Zomerdrukte bij Schiphol

Mensen wachten op bagage Schiphol

De zomer komt er weer aan, met daarbij ook de zomerdrukte. Op Schiphol loopt het aantal reizigers enorm op in de zomer. Dit kan zorgen voor een hoop stress op de dag van vertrek. Hieronder hebben we een paar tips samengesteld om u goed voor te bereiden op de zomerdrukte. Zo kunt u zorgeloos parkeren bij Schiphol.

Tip 1: Bereid je goed voor


Een goede reis begint met een goede voorbereiding. Dit geldt niet alleen voor uw bagage, uw reisdocumenten en uw boarding pass, maar ook voor het parkeren. Om de drukte te vermijden is het handig om uw parkeertijd redelijk ruim te schatten. Een van de manieren waar u geen tijd verspilt is valet parking bij Schiphol of park & walk bij Schiphol. Bij park & walk parkeert u de auto op loopafstand van de vertrekhal. Zo bent u binnen een paar minuten bij de vertrekhal en bent u niet afhankelijk van anderen. Bij valet parking bespaart u tijd omdat u direct naar de terminal toe rijdt en de auto laat parkeren door een medewerker.

Tip 2: Boek vroeg


In drukkere periode worden veel parkeerplaatsen volgeboekt. Het is dus handig om u parkeerplek ruim van tevoren te reserveren. Zo heeft u de meeste keus en kunt u de beste parkeerplekken vinden. Als u uw reisdag heeft uitgekozen, kunt u het beste gelijk ook uw parkeerplek bij Schiphol regelen.

Tip 3: Pak uw spullen slim in


Op Schiphol loopt u over heen met uw bagage. Het is daarom handig om uw bagage zo efficiënt mogelijk in te pakken. Zo kunt u gemakkelijker uw bagage meenemen en in- en uitladen. Ook is het slim om documenten, zoals uw reserveringsbevestiging, op een makkelijk te bereiken plek te bewaren. Als uw bagage toch wat zwaar is, kunt u vaak rekenen op bagage hulp van medewerkers van de parkeeraanbieders.

Tip 4: Kom op tijd


Wanneer het te druk wordt op Schiphol is de kans groter dat je vertraging oploopt door het verkeer of douane. Het is dus ook verstandig om op tijd aanwezig te zijn op Schiphol: 2 uur van tevoren bij een internationale vlucht en 3 uur van tevoren bij een intercontinentale vlucht. Schiphol raadt ook aan om niet veel eerder dan dat te komen. Te vroege aanwezigheid kan voor onnodige piekmomenten zorgen, waardoor het douaneproces nog langer kan duren.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe