisd moeten worden, zal Schiphol in deze tijd niet ontkomen aan een tijdelijke afsluiting. Hoe dit vorm krijgt, hoort u tegen die tijd.
Ook het parkeren bij Schiphol veranderd
Naast enkele grote aanpassingen aan de terminals, tussenvloeren en pieren, zal ook de parkeermogelijkheden veranderen bij Schiphol. Naast vliegtuigen, parkeren er immers ook veel auto's op Schiphol. Kortparkeergarage P2 is gesloopt, omdat ruimte moest worden gemaakt voor Terminal A. Om dit te compenseren, breidt Schiphol P1 uit en wordt de grote P3 parkeergarage voor lang parkeren op Schiphol flink uitgebreid. Deze ontwikkelingen kunnen voor verwarring zorgen bij de mensen die net aankomen rijden bij Schiphol en deze ontwikkelingen niet verwachten. Zorg er daarom voor dat u van tevoren weet op welke parkeerlocatie op of nabij Schiphol u gaat parkeren.


Man op een parkeerplaats

Parkeerplaats reserveren... Waar moet ik opletten?

1 jaar geleden

Het hoogseizoen is afgelopen. Veel mensen zijn weer teruggekeerd naar het normale leven. De vakantieperiode is immers voorbij. De luchthavens zijn weer iets leger, net zoals de parkeerplaatsen rondom de luchthavens. Tijdens het zomer zag dit plaatje er wel anders uit. Ondanks dat veel vliegvelden het treinverkeer goed stimuleren, staan elk jaar de parkings vol. 

Doe uw onderzoek van tevoren
Hoe iedereen aan zijn parkeerplek komt verschilt heel erg. De één boekt netjes twee weken van tevoren, de ander gaat op de gok en boekt ter plekke een net íets te dure parkeerplek. En nadat u heeft geboekt is het nog maar de vraag of het wat is. Het kan natuurlijk hartstikke meevallen, maar als u ter plekke boekt dan kan de service nog wel eens tegenvallen. Daarom adviseren wij altijd om van tevoren uw onderzoek te doen en alvast een parkeerplaats nabij het vliegveld te boeken zodat u weet waar u gaat parkeren. Wij hebben enkele punten opgesomd waar u op moet letten tijdens het vergelijken van parkeeraanbieders:
  • Bedenk welke parkeervorm u het liefste wilt gebruiken
  • Houd rekening met hoe lang het parkeren duurt in uw tijdsplanning
  • Bekijk de openingstijden van de parkeerplaats
  • Welke veiligheidsmaatregelen treft de parkeeraanbieder?
  • Wat zeggen eerdere bezoekers over de parking?
  • Moet u uw sleutels inleveren of niet?
  • Maak foto's van uw auto na het parkeren
  • Boek van tevoren en zet de prijs vast


Muntgeld

Mogelijk betalen voor Kiss & Ride op Schiphol

1 jaar geleden

Door de jaren heen was de Kiss & Ride op Schiphol altijd gratis. Hier gaat mogelijk een verandering in komen. Schiphol zit erover na te denken om een vergoeding te vragen voor het gebruik van de Kiss & Ride zone. Door de kiss & ride ritjes te beperken, hoopt Schiphol de verkeersdrukte te verminderen rondom het vliegveld. Daarbij zal het helpen om de CO2-uitstoot te beperken. 

Reizigers meer met het openbaar vervoer
Van alle reizigers die via Schiphol reizen, laat 23 procent van de mensen zich brengen en ophalen van de luchthaven. Deze auto's hebben twee keer een retourtje richting Schiphol. Hierdoor ervaart Schiphol veel drukte bij de Kiss & Ride. Het beperken van deze ritten past ook in het streven van Schiphol om de reizigers meer met het openbaar vervoer te laten reizen. Op dit moment zijn Prorail, de Nederlandse Spoorwegen, de vervoerregio Amsterdam en het rijk aan het kijken hoe het trein- en busverkeer kan worden uitgebreid.
Betalen voor wegbrengen geen nieuw fenomeen
Ondanks dat wij Nederlanders het gewend zijn onze passagiers gratis af te kunnen zetten voor de vertrekhal van Schiphol, is dit niet de standaardnorm bij de Europese vliegvelden. Veel vliegvelden vragen een klein bedrag dat oploopt naarmate u langer stilstaat. Om deze kosten te ontlopen, kunt u het beste met het openbaar vervoer gaan. Houd de nieuwsberichten in de gaten om up to date te blijven over de ontwikkelingen.


Geparkeerde auto's

Nieuwe parkeerlocaties bij Schiphol

1 jaar geleden

Alle vakanties zijn geboekt en het is nu wachten tot het zover is. Over het parkeren hoeft u zich geen zorgen te maken met ParkCare. Als u vanaf Schiphol vliegt, dan heeft u nu namelijk nóg meer keuze. Sinds kort kunt u ook parkeerplaatsen boeken bij The Valet Guys en OnTime Parking. Beide parkeerlocaties betreft een parkeerplaats met Valet service. Dit is een uiterst comfortabele manier van aan uw reis beginnen. U rijdt vanaf uw huis rechtstreeks naar Schiphol en daar zal een chauffeur van het bedrijf u opwachten. Samen controleert u de auto en vult u het voertuig inspectie formulier in. Vervolgens zal de chauffeur u een fijne reis wensen en u kunt de terminal binnenstappen. De chauffeur zal uw auto dan parkeren op het daarvoor bestemde parkeerterrein. 

Persoonlijke aandacht bij het parkeren
The Valet Guys is een kleine familiebedrijf dat elke klant goed behandelt. Bij hen weet u dat u goed zit. Na 12 jaar ervaring te hebben opgedaan, is de eigenaar Fabian Boel voor zichzelf begonnen. Bij hem staat persoonlijke aandacht bij het parkeren op plek nummer één. Ook bij OnTime Parking hoeft u geen slechte service te verwachten. Het professionele bedrijf biedt een goede veiligheid aan voor uw auto. Op het open parkeerterrein is camerabewaking aanwezig en zijn er altijd surveillanten aanwezig op de parkeerplaats. Of u nu gaat voor The Valet Guys of voor OnTime Parking. Bij beide parkeerlocaties kunt u een goede service verwachten en zult u vriendelijk te woord worden gestaan. Op ParkCare staan alle betrouwbare parkeerlocaties van diverse vliegvelden. Mocht u verder willen kijken naar de opties voor Schiphol, vul de prijsvergelijker in en u ziet direct bij welke aanbieders u kunt boeken.


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe