Alternatief voor Schiphol

3 minuten leestijd
tas en koffer op stoel vertrekhal

In de afgelopen tijd is Schiphol vaak in het nieuws geweest vanwege gigantische drukte. Hierdoor moeten reizigers soms lang wachten in de rijen de douane of bij het ophalen van hun bagage. Tegenwoordig is er ook een druktemeter van Schiphol om een betere indicatie te geven van hoe druk het is. Dit kunt u gebruiken om de drukte bij Schiphol te vermijden. Daarnaast is het ook mogelijk om te vertrekken van een andere luchthaven. Daarom bespreken wij in deze blog 4 alternatieve luchthavens. Wilt u toch reizen via Schiphol? Lees dan onze blog over de drukte op Schiphol voor meer tips.

Inhoud

  1. Eindhoven Airport
  2. Düsseldorf Airport
  3. Weeze Airport
  4. Rotterdam Airport

Optie 1: Eindhoven Airport

Een goed alternatief voor Schiphol in Nederland is Eindhoven Airport. Na Schiphol is deze luchthaven het grootste. Ondanks dat Eindhoven een stuk kleiner is dan Schiphol kunt u vanaf Eindhoven Airport naar meer dan 100 bestemmingen vliegen. Zo is het vliegveld een perfecte plek om te vliegen naar Europese bestemmingen. Parkeren bij Eindhoven Airport is ook een stuk eenvoudiger doordat het een rustiger vliegveld is. Hierdoor wordt lang parkeren bij Eindhoven ook een stuk aantrekkelijker dan bij Schiphol. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende aanbieders. Bij Eindhoven Airport vliegt u voornamelijk naar Europese bestemmingen. Er zijn enkele intercontinentale bestemmingen.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek
Euro-Parking 68,50 4 min Buiten Park & Walk
GreenParking Eindhoven 76,50 20 min Buiten Shuttle Parking
SchippersStop Eindhoven 119,50 7 min Buiten Shuttle Parking

* De parkeerprijzen voor Eindhoven Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 09/11/2023 t/m 16/11/2023 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Eindhoven Airport.

Boek een parkeerplaats bij Eindhoven Airport

Optie 2: Düsseldorf Airport

Een Duits alternatief voor Schiphol is Düsseldorf Airport. Dit is een van de grootste luchthavens in Duitsland. Hoewel Düsseldorf ook een redelijk groot en drukke luchthaven is, is het nog steeds een goed alternatief. Zo heeft Duitsland bijvoorbeeld een ander hoogseizoen, waardoor u veel goedkoper uit bent. Omdat Düsseldorf Airport een van de grootste vliegvelden is in Duitsland kunt u hier ook terecht voor intercontinentale vluchten. Zo kunt u vanaf de luchthaven naar bijvoorbeeld 8 bestemmingen in Noord-Amerika, 8 bestemmingen in Zuid-Amerika en 3 bestemmingen in Azië. Hieronder ziet u verschillende aanbieders voor parkeren bij Düsseldorf Airport. Door het grote aanbod aan parkeeraanbieders kunt u hier altijd wel een parkeerplek vinden die bij u past.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek
PARKinDUS Düsseldorf 39,00 4 min Buiten Shuttle Parking
Airportparking Düsseldorf 39,99 1 min Buiten Shuttle Parking
IchParkeSelber Düsseldorf 39,99 9 min Buiten Shuttle Parking

* De parkeerprijzen voor Düsseldorf Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 09/11/2023 t/m 16/11/2023 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Düsseldorf Airport.

Boek een parkeerplaats bij Düsseldorf Airport

Optie 3: Weeze Airport

Weeze Airport is een vliegveld net over de grens naar Duitsland. Doordat de luchthaven zo dicht bij de grens ligt, is het een populaire luchthaven voor veel Nederlandse reizigers. Zo vliegt u vanaf hier naar verschillende Europese bestemmingen en Marokko. Weeze Airport is relatief klein en dus een rustiger alternatief voor Schiphol. Daarnaast heeft u hier ook de voordelen van een ander hoogseizoen. Doordat Weeze Airport veel reizigers ziet vanuit Nederland is het net zo makkelijk als de Nederlandse vliegvelden. Daarnaast ligt het zo dicht bij de grens dat de luchthaven van Weeze een goed alternatief is voor voornamelijk mensen uit Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Voor het parkeren bij vliegveld Weeze kunt u gebruikmaken van een van de officiële parkeeraanbieders. De prijzen hiervan vindt u hieronder.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek
Parkeren Weeze Airport P3 69,00 3 min Buiten Park & Walk
Parkeren Weeze Airport P2 76,00 2 min Binnen Park & Walk
Parkeren Weeze Airport P1 90,00 1 min Buiten Park & Walk

* De parkeerprijzen voor Weeze Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 09/11/2023 t/m 16/11/2023 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Weeze Airport.

Boek een parkeerplaats bij Weeze Airport

Optie 4: Rotterdam Airport

Rotterdam Airport staat op de derde plek van grootste luchthavens in Nederland. Hoewel Rotterdam The Hague het nieuwste vliegveld is in Nederland vliegt het al naar 50 verschillende bestemmingen. Ook ligt de luchthaven erg gunstig tussen Rotterdam en Den Haag. Nog een voordeel is dat Rotterdam Airport ook unieke bestemmingen aanbiedt. Hieronder vindt u meer informatie over parkeren bij Rotterdam Airport.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek
Speed Parking Rotterdam 81,00 5 min Buiten Shuttle Parking
Park Air 92,99 12 min Binnen Shuttle Parking
Valet Parking Rotterdam Airport 121,38 1 min Binnen Valet Parking

* De parkeerprijzen voor Rotterdam Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 09/11/2023 t/m 16/11/2023 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Rotterdam Airport.

Boek een parkeerplaats bij Rotterdam Airport

Bovenaan de website vindt u ook een vliegvelden menu met alle andere alternatieven. Voor vragen en onduidelijkheden kunt u terecht bij de veelgestelde vragen.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe