Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn bij Schiphol?

2 minuten leestijd
drukte-op-schiphol

Op het vliegveld van Schiphol vindt u 104 luchtvaartmaatschappijen die naar meer dan 300 bestemmingen vliegen. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels en adviezen. Het is daarom handig om te kijken op de website van de maatschappij waarmee u vliegt. Daar staat vaak hoelang u van tevoren kunt inchecken. Hoeveel veel reizigers de neiging hebben om veel eerder op Schiphol aanwezig te zijn, is dit niet altijd handig. Zo staat u soms langere tijd te wachten tot u de bagage mag inleveren. Bovendien zorgt het voor onnodige drukte op de luchthaven.

Hoe lang van tevoren aanwezig zijn?

Bij elke vliegmaatschappij zijn de adviestijden anders. Meestal is er een verschil tussen vluchten die ver weg gaan en vluchten in Europa. Voor een intercontinentale vlucht is het goed om 3 uur eerder er te zijn. Voor vluchten in Europa, is 2 uur eerder komen het advies.

Internationale vluchten vanaf Schiphol

Schiphol zelf adviseert over het algemeen om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn voor internationale vluchten. Houdt wel rekening met de extra reistijd van bijvoorbeeld shuttle parkeren bij Schiphol. Als u uw auto parkeert bij een shuttle aanbieder, dan heeft u iets meer tijd nodig om bij de vertrekhal van Schiphol te komen.

Intercontinentale vluchten vanaf Schiphol

Naast internationale vluchten zijn er ook intercontinentale vluchten. Voor intercontinentale vluchten is het raadzaam om 3 uur van te voren aanwezig te zijn bij Schiphol. Als u een shuttle parking heeft gereserveerd, dan geldt hier hetzelfde: houd rekening met de extra reistijd van de shuttle aanbieder naar de vertrekhal.

Parkeren zonder tijdstress

U heeft verschillende mogelijkheden tot snel parkeren bij Schiphol, waarmee u zich geen zorgen hoeft te maken over de reistijd. Wanneer u erg vroeg moet vliegen is het soms moeilijker om ruim op tijd op Schiphol te zijn. Hiervoor bieden we de parkeervorm park, sleep & fly. Met deze parkeervorm boekt u ook een hotelkamer en wordt u door het hotel vervoert naar de terminals. Zo hoeft u niet ver te reizen en kunt u dus vroeg in de ochtend aanwezig zijn op het vliegveld. Hieronder vindt u de beschikbare aanbieders voor park, sleep & fly.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
NH Schiphol Airport 230,00 5 min Buiten Park, Sleep & Fly
2 pers. kamer
24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 25/05/2024 t/m 01/06/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Schiphol.

Boek nu uw parkeerplaats bij Schiphol

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe