Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Vanaf 5,28 per dag!

Beoordeeld door 2300+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren

Parkeren Charleroi Airport

Parkeren Charleroi Airport is zo geregeld als u vooraf, online uw parkeerplaats reserveert. Dit kan door middel van de vergelijkingstool van ParkCare. U ziet met de tool de diverse aanbod parkeeraanbieders en parkeerplekken waar u een keuze uit kunt maken. Vervolgens boekt u voordelig de geschikte airport parking en hoeft u zich op de dag van vertrek geen zorgen meer te maken!

Charleroi Airport, ook wel Brussel Airport Charleroi genoemd, biedt een ruim aanbod aan vluchten aan. Ook zijn er veel verschillende low-cost luchtvaartmaatschappijen aanwezig. Vanaf Charleroi Airport kunt u dan ook naar diverse bestemmingen vliegen. Dit maakt de luchthaven dan ook populair bij veel reizigers. Charleroi is overigens gemakkelijk te verwarren met Zaventem Airport. Deze twee vliegvelden zijn echter wel verschillend gelegen. Bent u op zoek naar een parkeerplaats bij Zaventem? Ook dat regelt u via ParkCare. Hiervoor kunt u naar de informatie pagina van Zaventem Airport gaan.

Boek nu uw parkeerplek bij Charleroi Airport om uw voordelige parkeertarief vast te zetten en u verzekerd bent van een parkeerplek. Zonder extra boekingskosten heeft u de garantie van een parkeerplek tegen een voordelig tarief. Op deze pagina leest u meer over het parkeren bij Charleroi maar ook hoe u kunt reserveren en welke beschikbare parkeervormen er zijn. Zo helpen wij u om de beste parkeerplek voor uw reis te vinden. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Charleroi Airport

Belangrijke informatie voor parkeren bij Charleroi Airport

🚗 Aantal parkeerterreinen: 17 parkeerterreinen
⭐ Best beoordeeld: Park & Fly Charleroi
🤲 Goedkoopste: Parkwall Charleroi
✈️ Dichtstbij vliegveld: Parkeren Charleroi Airport P4

Goedkoop parkeren bij luchthaven Charleroi

Bij Charleroi Airport kunt u parkeren tegen een voordelige prijs voor verschillende parkings. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen welke parkeeraanbieder of welke parkeervorm u boekt. Verschillende parkeervormen hanteren vaak verschillende prijzen. Zo geldt over het algemeen dat shuttle parkeren een lager parkeertarief hanteert ten opzichte van valet parkeren. Op de website van ParkCare bieden wij een breed aanbod aan diverse parkeeraanbieders, zodat u, onafhankelijk van uw budget, altijd kan parkeren. Wij kunnen u dit voordelige parkeertarief aanbieden door de duidelijke afspraken die met de aanbieders zijn gemaakt. Zo hanteren wij altijd dezelfde of goedkopere parkeertarieven als de aanbieder zelf. Daarnaast betaalt u geen boekingskosten en zet u de prijs van uw parking vast door vooraf te reserveren. Zo bent u niet afhankelijk van wisselende parkeertarieven. Door al deze voordelen te gebruiken kunt u dus goedkoop parkeren bij Charleroi Airport.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, voordelige parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Stuur ons een mail Beste en meest inhoudelijk antwoord
Whatsapp bericht Snelste methode
Bel ons Telefonisch kan niet alles geregeld worden

Een overzicht met alle parkeerplaatsen bij Brussels South Charleroi Airport

Op de afbeelding hiernaast vindt u een overzicht met alle parkeerplaatsen bij Brussels South Charleroi Airport. U kunt hier gemakkelijk zien waar de parkeerplekken gelegen zijn. Zo kan u snel zien welke parkeerplaatsen gemakkelijk te bereiken zijn vanaf uw route naar luchthaven Charleroi. In het overzicht ziet u de verschillende officiële parkeerplaatsen. Officiële parkeerplaatsen worden zo genoemd omdat ze aangeboden worden door het vliegveld zelf. Daarnaast zijn er ook nog onofficiële parkeerplaatsen die worden aangeboden door andere parkeeraanbieders. Deze parkeerplaatsen zijn dus net zo veilig en betrouwbaar. Meestal vind u de onofficiële parkeerplaatsen een stukje verder verwijderd van de vertrekhal. Dit is echter geen probleem, aangezien deze aanbieders vaak gebruik maken van shuttle parkeren. Hiermee wordt u met een shuttlebus naar de locatie wordt gebracht. Als u direct naar de vertrekhal wilt rijden, dan kunt u ook gebruik maken van valet parking. Met valet kunt u het parkeren als het ware overslaan. Onderaan deze pagina vindt u een selectie van parkeeraanbieders voor Charleroi Airport. Mocht u alle beschikbare aanbieders willen zien, dan kunt u gebruik maken van de vergelijkingstool.

Plattegrond van de parkeeraanbieder op Charleroi Airport

Hoe vind en reserveer ik mijn parkeerplek?

Het vinden van de beste parkeerplaats, voor zowel kort als lang parkeren, kan bij Charleroi snel en gemakkelijk via onze website. U boekt uw parkeerplek namelijk in slechts twee minuten en u kan betalen met diverse veilige betaalmethoden. Hieronder kunt u stapsgewijs doorlezen hoe dit precies in zijn werk gaat. We leggen u uit hoe het reserveren van een parkeerplek werkt, vanaf het kiezen voor een aanbieder tot het maken van de daadwerkelijke reservering. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

De allereerste stap voor luchthaven parkeren Charleroi Airport is om Charleroi Airport als de bestemming vanaf waar u wilt vliegen in te voeren. Vervolgens vult u in vanaf en tot wanneer u gebruik wilt maken van de parkeerplek. Ook is het mogelijk tijdstippen aan te geven. Deze zijn indicatief voor de parkeeraanbieder, zodat zij weten wanneer u ongeveer aankomt en zij dus klaar moeten staan om u te ontvangen. Zodra u alles heeft ingevuld, kunt u op de gele ‘Vergelijk de prijzen’ knop drukken. Uw opties voor parkeren bij vliegveld Charleroi worden nu nagekeken op basis van de door u ingevulde gegevens.

Binnen enkele momenten krijgt u een overzicht van beschikbare parkeeraanbieders te zien voor de ingevoerde data. Door middel van verschillende filters wordt het reserveren van de geschikte parking nog makkelijker. Zo kan u bijvoorbeeld de gewenste parkeervorm invoeren, of aangeven of u uw sleutel wilt behouden. Bij elke parkeeraanbieder of parkeerplek vindt u een samenvatting van de voorzieningen aanwezig op de parkeerplek. Meer informatie over de parkeeraanbieder kan u verkrijgen door op de desbetreffende parking te klikken. Hier staat onder andere meer over de hoeveelheid parkeerplekken, faciliteiten en locatie. Ook kan u hier recensies lezen van klanten die de parkeerplaats ook hebben bezocht. Hiermee kan u nagaan of de parkeerplek voldoet aan uw verwachtingen.

Zodra u een parkeeraanbieder heeft gevonden die past bij uw wensen, dan kan u deze direct reserveren op onze website. Dit doet u door op de reserveringsknop te klikken. Vervolgens vult u enkele gegevens in, zoals uw naam en emailadres. Hierna kan u de parkeerplek betalen met een van de veilige betaalmethodes, zoals iDeal, Creditcard of PayPal. Hiermee zet u direct uw voordelige parkeertarief vast voor parkeren luchthaven Charleroi.

Als wij de betaling hebben ontvangen, versturen wij binnen 24 uur u de reserveringsbevestiging toe op het ingevulde emailadres. In deze bevestiging vindt u alle informatie over de door u geboekte parking. Hier vindt u bijvoorbeeld de parkeeraanbieder waar u heeft gereserveerd en mogelijke codes wanneer u parkeert op een terrein met een toegangsdeur. We raden u aan om deze uit te printen en mee te nemen wanneer u richting de parkeerplek vertrekt. Mocht het zo zijn dat u de reserveringsbevestiging niet heeft ontvangen, dan kan het zijn dat deze in uw spam mailbox is terecht gekomen. Als dit niet het geval is, dan kan u contact opnemen met de klantenservice. Zij zullen ervoor zorgen dat u de reserveringsbevestiging alsnog in goede orde ontvangt.

De diverse parkeervormen bij luchthaven Charleroi

Voor zowel kort en lang parkeren zijn er vaak verschillende parkeervormen die worden aangeboden. Om een goede keuze te maken is het natuurlijk van belang dat u weet wat alle parkeervormen inhouden en wat de voordelen zijn. Om u hier bij te helpen hebben wij de beschikbare parkeervormen op een rij gezet. Zo weet u precies wat alles inhoudt en wat het beste bij uw reis past. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het luxere valet parkeren of gebruik maken van park, sleep & fly.

Bij gebruik van een shuttle parking, parkeert u uw auto op enkele kilometers van de luchthaven vandaan. Doordat u vooraf uw parkeerplaats gereserveerd heeft, kan u direct het parkeerterrein oprijden en uw auto (laten) parkeren. Vanaf de parkeerplek zal u door middel van een shuttle bus naar Brussel Airport Charleroi worden gebracht. Ook bij terugkomst zal deze shuttle bus ervoor zorgen dat u en uw bagage terug worden gebracht naar de parkeerplaats. Hierdoor bent u nooit afhankelijk van openbaar vervoer. Shuttle parking is een van de meest gebruikte parkeervormen.

Valet parkeren is een luxe en comfortabele parkeervorm. U kunt namelijk direct doorrijden naar de vertrekhal van de luchthaven. Vanaf daar zal een medewerker of chauffeur uw auto overnemen. Zij rijden vervolgens de auto naar de afgesproken parkeerplaats nabij het vliegveld van Brussel Charleroi, terwijl u direct aan uw reis kan beginnen. Zodra u weer terug bent op Airport Charleroi zal uw auto klaarstaan voor u bij de aankomsthal. U hoeft dan enkel nog uw bagage in te laden, en u kunt direct door richting huis. Dit is een ideale parkeervorm wanneer u geen tijd kwijt wilt zijn aan parkeren.

Een Park & Walk parkeerplaats is een parkeerplek vanaf waar u lopend naar het vliegveld kan vertrekken. U parkeert eerst uw auto op de gereserveerde plek, waarna u binnen enkele minuten, wandelend, op Charleroi Airport staat. Als u terug bent van uw reis loopt u weer terug naar uw auto, vanaf waar u kan vertrekken naar de volgende bestemming. Uw auto parkeren bij een Park & Walk parkeerplaats houdt ook in dat u geen gebruik hoeft te maken van een shuttlebus of het openbaar vervoer.

Park, Sleep & Fly is een parkeervorm waarbij u zowel een overnachting als een parkeerplaats boekt. Zo slaapt u de dag voor vertrek in een hotel. U kan de auto simpelweg op het parkeerterrein van het hotel parkeren. Het hotel zal er vervolgens voor zorgen dat u de volgende dag op tijd bij luchthaven Charleroi staat. Het kan zijn dat een hotel zelf over een shuttle service beschikt, of u wordt naar de luchthaven gebracht met een taxi. De medewerkers van het hotel zullen er ook voor zorgen dat u bij terugkomst zal worden opgehaald en naar uw auto wordt gebracht. Bij deze parkeervorm bent u gegarandeerd van een relaxte ervaring rondom parkeren nabij Charleroi Airport.

De verschillende parkeeraanbieders voor Charleroi Airport

Rondom Charleroi Airport zijn er veel diverse aanbieders. We hebben een paar van deze providers alvast voor u op een rijtje gezet, zodat u direct kan beginnen met vergelijken. ParkCare controleert regelmatig de aanbieders die u kunt vinden op onze site. Zo gaan wij naar de locatie zelf en hebben wij contact met klanten die er eerder hebben geparkeerd. Zo weet u dat alle aanbieders die u bijvoorbeeld hieronder ziet veilig en betrouwbaar zijn. Heeft u hiertussen een aanbieder kunnen vinden? Reserveer direct uw parkeerplek bij een van de betrouwbare aanbieders. Wanneer u alle beschikbare aanbieders wilt zien, kunt u gebruik maken van de vergelijkingstool.

Parkeerterrein Park & Fly Charleroi

Park & Fly Charleroi

 • Sleutel niet afgeven
 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein
 • Geen hoogte restricties

Park & Fly Charleroi is een shuttle parking waar u de mogelijkheid heeft om uw sleutel te behouden. In minder dan 5 minuten staat u met de gratis shuttlebus op de luchthaven van Charleroi. Daarnaast zijn er beveiligingscamera’s aanwezig om de veiligheid van uw auto te waarborgen. U parkeert uw auto dus op een beveiligde parking op kleine afstand van Brussel Charleroi.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Overzicht parkeerterrein ACE Parking

ACE Parking

 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein
 • Geen hoogte restricties

Shuttle parkeren kan bij ACE Parking. De parkeerplaats bevindt zich op een afgesloten parkeerterrein met beveiligingscamera’s, wat het een goed beveiligde parking maakt. Zodra u uw auto buiten heeft geparkeerd, zal u met de gratis shuttlebus naar de luchthaven worden gebracht. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Ook hier hoeft u uw sleutels niet af te geven.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Poort ProPark Charleroi

ProPark Charleroi

 • Sleutel niet afgeven
 • Beveiligingscamera's
 • Autowasserij beschikbaar
 • Geen hoogte restricties

Ook bij ProPark Charleroi is sleutel behoud mogelijk. Daarnaast zijn er beveiligingscamera’s aanwezig. Daarnaast biedt ProPark Charleroi de mogelijkheid tot het wassen van uw auto als u op reis bent. Zo kan u bij terugkomst direct in een schone auto wegrijden. Vanaf ProPark Charleroi staat u met gebruik van de gratis shuttle in 10 minuten op het vliegveld van Charleroi. Bij deze aanbieder kan u dus gebruik maken van shuttle parkeren en genieten van de extra aangeboden faciliteiten.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Entree parkeerterrein Aeropark Charleroi

Aeropark

 • Sleutel niet afgeven
 • Autowasserij beschikbaar
 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein

Uw auto laten wassen, sleutels meenemen, veilig parkeren en binnen 5 minuten op de luchthaven van Charleroi staan? Het kan door te parkeren bij Aeropark. Bij gebruik van deze shuttle parking parkeert u de auto buiten. Deze parkeerplaats is overigens geschikt voor zowel kort parkeren, als voor een langere periode parkeren. Uw auto is altijd in veilige handen.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Parkwall Charleroi ingang hek

Parkwall Charleroi

 • Beveiligingscamera's
 • Sleutel niet afgeven
 • Afgesloten parkeerterrein

Parkwall Charleroi bevindt zich op kleine afstand vanaf Airport Charleroi. Hierdoor staat u met de shuttlebus in ongeveer 4 minuten op de luchthaven. Daarnaast kan u bij deze betrouwbare parkeeraanbieder veilig parkeren door de aanwezigheid van beveiligingscamera’s. Ook kan u uw sleutels meenemen. Reserveer direct als dit de parking is waar u naar op zoek bent.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Auto's geparkeerd op A1 Parking Charleroi

A1 Parking Charleroi

 • Sleutel niet afgeven
 • Beveiligingscamera's
 • Afgesloten parkeerterrein
 • Geen hoogte restricties

Bij de shuttle parkeerplaats van A1 Parking Charleroi hoeft u de autosleutels niet af te geven. Daarnaast is er een autowasserij beschikbaar om uw auto bij terugkomst helemaal schoon af te leveren. Ook staat uw auto hier veilig doordat er een bewaker aanwezig is en er camerabeveiliging is. Daarnaast geldt er geen maximale doorrijhoogte en parkeert u op een afgesloten parkeerterrein. Dit is dus een weloverwogen keuze als u goed beveiligd wilt parkeren nabij de luchthaven zelf.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs

Laatste blogartikelen

U vindt hier de laatste blogartikels over onder andere luchthaven Charleroi. We vinden het belangrijk om u te informeren over nieuwtjes en het gebruik maken een veilige parking. Uw auto parkeren gaat dan nog gemakkelijker omdat u volledig op de hoogte bent van het laatste nieuws. U vindt onder andere artikelen over de parkeerkosten en gewenste opties als het aankomt op zowel kort, als lang parkeren. Ook beschrijven we alternatieve parkeermogelijkheden tegen de laagste prijs en handige tips.

We merken de afgelopen tijd dat veel mensen niet meer zo goed weten hoe zij voordelig kunnen parkeren bij luchthavens. Door het diverse en verschillende aanbod zien veel mensen namelijk de bomen door het bos niet meer. En, daarnaast worden de parkeertarieven ook nog eens steeds verder verhoogd. Het is heel begrijpelijk als u hierdoor niet zo goed meer weet hoe u te werk moet gaan als het gaat om het vinden van een voordelige parking. ParkCare helpt u hier echter graag bij.

Lees meer

Nu de corona maatregelen steeds verder versoepeld worden, zien we dat veel mensen er voor kiezen om een last-minute vakantie te boeken. Zo zijn er veel mensen die deze zomervakantie hebben besloten om door de maatregelen niet op vakantie te gaan. Nu er weer meer mogelijk is qua reizen en vliegverkeer kiezen zij er toch voor om nog enkele dagen of weken een reis te boeken naar het buitenland, om er toch nog lekker even uit te zijn geweest. Hierdoor wordt het echter wel, buiten het hoogseizoen om drukker op de luchthavens.

Lees meer

Nu de corona maatregelen steeds verder worden versoepeld, zijn mensen massaal begonnen met het (her)boeken van hun vluchten en vakanties. Hierdoor zien we nu al een stijging in de parkeertarieven bij vele parkeerplaatsen en parkeergarages. Doordat veel parkings afgelopen jaar door Corona niet in gebruik zijn genomen, waren de prijzen al ietwat verhoogd. Echter, nu de vraag naar parkeerplaatsen rondom vliegvelden toeneemt, zien we een nog verdere stijging van de parkeertarieven. Wij snappen dat dit het laatste is waar u op zit te wachten nu u eindelijk weer op vakantie mag. Daarom hebben wij een manier gevonden waarop u tegen een laag parkeertarief kan parkeren.

Lees meer
Veelgestelde vragen over parkeren bij Charleroi Airport

Parkeren Charleroi Airport verschilt qua prijs. Zo heeft elke parkeeraanbieder een ander parkeertarief. Ook ligt het aan de parkeervorm waar u van gebruik wilt maken voor het luchthaven parkeren. Hoe dan ook kan u bij ParkCare al een parkeerplaats reserveren bij Charleroi Airport vanaf €3,79 per dag.

Rondom Charleroi zijn er diverse parkeerplekken waar u gebruik van kan maken. U vergelijkt ze eenvoudig en snel op ParkCare. Of, bekijk nu direct de beschikbare parkeeraanbieders voor parkeren nabij Charleroi Airport.

Waar u het beste kan parkeren bij Charleroi Airport is compleet afhankelijk van uw wensen en eisen. We raden u daarom aan om eerst goed te kijken welke parkeervorm het beste bij u past. Aan de hand daarvan kan u kijken welke parkeeraanbieder u het meeste aanspreekt. Op onze website vindt u hoe dan ook een ruim en divers aanbod, zodat u altijd een parkeerplaats vindt die past bij wat u voor ogen heeft!

Het is helaas niet mogelijk om gratis te parkeren nabij of rondom de luchthaven van Charleroi. Daarom raden we u aan om vooraf, online uw parkeerplek te reserveren zodat u nooit te veel betaald.

De luchthaven van Charleroi raadt aan om twee tot drie uur voorafgaand aan uw vertrektijd op het vliegveld aanwezig te zijn. We raden u daarom aan om, afhankelijk van uw parkeervorm, uw parkeerplaats te reserveren vanaf drie of vier uur voor de geplande vertrektijd van uw vlucht. Bij shuttle parking zal u vaak wat meer tijd nodig hebben, terwijl u bij valet parking wat minder tijd nodig heeft. We adviseren overigens wel om uw parkeerplaats ongeveer één a twee uur na de geplande aankomsttijd aan te houden. Zo kan u rustig wachten op uw bagage en hoeft u zich niet te haasten bij eventuele vertraging.

Het is afhankelijk van de geboekte parkeeraanbieder of u uw sleutel moet afgeven. Vaak hoeft dit namelijk niet bij shuttle parkings en wel bij valet parkeren. In sommige gevallen zal een parkeeraanbieder u alsnog vragen om uw sleutels af te geven, zodat zij uw auto kunnen verplaatsen in geval van nood.

Als u vragen heeft over uw reservering of boeking voor parkeren Charleroi Airport, dan kan u op werkdagen altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder telefonisch, via de chat of via de mail!

Bekijk alle veelgestelde vragen
CEO ParkCare

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem gerust contact op.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe