Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij vliegvelden in Nederland

Vanaf 3,28 per dag!

Beoordeeld door 4800+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden van Nederland
Nederland

Hoewel Nederland internationaal bekend is door Schiphol Airport, kent het land nog 4 andere luchthavens. Lees hier alles over de luchthavens van Nederland, van vroeger tot nu! Op onze website vindt u ook alle informatie over de luchthavens van Duitsland en België.

Schiphol Airport
Schiphol is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste vliegveld hubs in Europa. Toch heeft de luchthaven een nederig begin. De geschiedenis van Schiphol begint wanneer een boer uit Haarlemmermeer in 1916 een bod krijgt van een militair om zijn land van ongeveer 12 hectare groot te verkopen. Hij gaat hiermee akkoord en het onverharde land wordt vanaf dat moment gebruikt als vliegveld Schiphol. Nadat Schiphol zich meer had ontwikkeld werd het een gewilde locatie voor de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd het toen beschadigde Schiphol weer volledig herstelt. Sindsdien heeft Schiphol zich gestaagd ontwikkelt tot vandaag met een piek van bijna 72 miljoen passagiers in het jaar 2018. Als belangrijke hub voor alle soorten verkeer is Schiphol eenvoudig te bereiken met de auto vanaf de A4. Schiphol heeft haar eigen parkeeraanbod zoals bij Schiphol P3, maar is ook de locatie voor andere parkeeraanbieders, zoals Eazzypark Schiphol.

Eindhoven Airport
De geschiedenis van Eindhoven Airport begint in 1921. In dat jaar besloot de Nederlandse regering dat er een vliegveld gebouwd moest worden. Het vliegveld van Eindhoven werd van oorsprong opgericht onder de naam Welschap. Het civiele vliegveld werd destijds gebruikt door de vliegclub NBAC. De plannen van de vliegclub viel helaas ineen na de bezetting door de Luftwaffe in de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd Welschap overgedragen aan de Koninklijke Luchtmacht. Het vliegveld kent een gedeelde functie, omdat het zowel gebruikt wordt als burgervliegveld onder de naam Eindhoven Airport en als vliegbasis door de luchtmacht. Zij gebruiken nog steeds de oude naam Welschap. Sinds het ontstaan van het burgervliegveld is het uitgegroeid tot het grootste regionale vliegveld van Nederland. In 2018 telde Eindhoven Airport maar liefst 6,2 miljoen passagiers. Door de zuidelijke ligging is Eindhoven Airport ook een goed alternatief voor een van de luchthavens in België. Gelegen aan de westkant van Eindhoven zelf, is het vliegveld eenvoudig te bereiken vanaf de A2. Veel parkeeraanbieders van de luchthaven zijn op loopafstand verwijderd van de vertrekhal, zoals Park & Fly P26 en Euro-Parking.

Groningen Airport
De geschiedenis van Eelde Airport begint in de jaren 20. Toen werd er nagedacht over een luchthaven in het noorden, dat een connectie kon bieden met Schiphol. Na lange onderhandelingen werd het plan voor een Groninger vliegveld gerealiseerd in Drenthe door particulier genaamd Haijo Hindriks. De lijndienst van en naar Schiphol zou niet levensvatbaar blijven en werd na 2 jaar gebruik gestopt. Na de stop werd het vliegveld overgenomen door de Nationale Luchtvaartschool. De plannen voor Eelde zouden helaas moeten wachten door de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd Eelde klaargemaakt om een echt luchthaventerrein te worden. Sindsdien wordt Eelde Airport in Groningen gebruikt als burgervliegveld en zag in 2018 ongeveer 240.000 passagiers voorbijkomen. Het vliegveld ligt op 10 km afstand van de stad Groningen en is eenvoudig te bereiken vanaf de A28. Door de kleine schaal kunt u altijd dicht bij parkeren bij een van de parkeerterreinen, zoals Groningen Airport P2.

Maastricht Airport
De plannen voor het vliegveld van Maastricht lagen al vele jaren op tafel voordat de bouw werd gerealiseerd. Nadat de twijfels over de juiste locatie en de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog roet in het eten, waren het de geallieerden die het plan uiteindelijk hebben uitgevoerd. Hoewel het in de eerste jaren werd gebruikt als burgervliegveld, veranderde de functie voor het gebruik van de luchtmacht. Na het aanstellen van een nieuwe directeur werd Maastricht Airport langzamerhand weer gebruikt voor commerciële vluchten. Deze samengestelde functie van goederenvluchten en burgervluchten is tot vandaag te zien. De toevoeging “Aachen” kwam in 1994 om zo ook aantrekkelijk te zijn voor vliegverkeer in Duitsland. Het vliegveld is buiten Maastricht zelf te vinden en is eenvoudig te bereiken via de A2.

Rotterdam Airport
Rotterdam Airport is de jongste luchthaven van de grote 5 Nederlandse vliegvelden. Het werd geopend in 1956. Rotterdam had in 1920 al een vliegveld genaamd Waalhaven, maar het werd gedeeltelijk verwoest door het bombardement op Rotterdam, en vervolgens volledig afgebroken door de geallieerden. De nieuwe luchthaven werd opgebouwd met het idee om ook een eenvoudige verbinding te bieden voor Den Haag. Zo werd Rotterdam The Hague Airport gebouwd op locatie Zestienhoven. De luchthaven wordt voornamelijk gebruikt voor lijnvluchten, chartervluchten en zakenvluchten. Af en toe wordt het ook gebruik voor vrachtvluchten. Het vliegveld is snel gegroeid en zag in 2019 ongeveer 2,2 miljoen reizigers. De luchthaven ligt ten noorden van Rotterdam en is eenvoudig te bereiken vanaf de A13. Voor parkeren kunt u gebruik maken van zowel shuttle parking met bijvoorbeeld Speed Parking Rotterdam en valet parking met Park Air Valet.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO?
E-mail naar [email protected]**

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Begint uw boekingsnummer met MO nummers dan kunt u ook een Whats-app bericht sturen naar +31 6 4508 1173. Deze is 24/7 bemand en u krijgt binnen 5 minuten antwoord.

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]*

* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Snelste methode

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 4508 1173*
*Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Telefonisch kan niet alles geregeld worden

Wij raden u dan ook aan om een Whats-app bericht te sturen voor het meest inhoudelijke en snelste antwoord. Parkeert u binnen 24 uur, neem in dat geval rechtstreeks contact op met de parkeeraanbieder. De contactgegevens staan op uw boekingsbevestiging.

Begint uw boekingsnummer met MO?
Whats-app naar +31 6 4508 1173**
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
* Onze Whats-app is 24/7 bemand en u krijgt binnen 5 minuten antwoord

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Toch liever bellen?

Begint uw boekingsnummer met MO?
Bel dan naar +31 88 57 00 190 (we zijn op werkdagen van 09:00 tot 13.00 bereikbaar)*
* Houd uw boekingsnummer bij de hand

Begint uw boekingsnummer met PC?
Mail dan naar [email protected] of whats-app naar +44 161 730 0160*
* Vermeld uw boekingsnummer altijd in de email of Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst u spam folder

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Veelgestelde vragen over vliegvelden in Nederland

In Nederland zijn er 5 luchthavens: Schiphol Airport, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Groningen Airport en Maastricht Airport. Deze grote vliegvelden worden ook wel burgervliegvelden genoemd. Naast burgervliegvelden zijn er ook nog regionale vliegvelden. Hier heeft Nederland 12 van en worden veel gebruikt voor kleiner vliegverkeer, sportvliegen en het vliegen van helikopters. Ten slotte heeft Nederland nog 8 vliegbasissen. Deze locaties zijn in gebruik van de luchtmacht.

Schiphol is verre weg het grootste vliegveld in Nederland. Dit geldt voor zowel het vervoeren van passagiers als vracht. Met 71 miljoen passagiers in 2018 staat Schiphol ook in de top 3 drukste vliegvelden in Europa, met Heathrow en Charles de Gaulle op 1 en 2. Op nog geen 10% van de passagiers van Schiphol vinden we Eindhoven Airport op de 2e plek van Nederlands grootste vliegvelden. Eindhoven vervoerde in 2018 ongeveer 6,2 miljoen mensen.

Het kleinste burgervliegveld in Nederland is Groningen Airport. In 2019 telde het vliegveld 176.000 passagiers. Het een na kleinste vliegveld, Maastricht Aachen Airport, telde in vergelijking 436.000 passagier in hetzelfde jaar.

Schiphol staat vaak bovenaan het lijstje van vliegveld vergelijkingen, en zo ook hier. Omdat Schiphol op een drooggelegd meer is gebouwd, het Haarlemmermeer, is zij het laagstgelegen vliegveld in Nederland, namelijk 4 meter onder de zeespiegel. Ook internationaal is Schiphol een van de laagstgelegen vliegvelden.

De grote drukte op Schiphol van de afgelopen tijden komt voornamelijk door een tekort aan persoon van Schiphol zelf. Hierdoor is er minder beveiliging aanwezig en kan de douane minder mensen tegelijk helpen. Hierdoor worden de rijen enorm lang. Een van de redenen van het tekort aan personeel is de nasleep van de pandemie. Voor meer informatie over de drukte bij Schiphol kunt u de blog Waarom is het zo druk op Schiphol lezen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe