Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren Charleroi Airport

Vanaf 3,97 per dag!

Beoordeeld door 5500+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren

Belangrijke informatie voor parkeren bij Charleroi Airport

Bekijk de officiële parkeerlocaties op de plattegrond

Plattegrond van de parkeeraanbieder op Charleroi Airport

Bekijk de parkeerlocaties op de kaart

Parkeren bij Charleroi Airport

Parkeren bij Charleroi Airport is zo geregeld als u vooraf, online uw parkeerplaats reserveert. Dit doet u met de vergelijkingstool van ParkCare. U ziet met de tool het diverse aanbod parkeeraanbieders en parkeerplekken waar u uit kunt kiezen. Vervolgens boekt u een goedkope en geschikte airport parking en hoeft u zich op de dag van vertrek geen zorgen meer te maken! Voor informatie over de reis naar de luchthaven en de routeplanning, check het adres van Charleroi Airport

Het vliegveld van Charleroi beschikt over een paar verschillende officiële parkeerplaatsen (P1, P2, P3 en P4). Deze parkeerplaatsen zijn in bezit van het vliegveld. Daarnaast vindt u ook nog andere parkeeraanbieders die in de buurt van de airport liggen. Vergelijk eenvoudig alle aanbieders met de vergelijkingstool.

Inhoud

  1. Parkeren bij P1 P2 P3 P4 Charleroi Airport
  2. Goedkoop Parkeren bij Charleroi Airport
  3. Lang parkeren bij Charleroi Airport
  4. Kosten parkeren Charleroi Airport
  5. Wat moet u weten over het parkeren bij luchthaven Charleroi
  6. Hoe werkt parkeren bij Charleroi Airport met ParkCare
  7. De parkeermogelijkheden bij het vliegveld van Charleroi
  8. De parkeeraanbieders op Charleroi Airport
  9. Veelgestelde vragen over parkeren bij Charleroi Airport

Parkeren bij P1, P2, P3, P4 Charleroi Airport

Charleroi Airport heeft vier officiële parkeeropties. Charleroi Airport P4 onderscheidt zich doordat het een parkeerplaats is die specifiek gericht is op lang parkeren. Als u op zoek bent naar een plek om korter dan 5 dagen te parkeren, is P2 Charleroi Airport wellicht een betere optie, vanwege het comfort van dichtbij de luchthaven parkeren. Wilt u het liefst zo dicht mogelijk bij de terminals parkeren? P1 Charleroi Airport is de optie die het dichtst bij het vliegveld ligt, met een looproute van slechts 3 minuten. Als reisgemak voor u belangrijk is en u het liefst naar de bestemming gebracht wordt, biedt P3 Charleroi Airport met zijn shuttle service de oplossing.

Let op: Momenteel kunt u via ons alleen P3 en P4 boeken. De andere drie officiële parkeeropties kunt u via de website van Charleroi Airport boeken. Verder bieden wij ook volop alternatieven aan. Deze onofficiële parkeeraanbieders doen niet onder aan de betrouwbaarheid van officiële parkeeraanbieders, maar zijn vaak stukken goedkoper.

Goedkoop parkeren bij Charleroi Airport

Door het parkeeraanbod op Brussel Charleroi Airport te vergelijken kunt u makkelijk de goedkoopste parkeerdeals vinden en bespaart u tientallen euro’s op uw parking. Zo kunt uw vliegreis prettiger beginnen en weet u dat uw auto voordelig staat geparkeerd.

Charleroi Airport is een van de twee luchthavens in Brussel en trekt jaarlijks miljoenen passagiers. Daarnaast beschikt de hoofdstad van België over nog een vliegveld: Brussel Airport. Doordat de luchthaven van Charleroi iets kleiner is, is het een goed alternatief om vanaf te vliegen. Ook wordt het gebruik als hub voor RyanAir (bron: Wikipedia). Naast RyanAir vindt u ook andere low cost vliegmaatschappijen. Hierdoor vindt u vooral betaalbare vluchten op het vliegveld.

Top 3 goedkoopste parkeeraanbieders Charleroi Airport

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Royal Parking Fly 40,99 7 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Gate Park 52,00 7 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00
Aeropark 55,00 4 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00

* De parkeerprijzen voor Charleroi Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 05/07/2024 t/m 12/07/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Charleroi Airport.

Lang parkeren bij Charleroi Airport

Als u langere tijd op vliegreis bent, dan is lang parkeren bij Charleroi voor u. Het is handig om voor lang parkeren goed de dagtarieven in de gaten te houden. Voor lang parkeren kan dit tarief veel uitmaken. Vergelijk de officiële aanbieders zoals Parkeren Charleroi Airport P3, met niet-officiële aanbieders zoals A1 Parking Charleroi om de beste parkeerplek voor u te vinden. Ook is het handig om bij alle aanbieders de veiligheidsmaatregelen goed te bekijken. U weet dan dat de auto veilig staat geparkeerd terwijl u op vliegreis bent.

Top 3 lang parkeren bij Charleroi Airport

Parkeeraanbieder Prijs voor 14 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Royal Parking Fly 65,99 7 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Aeropark 74,00 4 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00
Gate Park 80,00 7 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00

* De parkeerprijzen voor Charleroi Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 05/07/2024 t/m 19/07/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Charleroi Airport.

Kosten parkeren Charleroi Airport

De parkeerkosten bij Charleroi Airport verschillen op basis van aanbieder, faciliteiten, parkeervorm en hoogseizoen. Hieronder vindt u het overzicht van beschikbare parkeeraanbieders en de actuele prijzen. De prijzen zijn voor een parkeerperiode van 7 dagen.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Royal Parking Fly 40,99 7 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Gate Park 52,00 7 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00
Aeropark 55,00 4 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00
ACE Parking 55,00 5 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00
Parkeren Charleroi Airport P3 57,99 3 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Park & Fly Charleroi 60,00 4 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00
Parkwall Charleroi 61,00 4 min Buiten Shuttle Parking Geopend van 04:00 - 00:00
Parkeren Charleroi Airport P4 62,99 10 min Buiten Park & Walk 24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Charleroi Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 05/07/2024 t/m 12/07/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Charleroi Airport.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Wat moet u weten over het parkeren bij luchthaven Charleroi

Charleroi Airport

Charleroi Airport, ook bekend als Brussels South Charleroi Airport, is een belangrijke luchthaven in België, gelegen in de buurt van de stad Charleroi, ongeveer 46 kilometer ten zuiden van Brussel. Deze luchthaven is vooral populair voor budgetluchtvaartmaatschappijen en dient als een toegangspoort tot verschillende Europese bestemmingen. Met moderne faciliteiten en een groeiend aantal passagiers is Charleroi Airport een essentieel knooppunt voor reizigers die op zoek zijn naar betaalbare vluchtopties in Europa.

Openbaar vervoer naar de luchthaven

De luchthaven bevindt zich op slechts 20 minuten afstand van het station van Charleroi-Sud. Bij aankomst op het station kunt u eenvoudig een rechtstreekse bus (lijn A) nemen die u direct naar de luchthaven brengt. Kijk voor actuele reistijden op de website van de NMBS.

Goedkoop parkeeraanbod

Vergeleken met andere vliegvelden is het parkeren bij Charleroi Airport meestal goedkoper. Ook de aanwezigheid van veel budgetluchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair maken Charleroi Airport een goede budget optie. Voor tips over het parkeren bij de luchthaven kunt u onze blog Tips voor het parkeren bij Charleroi Airport bekijken.

Hoe werkt parkeren bij het vliegveld van Charleroi met ParkCare

Parkeren met ParkCare is erg gemakkelijk. Hieronder leest u de 4 stappen die u doorloopt tijdens het reserveren van uw parkeerplaats. Zo is het reserveren nog eenvoudiger en bent u binnen een paar klikken verzekerd van een parkeerplaats.

De allereerste stap voor luchthaven parkeren Charleroi Airport is om Charleroi Airport als de bestemming vanaf waar u wilt vliegen in te voeren. Vervolgens vult u in vanaf en tot wanneer u gebruik wilt maken van de parkeerplek. Ook is het mogelijk tijdstippen aan te geven. Deze zijn indicatief voor de parkeeraanbieder, zodat zij weten wanneer u ongeveer aankomt en zij dus klaar moeten staan om u te ontvangen. Zodra u alles heeft ingevuld, kunt u op de gele ‘Vergelijk de prijzen’ knop drukken. Uw opties voor parkeren bij vliegveld Charleroi worden nu nagekeken op basis van de door u ingevulde gegevens.

Binnen enkele momenten krijgt u een overzicht van beschikbare parkeeraanbieders te zien voor de ingevoerde data. Door middel van verschillende filters wordt het reserveren van de geschikte parking nog makkelijker. Zo kunt u bijvoorbeeld de gewenste parkeervorm invoeren, of aangeven of u uw sleutel wilt behouden. Bij elke parkeeraanbieder of parkeerplek vindt u een samenvatting van de voorzieningen aanwezig op de parkeerplek. Meer informatie over de parkeeraanbieder kunt u verkrijgen door op de desbetreffende parking te klikken. Hier staat onder andere meer over de hoeveelheid parkeerplekken, faciliteiten en locatie. Ook kunt u hier recensies lezen van klanten die de parkeerplaats ook hebben bezocht. Hiermee kunt u nagaan of de parkeerplek voldoet aan uw verwachtingen.

Zodra u een parkeeraanbieder heeft gevonden die past bij uw wensen, dan kunt u deze direct reserveren op onze website. Dit doet u door op de reserveringsknop te klikken. Vervolgens vult u enkele gegevens in, zoals uw naam en emailadres. Hierna kunt u de parkeerplek betalen met een van de veilige betaalmethodes, zoals iDeal, creditcard of PayPal. Hiermee zet u direct uw voordelige parkeertarief vast voor parkeren luchthaven Charleroi.

Als wij de betaling hebben ontvangen, versturen wij binnen 24 uur u de reserveringsbevestiging toe op het ingevulde emailadres. In deze bevestiging vindt u alle informatie over de door u geboekte parking. Hier vindt u bijvoorbeeld de parkeeraanbieder waar u heeft gereserveerd en mogelijke codes wanneer u parkeert op een terrein met een toegangsdeur. We raden u aan om deze uit te printen en mee te nemen wanneer u richting de parkeerplek vertrekt. Mocht het zo zijn dat u de reserveringsbevestiging niet heeft ontvangen, dan kan het zijn dat deze in uw spam mailbox is terecht gekomen. Als dit niet het geval is, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Zij zullen ervoor zorgen dat u de reserveringsbevestiging alsnog in goede orde ontvangt.

De parkeermogelijkheden bij Charleroi Airport met ParkCare

Zowel voor lang en kort parkeren bij Charleroi Airport heeft u verschillende parkeermogelijkheden. Deze zijn opgesplitst in shuttle parkeren, valet parking en Park & Walk. Wat de parkeervormen precies inhouden leest u hieronder.

Bij gebruik van een shuttle parking, parkeert u uw auto op enkele kilometers van de luchthaven vandaan. Doordat u vooraf uw parkeerplaats gereserveerd heeft, kan u direct het parkeerterrein oprijden en uw auto (laten) parkeren. Vanaf de parkeerplek zal u door middel van een shuttlebus naar Brussel Airport Charleroi worden gebracht. Ook bij terugkomst zal deze shuttlebus ervoor zorgen dat u en uw bagage terug worden gebracht naar de parkeerplaats. Hierdoor bent u nooit afhankelijk van openbaar vervoer. Shuttle parking is een van de meest gebruikte parkeervormen.

Meer informatie over shuttle parkeren Charleroi Airport

Bij valet parking rijdt u rechtstreeks naar het vliegveld. Een medewerker die daar wacht zal samen met u de status van uw auto vastleggen. Daarna zal de medewerker uw auto parkeren terwijl u de vertrekhal binnenloopt. Valet parking is door haar gemak een populaire parkeervorm.

Meer informatie over valet parking Charleroi Airport

Een park & walk parkeerplaats is een parkeerplek vanaf waar u lopend naar het vliegveld kan vertrekken. U parkeert eerst uw auto op de gereserveerde plek, waarna u binnen enkele minuten, wandelend, op Charleroi Airport staat. Als u terug bent van uw reis loopt u weer terug naar uw auto, vanaf waar u kan vertrekken naar de volgende bestemming. Uw auto parkeren bij een park & walk parkeerplaats houdt ook in dat u geen gebruik hoeft te maken van een shuttlebus of het openbaar vervoer.

Meer informatie over park & walk Charleroi Airport

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
Whats-app naar +31 6 1640 7420
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Veelgestelde vragen over parkeren bij Charleroi Airport

Bij Charleroi Airport kunt u gebruikmaken van verschillende parkeervormen. Waar u het beste kunt parkeren, is afhankelijk van de parkeervorm die u kiest. Om de parkeeraanbieder te vinden die aan uw wensen voldoet, kunt u gebruikmaken van de online vergelijkingstool.

De kosten voor het parkeren bij Charleroi Airport verschillen per parkeeraanbieder en hun aangeboden services. Over het algemeen is shuttle parkeren de voordeligste parkeervorm. Dit is vanwege de locatie. Vaak bevinden deze aanbieders zich iets verder van de luchthaven af, waardoor zij een voordeligere prijs kunnen bieden. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kunt u de verschillende aanbieders en de bijbehorende prijzen eenvoudig met elkaar vergelijken.

U kunt uw auto in de omgeving van Charleroi Airport gratis parkeren in nabijgelegen dorpen, zoals Ransart, Jumet, Gosselies of Fleurus. Echter is het vanaf deze dorpen nog een behoorlijk stuk lopen. Ook is het een uitdaging om vanaf één van deze dorpen met het openbaar vervoer naar het vliegveld te komen.

Als u iemand wilt afzetten, dan kunt u gebruikmaken van de Express Parking of Parking P1. De Express Parking, ook wel ‘Kiss & Ride’ of ‘drop off’ genoemd, bevindt zich dichtbij de terminal. U betaalt hier slechts €2,- per 30 minuten.

U kunt op verschillende manier bij de luchthaven van Charleroi komen. Allereerst kunt u per openbaar vervoer de luchthaven bereiken. U neemt de trein naar station Charleroi-Zuid. Vervolgens kunt u overstappen op een bus. Deze brengt u in een half uur naar de vertrekhal. De andere mogelijkheid is om met de auto naar de luchthaven te komen. U kunt het vliegveld eenvoudig bereiken via de autowegen A54 en E42.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe