Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij vliegvelden in Duitsland

Vanaf 2,07 per dag!

Beoordeeld door 4800+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden van Duitsland
Duitsland

Omdat Duitsland een stuk groter is dan Nederland vindt u er erg veel vliegvelden, van groot tot klein, die ook aantrekkelijk zijn voor de Nederlandse reizigers. Hieronder zetten we alle Duitse vliegvelden op een rijtje voor u met wat extra informatie. Op onze website vindt u ook informatie over de vliegvelden van Nederland en België!

Bremen Airport
Bremen Airport is opgericht in 1913 en is een van de oudste luchthavens ter wereld. In 1920 werd door KLM de eerste internationale vlucht gemaakt via Bremen. De luchthaven werd erg beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werd vervolgens weer in zijn geheel hersteld en konden burgervluchten weer hervat worden aan het eind van de jaren 50. Sindsdien is het vliegveld ook veel in trek voor reizigers uit Noord-Nederland vanwege de nabije ligging. Daarnaast is de luchthaven makkelijk te bereiken vanaf de snelwegen 1 en 28. U kunt parkeren bij een van de vele parkeeraanbieders, zoals MyParkPoint en Parkservice Bremen.

Düsseldorf Airport
Het vliegveld van Düsseldorf opende haar deuren in 1927 en vloog haar eerste internationale vlucht naar Brussel, Antwerpen en Hamburg 2 jaar later. Düsseldorf Airport werd tijdens te Tweede Wereldoorlog exclusief gebruikt voor militaire vliegbewegingen, maar na de oorlog kon de burgerluchtvaart hervat worden. Düsseldorf Airport was in 1996 het toneel voor de ergste brand in een luchthaven ooit. Hier zijn grote delen van de luchthaven opgegaan in vuur. Sindsdien is de luchthaven volledig gerenoveerd en staat het qua drukste vliegvelden in Duitsland op de 3e plek. Door de ligging nabij de Nederlandse grens is Düsseldorf Airport ook een concurrent voor de Nederlandse vliegvelden. De terminals zijn ook eenvoudig te bereiken via de grote Duitse snelwegen. U heeft verder ook een groot aanbod van parkeeraanbieders, zoals Park & Fly Düsseldorf en ParkenFlughafen DUS.

Frankfurt Airport
De geschiedenis van Frankfurt Airport begint bij de oprichting van de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld: DELAG. Hiermee werd er gebouwd aan het eerste vliegveld van Frankfurt dat werd geopend in 1912. Kort na de opening zag men dat uitbreiding niet goed mogelijk was en werden plannen voor de huidige luchthaven gestart. De nieuwe luchthaven werd geopend in 1935. Dit werd verder uitgebreid tot de grootte van nu. Frankfurt is het drukste vliegveld van Duitsland met 69 miljoen passagiers in 2018. Het vliegveld is eenvoudig te bereiken vanaf de grote Duitse snelwegen en biedt veel parkeermogelijkheden, zoals Aeropark Service Frankfurt en Mein Valet Frankfurt.

Hahn Airport
Hahn Airport begon haar bestaan als militair vliegveld in 1951. Oorspronkelijk gebouwd door de Fransen, werd 1 jaar later de vliegbasis overgenomen door de U.S Airforce. In 1993 werd de vliegbasis overhandigd aan Duitsland en kon het omgebouwd worden naar een civiel vliegveld. De volledige naam Frankfurt-Hahn Airport kwam in opspraak doordat het werd gezien als misadverteren (het vliegveld ligt op 120 km afstand van Frankfurt). Toch mocht de luchthaven de naam Frankfurt houden. In 2019 telde Hahn Airport ongeveer 680.000 passagiers. Het vliegveld ligt ten westen van Frankfurt, wat het ook een interessante reisoptie maakt voor reizigers uit België en Nederland. Een van de parkeermogelijkheden bij Hahn Airport is Hotel Zur Morschback Parking.

Keulen Airport
Het vliegveld van Keulen begon in 1939 en werd na de Tweede Wereldoorlog overgenomen door Britse militairen. De landingsbanen werden uitgebreid, zodat in 1951 civiele luchtvaart kon beginnen. In de opvolgende jaren werd het vliegveld verder vergroot, om zo ook internationale vluchten mogelijk te kunnen maken. Keulen Airport vervoert niet alleen passagiers, maar ook erg veel pakketten; de luchthaven werd door UPS gekozen als de centrale Europese hub voor vele bestellingen. De gestaagde groei van Keulen Airport zag in 2018 de meeste passagiers ooit met bijna 13 miljoen passagiers. De luchthaven bevindt zich aan de zuidwest kan van de stad Keulen en is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg 59.
Weeze Airport
Het vliegveld van Weeze was sinds de jaren 50 al actief onder de naam RAF Laarbruch. In die tijd was het eigendom van de Britse luchtmacht. Na ongeveer 50 jaar in gebruik te zijn geweest van de Britten, werd het vliegveld gekocht door Nederlandse Investeerders. Nadat de werkzaamheden in 2003 werden voltooid kreeg het de naam Weeze Airport. Door de invoering van de vliegbelasting in 2008 Nederlands kwam Weeze Airport steeds meer in het oog van de Nederlandse reiziger. De populariteit was duidelijk zichtbaar toen in hetzelfde jaar er meer Nederlandse passagiers waren dan Duitse passagiers. Sindsdien is het nog altijd een aantrekkelijk alternatief voor luchthavens in Nederland. Het vliegveld is net over de grens van Duitsland te vinden ter hoogte van Den Bosch en is eenvoudig te bereiken via de A77. U kunt gebruik maken van een van de officiële parkeeraanbieders zoals Weeze Airport P1, Weeze Airport P2 en Weeze Airport P3.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO?
E-mail naar [email protected]**

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Begint uw boekingsnummer met MO nummers dan kunt u ook een Whats-app bericht sturen naar +31 6 4508 1173. Deze is 24/7 bemand en u krijgt binnen 5 minuten antwoord.

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]*

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Snelste methode

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 4508 1173*
*Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Telefonisch kan niet alles geregeld worden

Wij raden u dan ook aan om een Whats-app bericht te sturen voor het meest inhoudelijke en snelste antwoord. Parkeert u binnen 24 uur, neem in dat geval rechtstreeks contact op met de parkeeraanbieder. De contactgegevens staan op uw boekingsbevestiging.

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 4508 1173**
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Onze Whats-app is 24/7 bemand en u krijgt binnen 5 minuten antwoord

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Toch liever bellen?

Begint uw boekingsnummer met MO?
Bel dan naar +31 88 57 00 190 (we zijn op werkdagen van 09:00 tot 13.00 bereikbaar)*
* Houd uw boekingsnummer bij de hand

Begint uw boekingsnummer met PC?
Mail dan naar [email protected] of whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer altijd in de email of Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst u spam folder

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Veelgestelde vragen over vliegvelden in Duitsland

Weeze Airport is ligt het dichtstbij Nederland. Dit maakt het ook een aantrekkelijke locatie voor Nederlandse reizigers. Dit was a vroeg duidelijk toen in 2001 het vliegveld werd gekocht door Nederlandse investeerders. Bij de invoering van de vliegbelasting in 2008 werd Weeze nog populairder bij Nederlanders; meer dan de helft van de reizigers dat jaar kwamen uit Nederland. Weeze Airport is net over de grens van Limburg te vinden tussen Venlo en Nijmegen en vliegt naar verschillende Europese landen.

Duitsland kent 38 luchthavens. Hoewel er een groot aanbod is in Duitsland, zijn niet alle luchthavens aantrekkelijk voor Nederlandse reizigers. Voor de Nederland zijn er 7 interessante luchthavens vanwege de ligging en de vliegbestemmingen. Dit zijn Bremen Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, Hahn Airport, Keulen Airport, Stuttgart Airport en Weeze Airport.

De grootste luchthaven van Duitsland is Frankfurt Airport nabij Frankfurt am Main. Deze luchthaven telt jaarlijks ongeveer 70 miljoen passagiers en staat daarmee op de 4e plek van grootste luchthavens in Europa. Vlak daarboven vinden we Schiphol met ongeveer 71 miljoen passagiers.

Doordat Duitsland niet zo'n hoge vliegbelasting heeft als Nederland, zijn vliegtickets vaak goedkoper in Duitsland. Dit is natuurlijk niet het hele verhaal. De prijzen zijn ook gebaseerd op vraag en aanbod. Hierdoor kan het zijn dat je soms in Nederland alsnog goedkoper uit bent voor dezelfde bestemming. Daarnaast moet u ook rekening houden met de reiskosten onderweg naar het vliegveld in Duitsland. Het is dus altijd verstandig om de prijzen voor uw specifieke vlucht te vergelijken. Voor meer informatie over goedkoop vliegen via Duitsland kunt u onze blog lezen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe