Parkeren last minute vluchten Schiphol

vrouw kijkt naar bord met vertrektijden

Veel mensen vinden het prettig om ruim vooraf een vakantie te hebben geboekt. Toch zijn er ook mensen die liever gaan voor een last minute vlucht. Last minute vluchten zijn vaak onvoorspelbaar, maar kunnen ook tot hoge kortingen leiden. Hieronder leest u meer over last minutes, hoe u kunt boeken en hoe u voor uw last minute kunt parkeren.

Wat is een last minute?

De term komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘laatste minuut’. Hoewel het in de realiteit niet op minuten aankomt, wordt de term gebruikt om aan te duiden dat het kort voor vertrek is. Hoeveel tijd ervoor zit verschilt per vliegmaatschappij. Soms kunnen vluchten tot wel 3 maanden in de toekomst last minutes genoemd worden. Vaak is rond twee weken voor vertrek het beste moment om een last minute te boeken. Let er wel op dat sommige last minute vluchten sneller geboekt zijn dan anderen. Er is dus wel altijd een risico bij last minutes dat u niet de vlucht kunt krijgen die u wilt.


Hoe boek ik een last minute bij Schiphol

Last minute vluchten kunt u op verschillende manieren boeken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel vergelijkingswebsites waar u alle last minute vluchten kunt inzien. Naast vergelijkingswebsites kunt u ook vluchten boeken op Schiphol zelf. Dit kunt u doen bij de balie. Vaak wordt deze manier van boeken vaak gebruikt voor een vlucht die een dag of een paar uur later vertrekt. Dit wordt ook wel een ‘last second’ genoemd. Deze vluchten worden voornamelijk geboekt door mensen die een erg flexibel zijn doordeweeks.

Parkeren voor last minutes

Hoewel last minute vluchten bij Schiphol risico met zich meebrengen, is het parkeren een stuk eenvoudiger. Bij ParkCare kunt u uw parkeerplek vooraf reserveren zodat u verzekerd bent van een parkeerplek. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een annuleringsverzekering. Zo kunt u tot 24 uur voor het begin van uw parkeren kosteloos annuleren. Dit is erg handig wanneer u niet een plaats op een last minute vlucht heeft kunnen vinden. Om u een beeld te geven van parkeren bij Schiphol vindt u hieronder een lijst met diverse parkeeraanbieders.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek
MobiHub | Schiphol Noord-Oost37,039 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol-Rijk37,031 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol West38,016 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol Noord38,019 minBuitenShuttle Parking
Q-park Schiphol52,5016 minBinnenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol Zuid59,996 minBuitenShuttle Parking
EazzyPark Schiphol60,975 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol Oost64,968 minBinnenShuttle Parking
Parkeren Schiphol P365,524 minBuitenShuttle Parking
Central Parking Schiphol90,0211 minBuitenShuttle Parking
Xclusive Parking98,9812 minBuitenShuttle Parking
ParkingPoint98,9812 minBuitenShuttle Parking
ValetSchiphol99,961 minBuitenValet Parking
The Valet Guys Schiphol103,461 minBuitenValet Parking
ParkingPoint Valet Schiphol104,021 minBinnenValet Parking
Xclusive Parking Valet104,021 minBinnenValet Parking
iParking119,491 minBuitenValet Parking
Central Parking Valet Schiphol119,981 minBinnenValet Parking
NH Schiphol Airport130,9739 minBuitenPark, Sleep & Fly
* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 13/03/2023 t/m 20/03/2023 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder.
 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe