Tips parkeren Zaventem

3 minuten leestijd
Geparkeerde auto's op parkeerplaats

Parkeren bij Zaventem kan een bron van stress zijn. Om u te helpen, hebben we enkele handige tips verzameld. Deze tips zorgen ervoor dat u goed voorbereid op reis kunt gaan en zonder zorgen aan uw vliegreis kunt beginnen.

Reserveren op voorhand

Een handige tip voor het parkeren bij Zaventem is om uw parkeerplaats op voorhand te reserveren. Door dit te doen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het zoeken naar een parkeerplek. Op de dag zelf kunt u gewoon naar de gereserveerde parkeerplek rijden, wat veel stress bespaart. Bovendien is het vaak voordeliger om van tevoren te reserveren. Zo bent u niet afhankelijk van wisselende parkeertarieven en heeft u nog voldoende keuze uit parkeeraanbieders.

Kies de juiste parkeermethode

Bij Zaventem zijn er verschillende parkeermethoden beschikbaar waarvan u gebruik kunt maken. Elke methode heeft voor- en nadelen die invloed hebben op uw reiservaring. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor valet parkeren bij Zaventem, wat ideaal is voor reizigers die geen tijd willen verliezen. Shuttle parkeren bij Zaventem is een goede keuze voor reizigers die voordelig willen parkeren. Het is dus verstandig om vooraf een geschikte parkeermethode te kiezen.

Goed informeren

Vanwege de omvang van Zaventem zijn er veel verschillende parkeeraanbieders beschikbaar. Het is daarom verstandig om uzelf goed te informeren, zodat u de beste keuze kunt maken. U kunt dit doen door meer informatie op te zoeken over de verschillende aanbieders. Hier vindt u alles wat u moet weten over de parkeerlocatie, zoals faciliteiten, veiligheidsmaatregelen en foto's van de parkeerplaatsen. Daarnaast is het raadzaam om de ervaringen van klanten bij Zaventem te lezen. Alle beoordelingen van parkeeraanbieders zijn afkomstig van klanten die daadwerkelijk daar hebben geparkeerd. Op die manier weet u dat u betrouwbare informatie krijgt.

Reistijd in acht nemen

Het is verstandig om ruim op tijd aanwezig te zijn op Zaventem. Op die manier voorkomt u dat u uw vlucht mist en heeft u voldoende tijd om ontspannen aan uw reis te beginnen. Daarom is het handig om een ruime schatting te maken van uw reistijd. Bij shuttle parkeren moet u bijvoorbeeld rekening houden met de reistijd van de shuttlebus. Daarnaast is het handig om te controleren waar uw aanbieder precies gevestigd is. Door een aanbieder te kiezen in het noorden van Zaventem, als u uit het noorden komt, bespaart u ook aanzienlijk wat tijd. Over het algemeen geldt dat u 2 uur van tevoren aanwezig moet zijn voor internationale vluchten en 3 uur van tevoren voor intercontinentale vluchten.

Vermijd drukte

Op de snelwegen rondom Zaventem is het vaak erg druk. Hierdoor bestaat de kans dat u in een file terechtkomt en later aankomt dan gepland. Dit geldt vooral tijdens de spitsuren op weekdagen. Als u een lange afstand moet afleggen naar Zaventem, dan is het raadzaam om deze piekmomenten zoveel mogelijk te vermijden. Zo kunt u bijvoorbeeld eerder vertrekken als u het risico loopt in de middagspits terecht te komen. Daarnaast is het handig om uw reisroute op bijvoorbeeld Google Maps op te zoeken. Zo kunt u zien of er omleidingen, files of andere vertragingen zijn.

Bespaar op parkeerkosten

Vooral bij lang parkeren bij Brussel Airport kunnen de kosten snel oplopen. Om geld te besparen, kunt u verschillende maatregelen nemen. Ten eerste is het handig om bij langere reizen te kiezen voor een aanbieder met een voordeliger dagtarief. Dit kan u veel euro's besparen. Daarnaast is het verstandig om op voorhand te reserveren, zoals eerder vermeld.

Vergelijk & reserveer parkeerplekken bij Zaventem

Enkele parkeeraanbieders bij Zaventem

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe