Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren Eelde Airport

Vanaf 4,21 per dag!

Beoordeeld door 5600+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren

Belangrijke informatie voor parkeren bij Eelde Airport

Bekijk de officiële parkeerlocaties op de plattegrond

Plattegrond van de parkeeraanbieder op Eelde Airport

Bekijk de parkeerlocaties op de kaart

Parkeren bij Groningen Airport Eelde

Parkeren bij Eelde Airport regelt u snel en eenvoudig via ParkCare. Zo kunt u binnen enkele minuten diverse parkeeraanbieders vergelijken en uw parkeerplaats boeken. Boek nu en profiteer van de lage prijzen!

Vliegt u vanaf Groningen Eelde Airport? Dan kunt u gebruik maken van de officiële parkings P1, P2 en P3. U kunt hier zowel kort als lang parkeren. Vanaf de officiële parkeeraanbieders kunt u lopen naar de luchthaven. Eelde Airport is een kleine luchthaven in vergelijking met Schiphol Airport. De loopafstanden zijn dus vrij kort.

De luchthaven is momenteel de kleinste luchthaven van Nederland. De geschiedenis van Eelde Airport gaat terug tot zijn oprichting in 1931 als vliegveld. De luchthaven heeft dan ook geen treinstation. Dus als u met het openbaar vervoer wilt reizen moet u met de bus. De reistijd bedraagt hiervoor ongeveer 40 minuten. Bekijk de actuele bustijden.

Inhoud

  1. Parkeren bij P1 P2 P3 Eelde Airport
  2. Goedkoop parkeren bij Eelde Airport
  3. Lang parkeren bij Eelde Airport
  4. Parkeren Groningen Eelde Airport kosten
  5. Wat u moet weten over het parkeren bij Groningen Airport
  6. Hoe werkt parkeren bij vliegveld Groningen met ParkCare
  7. De parkeermogelijkheden bij Eelde Airport
  8. De parkeeraanbieders op Groningen Airport Eelde
  9. Veelgestelde vragen over parkeren bij Groningen Airport

Parkeren bij P1, P2, en P3 Eelde Airport

Eelde Airport biedt een drietal aan officiële parkeerplaatsen aan voor haar reizigers. Parkeren Groningen Airport P1 is een park & walk op 1 minuut loopafstand. De parkeerplaatsen zijn voorzien van laadpunten, invalideparkeerplaatsen en kentekenherkenning. Parkeren Groningen Airport P2 vindt u op 2 minuten loopafstand. Op de parkeerplaats is kentekenherkenning aanwezig. Ten slotte is er Parkeren Groningen Airport P3. Deze Park & Walk is de budget optie van het vliegveld en bevindt zich op 3 minuten loopafstand van de terminal.

Goedkoop parkeren bij Eelde Airport

Doordat Eelde Airport een kleine luchthaven is, kunt u eenvoudig goedkoop parkeren. Van de drie officiële parkings is P3 de budget optie. De prijs hier is lager vanwege de iets langere loopafstand (3 minuten) en de afwezigheid van extra's, zoals elektrische laadpalen. Deze parkeerplaatsen kunt u eenvoudig boeken met de vergelijkingstool.

Lang parkeren bij Groningen Airport

Er zijn verschillende opties om lang te parkeren bij Eelde Airport. Op dit moment zijn er drie officiële parkeeraanbieders aanwezig waar u zowel lang als kort kunt parkeren. U vindt altijd het beste aanbod voor parkeren bij Groningen Airport op onze website. 

Parkeren Groningen Eelde Airport kosten

Parkeren bij Groningen Eelde Airport kunt u eenvoudig regelen via ParkCare. U hoeft hiervoor alleen maar de stappen te volgen die verderop door ons beschreven worden. Bekijk hier het overzicht van de parkeerkosten voor parkeren bij Eelde Airport.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Parkeren Groningen Airport P3 50,00 3 min Buiten Park & Walk 24 uur per dag geopend
Parkeren Groningen Airport P2 70,00 2 min Buiten Park & Walk 24 uur per dag geopend
Parkeren Groningen Airport P1 90,00 1 min Buiten Park & Walk 24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Eelde Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 28/07/2024 t/m 04/08/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Eelde Airport.

 

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Wat u moet weten over het parkeren bij Groningen Airport

Eelde Airport

Groningen Airport is, in verhouding tot Eindhoven Airport en Schiphol, een kleine luchthaven. De luchthaven groeit jaarlijks en er worden steeds meer bestemmingen vanaf Eelde aangeboden. In tegenstelling tot de meeste luchthavens is het op en rondom de luchthaven (nog) niet erg druk en chaotisch. Het parkeren op Vliegveld Eelde is bovendien goed verzorgd; er zijn drie officiële parkeerplaatsen die allemaal op loopafstand liggen. Toch zijn een aantal zaken belangrijk om te weten over het parkeren bij Groningen Airport.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanuit Groningen zijn er twee directe busverbindingen beschikbaar. U kunt de Qbuzz 9 nemen richting Eelde Airport via Martini ZKHS, of de Qbuzz 50 richting Eelde Airport via Haren en De Punt. De reistijden zijn ongeveer 40 en 34 minuten, en de bushalte bevindt zich direct naast de luchthaven. Houd er wel rekening mee dat er tussen 00:00 en 05:00 geen bussen rijden. Voor de actuele bustijden kunt u gebruik maken van 9292. Aangezien Groningen Airport gemakkelijker te bereiken is met de auto, kiezen veel reizigers ervoor om te parkeren bij de luchthaven.

Parkeren op loopafstand

De drie parkeerplaatsen voor het vliegveld liggen direct naast de luchthaven. U hoeft maar 1 tot 4 minuten te lopen. U bent dus door te parkeren bij Eelde Airport altijd op loopafstand van de luchthaven.

Parkeren Eelde Airport reserveren

Uit onderzoek is gebleken dat het parkeren bij luchthaven Groningen het voordeligst is van heel Nederland! Bij geen enkele andere luchthaven zult u voordeliger parkeren dan bij Eelde Airport. Door vooraf bij Groningen Airport parking te reserveren bent u altijd voorzien van een parkeerplaats. Daarnaast, door online te reserveren, bent ook nog eens voordeliger uit dan wanneer u dit niet doet. Vergelijk de officiële parkeerplekken en reserveer de beste parkeerplek u reis.

Hoe werkt parkeren bij vliegveld Groningen met ParkCare

Bij ons kunt u veilig en betrouwbaar een parkeerplaats reserveren voor Groningen Airport Eelde. Zo worden er persoonlijke controles uitgevoerd bij de parkeeraanbieders. Ook onderhouden we regelmatig contact met de parkeeraanbieders om op de hoogte te blijven van eventuele upgrades of veranderingen. Het reserveren van een veilige en betrouwbare parkeerplaats bij Groningen Airport Eelde is snel, gemakkelijk en goedkoop te doen via onze website. We begeleiden u graag bij het boekingsproces, zodat u moeiteloos uw parkeerplaats kunt reserveren.

Begin met het kiezen van de luchthaven en het invullen van de gewenste tijdstippen. Klik op ‘Vergelijk de prijzen’. Het systeem geeft nu een overzicht met de beschikbare parkeeraanbieders.

U krijgt een overzicht met parkeeraanbieders te zien voor Groningen Airport. U kunt hier filteren op voorkeuren om de beste parkeerplaats te vinden. Bij elke parkeeraanbieder wordt een korte samenvatting gegeven over de voorzieningen en faciliteiten van de parkeerplaats. Meer informatie over de parkeerplek kunt u krijgen door op de parkeeraanbieder te klikken.

Zodra u de geschikte parking gevonden heeft, boekt u deze in enkele minuten via onze website. U doet dit door bij de desbetreffende parkeerplek op de knop ‘Reserveren’ te drukken. Let hierbij wel op dat de boeking gemaakt wordt op de door u aangegeven data en tijdstippen. Wilt u toch eerder of later parkeren, dan moet u dit eerst aanpassen op de vergelijkingspagina.

Vul uw persoonlijke gegevens in zoals uw naam, kenteken en vluchtnummers. U kunt hierna direct voor de parkeerplek betalen. Zo zet u uw voordelige parkeertarief gelijk vast. U kunt betalen met verschillende, veilige betaalmethodes zoals iDEAL, MasterCard en VISA.

U ontvangt binnen 24 uur een bevestigingsmail van uw boeking. Controleer ook uw spambox, als u de mail niet kunt vinden. We raden u aan om deze bevestigingsmail uit te printen, zodat u alle informatie bij de hand heeft. Heeft u geen mail van ons heeft ontvangen? Neem dan contact met ons op.

De parkeermogelijkheden bij Eelde Airport

Bij het parkeren van uw auto tijdens uw reis, heeft u vaak keuze uit verschillende parkeervormen. Veel parkeeraanbieders bieden opties, zoals shuttle parking, valet parking, Park & Walk, en park, sleep & fly. Bij Groningen Airport Eelde bieden we momenteel alleen de parkeervorm Park & Walk aan. Hieronder leggen we u graag uit wat shuttle parking en Park & Walk parkeren precies inhoudt. 

Als u gebruik maakt van een shuttle parking, parkeert - vaak voordeliger - de auto enige kilometers van de luchthaven af. Zodra u de auto heeft geparkeerd, of heeft laten parkeren, kunt u uw bagage uitladen. Vervolgens zal de parkeeraanbieder zorgen dat er een shuttlebus voor u klaar staat. Deze bus neemt u mee naar het vliegveld. Zo staat u vaak binnen enkele minuten op de luchthaven. Bij terugkomst van uw reis kunt u contact opnemen met de aanbieder, die een shuttlebus uw kant op stuurt. Met deze vorm van vliegveld parkeren bent u snel weer bij uw auto. Deze parkeervorm bieden we momenteel niet aan bij Eelde Airport.

In het geval van Park & Walk rijdt u zelf naar de parkeerplaats. U parkeert uw auto op de parking en kan direct doorlopen naar de vertrekhal. Deze parkeerplekken bevinden zich dus op loopafstand van Groningen Airport. Bij terugkomst bent u niet afhankelijk van een shuttlebus of het personeel van een parkeeraanbieder. U kunt namelijk gelijk bij terugkomst van uw reis op Eelde naar uw auto wandelen en vertrekken naar uw volgende bestemming.

Meer informatie over park & walk Eelde Airport

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
Whats-app naar +31 6 1640 7420
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Veelgestelde vragen over parkeren bij Groningen Airport

Het parkeren nabij Groningen Airport kan al vanaf een gemiddeld parkeertarief van €2,30 per dag, als u boekt via onze website. Dit parkeertarief wordt aangeboden door officiële parkeeraanbieders bij de luchthaven Groningen. Bekijk voor een duidelijk overzicht de parkeerkosten bij de luchthaven van Eelde parkeerkosten bij de luchthaven van Eelde

Het is helaas niet mogelijk om gebruik te maken van een gratis parkeerplek nabij Groningen Airport. U zult hierom gebruik moeten maken van een van de diverse parkeerplaatsen rondom het vliegveld. Via ParkCare kunt u zelfs een parkeerplaats reserveren bij een van de drie officiële parkeerplekken van Groningen Eelde Airport.

U kunt zeker lang parkeren nabij de luchthaven van Groningen. U regelt dit eenvoudig via de website van ParkCare. Selecteer simpelweg de geschikte, beschikbare parkeeraanbieder naar aanleiding van de door u ingevulde parkeerdata. Boek deze direct op onze website en ontvang binnen 24 uur een boekingsbevestiging met alle benodigde informatie.

Als u mensen wilt ophalen of wegbrengen dan kan dat op alle parkeerplaatsen van de luchthaven. Hiervoor geldt een uurtarief van €3,- voor het eerste uur. Na het eerste uur is P1 het duurst met €3,- per uur en is P3 het goedkoopst met €1,- per uur. Als u niet wilt parkeren maar alleen maar mensen wilt afzetten of ophalen, dan kunt u gebruik maken van de Kiss & Go. Deze vindt u aan de voorkant van de vertrekhal.

Voor een onbezorgde reis vanaf Groningen Airport Eelde, adviseren wij om 2,5 uur voor uw vlucht aanwezig te zijn. De luchthaven zelf beveelt aan om tenminste 2 uur voor vertrek daar te zijn. De incheckbalies gaan eveneens 2 uur voor de vlucht open. Aangezien Groningen Airport Eelde een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld Schiphol, zult u waarschijnlijk een minder stressvolle ervaring hebben. De beveiliging is goed georganiseerd, wat bijdraagt aan een soepele doorgang.

Groningen Airport vliegt naar verschillende Europese landen, zoals Spanje, Griekenland, en Zweden. Daarnaast zijn er ook vluchten naar Turkije. Het beschikbare vliegaanbod verschilt per seizoen. Bekijk onze blog over alle mogelijke bestemmingen vanaf Eelde Airport.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe