Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij vliegvelden in Duitsland

Beoordeeld door 5700+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden van Duitsland
Duitsland

Omdat Duitsland een stuk groter is dan Nederland vindt u er erg veel vliegvelden, van groot tot klein. Ook deze luchthavens kunnen aantrekkelijk zijn voor de Nederlandse reiziger. Hieronder zetten we alle Duitse vliegvelden voor u op een rijtje met wat extra informatie. Op onze website vindt u ook informatie over de vliegvelden van Nederland en België!

Bremen Airport
Bremen Airport is opgericht in 1913 en is een van de oudste luchthavens ter wereld. In 1920 werd door KLM de eerste internationale vlucht gemaakt via Bremen. De luchthaven werd erg beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegen het eind van de jaren 50 was het vliegveld hersteld, en konden burgervluchten weer hervat worden. Sindsdien is het vliegveld ook in trek voor reizigers uit Noord-Nederland omdat het zo dichtbij ligt. Daarnaast is de luchthaven makkelijk te bereiken vanaf de snelwegen 1 en 28. U kunt parkeren bij een van de vele parkeeraanbieders, zoals MyParkPoint en Parkservice Bremen.

Düsseldorf Airport
Het vliegveld van Düsseldorf opende haar deuren in 1927 en vloog haar eerste internationale vlucht naar Brussel, Antwerpen en Hamburg twee jaar later. Düsseldorf Airport werd tijdens de Tweede Wereldoorlog alleen gebruikt voorals militair vliegveld, maar na de oorlog kon de burgerluchtvaart hervat worden. Düsseldorf Airport ging in 1996 voor een groot deel in vlammen op. Tijdens de brand zijn grote delen van de luchthaven verloren gegaan. Sindsdien is de luchthaven volledig gerenoveerd en staat het qua drukste vliegvelden in Duitsland op de derde plek. Doordat het vlakbij de Nederlandse grens ligt is Düsseldorf Airport ook een concurrent voor de Nederlandse vliegvelden. De terminals zijn eenvoudig te bereiken via de grote Duitse snelwegen. Er is verder ook een groot aanbod van parkeeraanbieders, zoals Park & Fly Düsseldorf en ParkenFlughafen DUS.

Frankfurt Airport
De geschiedenis van Frankfurt Airport begint bij de oprichting van de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld: DELAG. Hiermee werd er gebouwd aan het eerste vliegveld van Frankfurt dat werd geopend in 1912. Kort na de opening zag men dat uitbreiding niet goed mogelijk was en werden plannen voor de huidige luchthaven gestart. De nieuwe luchthaven werd geopend in 1935. Die werd verder uitgebreid tot de grootte van nu. Frankfurt is het drukste vliegveld van Duitsland met 49 miljoen passagiers in 2022. Het vliegveld is eenvoudig te bereiken vanaf de grote Duitse snelwegen en biedt veel parkeermogelijkheden, zoals Aeropark Service Frankfurt en Mein Valet Frankfurt.

Hahn Airport
Hahn Airport begon haar bestaan als militair vliegveld in 1951. Het was oorspronkelijk gebouwd door de Fransen, en werd éé jaar later als vliegbasis overgenomen door de U.S. Airforce. In 1993 werd de vliegbasis overhandigd aan Duitsland en kon het omgebouwd worden naar een burgervliegveld. De volledige naam Frankfurt-Hahn Airport kwam stond ter discussie omdat het kon worden gezien als misadverteren (het vliegveld ligt op 120 km afstand van Frankfurt). Toch mocht de luchthaven de naam Frankfurt houden. In 2022 telde Hahn Airport ongeveer 1,4 miljoen passagiers. Het vliegveld ligt ten westen van Frankfurt, wat het ook een interessante reisoptie maakt voor reizigers uit België en Nederland. Één van de parkeermogelijkheden bij Hahn Airport is Hotel Zur Morschback Parking.

Keulen Airport
Het vliegveld van Keulen begon in 1939 en werd na de Tweede Wereldoorlog overgenomen door Britse militairen. De landingsbanen werden uitgebreid, zodat in 1951 civiele luchtvaart kon beginnen. In de opvolgende jaren werd het vliegveld verder vergroot, om zo ook internationale vluchten mogelijk te kunnen maken. Keulen Airport vervoert niet alleen passagiers, maar ook erg veel pakketten; de luchthaven werd door UPS gekozen als de centrale Europese hub voor vele bestellingen. Keulen Airport zag in 2022 8,8 miljoen passagiers. De luchthaven bevindt zich aan de zuidwest kant van de stad Keulen en is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg 59.
Weeze Airport
Het vliegveld van Weeze was sinds de jaren 50 al actief onder de naam RAF Laarbruch. In die tijd was het eigendom van de Britse luchtmacht. Na ongeveer 50 jaar in gebruik te zijn geweest van de Britten, werd het vliegveld gekocht door Nederlandse investeerders. Nadat de werkzaamheden in 2003 werden voltooid kreeg het de naam Weeze Airport. Door de Nederlandse invoering van de vliegbelasting in 2008, kreeg Weeze Airport steeds meer bekendheid bij Nederlandse reizigers. De populariteit werd duidelijk toen er in hetzelfde jaar meer Nederlandse passagiers waren dan Duitse! Sindsdien is het altijd een aantrekkelijk alternatief voor luchthavens in Nederland gebleven. Het vliegveld is net over de grens van Duitsland te vinden ter hoogte van Den Bosch en is eenvoudig te bereiken via de A77. U kunt gebruik maken van één van de officiële parkeeraanbieders zoals Weeze Airport P1, Weeze Airport P2 en Weeze Airport P3.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
Whats-app naar +31 6 1640 7420
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Veelgestelde vragen over vliegvelden in Duitsland

Weeze Airport is ligt het dichtstbij Nederland. Dit maakt het ook een aantrekkelijke locatie voor Nederlandse reizigers. Dit was a vroeg duidelijk toen in 2001 het vliegveld werd gekocht door Nederlandse investeerders. Bij de invoering van de vliegbelasting in 2008 werd Weeze nog populairder bij Nederlanders; meer dan de helft van de reizigers dat jaar kwamen uit Nederland. Weeze Airport is net over de grens van Limburg te vinden tussen Venlo en Nijmegen en vliegt naar verschillende Europese landen.

Duitsland kent 38 luchthavens. Hoewel er een groot aanbod is in Duitsland, zijn niet alle luchthavens aantrekkelijk voor Nederlandse reizigers. Voor de Nederland zijn er 7 interessante luchthavens vanwege de ligging en de vliegbestemmingen. Dit zijn Bremen Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, Hahn Airport, Keulen Airport, Stuttgart Airport en Weeze Airport.

De grootste luchthaven van Duitsland is Frankfurt Airport nabij Frankfurt am Main. Deze luchthaven telt jaarlijks ongeveer 70 miljoen passagiers en staat daarmee op de 4e plek van grootste luchthavens in Europa. Vlak daarboven vinden we Schiphol met ongeveer 71 miljoen passagiers.

Doordat Duitsland niet zo'n hoge vliegbelasting heeft als Nederland, zijn vliegtickets vaak goedkoper in Duitsland. Dit is natuurlijk niet het hele verhaal. De prijzen zijn ook gebaseerd op vraag en aanbod. Hierdoor kan het zijn dat je soms in Nederland alsnog goedkoper uit bent voor dezelfde bestemming. Daarnaast moet u ook rekening houden met de reiskosten onderweg naar het vliegveld in Duitsland. Het is dus altijd verstandig om de prijzen voor uw specifieke vlucht te vergelijken. Voor meer informatie over goedkoop vliegen via Duitsland kunt u onze blog lezen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe