Is het nu druk op Schiphol?

3 minuten leestijd
groep mensen lopen naar gate

Het is moeilijk om in te schatten hoe druk het gaat worden op Schiphol. Toch is het fijn om een indicatie te hebben van hoe druk het is. Als u gaat reizen via Schiphol is het handig om in de periode voordat u gaat vliegen de drukte alvast in de gaten te houden. Door af en toe te kijken naar de drukte kunt u een inschatting maken van hoe druk het gaat worden op uw reisdag. Zo bent u beter voorbereid en maakt u uw vliegvakantie minder stressvol.

Actuele drukte op Schiphol

1

Druktemeter

Om een inzicht te krijgen van hoe druk het is op Schiphol, kunt u gebruikmaken van verschillende tools. Hiervoor kunt gebruikmaken van de druktemeter van Schiphol. Deze tool van Schiphol zelf wordt dagelijks geüpdatet door de luchthaven. Dit is vergelijkbaar met de druktemeter van de NS, waarmee het aantoont of het rustig, normaal of druk is.

2

Facebookgroep

Een tweede manier om te zien hoe druk het is op Schiphol is door een Facebookgroep. Op de website van Facebook vindt u een groep genaamd ‘Rijen en Drukte Schiphol’. De groep telt ongeveer 18.000 leden die elkaar op de hoogte houden van de drukte en de actuele wachttijden. Dit is ideaal voor het inschatten van de situatie als reiziger zelf.

3

Piekuren via Google

Een derde manier om te kijken hoe druk het is, is om gebruik te maken van Google zelf. Als u ‘Schiphol Airport’ invult in de zoekbalk van Google dan ziet u aan de rechterzijde het profiel van Schiphol met een piekuren meter. Hier schat Google elk uur in hoe druk het gaat zijn en hoe druk het daadwerkelijk is op dat moment. Zo kunt u een beter inzicht krijgen in de druktetrends op de luchthaven.

Hoe kom ik sneller op Schiphol

Schiphol, een van de drukste luchthavens in Europa, biedt verschillende vervoersopties om de drukte te omzeilen en snel op de luchthaven te komen. Een populaire en efficiënte optie is de trein. De Nederlandse Spoorwegen (NS) biedt frequente en directe treinverbindingen naar Schiphol vanuit diverse steden in Nederland. Deze treinen rijden vaak elke 10-15 minuten en brengen reizigers rechtstreeks naar de luchthaven, waardoor verkeersopstoppingen worden vermeden. Dit maakt de trein een snelle optie, maar het vereist wel dat reizigers hun bagage meezeulen en beperkt zijn tot de reistijden van het openbaar vervoer. Ook wordt er ook vaak aan het spoor gewerkt of krijgen de treinen technische storingen wat in de meeste gevallen garandeert dat u uw trein mist als u niet minstens 4 uur van tevoren van huis bent vertrokken.

Desondanks is reizen met de eigen auto vaak de meest flexibele en comfortabele optie, vooral voor gezinnen of reizigers met veel bagage. Parkeren bij Schiphol airport biedt meerdere voordelen, zoals het gemak van reizen op eigen tempo en directe toegang tot de luchthaven zonder afhankelijk te zijn van dienstregelingen of mogelijk druk openbaar vervoer. Schiphol biedt diverse parkeeropties, waaronder Shuttle dicht bij de terminal voor gemakkelijke toegang tot de vertrekhal.  Bovendien kunt u uw parkeerplek bij Schiphol van tevoren reserveren op onze website, wat zorgt voor extra gemoedsrust en tijdsbesparing bij aankomst. De parkeeraanbieders op ons platform staan goed bekend, maar als u twijfelt over de betrouwbaarheid kunt u altijd de betrouwbaarheidschecklist raadplegen. U leest meer over deze checklist in onze blog Parkeren: veilig en betrouwbaar. Door te kiezen voor eigen vervoer en vooraf geboekte parkeerplaatsen, ervaart u een naadloze en stressvrije start van hun reis.

Advies Schiphol

Door gebruik te maken van deze verschillende tools weet u wat u kunt verwachten wanneer u aankomt op Schiphol. De luchthaven zelf adviseert altijd om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn voor uw vlucht. Als u een intercontinentale vlucht neemt, dan wordt geadviseerd om 3 uur van tevoren aanwezig te zijn. 

Drukte bij Schiphol voorkomen

Om de drukte bij het parkeren bij Schiphol te voorkomen, is het verstandig om uw parkeerplaats vooraf te reserveren. Dit kunt u doen met de vergelijkingstool op onze website. Door vooraf te reserveren, bent u verzekerd van een plek en kunt u ontspannen en goed voorbereid beginnen aan uw reis.

Vergelijk het parkeeraanbod bij Schiphol

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe