Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij vliegvelden in België

Beoordeeld door 5100+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden van Belgïe
België

In België vinden we ook verschillende luchthavens die interessant zijn voor Nederlandse reizigers, met name bij Brussel. Op deze pagina vindt u alle informatie over de vliegvelden in België. Daarnaast vindt u op onze website ook informatie over de vliegvelden van Nederland en Duitsland.

Charleroi Airport
Het is onbekend wanneer Charleroi Airport is gebouwd, maar de eerste vermelding die is te vinden op de locatie is de inhuldiging van een vliegschool door Koning Albert I in 1919. 12 jaren daarna vestigde een Britse vliegtuigbouwer zich op de locatie. De bouw en onderhoud van vliegtoestellen bleef lang de focus van de locatie, totdat in 1997 Ryanair een verbinding tussen Dublin en Charleroi startte. Nadat de maatschappij haar basis vestigt op de luchthaven, wordt Charleroi aantrekkelijker voor steeds meer luchtvaartmaatschappijen. In 2018 zag de luchthaven de meeste passagiers ooit met 8 miljoen bezoekers. De luchthaven bevindt zich aan de noordzijde van Charleroi en is te bereiken vanaf de N5. Hier kunt u o.a. gebruikmaken van de parkeeraanbieders ACE Parking en Parkwall Charleroi.

Zaventem
Voordat de luchthaven Zaventem, ook wel Brussels Airport genoemd, werd gebouwd, was er een voorganger in het Belgische Haren dat gebouwd werd in de Eerste Wereldoorlog. In de jaren 20 werd de luchthaven zo ver mogelijk uitgebreid. Door de gestaagde groei van Brussel werd deze locatie helaas te klein en werd er in de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe locatie het huidige Zaventem gebouwd. De luchthaven groeide verder uit, ook door de populariteit op het moment van de Wereldtentoonstelling in Brussel, tot de luchthaven van nu. In 2018 telde de Zaventem ruim 25 miljoen passagiers en is hiermee de grootste luchthaven van Belgie. Door de centrale ligging in Europa is het ook een aantrekkelijke locatie voor Nederland en Duitsland. De luchthaven is gelegen aan de noordzijde van Brussel en is makkelijk te bereiken vanaf de E19. Bij Zaventem kunt u parkeren bij o.a. Aeropark 1000 en Express Parking Zaventem.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO?
E-mail naar [email protected]**

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Begint uw boekingsnummer met MO nummers dan kunt u ook een Whats-app bericht sturen naar +31 6 4508 1173. Deze is 24/7 bemand en u krijgt binnen 5 minuten antwoord.

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]*

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Snelste methode

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 4508 1173*
*Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Telefonisch kan niet alles geregeld worden

Wij raden u dan ook aan om een Whats-app bericht te sturen voor het meest inhoudelijke en snelste antwoord. Parkeert u binnen 24 uur, neem in dat geval rechtstreeks contact op met de parkeeraanbieder. De contactgegevens staan op uw boekingsbevestiging.

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 4508 1173**
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Onze Whats-app is 24/7 bemand en u krijgt binnen 5 minuten antwoord

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Toch liever bellen?

Begint uw boekingsnummer met MO?
Bel dan naar +31 88 57 00 190 (we zijn op werkdagen van 09:00 tot 13.00 bereikbaar)*
* Houd uw boekingsnummer bij de hand

Begint uw boekingsnummer met PC?
Mail dan naar [email protected] of whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer altijd in de email of Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst u spam folder

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Veelgestelde vragen over vliegvelden in België

Vlaanderen kent in totaal 3 Airports. Dit zijn Zaventem (het nationale airport), Antwerpen Airport en Oostende Airport. Voor burgervluchten wordt voornamelijk Zaventem Airport gebruikt. Antwerpen Airport richt zich voornamelijk op zakelijke vluchten, terwijl Oostende Airport zich voornamelijk richt op goederen transport.

De luchthaven van Brussel is Brussel Airport. Toch zijn er twee vliegvelden in België met het woord Brussel in de naam. Het tweede vliegveld is Brussel South Charleroi. Ondanks de naam ligt het airport in Charleroi en niet in Brussel. Het vliegveld ligt ongeveer 60 km ten zuiden van de Belgische hoofdstad.

Brussel Airport en Zaventem zijn twee namen voor hetzelfde vliegveld. Internationaal is het bekend als Brussel Airport, terwijl veel Nederlandstalige mensen het Zaventem noemen. De naam komt van het gelijknamige gebied waar de luchthaven gedeeltelijk op is gebouwd.

Brussel Airport is het grootste vliegveld in België. Dit is niet onverwacht aangezien de luchthaven wordt gebruikt als nationale airport. Met ongeveer 25 miljoen passagiers in 2019 stond Brussel Airport op plek 24 van drukste vliegvelden in Europa, net boven Düsseldorf Airport.

Vliegen vanaf het buitenland is voor sommige reiziger die willen besparen een erg aantrekkelijk alternatief. De lagere prijzen van de buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben voornamelijk te maken met de andere vakantieseizoenen. Hierdoor kan u een ticket bemachtigen die stukken goedkoper is dan de Nederlandse versie. Meer weten over vliegen vanaf het buitenland? Lees dan eens onze blog.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe