Parkeren bij vertraging

2 minuten leestijd
vliegtuig landt bij zonsondergang

Bij een vliegreis kunt u verschillende manieren van vertraging op lopen. Zo kan het zijn dat uw terugreis vertraagd is en u later terugkomt dan aangegeven in uw parkeerreservering. Ook is het mogelijk dat u vertraagd bent door bijvoorbeeld files. In dit geval is uw aankomst later dan aangegeven in uw reservering. Om verwarring en onnodige kosten te voorkomen leest u in deze blog alles over vertragingen. Zo hebben we enkele tips op een rij gezet zodat u gelijk kunt handelen wanneer u zelf last heeft van een vertraging. Zo kunt u zorgeloos uw auto parkeren en bent u goed voorbereid op alle scenario's.

Wat moet ik doen wanneer mijn vlucht is vertraagd?

Parkeeraanbieders volgen over het algemeen uw vlucht en kunnen dus zien wanneer uw vlucht vertraagd aankomt. Wanneer u voor uw vlucht al op de hoogte bent van de vertraging raden wij aan om contact op te nemen met de parkeeraanbieders. Hoewel de voorwaarden per aanbieder kunnen verschillen, is het over het algemeen geen probleem wanneer u iets later aankomt. We raden aan om uw uitrijtijd iets later in te stellen als gepland.

Hoe zit het met openingstijden van de aanbieder?

Bij aanbieders die 24/7 geopend zijn is er geen probleem wanneer u met vertraging terugkomt bij de parkeeraanbieder. Aanbieders die wel vaste tijden houden vluchten in de gaten en blijven langer open wanneer een vliegtuig vertraging ondervindt. U kunt dus ook bij deze aanbieders weer uw auto ophalen of laten voorrijden. Ook hier is het verstandig om van tevoren uw vertraging te bespreken met de aanbieder.

Moet ik ook extra parkeerkosten betalen?

Wanneer u vertraagde vlucht op dezelfde dag land (u landt om 22:00 i.p.v. 19:00) uur, hoeft u vrijwel nooit bij te betalen. Omdat de meeste parkeerprijzen worden berekend op basis van kalenderdag betaalt u vaak wel extra als u vele uren later aankomt op de volgende dag. Voor vluchten die net na middernacht landen (zoals om 01:00) is het handig om dit te telefonisch te bespreken met de parkeeraanbieder. In zulke situaties reageren parkeeraanbieders vaak erg begripvol.

Vertraging bij aankomst

Het kan voorkomen dat u bijvoorbeeld door een file later aankomt dan uw geplande aankomsttijd. Ook hier is het verstandig om contact op te nemen met de parkeeraanbieder en hun op de hoogte te stellen van uw vertraging. Wanneer u dusdanig vertraging oploopt dat u uw vlucht mis, is het mogelijk om uw reservering kosteloos te annuleren wanneer u een annuleringsverzekering heeft afgesloten bij uw bestelling. Dit kunt u aanvinken in het reserveringsproces. Wanneer u geen annuleringsverzekering heeft, kunt u uiterlijk 24 uur van tevoren uw reservering gratis annuleren. U kunt hiervoor gebruik maken van het annulerings-/wijzigingsformulier. Zorg er wel voor dat u vertraging bij aankomst zo veel mogelijk vermijdt. Vrijwel alle vliegveld beschouwen het missen van vlucht door verkeershinder als "eigen schuld". Hierdoor krijgt u geen vergoeding van uw vlucht.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe