Helpdesk icoon
Goedkoop parkeren bij het vliegveld
Helpdesk icoon
Reserveer in 3 klikken
Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Parkeren bij vliegvelden in Nederland

Beoordeeld door 5700+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren
Vliegvelden van Nederland
Nederland

Hoewel Nederland internationaal bekend is door Schiphol Airport, kent het land nog vier andere luchthavens. Lees hier alles over de luchthavens van Nederland, van vroeger tot nu! Op onze website vindt u ook alle informatie over de luchthavens van Duitsland en België.

Schiphol Airport
Schiphol is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste vliegveldkernen in Europa. Toch heeft de luchthaven een nederig begin. De geschiedenis van Schiphol begint wanneer een boer uit Haarlemmermeer in 1916 een bod krijgt van een militair om zijn land van ongeveer twaalf hectare groot te verkopen. Hij gaat hiermee akkoord en het onverharde land wordt vanaf dat moment gebruikt als vliegveld Schiphol. In de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven een gewilde locatie voor de Duitse bezetter. Na de oorlog werd het toen beschadigde Schiphol weer volledig hersteld. Sindsdien heeft Schiphol zich gestaagd ontwikkeld tot een piek van bijna 53 miljoen passagiers in het jaar 2022. Als belangrijk centrum voor alle soorten verkeer is Schiphol eenvoudig te bereiken met de auto vanaf de A4. Schiphol heeft haar eigen parkeeraanbod zoals bij Schiphol P3, maar is ook de locatie voor andere parkeeraanbieders, zoals Eazzypark Schiphol.

Eindhoven Airport
De geschiedenis van Eindhoven Airport begint in 1921. In dat jaar besloot de Nederlandse regering dat er een vliegveld gebouwd moest worden. Het vliegveld van Eindhoven werd van oorsprong opgericht onder de naam Welschap. Het civiele vliegveld werd destijds gebruikt door de vliegclub NBAC. De plannen van de vliegclub viel helaas in het water na de bezetting door de Luftwaffe in de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd Welschap overgedragen aan de Koninklijke Luchtmacht. Het vliegveld kent een gedeelde functie, omdat het zowel gebruikt wordt als burgervliegveld onder de naam Eindhoven Airport en als vliegbasis door de luchtmacht. Zij gebruiken nog wel de oude naam Welschap. Sinds het ontstaan van het burgervliegveld is het uitgegroeid tot het grootste regionale vliegveld van Nederland. In 2022 telde Eindhoven Airport maar liefst 6,3 miljoen passagiers. Gelegen aan de westkant van Eindhoven zelf, is het vliegveld eenvoudig te bereiken vanaf de A2. Veel parkeeraanbieders van de luchthaven zijn op loopafstand verwijderd van de vertrekhal, zoals Park & Fly P26 en Euro-Parking.

Groningen Airport
De geschiedenis van Eelde Airport begint in de jaren 20. Toen werd er nagedacht over een luchthaven in het noorden, dat een luchtverbinding kon bieden met Schiphol. Na lange onderhandelingen werd het plan voor een Groninger vliegveld gerealiseerd bij het Drentse dorp Eelde door Haijo Hindriks. De lijndienst van en naar Schiphol zou niet levensvatbaar blijven en werd na 2 jaar gebruik gestopt. Na de stop werd het vliegveld overgenomen door de Nationale Luchtvaartschool. De plannen voor Eelde zouden helaas moeten wachten door de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd Eelde klaargemaakt om een echt luchthaventerrein te worden. Sindsdien wordt Eelde Airport in Groningen gebruikt als burgervliegveld en zag in 2022 ongeveer 87.000 passagiers voorbijkomen. Het vliegveld ligt op 10 km afstand van de stad Groningen en is eenvoudig te bereiken vanaf de A28. Door de kleine schaal kunt u altijd dicht bij parkeren bij een van de parkeerterreinen, zoals Groningen Airport P2.

Maastricht Airport
De plannen voor het vliegveld van Maastricht lagen al vele jaren op tafel voordat de bouw werd gerealiseerd. Nadat de twijfels over de juiste locatie en de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog roet in het eten gooiden, waren het de geallieerden die het plan uiteindelijk hebben uitgevoerd. Het werd in de eerste jaren gebruikt als burgervliegveld, maar werd later gebruikt door de luchtmacht. Na het aanstellen van een nieuwe directeur werd Maastricht Airport langzamerhand weer gebruikt voor commerciële vluchten. De samengestelde functie van goederenvluchten en burgervluchten is tot op vandaag hetzelfde gebleven. De toevoeging “Aachen” kwam in 1994 erbij om ook aantrekkelijk te zijn voor rezigers in Duitsland. Het vliegveld zelf ligt buiten Maastricht, en is eenvoudig te bereiken via de A2.

Rotterdam Airport
Rotterdam Airport is de jongste luchthaven van de vijf grote Nederlandse vliegvelden. Het werd geopend in 1956. Rotterdam had in 1920 al een vliegveld genaamd Waalhaven, maar die werd gedeeltelijk verwoest door het bombardement op Rotterdam. Daarna werd het volledig afgebroken door de geallieerden. De nieuwe luchthaven werd opgebouwd met het idee om ook een verbinding te bieden voor de stad Den Haag. Zo werd Rotterdam The Hague Airport gebouwd op locatie Zestienhoven. De luchthaven wordt voornamelijk gebruikt voor lijnvluchten, chartervluchten en zakenvluchten. Af en toe wordt het ook gebruik voor vrachtvluchten. Het vliegveld is snel gegroeid en zag in 2022 ongeveer 2,1 miljoen reizigers. De luchthaven ligt ten noorden van Rotterdam en is eenvoudig te bereiken vanaf de A13. Voor parkeren kunt u gebruik maken van zowel shuttle parking met bijvoorbeeld Speed Parking Rotterdam en valet parking met Park Air Valet.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Mijn boeking beheren 24/7 beschikbaar Snelste en makkelijkste manier
Beste en meest inhoudelijk antwoord

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email

Begint uw boekingsnummer met PC?
E-mail naar [email protected]
* Vermeld uw boekingsnummer in de titel van de email
Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

Op werkdagen geopend van 08:30 - 17:30 Eenvoudige methode

Begint uw boekingsnummer met MO of PA?
Whats-app naar +31 6 1640 7420
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Begint uw boekingsnummer met PC?
Whats-app naar +44 161 730 0160
* Vermeld uw boekingsnummer in het 1e Whats-app bericht

Boekingsbevestiging niet ontvangen? Controleer eerst uw spam folder.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

Prijsbeker

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, de goedkoopste parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

Veelgestelde vragen over vliegvelden in Nederland

In Nederland zijn er 5 luchthavens: Schiphol Airport, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Groningen Airport en Maastricht Airport. Deze grote vliegvelden worden ook wel burgervliegvelden genoemd. Naast burgervliegvelden zijn er ook nog regionale vliegvelden. Hier heeft Nederland 12 van en worden veel gebruikt voor kleiner vliegverkeer, sportvliegen en het vliegen van helikopters. Ten slotte heeft Nederland nog 8 vliegbasissen. Deze locaties zijn in gebruik van de luchtmacht.

Schiphol is verreweg het grootste vliegveld in Nederland. Dit geldt voor het vervoeren van passagiers en vracht. Met 53 miljoen passagiers in 2022 staat Schiphol ook in de top 3 drukste vliegvelden in Europa, met Heathrow op 1 en Charles de Gaulle op 2.Eindhoven Airport staat op de tweede plek van Nederlands grootste vliegvelden. Eindhoven vervoerde in 2022 ongeveer 6,3 miljoen mensen.

Het kleinste burgervliegveld in Nederland is Groningen Airport. In 2022 telde het vliegveld 87.000 passagiers. Het één na kleinste vliegveld, Maastricht Aachen Airport, telde in vergelijking 266.000 passagiers in datzelfde jaar.

Schiphol staat vaak bovenaan lijstjes die vliegvelden vergelijken, en ook hier weer. Omdat Schiphol op het drooggelegde Haarlemmermeer is gebouwd, is zij het laagstgelegen vliegveld van Nederland. Het ligt namelijk vier meter onder de zeespiegel. Ook internationaal gezien is Schiphol één van de laagstgelegen vliegvelden.

De grote drukte op Schiphol komt voornamelijk door een tekort aan werknemers bij de luchthaven zelf. Hierdoor is er minder beveiliging aanwezig en kan de douane minder mensen tegelijk helpen. Hierdoor kunnen de rijen erg lang worden. Één van de redenen voor het personeelstekort aan personeel is de nasleep van de coronapandemie. Voor meer informatie over de drukte bij Schiphol kunt u de blog Waarom is het zo druk op Schiphol lezen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe