Parkeren: veilig en betrouwbaar?

4 minuten leestijd
Lege parkeergarage

Bent u van plan om te parkeren bij een luchthaven? Dan wilt u dat natuurlijk alleen doen als u er zeker van bent dat u parkeert bij een uiterst veilige en betrouwbare plek. Dit artikel heeft als doel om u te informeren over de veiligheid en betrouwbaarheid van de parkeerplaatsen die u via onze website kunt boeken. Na het lezen van dit artikel kunt u met een gerust hart een boeking plaatsen en op reis gaan, zonder u zorgen te hoeven maken over uw geparkeerde auto.

De betrouwbaarheids-checklist

Hoe weet u of een parkeerplek veilig en betrouwbaar is? Dat is een hele logische vraag. Wij zullen hieronder voor u op een rijtje zetten hoe u kunt checken of een parkeergarage betrouwbaar is. 

Persoonlijk gecontroleerde parkings

Persoonlijk gecontroleerde parkings

Als u via ParkCare boekt, bent u verzekerd van de garantie “persoonlijk gecontroleerde parkeeraanbieders”. Deze garantie houdt in dat, voordat een parkeeraanbieder op onze website verschijnt, deze eerst grondig door ons gecontroleerd is. Hierbij kijken we naar de prijs, de ligging en de veiligheid van het parkeerterrein. Wij staan in nauw contact met de parkeeraanbieders, waardoor wij voortdurend de kwaliteit van de garages kunnen checken. Hiermee waarborgen wij voor onze klanten de veiligheid en de kwaliteit van parkeerplaatsen.

Bekijk de foto’s

Bekijk de foto’s

Check de foto’s van de parkeerplaats die op onze website staan. Als u op zoek bent naar nog meer foto’s kunt u deze eventueel ook zoeken op Google. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast komt u bij Valet Parking überhaupt nooit op het parkeerterrein, omdat een parkeermedewerker de auto voor u parkeert. Daarom is het logisch dat u benieuwd bent waar uw auto komt te staan en is het wellicht van groter belang om de foto's te checken, zodat u uzelf kunt verzekeren dat de auto op een veilige plek geparkeerd staat.

Alles in 1 overzicht

Alles in 1 overzicht

Wij proberen op onze website zo volledig mogelijk aan te geven wat de faciliteiten zijn die aanwezig zijn in het parkeergebouw. Deze geven wij op de pagina's van de parkeergelegenheden weer in een duidelijk overzicht. Zo ziet u in één oogopslag wat een parkeergarage allemaal te bieden heeft.

Autosleutels afgeven

Autosleutels afgeven

Het is begrijpelijk dat u wellicht meer twijfelt of de veiligheid van uw auto gewaarborgd is indien u gebruik maakt van valet parkeren. Bij valet parkeren rijdt u rechtstreeks naar de terminals en neemt een medewerker de auto vervolgens van u over, om deze elders te parkeren. U levert dus uw autosleutels in. Ondanks dat dit wellicht eng kan klinken, zijn deze diensten tegenwoordig goed geregeld qua veiligheid, en het is ook nog eens een erg efficiënte parkeervorm. Uw autosleutels worden veilig opgeborgen in een kluis. Lees ook onze blog Sleutel afgeven of niet? waar veelgestelde vragen over sleutelafgifte worden beantwoord. Als u toch twijfelt over de veiligheid van uw auto, kunt u ook gebruik maken van een van de andere parkeervormen, waarbij u uw autosleutel niet hoeft af te geven, zoals parkeren op loopafstand of Shuttle Parking.

Onterecht negatief beeld over parkeeraanbieders bij vliegvelden

Met de explosieve toename van vluchtverkeer de afgelopen jaren door globalisatie is de vraag naar parkeeropties meegegroeid. Waar men vroeger simpelweg naar het vliegveld reed en daar parkeerde, zijn de officiële parkeerplaatsen inmiddels erg duur geworden.

Dit heeft er voor gezorgd dat er alternatieven kwamen waarbij ondernemers hun parkeerplaatsen dicht bij het vliegveld aanboden. Dit gebeurde vaak in combinatie met een Valet of Shuttle service. Deze alternatieven waren uitstekend voor de consumenten omdat ze concurrerende prijzen aanboden.

Echter heeft de groei in het aantal parkeeraanbieders ook geleid tot enkele malafide bedrijven die het concept nogal losjes volgden. Deze bedrijven hebben het imago van luchthavenparkeeraaanbieders negatief beïnvloed terwijl het overgrote deel van de bedrijven betrouwbaar en veilig zijn. De reviews bewijzen dit punt nogmaals. Uiteraard nemen wij onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u bij een betrouwbare parkeeraanbieder parkeert. Als parkeeraanbieders op een of andere manier niet volgens afspraak hebben gehandel reageren wij adequaat. Mede door de feedback van onze eigen klanten, dit door middels ervaringen en recensies, weten wij de kwaliteit van de parkeerplaatsen te garanderen.

Vergelijk en reserveer bij het betrouwbaarste platform voor parkeeraanbieders bij luchthavens

ParkCare wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6/10! Dat is het hoogste cijfer in deze sector. Soortgelijke platforms zoals Parkos en Vliegen en Parkeren worden met een 8/10 en een 8.3/10 respectievelijk beoordeeld. Onze klanten zijn vooral tevreden over het gemakkelijke vergelijkings- en boekingsproces en de uiteindelijke parkeerservice, maar bekijk vooral zelf eens de recensies over ParkCare op de Feedbackcompany.

Ervaringen van andere reizigers

Ervaringen van andere reizigers

Klanten die bij ons geboekt hebben, hebben na het parkeren de mogelijkheid om een review te schrijven. Doordat klanten goede of minder goede ervaringen kunnen delen, wordt het proces van een geschikte parkeerplek vinden voor u vergemakkelijkt. Zo kunt u een overzicht verkrijgen van de best beoordeelde parkeergarages, en kunt u op basis daarvan gemakkelijk een keuze maken.

Ervaringen Schiphol  Ervaringen Eelde Airport  Ervaringen Eindhoven Airport  Ervaringen Maastricht Airport  Ervaringen Rotterdam Airport 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe