Kiss and ride Schiphol

3 minuten leestijd
one last kiss goodbye sign

De Kiss and Ride van Schiphol is ideaal als u iemand wilt wegbrengen of op te halen vanaf Schiphol. Deze locatie is specifiek bedoeld voor diegenen die reizigers naar de luchthaven brengen of ophalen en vervolgens zelf weer naar huis gaan. In dit blogartikel leest u meer over hoe het ophalen en wegbrengen werkt, waar het precies kan en hoe u deze locaties bereikt.

Iemand wegbrengen bij Schiphol

Wanneer u iemand gaat wegbrengen is het handig om te weten dat dit mogelijk is op twee locaties. Kiss & Ride Schiphol en Parkeren Schiphol P1. De Kiss & Ride Schiphol bereikt u door naar de Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX, Schiphol te navigeren. Dit is een ander adres dan het adres van de luchthaven zelf. Deze locatie is echt alleen bedoeld voor een korte stop, als u te lang blijft staan riskeert u een boete. De locatie is gratis en het is niet nodig om een reservering te maken. Voor meer informatie over de hoe u de Kiss & Ride bereikt, kunt u een kijkje nemen op onze pagina met routebeschrijving en adres voor Schiphol.

Hoe lang mag je op een kiss and ride staan?

U kunt iemand wegbrengen en ophalen bij de Kiss & Ride. Het is niet de bedoeling dat u hier langer dan 10 minuten stil staat. Na 10 minuten is er sprake van parkeren. 

Als u liever wat meer de tijd neemt bij het afscheid biedt Parkeren Schiphol P1 halen en brengen een uitstekend alternatief. Deze parkeerlocatie ligt op 1 minuut loopafstand van het vliegveld. U navigeert ook voor deze parkeeroptie naar de Ceintuurbaan Zuid, eenmaal daar volgt u de borden die naar Schiphol P1 halen en brengen leidden.

Het parkeerterrein heeft een maximale doorrijhoogte van 2,00 m, 3.900 parkeerplaatsen, 11 laadpalen en staat 24/7 onder camerabewaking. Voor meer informatie kunt u de specifieke pagina Parkeren Schiphol P1 bekijken.

Iemand ophalen van Schiphol

Iemand ophalen werkt hetzelfde als iemand wegbrengen. U heeft exact dezelfde opties. Net zoals het vliegveld zelf adviseren wij om bij het ophalen gebruik te maken van Schiphol P1 halen en brengen, dit omdat iemand ophalen vaak langer duurt dan iemand wegbrengen en u zo dus geen boete riskeert.

Wat kost parkeren op Schiphol om iemand op te halen?

U kunt het parkeerterrein zonder reservering betreden. Het terrein is voor het grootste deel overdekt. U kunt Kort Parkeren bij Schiphol P1 voor 1 euro per 11 minuten, met een maximum van € 37,50 voor de eerste 24 uur. Ook de tweede 24 uur betaal je maximaal € 37,50. U kunt maximaal 48 uur lang parkeren, daarna kost het parkeren €100,- per dag.

Langer parkeren bij Schiphol

Als u zelf reist via Schiphol kunt u natuurlijk voor een langere periode parkeren bij Schiphol. Hieronder vindt u de top 5 goedkoopste parkeeraanbieders voor lang parkeren bij Schiphol. Voor een volledig overzicht van alle parkeeraanbieders bekijkt u onze parkeerkosten bij Schiphol pagina.

Top 5 goedkoopste parkeeraanbieders voor lang parkeren bij Schiphol

Parkeeraanbieder Prijs voor 14 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Mobihub | Schiphol-Rijk 84,00 9 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Mobihub | Schiphol Noord 86,00 9 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Q-park Schiphol 89,25 16 min Binnen Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Mobihub | Schiphol Noord-Oost 105,98 9 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
ParkingPoint 114,00 12 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 25/05/2024 t/m 08/06/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Schiphol.

Enkele parkeeraanbieders bij Schiphol

 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe