Wat is Park & Walk?

3 minuten leestijd
Twee lopende mensen met koffers

Park & Walk, ook wel parkeren op loopafstand genoemd, is een handige optie voor mensen die de voorkeur geven aan zelfstandig parkeren bij een luchthaven zonder gebruik te maken van valet of shuttle services. Laten we eens dieper ingaan op deze parkeervorm en ontdekken waarom het een goede keuze kan zijn.

Wat is parkeren op loopafstand?

Parkeren op loopafstand houdt in dat u zelf uw auto parkeert op een parkeerplaats of in een parkeergarage die zich op loopafstand bevindt van de luchthaven. Vanaf deze parkeerplaatsen kunt u altijd in no-time richting de terminals lopen. U bent dus van niemand afhankelijk en u wordt niet in uw reisproces opgehouden: vanaf de garage is het wandelen maar! Voor extra gemak bieden veel parkeergarages bijvoorbeeld ook trolleys aan, waardoor het wandelen met zware koffers voor u iets aangenamer wordt gemaakt. Bij terugkomst wandelt u vanaf de luchthaven weer naar uw geparkeerde auto en kunt u snel weer huiswaarts keren. Efficiënter kan bijna niet!

Voordelen van parkeren op loopafstand

  • Flexibiliteit Met parkeren op loopafstand bent u niet gebonden aan de openingsuren van valet services of reistijden van shuttlebussen. U kunt op elk moment van de dag parkeren en vertrekken wanneer het u uitkomt. 
  • Kosten Parkeren op loopafstand kan vaak goedkoper zijn dan valet parkeren en shuttle parkeren, omdat u geen extra kosten hoeft te betalen voor een chauffeur.
  • Beweging Het lopen vanaf de parkeerplaats naar de luchthaven biedt de mogelijkheid om wat extra beweging te krijgen, wat wellicht fijn is als u een lange autorit achter de rug heeft en vervolgens een aantal uur in een vliegtuig zal gaan doorbrengen. Als u deze wandeltocht toch wat zwaar vindt kunt u ook gebruik maken van trolleys, als deze worden aangeboden door de betreffende parkeergarage.

Waar kunt u parkeren op loopafstand?

Park & Walk is een veelvoorkomende parkeervorm. U kunt dus ook bij veel verschillende vliegvelden kiezen voor deze parkeeroptie. Natuurlijk is dit ook het geval indien u wilt parkeren bij Schiphol. Bij parkeren op loopafstand bij Schiphol kunt u kiezen uit comfortabele of voordelige opties, maar ook opties voor lang of kort parkeren. Ook in het noorden van het land, indien u gaat parkeren bij Groningen Airport Eelde, kunt u kiezen voor parkeren op loopafstand bij Groningen Airport Eelde. Ook in Duitsland, in bijvoorbeeld Weeze, kunt u kiezen voor parkeren op loopafstand bij Weeze Airport. Ook Belgische luchthavens bieden Park & Walk aan, bijvoorbeeld parkeren op loopafstand bij Charleroi Airport. Veel luchthavens bieden parkeren op loopafstand aan. Heeft u een parkeerplaats op het oog maar weet u niet zeker welke parkeervorm gehanteerd wordt? Dit kunt u gemakkelijk zelf controleren door de omschrijving van de parkeerplaats te raadplegen.

Tips voor parkeren op loopafstand

  • Plan vooruit Controleer van tevoren waar u kunt parkeren en hoe ver het is naar uw bestemming, zodat u goed voorbereid op pad gaat.
  • Veiligheid Let altijd op de veiligheid van de parkeerplaats en vermijd afgelegen of slecht verlichte gebieden, vooral 's avonds laat. Heeft u veiligheid hoog in het vaandel staan en wilt u voor uzelf checken of een parkeerplaats veilig en betrouwbaar is? Raadpleeg dan het gelinkte blog. 
  • Betaalmogelijkheden Zorg ervoor dat u voldoende kleingeld of een betaalpas bij u heeft voor parkeerautomaten.

Conclusie

Parkeren op loopafstand is een handige en kosteneffectieve optie voor mensen die zelfstandig willen parkeren en geen gebruik willen maken van valet of shuttle services. Met flexibiliteit, lagere kosten en de mogelijkheid om wat extra beweging te krijgen, kan parkeren op loopafstand een slimme keuze zijn om uw vakantie op een fijne manier in te luiden. Wij wensen u alvast een hele fijne vakantie!

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe