Alternatief voor een reis

tropisch strand met palmbomen

Een vliegvakantie is altijd een heerlijke pauze van het normale leven vol met verplichtingen. Toch kan ook dit op den duur gaan vervelen of alleen maar meer reislust oproepen. Om hierbij te helpen gaan we in deze blog langs verschillende alternatieve vakantie bestemmingen en alternatieve reizen. Zo kunt u wat inspiratie op doen om uw volgende vakantie zo leuk mogelijk te maken. 

Alternatieve en leuke vakantiebestemmingen

Veel vakantiebestemming worden in de aanloop naar de zomer- of wintervakantie vaak geadverteerd. Dit zorgt ervoor dat reizigers vaak geneigd zijn om naar de populairste vakantiebestemmingen te gaan. De populariteit kan er ook voor zorgen dat het erg druk is door de grote hoeveelheid toerisme. Hieronder vindt u 4 bestemming die minder populair zijn, maar absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Noorwegen

De Scandinavische eilanden worden vaak links laten liggen voor warmere Europese landen, zoals Spanje. Toch heeft het land erg veel te bieden. Het land heeft een rijke Viking historie, wat terug te zien is in veel bezienswaardigheden in het land. Zo zijn er staafkerken en veel typische kleurrijke huizen. Omdat Noorwegen ontzettend veel berggebied heeft, is het land redelijk dunbevolkt. Hierdoor is er ontzettend veel natuur om te ontdekken.

Roemenië

In de zuidoostelijke hoek van Europa vinden we Roemenië. Door de grote afstand zijn er niet veel mensen die hier als eerste keuze heen zouden gaan. Toch is het een prachtige vakantie bestemming voor zowel de liefhebbers van steden als natuur. Het land bevat ontzettend veel groen, heeft een kustlijn aan de Zwarte zee en heuvelachtig landschap. Ook is de hoofdstad Boekarest de moeite waard om te bezoeken. Door de Romeinse bezetting zijn in de stad veel Romeinse invloeden te vinden.

Kenia

In Kenia is ontzettend veel te beleven. Het Afrikaanse land is een perfecte bestemming voor de liefhebbers van dieren. Door het tropische klimaat zijn er ontzettend veel diersoorten te ontdekken. Ook zijn er verschillende safari’s, waar mensen door Tsavo National Park kunnen rijden en op zoek kunnen gaan naar de Big Five. Mensen die op zoek zijn naar meer ontspanning kunnen ook terecht in het land. Zo zijn er prachtige witte stranden met helder blauw water.

Panama

Panama is onderdeel van de landbrug die Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbinden. Hierdoor is het land ook best dun en is aan beide kanten een prachtige oceaankust te vinden om aan te ontspannen. Daarnaast is het ook nog Panama City. Een prachtige haven stad met veel moderne wolkenkrabbers. Met een combinatie van strand, natuur en een bruisende stad is het niet gek dat Van Halen er een nummer over heeft geschreven.

Alternatieve reismanier

Soms is het niet de bestemming wat dwarszit, maar is het een gevoel van sleur die ook bij vakantie erin kan sluipen. Om dit tegen te gaan is het de moeite waard om een andere soort reis te gaan plannen. Zo leert u op een andere manier uw bestemmingen kennen en doet u nieuwe en unieke ervaringen op. Om u te inspireren hebben wij verschillende vakantiemethodes op een rij gezet om uw vakanties een nieuwe draai te geven.

AirBnB vakantie

Tegenwoordig worden er steeds meer AirBnB's verhuurd voor vakantiegangers. In dit grote aanbod zijn ook prachtige en unieke gebouwen, huisjes of tenten te vinden om een onvergetelijke vakantie te hebben.

Sportieve vakantie

Voor mensen die gewend zijn aan een ontspannen vakantie is het zeker een aanrader om een sportievere vakantie te proberen. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeltocht of een fietstocht uitstippelen in een vakantieland met prachtige natuur.

Rondreis

Soms is er zoveel te zien in een land dat de keuze alleen maar moeilijker wordt. Een oplossing hiervoor is om mee te gaan met een rondreis. Hierbij gaat u mee met een trip dat volledig voor u is uitgedacht, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het land dat u bezoekt.

Treinreis

In sommige landen is het mogelijk om een rondreis te doen met een nationale trein. Een voorbeeld hiervan is een van de laatste Japanse slaaptreinen, waarmee u door het land reist en kunt genieten van prachtige uitzichten. Ook Zwitserland staat bekend om haar prachtige treinreizen.

Wanneer u een vakantie heeft kunnen vinden kunt u bij ParkCare eenvoudig uw parkeerplek bij Schiphol, of een andere luchthaven vinden. Zo heeft u binnen enkele minuten uw vakantie helemaal geregeld. Ook betaalt u bij ons geen extra boekingskosten. Reserveer direct met onze vergelijkingstool. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe