Blog

- 3 minuten leestijd

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Daarom is kan het voor sommige mensen erg overweldigend zijn. Ondanks dat Schiphol soms erg verwarrend kan zijn, volgt de luchthaven een duidelijke structuur. In deze blog leest u alles wat u moet weten over hoe het vliegveld is ingericht, waar u naar toe moet voor uw vlucht en meer. Met deze informatie weet u zeker dat u zonder zoeken naar uw gate kunt lopen en ontspannen kunt beginnen aan uw vliegreis.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

De Kiss and Ride van Schiphol is ideaal als u iemand wilt wegbrengen of op te halen vanaf Schiphol. Deze locatie is specifiek bedoeld voor diegenen die reizigers naar de luchthaven brengen of ophalen en vervolgens zelf weer naar huis gaan. In dit blogartikel leest u meer over hoe het ophalen en wegbrengen werkt, waar het precies kan en hoe u deze locaties bereikt.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Het komt soms voor dat uw vlucht door een reden vertraging oploopt. Hierdoor kan het zijn dat u later land bij uw terugreis en uw auto later pas kunt ophalen. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft wanneer uw vlucht vertraging oploopt.

Lees meer
- 4 minuten leestijd

In dit blogartikel verkennen we de infrastructuur op en rondom Schiphol Airport, met behulp van onze handige parkeerplattegrond van Schiphol. Of u nu van plan bent om te reizen vanaf Schiphol Airport en interesse hebt in de parkeermogelijkheden, of gewoon nieuwsgierig bent naar de lay-out van de luchthaven, wij voorzien u graag van de nodige informatie. Dankzij onze plattegrond van Schiphol kunt u in één oogopslag de organisatie van het parkeren rondom de luchthaven begrijpen en uw reis zo goed mogelijk plannen.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

ParkCare heeft een mijlpaal bereikt. We hebben namelijk meer dan 10.000 reviews ontvangen via onafhankelijke organisaties, zoals onder andere via Feedback Company. Uit deze beoordelingen blijkt dat onze klanten over het algemeen zeer tevreden zijn. Vorig jaar werden wij nog beoordeeld met een 8,5 gemiddeld. Dit jaar is de gemiddelde beoordeling gestegen naar een 8,6. Daarnaast beveelt 95% van onze klanten onze site aan. Wij, van ParkCare, zijn heel blij met deze positieve reacties.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

In de afgelopen tijd is Schiphol vaak in het nieuws geweest vanwege gigantische drukte. Hierdoor moeten reizigers soms lang wachten in de rijen de douane of bij het ophalen van hun bagage. Tegenwoordig is er ook een druktemeter van Schiphol om een betere indicatie te geven van hoe druk het is. Dit kunt u gebruiken om de drukte bij Schiphol te vermijden. Daarnaast is het ook mogelijk om te vertrekken van een andere luchthaven. Daarom bespreken wij in deze blog 4 alternatieve luchthavens. Wilt u toch reizen via Schiphol? Lees dan onze blog over de drukte op Schiphol voor meer tips.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Weeze Airport is een relatief kleine luchthaven in Duitsland, waardoor het parkeren bij het vliegveld erg eenvoudig is. Doordat de luchthaven net over de grens te vinden is, wordt het veel gebruikt door Nederlandse reizigers. Hieronder leest u diverse tips die parkeren bij Weeze Airport nog makkelijker maken.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Ondanks dat Charleroi Airport niet heel groot is, kan het parkeren wel stressvol zijn. Daarom vindt u hieronder enkele tips voor het parkeren bij Charleroi Airport. Er staan ook enkele parkeertips waarmee u behoorlijk wat geld kunt besparen. Deze tips zorgen voor een ontspannen begin van uw reis.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Bremen Airport is gelegen in de stad Bremen in Duitsland. Vanaf deze luchthaven worden verschillende bestemmingen binnen Europa aangeboden. Populaire bestemmingen vanuit Bremen zijn onder andere steden zoals Londen, Mallorca, Istanbul, Barcelona en Rome. Deze bestemmingen bieden een mix van cultuur, geschiedenis en unieke ervaringen voor reizigers. Hieronder hebben wij enkele minder bekende bestemmingen op een rij gezet die ook zeker een bezoek waard zijn.

Lees meer
- 4 minuten leestijd

Keulen Airport, ook wel bekend als Keulen-Bonn Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de buurt van Keulen en Bonn in Duitsland. Het is een belangrijke luchthaven in de regio Noordrijn-Westfalen en biedt een breed scala aan bestemmingen in Europa en andere delen van de wereld. Hieronder zetten wij een aantal mooie bestemmingen op een rij.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Weeze Airport, officieel bekend als de luchthaven Niederrhein, is een internationale luchthaven in Duitsland, gelegen nabij het dorp Weeze. Het is een kleinere luchthaven die voornamelijk wordt gebruikt door budgetmaatschappijen, zoals Ryanair. Weeze Airport bedient voornamelijk de regio Nederrijn en wordt gebruikt als een alternatieve luchthaven voor de nabijgelegen steden Düsseldorf en Keulen. Vanaf Weeze Airport kunt u naar verschillende bestemmingen vliegen. Hieronder staan enkele bestemmingen die wat ons betreft zeker een bezoek waard zijn.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Parkeren bij Zaventem kan een bron van stress zijn. Om u te helpen, hebben we enkele handige tips verzameld. Deze tips zorgen ervoor dat u goed voorbereid op reis kunt gaan en zonder zorgen aan uw vliegreis kunt beginnen.

Lees meer
- 4 minuten leestijd

Maastricht Aachen Airport is een klein vliegveld. Daarom is hun aanbod ook niet heel groot. In totaal vliegen zij op zo’n 14 bestemmingen. Het voordeel van zo’n klein vliegveld is dat het een stuk rustiger is dan andere grote vliegvelden, zoals Schiphol. Hierdoor zijn de rijen voor de douane minder lang en kunt u rustig aan uw reis beginnen. In deze blog zetten wij 3 bestemmingen op een rij die zeker een bezoek waard zijn.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Uw reis begint vanaf Düsseldorf Airport, een belangrijk vertrekpunt voor avontuurlijke ontdekkingsreizigers. Met een uitgebreid aanbod aan bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen biedt deze luchthaven talloze mogelijkheden voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. In dit artikel nemen we u mee naar enkele opwindende bestemmingen die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf Düsseldorf Airport. Of u nu droomt van historische steden, exotische stranden of bruisende metropolen, er is voor elk wat wils. Laat u inspireren voor uw volgende reisavontuur!

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Het plannen van een reis vanaf Düsseldorf Airport brengt altijd de vraag met zich mee: waar laat ik mijn auto tijdens mijn afwezigheid? Het vinden van een geschikte parkeeroplossing kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en tips kunt u het parkeren bij Düsseldorf Airport gemakkelijk en stressvrij regelen.

Lees meer
- 1 minuten leestijd

Een groot voordeel van luchthaven Eelde is dat het relatief klein is. Hierdoor is het een stuk rustiger op het vliegveld en wordt u minder snel vertraagd op uw weg naar het vliegtuig. De incheckbalies van Eelde Airport openen 2 uur voor de geplande vertrektijd. Het is dus verstandig om gedurende de openingstijden van de incheckbalies aanwezig te zijn. De sluitingstijd van de incheckbalie is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Voor de exacte tijden kunt u terecht op de website van de maatschappij zelf. Mocht u eerder aankomen op de luchthaven, dan is het mogelijk om gebruik te maken van het observatiedek of wat te drinken in het restaurant.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Groningen Airport Eelde begon als vliegveld in 1931. Het oorspronkelijke idee was om het de luchthaven van het noorden te maken. Ook is Eelde Airport ontstaan als particulier initiatief van Haijo Hindriks, een vlieg enthousiast en oud-wethouder.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Vliegen kan soms veel stress opleveren bij reizigers. Om het stressgevoel tegen te gaan is het handig om de verschillende aspecten van uw vliegreis goed te plannen. Hieronder hebben we verschillende tips onder elkaar gezet om het vliegen en parkeren bij Eindhoven Airport zo zorgeloos mogelijk te maken.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

In deze blog vindt u alles wat u moet weten voor goedkoop parkeren bij Eindhoven Airport. U vindt hier een top 5 van de goedkoopste parkeeraanbieders voor de luchthaven en een handig prijsoverzicht. Zo kunt u nog makkelijker de parkeeropties vergelijk en een goedkope parkeerplaats vinden.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Eelde Airport is een relatief kleine luchthaven in Groningen. Toch zet het vliegveld zich de afgelopen jaren sterk in om door te groeien. Hierdoor vindt u steeds meer vliegbestemmingen. Het aanbod is erg flexibel. Zo zijn de bestemmingen opgesplitst in het zomerseizoen en het winterseizoen. Elk seizoen geeft de luchthaven aan naar welke bestemmingen u kunt vliegen. Om u een beeld te geven van de vliegmogelijkheden, hebben wij hieronder een paar bestemmingen voor u uitgelicht.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Op het vliegveld van Schiphol vindt u 104 luchtvaartmaatschappijen die naar meer dan 300 bestemmingen vliegen. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels en adviezen. Het is daarom handig om te kijken op de website van de maatschappij waarmee u vliegt. Daar staat vaak hoelang u van tevoren kunt inchecken. Hoeveel veel reizigers de neiging hebben om veel eerder op Schiphol aanwezig te zijn, is dit niet altijd handig. Zo staat u soms langere tijd te wachten tot u de bagage mag inleveren. Bovendien zorgt het voor onnodige drukte op de luchthaven.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Eindhoven Airport opende in 1932 haar deuren voor zowel nationale en internationale reizigers. Sindsdien is de luchthaven enorm gegroeid. Wij vertellen u meer over de geschiedenis van Eindhoven Airport.

Lees meer
- 4 minuten leestijd

De geschiedenis van Schiphol begon in 1916 op een drooggemalen stuk grond in de Haarlemmermeer. Wat destijds een bescheiden start was, groeide uit tot een luchthaven van wereldformaat. We nemen je mee door de geschiedenis van de afgelopen 100 jaar van Schiphol.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

De zomer komt er weer aan. Dat gaat gepaard met de zomerdrukte op Schiphol. Op Schiphol loopt het aantal reizigers namelijk enorm op in de zomer. Dit kan zorgen voor een hoop stress op de dag van vertrek. Hieronder hebben we een paar tips op een rij gezet om u goed voor te bereiden op de zomerdrukte. Zo kunt u ontspannen aan uw reis beginnen.

Lees meer
- 5 minuten leestijd

Omdat Schiphol de grootste luchthaven van Nederland is, is het altijd erg druk. Om u te helpen met het parkeren zo zorgeloos mogelijk te maken hebben we hieronder tips verzameld die parkeren bij Schiphol zo simpel mogelijk maakt.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Een vliegvakantie is altijd een heerlijke pauze van het normale leven vol met verplichtingen. Veel vakantiebestemmingen worden in de aanloop naar de zomer- of wintervakantie vaak geadverteerd. Dit zorgt ervoor dat reizigers vaak geneigd zijn om naar de populairste vakantiebestemmingen te gaan. Hierdoor is het, vanwege toerisme, vaak erg druk. Daarom hebben wij ter inspiratie enkele alternatieve vakantiebestemmingen op een rij gezet. Hieronder vindt u vier bestemmingen die minder populair zijn, maar absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Veel mensen vinden het prettig om ruim vooraf een vakantie te hebben geboekt. Toch zijn er ook mensen die liever gaan voor een last minute vlucht. Last minute vluchten zijn vaak onvoorspelbaar, maar kunnen ook tot hoge kortingen leiden. Hieronder leest u meer over last minutes, hoe u kunt boeken en hoe u last minute kunt parkeren.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Het is moeilijk om in te schatten hoe druk het gaat worden op Schiphol. Toch is het fijn om een indicatie te hebben van hoe druk het is. Als u gaat reizen via Schiphol is het handig om in de periode voordat u gaat vliegen de drukte alvast in de gaten te houden. Door af en toe te kijken naar de drukte kunt u een inschatting maken van hoe druk het gaat worden op uw reisdag. Zo bent u beter voorbereid en maakt u uw vliegvakantie minder stressvol.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Mensen gaan steeds weer meer op vakantie. Om hun reis te garanderen wordt het grootste deel van de vakanties ruim vooraf geboekt. Hoewel dit het fijn is om alles gepland te hebben, zijn er voor de avonturiers ook voordelen te halen. Dit gebeurt vaak in de vorm van last minute vakanties. Met deze last minutes kunnen reizigers op het laatste moment nog beslissen waar ze naartoe gaan en wat ze gaan doen op die vakanties. Naast het feit dat het kan leiden tot de beste en onverwachtste vakanties, is het ook vaak voordeliger. Doordat hotels, campings en ook vliegmaatschappijen graag hun kamers, parken en vliegtuigen zo vol mogelijk willen hebben, bieden ze soms enorme kortingen aan. Zo kunt u voor een fractie van de prijs een fantastische reis beleven. Voor een last minute vakantie is het slim om diverse luchthavens in de gaten te houden. Zo heeft u de een grotere kans op een goede deal dan dat u alleen last minutes bij Schiphol zoekt.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Hoewel Eindhoven Airport een stukje kleiner is dan Schiphol, heeft ook Eindhoven Airport zelf een groot aanbod aan bestemmingen: maar liefst 85! In deze blog lichten we 5 populaire bestemming vanaf vliegveld Eindhoven uit. Het grote voordeel van vliegen vanaf vliegveld Eindhoven is dat het een stuk rustiger is dan op Schiphol. Zo hoeft u minder lang in de rij te staan bij de douane, en begint uw reis gelijk een stuk meer ontspannen. Vliegveld Eindhoven is vooral aantrekkelijk voor mensen die op vakantie gaan binnen Europa, Turkije en Egypte.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

De meeste Nederlanders die op vakantie gaan, kiezen al snel voor Schiphol. Het is natuurlijk begrijpelijk, omdat Schiphol veel bestemmingen aanbiedt. Toch kan het soms lonen om te vliegen vanaf een andere luchthaven, zoals Rotterdam Airport. Hier vindt u ook verschillende bestemmingen voor een aangename vliegvakantie. Hieronder leest u meer over vliegvakanties vanaf de luchthaven van Rotterdam.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Tegenwoordig gebeurt het steeds meer dat Nederlandse reizigers via het buitenland gaan vliegen naar hun vakantiebestemming. Over het algemeen wordt dit gedaan omdat het goedkoper zou zijn dan vliegen vanaf Nederland, maar hoe komt dit? En klopt het wel?

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Het is niemand ontgaan dat Schiphol de afgelopen maanden het toneel is geweest voor enorme drukte. Urenlange rijen en gemiste vluchten tijdens de zomer waren constant te zien in het nieuws in de zomerperiode. Ook nu de zomer is afgelopen, is het nog steeds erg druk. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Nu de coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld, zijn mensen massaal begonnen met het (her)boeken van hun vluchten en vakanties. Hierdoor zien we nu al een stijging in de parkeertarieven bij vele parkeerplaatsen en parkeergarages. Doordat veel parkings afgelopen jaar door de pandemie niet in gebruik zijn genomen, waren de prijzen al ietwat verhoogd (RTL Nieuws). Echter, nu de vraag naar parkeerplaatsen rondom vliegvelden toeneemt, zien we een nog verdere stijging van de parkeertarieven. Lees daarom hieronder verschillende tips die u kunnen helpen met het vinden van de beste parkeerplek.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

Nu elektrische auto’s steeds dominanter worden in de auto-industrie, blijft de vraag naar laadpunten stijgen. Nederlands is hard bezig om automobilisten te voorzien van deze vraag: met ruim 107.000 duizend laadpalen en 3500 snelladers heeft Nederland de grootste laaddichtheid van heel Europa. Er worden nog steeds meer laadpalen in het land gezet.

De parkeeraanbieder bij de vliegvelden kunnen natuurlijk niet achter blijven. We zien dat steeds meer parkeeraanbieders ook elektrisch opladen aanbieden. Als u benieuwd bent of een aanbieder elektrisch opladen aanbiedt, kunt u kijken op de overzichtspagina van de vergelijkingstool. Hier ziet u per aanbieder een lijstje met faciliteiten met vinkjes ervoor, zoals elektrische laadpalen. Ook kunt u klikken op 'meer informatie' voor de gehele lijst van faciliteiten.

Lees meer
- 3 minuten leestijd

U kent ParkCare als uw vergelijkingssite voor parkeerplekken in de buurt van luchthavens. Zorgeloos uw auto achterlaten, genieten van uw vakantie en bij terugkomst helemaal ontspannen naar huis rijden. Vanwege de coronacrisis gaan er minder mensen op vakantie. Dit houdt in dat er minder vluchten, en dus ook minder parkeerplekken bij vliegvelden, geboekt worden. De crisis waarin wij ons in bevinden, doet een groot beroep op onze creativiteit. Vanuit deze gedachtegang is de website GoedkoopParkeren in het leven geroepen.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

De meeste mensen in Nederland gaan naar Schiphol of naar een van de andere vliegvelden in Nederland als ze met het vliegtuig op vakantie gaan. Echter steeds meer mensen vertrekken liever vanuit het buitenland voordat ze écht met vakantie gaan. Zo gaan veel mensen naar vliegvelden in Duitsland of België. De reden hiervoor is de prijs. Sommige luchthavens die net over de grens gelegen zijn, bieden een mooie prijs aan waar Schiphol (met dezelfde afstand) niet tegenop kan. Taal is tegenwoordig ook geen grote barrière meer. Alles staat bij de buitenlandse vliegvelden duidelijk aangegeven en de mensen redden zich eenvoudig met een beetje Engels.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Hoewel niemand wil dat het gebeurd, komt het wel eens voor dat bepaalde vluchten vertraagd zijn of volledig geannuleerd worden. Naast dat het een stressvolle en nare ervaring kan zijn, weten sommige mensen niet waarom vluchten geannuleerd worden en wat ze vervolgens kunnen doen. In deze blog leggen we deze twee onderwerpen uit.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Voor het reserveren van een parkeerplek bij een luchthaven heeft u vaak een ruime keuze. Gelukkig, want niet iedereen is op zoek naar dezelfde soort parkeerplek. In deze blog leest u waar u op kunt letten tijdens het boeken van uw parkeerplaats.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

ParkCare groeit, en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Het groeien van ParkCare betekent namelijk dat wij u nog beter van dienst kunnen zijn. Ook is ons aanbod van parkeeraanbieders uitgebreid. Hierdoor heeft u nog meer keuze. Daarnaast hebben wij, naast de Nederlandse en Duitse websites, inmiddels ook websites voor Spaanse en Franse klanten.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Het vinden van een invalidenparkeerplaats kan soms verwarrend en onoverzichtelijk zijn. Omdat het parkeren van uw auto niet een bron van stress moet zijn wanneer u gaat vliegen, hebben we hieronder wat tips voor u verzameld. Zo kunt u goed voorbereid op pad en weet u wat u kunt verwachten.

Lees meer
- 2 minuten leestijd

Met ParkCare kunt u parkeerplaatsen in de buurt van luchthavens door heel Nederland vergelijken en reserveren. Zo vindt u vliegensvlug een geschikte parkeerplaats voor tijdens uw reis. Via ParkCare kon u al enkele internationale parkeerplaatsen boeken in België en Duitsland. We komen nu echter ook met een geheel Duitse site. Voor het vergelijken van parkeeraanbieders kunnen klanten vanaf nu namelijk terecht bij het Duitstalige ParkenAmFlugafen. Hier vindt u een ruim aanbod in parkeeraanbieders bij vliegvelden verspreid over heel Duitsland. Precies zoals we bij ParkCare ook al doen, maar dan een vergelijkingssite voor Duitstalige klanten.

Lees meer

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe