Zomerdrukte bij Schiphol

2 minuten leestijd
Mensen wachten op bagage Schiphol

De zomer komt er weer aan. Dat gaat gepaard met de zomerdrukte op Schiphol. Op Schiphol loopt het aantal reizigers namelijk enorm op in de zomer. Dit kan zorgen voor een hoop stress op de dag van vertrek. Hieronder hebben we een paar tips op een rij gezet om u goed voor te bereiden op de zomerdrukte. Zo kunt u ontspannen aan uw reis beginnen.

Tip 1: Bereid u goed voor

Een goede reis begint met een goede voorbereiding. Dit geldt niet alleen voor uw bagage, uw reisdocumenten en uw boarding pass, maar ook voor het parkeren bij Schiphol. Om de drukte te vermijden is het handig om uw parkeertijd redelijk ruim te schatten. Een van de manieren waar u geen tijd verspilt is valet parking bij Schiphol of park & walk bij Schiphol. Bij park & walk, parkeert u de auto op loopafstand van de vertrekhal. Zo bent u binnen een paar minuten bij de vertrekhal en bent u niet afhankelijk van anderen. Bij valet parking bespaart u tijd omdat u direct naar de terminal toe rijdt en de auto laat parkeren door een medewerker. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van shuttle parkeren Schiphol. Met deze parkeervorm rijdt u zelf naar het door u gekozen parkeerterrein toe en maakt u gebruik van een shuttlebus. Met de shuttlebus wordt u naar de luchthaven gebracht en bij uw terugreis weer opgehaald. U kunt ook kiezen voor een park, sleep & fly service bij Schiphol. Bij deze service wordt een hotelovernachting geboekt.

Tip 2: Boek vroeg

In drukkere periode worden veel parkeerplaatsen volgeboekt. Het is dus handig om u parkeerplek ruim van tevoren te reserveren. Zo heeft u de meeste keus en kunt u de beste parkeerplekken vinden. Als u uw reisdag heeft uitgekozen, kunt u het beste gelijk ook uw parkeerplek bij Schiphol regelen.

Tip 3: Pak uw spullen slim in

Het is handig om uw bagage zo efficiënt mogelijk in te pakken. Zo kunt u gemakkelijker uw bagage meenemen en in- en uitladen. Ook is het slim om documenten, zoals uw reserveringsbevestiging, op een makkelijk te bereiken plek te bewaren.

Tip 4: Kom op tijd

Wanneer het druk wordt op Schiphol is de kans groter dat u vertraging oploopt door het verkeer of de rijen bij de douane. Het is daarom verstandig om op tijd aanwezig te zijn op Schiphol: 2 uur van tevoren bij een internationale vlucht en 3 uur van tevoren bij een intercontinentale vlucht. Schiphol raadt aan om niet veel eerder dan dat te komen. Te vroege aanwezigheid kan voor onnodige piekmomenten zorgen, waardoor het douaneproces nog langer kan duren.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe