Wat is het verschil tussen lang of kort parkeren?

3 minuten leestijd
Blauwe en witte auto's in parkeergarage

Wanneer u van plan bent om met het vliegtuig te reizen, is een van de eerste dingen waar u aan moet denken het parkeren bij de luchthaven. Maar wat zijn eigenlijk de opties voor lang en kort parkeren bij vliegvelden, en hoe kunt u de beste keuze maken? Laten we eens dieper ingaan op deze parkeermogelijkheden.

Lang Parkeren bij vliegvelden

Lang parkeren is ideaal voor reizigers die hun auto voor een langere periode op de luchthaven moeten achterlaten, zoals bij een vakantie of een zakenreis van enkele dagen tot weken. Bij lang parkeren heeft u meestal de keuze uit verschillende parkeeropties, zoals parkeerterreinen op afstand van de terminal of parkeergarages dichter bij de vertrekhal. Parkeerplaatsen voor lang parkeren zijn vaak voorzien van beveiliging en maken vaak gebruik van een shuttle service, wat betekent dat een pendelbus u naar de terminals brengt vanaf de parkeergarage. Bent u op zoek naar een plek voor lang parkeren bij Schiphol, check dan de overzichtstabel. Maar ook in Duitsland, bijvoorbeeld in Hahn, kunt u plekken vinden voor lang parkeren bij Hahn Airport. Schiphol en Hahn waren slechts voorbeelden, maar op onze website hebben alle luchthavens van Nederland, Duitsland en België een overzichtstabel zodat u de plekken voor lang parkeren kunt vergelijken. Check deze vooral even als u geïnteresseerd bent in het boeken van een parkeerplek om lang te parkeren!

Voordelen van Lang Parkeren

  • Betaalbaarheid Lang parkeren is over het algemeen voordeliger dan kort parkeren, vooral als u vooraf reserveert of gebruikmaakt van langparkeerarrangementen.
  • Gemak Doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van een shuttlebusdienst die u van en naar de terminal brengt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het zoeken naar een parkeerplaats dicht bij de ingang.

Kort Parkeren bij vliegvelden

Kort parkeren is geschikt voor reizigers die slechts voor een korte periode op de luchthaven hoeven te parkeren, bijvoorbeeld om iemand af te zetten of op te halen, of voor een kort zakelijk bezoek. Indien u iemand kort wil afzetten, zijn de Kiss and Ride parkeerplaatsen ook uiterst geschikt. Bij verschillende vliegvelden is het mogelijk om gebruik te maken van deze service, bijvoorbeeld Kiss and Ride Schiphol, Kiss and Ride Eindhoven Airport en Kiss and Ride Düsseldorf Airport. Voor een kort, bijvoorbeeld zakelijk, bezoek zijn de Kiss and Ride parkeerplaatsen minder geschikt, omdat u hier maar een beperkt aantal minuten mag parkeren. In dit soort gevallen zijn de parkeergarages geschikter. Kort parkeren is vaak beschikbaar in parkeergarages die zich dicht bij de terminal bevinden, zodat u snel en gemakkelijk toegang heeft tot de vertrek- en aankomsthal.

Voordelen van Kort Parkeren

  • Directe toegang Parkeergarages voor kort parkeren liggen meestal op loopafstand van de terminal, waardoor u snel bij de incheckbalies en bagageafgifte kunt komen.
  • Flexibiliteit Kort parkeren is handig als u slechts voor een korte periode op de luchthaven hoeft te zijn, aangezien u per uur betaalt en niet gebonden bent aan langparkeertarieven.

Hoe de beste keuze te maken

Bij het kiezen tussen lang en kort parkeren bij vliegvelden is het belangrijk om rekening te houden met uw reisbehoeften, de duur van uw verblijf en uw budget. Als u voor een langere periode weg bent, kan lang parkeren een voordelige optie zijn, terwijl kort parkeren handig is voor snelle in- en uitstapmomenten.

Conclusie

Lang en kort parkeren bij vliegvelden bieden verschillende voordelen afhankelijk van uw reisbehoeften en budget. Of u nu op vakantie gaat of een kort zakelijk bezoek brengt, het is belangrijk om de juiste parkeeroptie te kiezen die aan uw wensen voldoet en een probleemloze start van uw reis garandeert. Een hele fijne reis gewenst!

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe