Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren Zaventem

Vanaf 10,59 per dag!

Beoordeeld door 4200+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren

Belangrijke informatie voor parkeren bij Zaventem

🚗 Aantal parkeerterreinen: 14 parkeerterreinen
⭐ Best beoordeeld: Star Parking Zaventem
🤲 Goedkoopste: Park and Go
✈️ Dichtstbij vliegveld: Ector Parking Zaventem
Plattegrond van de parkeeraanbieder op Zaventem

Parkeren bij Zaventem Airport

Wanneer u gebruik maakt van parkeren bij Zaventem Airport, parkeert u bij de belangrijkste en grootste luchthaven van België. Dit brengt ook veel mogelijkheden met zich mee omtrent parkeervormen en parkeeraanbieders. ParkCare wil het vinden van een parkeerplek graag makkelijker voor u maken. Daarom kunt u via onze website eenvoudig en snel, vooraf uw parkeerplaats reserveren. Zo heeft u gegarandeerd plek en profiteert u van de laagste prijsgarantie.

Zaventem Airport staat ook wel bekend als Brussel Airport. Het vliegveld ligt ten noordoosten van de stad zelf. Vanaf deze luchthaven kan u naar veel verschillende bestemmingen vliegen, zowel binnen als buiten Europa. Hierdoor is Brussel Airport ook erg geliefd door vele internationale reizigers.

Aangezien het vliegveld niet erg in de buurt ligt voor velen, kiezen bezoekers vaak om met de auto richting Brussel-Zaventem Airport te vertrekken. Hierdoor zullen zij gebruik kunnen maken van parkeren rondom de luchthaven van Zaventem. Hieronder vindt u alle informatie over hoe het parkeren bij Brussels nationale luchthaven in zijn werk gaat. Zoals hoe u online een parkeerplaats kan reserveren en welke parkeervormen er beschikbaar zijn. Ook vindt u een overzicht met beschikbare parkeeraanbieders, zodat u gelijk kan kijken welke parkeeraanbieder rondom Brussel Airport bij uw wensen en eisen past.

Hoewel Zaventem de naam Brussel Airport heeft, beschikt de stad ook nog over een ander vliegveld: Charleroi Airport. Voor informatie over dit vliegveld kunt u gaan naar parkeren Charleroi Airport.

Goedkoop parkeren nabij Brussel Airport

Het aanbieden van goedkoop parkeren is voor ons belangrijk, dus ook bij Brussels Airport. Zeker omdat u bij ParkCare tegen de laagste prijsgarantie boekt. Het parkeertarief is afhankelijk van verschillende onderdelen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een parkeervorm naar keuze. Zo is bijvoorbeeld shuttle parkeren (vaak) voordeliger dan een valet parking. Wat alle parkeervormen precies inhouden, wordt op deze pagina verder uitgelegd. Door ons brede aanbod aan parkeeraanbieders, heeft u zelf de ruimte een keuze te maken uit deze parkeervormen en daarmee kunt u zelf de prijs bepalen. Per parkeeraanbieder worden er andere prijzen aangeboden. De prijzen die we daarbij hanteren zijn dezelfde, of soms lagere prijzen als de prijzen die door de aanbieders rondom Brussels Airport worden aangeboden. Dit alles in combinatie met het feit dat u geen extra boekingskosten heeft, maakt goedkoop parkeren mogelijk.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Parkeren Zaventem in één oogopslag

Zaventem

Om u een goed beeld te geven van Zaventem Airport hebben wij een kaart gemaakt waarop de huidige lay-out te vinden is voor parkeren. De terreinen die u ziet op deze kaart zijn de officiële parkeerplaatsen van Brussel Airport zelf. Naast de terreinen die u ziet op de kaart, zijn er dus ook onofficiële parkeerplaatsen die u kunt boeken. Onofficieel betekend hier alleen dat het niet aangeboden wordt door het vliegveld zelf. Omdat wij alle aanbieders zelf controleren en contact hebben met onze klanten weet u zeker dat deze parkeerplaatsen net zo veilig en betrouwbaar zijn. Wanneer u iets verder van de vertrekhal parkeert kunt u vaak gebruik maken van een shuttle bus. Zo is de afstand geen punt. Ook het vliegveld zelf is makkelijk te bereiken vanaf de ring van Brussel (R0).

Hoe gaat het reserveren van een parkeerplek in zijn werk?

Bij Zaventem-Brussels Airport parkeren willen we zo gemakkelijk mogelijk voor u maken. Om dit te doen hebben wij hieronder in 4 stappen uitgelegd hoe het reserveringsproces werkt. Zo bent u binnen enkele minuten van het vinden van de ideale parkeerlocatie gegarandeerd van een plek door te reserveren. Ook zet u als het ware de prijs vast bij een reservering, zodat u niet meer afhankelijk bent van een wisselend parkeertarief. Zo kunt u met een gerust hart naar Zaventem Airport rijden en u verheugen op de rest van uw reis.

Om het reserveerproces te beginnen vult u in vanaf welke locatie u gaat reizen, in dit geval vult u dus Zaventem Airport in. Vervolgens geeft u aan wanneer u vertrekt en wanneer u weer aankomt. Nadat u de gegevens heeft gecontroleerd, kunt u klikken op de gele 'Vergelijk de prijzen' knop klikken. Wanneer u dit gedaan heeft krijgt u een overzicht te zien met alle beschikbare aanbieders die passen bij uw zoekopdracht.

Op basis van de door u ingevoerde gegevens krijgt u een overzicht met beschikbare parkeeraanbieders voor het luchthaven parkeren bij Brussels Airport. Het is mogelijk om deze te vergelijken op basis van locatie, prijs of voorzieningen. Heeft u een sterke voorkeur voor een parkeervorm? Dan kunt u dit instellen door middel van een filter. U ziet vervolgens alleen parkeerplaatsen die voldoen aan uw wensen en eisen. Meer informatie over iedere parkeeraanbieder vindt u door op de aanbieder te klikken. Ook wordt er in het overzicht een korte samenvatting gegeven van de belangrijkste punten die aanwezig zijn op de parkeerplek. Zodra u de geschikte parkeerplaats heeft gevonden, dan kan u deze selecteren en direct reserveren door op de gele 'Reserveren' knop te klikken.

Nadat u op de gele knop gedrukt heeft, wordt u naar een nieuw scherm geleid waar u uw gegevens kan invoeren. Zo wordt er gevraagd naar uw naam, e-mailadres en kentekennummer. Als u alles heeft ingevuld, kunt u uw parkeerplek direct betalen. Hiermee zet u uw voordelige parkeertarief vast. U kunt de parkeerplaats betalen door een van de veilige betaalmethodes te gebruiken zoals iDeal, PayPal en creditcard. Als de betaling binnen is, wordt er een reserveringsbevestiging naar u toe gestuurd.

Wanneer de betaling is afgerond, ontvangt u binnen 24 van ons uw reserveringsbevestiging. Deze kunt u terugvinden op het door u doorgegeven emailadres. Soms komt het voor dat deze in de ongewenste email box terecht komt. Het is handig om uw reserveringbevestiging goed door te lezen. Daar vind u alle informatie over het parkeren, zoals de parkeeraanbieder. Soms staat er ook een code op in het geval dat u gaat parkeren op een locatie met een beveiligde toegangsdeur. We vragen u altijd om de reserveringsbevestiging te controleren, zodat eventuele wijzigingen snel doorgevoerd kunnen worden. Mocht het zo zijn dat uw reserveringsbevestiging niet correct is, of dat deze niet is aangekomen, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen.

Een overzicht van de verschillende parkeervormen

Per aanbieder kan er een andere manier van parkeren worden aangeboden. Er zijn vier vormen waar de parkeeraanbieder een keuze uit kan maken en daarmee kunt u ook voor uzelf bepalen welke vorm u het beste aanspreekt. Wilt u liever dichtbij de luchthaven parkeren? Dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken Park & Walk. De kosten van deze vorm zijn wel vaak hoger dan de kosten voor bijvoorbeeld een Shuttle Parking, waarbij u verderop parkeert en met een shuttle bus naar Brussels Airport wordt gebracht. Hieronder leggen we alle vormen voor u uit, door de informatie te lezen kunt u op de parkeervormen klikken. Zo weet u precies waar u voor kiest wanneer u reserveert.

Shuttle Parking is een van de meest gebruikte parkeervormen. U parkeert hier uw auto, waarna u met een shuttle service naar de luchthaven wordt gebracht. Ook bij terugkomst zal een shuttle bus u weer ophalen en afzetten bij het parkeerterrein. Hierdoor hoeft u geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vaak kunt u als u gebruik maakt van shuttle service uw sleutels behouden. Mocht het zo zijn dat de parkeeraanbieder vraagt om uw sleutels af te geven, dan wordt dit aangegeven. Dit wordt veelal gedaan om de auto te kunnen verplaatsen in verband met de veiligheid. Omdat deze terreinen vaak wat verder weg liggen van het vliegveld, zijn shuttle parkings vaak de voordeligste optie.

Als u gebruik maakt van een Valet Parking dan rijdt u direct door naar Zaventem Airport. Vanaf hier zal uw auto worden opgehaald door een medewerker van de parkeeraanbieder. U voert een korte voertuiginspectie uit samen met de medewerker, waarna deze uw auto parkeert voor u op de afgesproken parkeerplek. Bij terugkomst laat u weten hoe laat uw auto weer moet klaarstaan bij de aankomsthal. Uw auto wordt dan op het afgesproken tijdstip voor u klaargezet. U kunt vervolgens direct richting huis rijden. Valet parkeren is een luxe en zorgeloze optie voor reizigers die niet tijd kwijt willen zijn aan zelf parkeren.

Bij een Park & Walk parkeerplek rijdt u naar de geboekte parkeerplaats waar u zelf uw auto parkeert. Vanaf hier staat u in slechts enkele minuten op de luchthaven. Soms kunt u al binnen 5 minuten op het vliegveld staan. De luchthaven is wandelend te bereiken vanaf het parkeerterrein. Hierdoor bent u niet afhankelijk van een shuttlebus of ander vervoer. Ook bij terugkomst staat u snel weer bij de auto en kunt u vlot de weg vervolgen richting huis.

Park, Sleep & Fly is een parkeervorm waarbij u zowel een parkeerplaats, als een hotelovernachting boekt. De dag voor uw vlucht parkeert u uw auto op het parkeerterrein van het hotel. Vervolgens overnacht u in het hotel en zal het hotel ervoor zorgen dat u op tijd bij Brussel-Zaventem Airport bent. Ook als u terugkomt van uw reis zal er vervoer voor u geregeld worden om u terug te brengen naar het parkeerterrein van het hotel. Eenmaal aangekomen kunt u uw bagage inladen en vertrekken naar de volgende bestemming. Mocht Park, Sleep & Fly worden aangeboden bij één van de aanbieders rondom vliegveld Zaventem, dan kunt u dit zien bij de desbetreffende parkeeraanbieder op de vergelijkingspagina.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Stuur ons een mail Beste en meest inhoudelijk antwoord
Whatsapp bericht Snelste methode
Bel ons Telefonisch kan niet alles geregeld worden
CEO ParkCare

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem gerust contact op.

Veelgestelde vragen over parkeren bij Zaventem Airport

Bij Zaventem kunt u gebruikmaken van verschillende parkeervormen. Waar u het beste kunt parkeren, is afhankelijk van de parkeervorm die u kiest. Om de parkeeraanbieder te vinden die bij u past, kunt u gebruikmaken van de online vergelijkingstool.

De kosten voor het parkeren bij Zaventem verschillen per parkeeraanbieder en hun aangeboden services. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kunt u de verschillende aanbieders en de bijbehorende prijzen eenvoudig met elkaar vergelijken. Over het algemeen geldt dat shuttle parkeren de voordeligste parkeervorm is. Dit is vanwege de locatie van deze parkeeraanbieders. Vaak bevinden deze aanbieders zich iets verder van de luchthaven af, waardoor zij een voordeligere prijs kunnen bieden.

U kunt Zaventem eenvoudig bereiken met de auto. De snelwegen E19 en E40 liggen langs het vliegveld. Vanaf de Brusselse Ring kunt u de verkeersborden Zaventem volgen.

Als u iemand wil afzetten op Zaventem, dan kunt u de borden volgen naar de drop-off zone. Op de drop-off kunt u de vertrekkende passagier laten uitstappen. U mag maximaal 10 minuten stilstaan op de drop-off. Daarnaast mag u, als chauffeur, uw auto niet verlaten.

Op veel locaties Brusselse gemeenten geldt betaald parkeren. Elke gemeente heeft een eigen parkeerbeleid. In Zaventem, de gemeente waar Brussel Airport ligt, geldt in de meeste straten een maximale parkeerduur van enkele uren. Verder liggen er aan de rand van de stad een aantal P+R terreinen, ook wel transitparkings genoemd. Echter zijn deze terrein vaak druk. Kortom, het vinden van een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd nabij Zaventem is niet makkelijk.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe