Parkeren last minute vluchten Schiphol

3 minuten leestijd
vrouw kijkt naar bord met vertrektijden

Veel mensen vinden het prettig om ruim vooraf een vakantie te hebben geboekt. Toch zijn er ook mensen die liever gaan voor een last minute vlucht. Last minute vluchten zijn vaak onvoorspelbaar, maar kunnen ook tot hoge kortingen leiden. Hieronder leest u meer over last minutes, hoe u kunt boeken en hoe u last minute kunt parkeren.

Wat is een last minute?

De term komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘laatste minuut’. Hoewel het in werkelijkheid niet op minuten aankomt, wordt de term gebruikt om aan te duiden dat het kort voor vertrek is. Hoeveel tijd ervoor zit verschilt per vliegmaatschappij. Soms kunnen vluchten tot wel 3 maanden in de toekomst last minutes genoemd worden. Vaak is rond twee weken voor vertrek het beste moment om een last minute te boeken. Let er wel op dat sommige last minute vluchten sneller geboekt zijn dan anderen. Er is dus wel altijd een risico bij last minutes dat u niet de vlucht kunt krijgen die u wilt.

Hoe boek ik een last minute bij Schiphol?

Last minute vluchten kunt u op verschillende manieren boeken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel vergelijkingswebsites waar u alle last minute vluchten kunt inzien. Naast vergelijkingswebsites kunt u ook vluchten boeken op Schiphol zelf. Dit kunt u doen bij de balie. Vaak wordt deze manier van boeken gebruikt voor een vlucht die een dag of een paar uur later vertrekt. Dit wordt ook wel een ‘last second’ genoemd. Deze vluchten worden voornamelijk geboekt door mensen die erg flexibel zijn.

Tips voor het boeken van een last minute

Omdat de term last minute erg populair is wordt het ruim voor het vertrek van een vlucht al aangegeven. Voor een last minute vlucht kunt u dus al ruim van tevoren kijken naar de opties.

Door de grote druktes in het hoogseizoen is het bijna onmogelijk om een last minute te boeken. Ook zijn de kortingen tijdens het hoogseizoen minder groot, waardoor u alsnog veel betaalt voor een vliegticket.

Reisbureaus die geen eigen vliegtuigen bezitten kopen vaak vliegtickets op van de luchtvaartmaatschappijen. Het is bij deze aanbieders dat u het grootste prijsverschil zult zien tussen last minutes en normale vluchten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld D-reizen.

Parkeren voor last minutes

Als u een last minute vlucht vanaf Schiphol boekt, dan heeft u ook op het laatste moment nog een parkeerplek nodig. Het risico is dat de parkeerplaatsen vol zitten. Bij ParkCare kunt u eenvoudig het beschikbare aanbod bij Schiphol met elkaar vergelijken. Als u een geschikte aanbieder heeft gevonden, dan kunt u deze ook direct reserveren. Zo verzekert u uzelf van een parkeerplek en kunt u met een rust gevoel aan uw reis beginnen. Om u een beeld te geven van parkeren bij Schiphol vindt u hieronder een lijst met diverse parkeeraanbieders.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Mobihub | Schiphol Oost 72,00 8 min Binnen Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Mobihub | P+R Schiphol Rembrandtpark 80,25 13 min Binnen Shuttle Parking Geopend van 06:00 - 23:00
Mobihub | Schiphol Noord-Oost 90,98 9 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Central Parking Schiphol 95,00 11 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
GreenParking Schiphol 109,00 11 min Buiten Shuttle Parking
Locatie Z, Middenweg 7
24 uur per dag geopend
Xclusive Parking Valet 110,00 1 min Buiten Valet Parking 24 uur per dag geopend
ValetSchiphol 117,99 1 min Buiten Valet Parking 24 uur per dag geopend
Central Parking Valet Schiphol 120,00 1 min Binnen Valet Parking 24 uur per dag geopend
iParking 124,50 1 min Buiten Valet Parking 24 uur per dag geopend
ParkingPoint 145,00 12 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
ParkingPoint Valet Schiphol 155,00 1 min Binnen Valet Parking 24 uur per dag geopend
Xclusive Parking 155,00 5 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
EazzyPark Schiphol 165,00 5 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
The Valet Guys Schiphol 195,00 1 min Binnen Valet Parking 24 uur per dag geopend
NH Schiphol Airport 230,00 5 min Buiten Park, Sleep & Fly
2 pers. kamer
24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 02/08/2024 t/m 09/08/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Schiphol.

Vergelijk de last minute parkeerplekken bij Schiphol

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe