Vertrekhal Schiphol

3 minuten leestijd
Mensen staan voor scherm met vertrektijden

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Daarom is kan het voor sommige mensen erg overweldigend zijn. Ondanks dat Schiphol soms erg verwarrend kan zijn, volgt de luchthaven een duidelijke structuur. In deze blog leest u alles wat u moet weten over hoe het vliegveld is ingericht, waar u naar toe moet voor uw vlucht en meer. Met deze informatie weet u zeker dat u zonder zoeken naar uw gate kunt lopen en ontspannen kunt beginnen aan uw vliegreis.

De lay-out van Schiphol

Schiphol Airport heeft in totaal 3 terminals. De ligging van de terminals vindt u op de kaart linksboven. Hoewel er een onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende terminals kunt u alle locaties onder hetzelfde dak vinden. U loopt dus makkelijk van het ene terminal naar het andere. Op de begane grond vindt u de verschillende winkels, restaurants en de aankomsthallen. De vertrekhallen van Schiphol vindt u op de 1e verdieping. Onder de begane grond vindt u het treinstation van Schiphol Airport

De terminals van Schiphol op een rij

T1

Terminal 1

Terminal 1 is het meest noordelijke terminal en bevat de gates B, C en D. Ook vindt u Lounge 1 en de incheckbalies 1 tot en met 8. De gates B en C worden gebruikt voor vluchten binnen de Schengen-landen. Dit zijn landen binnen de Europese Unie waar vrij vervoer van personen geldt. De meest Europese vluchten vindt u dus bij deze gates. Gate D is een gemengde gate waar zowel Schengen vluchten als niet-Schengen vluchten kunnen vertrekken en aankomen. Hier vindt u bijvoorbeeld KLM, Scandinavian Airlines en Lufthansa.

T2

Terminal 2

Terminal 2 ligt in het midden. Hier vindt u gate E en Lounge 2. Hier kunt u terecht voor de selfservice check-in en bagage drop-off points 9 tot en met 12 en de incheckbalies 13 tot en met 16. Gate E vliegt naar landen buiten het Schengen-gebied. Hier vindt u de vliegtuigen voor intercontinentale vluchten. Hier vindt u onder andere KLM, China Southern Airlines en Delta Airlines.

T3

Terminal 3

Terminal 3 is gelegen aan de zuidzijde. Hier kunt u terecht voor de gates F, G, H en M. De incheckbalies voor deze terminals zijn de nummers 17 tot en met 32. Ook kunt u gebruik maken van Lounge 3 en Lounge 4. De gates F en G zijn ook bestemd voor intercontinentale vluchten. Vanwege de grotere vliegtuigen zijn deze gates, samen met gate E, de grootste. De gates H en M zijn bestemd voor low cost vliegmaatschappijen. H is voor vluchten buiten het Schengen gebied en M is voor vluchten binnen het Schengen gebied. Hier vindt u luchtvaartmaatschappijen zoals easyJet.

Parkeren bij de vertrekhallen van Schiphol

Als u eenvoudig de vertrekhallen wilt bereiken met de auto, dan kunt u het beste gebruik maken van valet parking bij Schiphol. Bij deze parkeeraanbieders rijdt u direct naar de voorzijde van het vliegveld en kunt u eenvoudig naar uw terminal toelopen. Hieronder vindt u een overzicht met beschikbare valet parking aanbieder. Bent u benieuwd naar de andere parkeervormen? Kijk dan naar de parkeermogelijkheden bij Schiphol.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Xclusive Parking Valet 110,00 1 min Buiten Valet Parking 24 uur per dag geopend
ValetSchiphol 117,99 1 min Buiten Valet Parking 24 uur per dag geopend
Central Parking Valet Schiphol 120,00 1 min Binnen Valet Parking 24 uur per dag geopend
iParking 124,50 1 min Buiten Valet Parking 24 uur per dag geopend
ParkingPoint Valet Schiphol 155,00 1 min Binnen Valet Parking 24 uur per dag geopend
The Valet Guys Schiphol 195,00 1 min Binnen Valet Parking 24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 05/07/2024 t/m 12/07/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Schiphol.

Boek nu uw valet parking bij Schiphol

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe