Wat is Shuttle Parkeren?

2 minuten leestijd
Bushalte met bussen

Shuttle parkeren is een populaire optie voor reizigers die hun auto veilig willen parkeren bij een vliegveld. Deze parkeervorm wordt gezien als een goede combinatie van voordelig en comfortabel, omdat het over het algemeen goedkoper is dan valet parkeren, maar u niet zelf uw koffers richting de luchthaven hoeft te slepen.  Laten we eens dieper ingaan op deze parkeervorm en ontdekken waarom het een handige keuze kan zijn voor uw volgende reis.

Wat is shuttle parkeren?

Shuttle parkeren is een parkeervorm waarbij u uw auto parkeert op een speciale parkeerplaats buiten de luchthaven, waarvandaan een shuttlebus u naar de terminal brengt. Nadat u bent teruggekeerd van uw reis, brengt dezelfde shuttlebus u terug naar de parkeerplaats waar uw auto staat geparkeerd.

Voordelen van shuttle parkeren

  • Kostenbesparing Shuttle parkeren is over het algemeen goedkoper dan valet parkeren of parkeren direct bij de terminal. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor reizigers die op zoek zijn naar betaalbare parkeermogelijkheden.
  • Veiligheid Shuttle parkeerterreinen zijn vaak goed beveiligd met cameratoezicht en andere veiligheidsmaatregelen. Dit geeft u gemoedsrust dat uw voertuig veilig staat tijdens uw afwezigheid.
  • Gemak Hoewel u een korte rit met de shuttlebus moet maken van en naar de terminal, is dit over het algemeen een snelle en efficiënte manier om uw auto te parkeren en naar de luchthaven te reizen, vooral als u veel bagage heeft.

Waar vindt u shuttle parkeren?

Shuttle parkeerdiensten zijn beschikbaar op veel luchthavens over de hele wereld. Vaak zijn er meerdere aanbieders die deze service aanbieden, dus het is de moeite waard om van tevoren te controleren welke opties beschikbaar zijn op uw vertrekpunt. Als u wilt parkeren bij Schiphol kunt u uiteraard ook gebruik maken van shuttle parkeren bij Schiphol. Parkeren bij Maastricht Airport biedt ook opties tot shuttle parkeren, net als shuttle parkeren bij Eindhoven Airport. Prominente luchthavens in Duitsland bieden deze parkeervorm ook aan, bijvoorbeeld shuttle parkeren bij Bremen Airport of shuttle parkeren bij Keulen Airport. Ook kun je in België o.a.  shuttle parkeren bij Brussel Airport Zaventem

Tips voor shuttle parkeren

  • Reserveer vooraf Het is altijd aan te raden om uw parkeerplaats van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes of op populaire bestemmingen.
  • Tijdigheid Zorg ervoor dat u voldoende tijd inplant voor het parkeren van uw auto en het nemen van de shuttlebus, vooral als u een vlucht moet halen.
  • Identificatie Zorg ervoor dat u duidelijk de naam en locatie van de parkeerplaats noteert, zodat u deze gemakkelijk kunt terugvinden bij terugkomst.

Conclusie

Shuttle parkeren is een handige en betaalbare parkeeroptie voor reizigers die op zoek zijn naar veilige en gemakkelijke parkeermogelijkheden bij luchthavens en treinstations. Met de voordelen van kostenbesparing, veiligheid en gemak kan shuttle parkeren een slimme keuze zijn voor uw volgende reis.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe