Bestemmingen vanaf Maastricht Airport

4 minuten leestijd
Italiaans café

Maastricht Aachen Airport is een klein vliegveld. Daarom is hun aanbod ook niet heel groot. In totaal vliegen zij op zo’n 14 bestemmingen. Het voordeel van zo’n klein vliegveld is dat het een stuk rustiger is dan andere grote vliegvelden, zoals Schiphol. Hierdoor zijn de rijen voor de douane minder lang en kunt u rustig aan uw reis beginnen. In deze blog zetten wij 3 bestemmingen op een rij die zeker een bezoek waard zijn.

Bari in het zonnige Italië

Bari is een prachtige stad gelegen aan de Adriatische Zee in Zuid-Italië. Het is de hoofdstad van de regio Apulië en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Bari staat bekend om zijn charmante oude stad, ook wel bekend als Bari Vecchia. 
Bari Vecchia is een doolhof van smalle straatjes en sfeervolle pleinen, waar je kunt dwalen en genieten van de authentieke Italiaanse sfeer. Eén van de hoogtepunten van de oude stad is de Basiliek van Sint Nicolaas, die gewijd is aan de patroonheilige van de stad. Het is een belangrijk bedevaartsoord en herbergt de overblijfselen van Sint Nicolaas. Een andere populaire attractie in Bari is de kathedraal van San Sabino, een prachtig voorbeeld van romaanse architectuur. De kathedraal heeft een indrukwekkend interieur met mooie fresco's en mozaïeken. 
Naast historische bezienswaardigheden biedt Bari ook een bruisend cultureel leven. De stad heeft tal van theaters, musea en kunstgalerijen waar u kunt genieten van Italiaanse kunst en cultuur. 
Een bezoek aan Bari is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. De stad staat bekend om zijn verse visgerechten en lokale specialiteiten zoals orecchiette, een typische pastasoort uit de regio.
Als u de drukte van de stad even wilt ontvluchten, kunt u een wandeling maken langs de boulevard van Bari, waar u kunt genieten van prachtige uitzichten op de zee en kunt ontspannen in één van de vele cafés en restaurants. 
Kortom, Bari is een fascinerende stad met een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en heerlijk eten. Het is een bestemming die zeker de moeite waard is om te verkennen tijdens een reis naar Italië. 

Sfeervol Antalya in Turkije

Antalya is een adembenemende stad gelegen aan de zuidkust van Turkije, ook wel bekend als de Turkse Rivièra. Het is een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers vanwege zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en levendige sfeer. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en biedt een schat aan archeologische sites. 
Eén van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken is het oude stadsdeel van Antalya, Kaleici genaamd. Hier kunt u door smalle geplaveide straatjes wandelen, omgeven door historische gebouwen, charmante boetiekjes en gezellige cafés. Een hoogtepunt van Kaleici is de prachtige Hadrianuspoort, een triomfboog die ter ere van keizer Hadrianus is gebouwd. 
Antalya heeft ook een aantal prachtige stranden die zich uitstrekken langs de kustlijn. Het Konyaalti-strand en het Lara-strand zijn beide zeer geliefd bij zonliefhebbers en bieden zachte zandstranden en kristalhelder water. Hier kunt u heerlijk ontspannen, zonnebaden en genieten van diverse watersportactiviteiten. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan het archeologisch museum van Antalya een must. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie van artefacten uit de regio, waaronder oude sculpturen, mozaïeken en keramiek. 
Naast de historische en natuurlijke bezienswaardigheden biedt Antalya ook een bruisend nachtleven en een levendige sfeer. De stad heeft tal van restaurants waar u kunt genieten van heerlijke Turkse gerechten, variërend van vers gegrilde kebabs tot smakelijke mezze. 's Avonds kunt u deelnemen aan het bruisende uitgaansleven in de vele bars en clubs langs de kust. 
Antalya is echt een bestemming die voor elk wat wils biedt: van zon en zee tot rijke geschiedenis en levendige cultuur. Het is een plek waar u kunt genieten van een perfecte combinatie van ontspanning en avontuur tijdens uw reis naar Turkije. 

Betoverend Ohrid in Noord-Macedonië

Ohrid is een betoverende stad gelegen aan het prachtige Ohrid-meer in Macedonië. Het wordt vaak aangeduid als "de parel van de Balkan" vanwege zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en rijke historische erfgoed.  De stad Ohrid heeft een geschiedenis die meer dan 2.000 jaar teruggaat en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de vele historische monumenten. 
Eén van de meest opvallende bezienswaardigheden is de oude stad van Ohrid, een doolhof van geplaveide straatjes, Byzantijnse kerken en middeleeuwse vestingwerken. Hier kunt u rondwandelen en genieten van de charmante sfeer, terwijl u prachtige oude kerken zoals de Sint-Janskerk en de Sint-Sophiakerk ontdekt. 
Ohrid staat ook bekend om zijn vele kloosters, waarvan sommige nog steeds actief zijn. Het klooster van Sint Naum is één van de meest bezochte kloosters en biedt een spectaculair uitzicht op het meer. Het klooster herbergt ook de graven van Sint Naum en Sint Kliment, belangrijke figuren in de Macedonische geschiedenis. 
Het Ohrid-meer is een natuurlijk hoogtepunt van de stad en biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. U kunt genieten van boottochten over het meer, zwemmen in het kristalheldere water en zonnebaden op de schilderachtige stranden. Het meer herbergt ook een uniek ecosysteem en is de thuisbasis van verschillende endemische soorten, waardoor het een ideale plek is voor natuurliefhebbers. 
Daarnaast biedt Ohrid ook een bruisend cultureel leven, met tal van festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Het Ohrid Summer Festival is bijvoorbeeld een beroemd cultureel evenement dat theater-, muziek- en dansvoorstellingen van internationale en lokale artiesten presenteert. 
Kortom, Ohrid is een betoverende stad die zowel natuurliefhebbers als geschiedenis- en cultuurliefhebbers zal bekoren. Met zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en gastvrije sfeer is Ohrid een bestemming die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Macedonië.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe