Is het nu druk op Schiphol?

groep mensen lopen naar gate

Het is moeilijk om in te schatten hoe druk het gaat worden op Schiphol. Toch is het fijn om een indicatie te hebben van hoe druk het is. Als u gaat reizen via Schiphol is het handig om in de periode voor dat u gaat vliegen de drukte alvast in de gaten te houden. Door af en toe te kijken naar de drukte kunt u een inschatting maken van hoe druk het gaat worden op uw reisdag. Zo bent u een beetje beter voorbereid en maakt het uw vliegvakantie minder stressvol.

Actuele drukte op Schiphol

Om een inzicht te krijgen van hoe druk het is op Schiphol, kunt u gebruik maken van verschillende tools. Een van deze manier is om gebruik te maken van de druktemeter van Schiphol. Deze tool van Schiphol zelf wordt dagelijks geüpdatet door de luchthaven. Dit is vergelijkbaar met de druktemeter van de NS, waarmee het aantoont of het rustig, normaal, of druk is.

Een tweede manier om te zien hoe druk het is op Schiphol is door een Facebook groep. Op de website van Facebook vindt u een groep genaamd ‘Rijen en Drukte Schiphol’. De groep telt ongeveer 16.000 leden die elkaar op de hoogte houden van de drukte en de actuele wachttijden. Dit is ideaal voor het inschatten van de situatie als reiziger zelf.

Een derde manier om te kijken hoe druk het is, is om gebruik te maken van Google zelf. Als u ‘Schiphol Airport’ invult in de zoekbalk van Google dan ziet u aan de rechterzijde het profiel van Schiphol met een piekuren meter. Hier schat Google elk uur in hoe druk het gaat zijn en hoe druk het daadwerkelijk is op dat moment. Zo kunt u een beter inzicht krijgen in de druktetrends op de luchthaven.

Advies Schiphol

Door gebruik te maken van deze verschillende tools weet u wat u kunt verwachten wanneer u aankomt op Schiphol. De luchthaven zelf adviseert altijd om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn voor uw vlucht. Als u een intercontinentale vlucht neemt, dan wordt geadviseerd om 3 uur van tevoren aanwezig te zijn. 

Om de drukte bij het parkeren bij Schiphol te voorkomen is het verstandig om uw parkeerplaats vooraf te reserveren. Dit kunt u doen met de vergelijkingstool op onze website. Door vooraf te reserveren bent u verzekerd van een plek en kunt u ontspannen en goed voorbereid beginnen aan uw reis.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe