Plattegrond van Schiphol

4 minuten leestijd
plattegrond van de officiële parkeerplaatsen op schiphol

In dit blogartikel verkennen we de infrastructuur op en rondom Schiphol Airport, met behulp van onze handige parkeerplattegrond van Schiphol. Of u nu van plan bent om te reizen vanaf Schiphol Airport en interesse hebt in de parkeermogelijkheden, of gewoon nieuwsgierig bent naar de lay-out van de luchthaven, wij voorzien u graag van de nodige informatie. Dankzij onze plattegrond van Schiphol kunt u in één oogopslag de organisatie van het parkeren rondom de luchthaven begrijpen en uw reis zo goed mogelijk plannen.

Hoeveel aankomsthallen op Schiphol?

Schiphol beschikt over vier aankomsthallen. Na de landing van het vliegtuig wordt op de digitale schermen aangegeven bij welke aankomsthal u verwacht wordt. Deze informatie kunt u ook terugvinden in de Schiphol-app, waardoor u altijd snel en eenvoudig weet waar u naartoe moet.

Hoeveel vertrekhallen op Schiphol?

Schiphol beschikt over drie vertrekhallen. Ongeacht uw bestemming of luchtvaartmaatschappij, wordt de specifieke vertrekhal waar u moet zijn duidelijk aangegeven. Deze informatie kunt u niet alleen op de luchthaven zelf vinden, maar ook vooraf terugvinden via de Schiphol-app of op de website, zodat u precies weet waar u naartoe moet gaan om uw vlucht te halen. Lees meer over de vertrekhallen van Schiphol.

Officiële parkeerplaatsen van Schiphol

Schiphol Airport beschikt over zes verschillende start- en landingsbanen en zoals hierboven benoemd, over drie vertrekhallen. Zodra u uw vluchtgegevens heeft gekregen bent u natuurlijk erg benieuwd naar waar u het gunstigste kan parkeren. Zoals te zien op de plattegrond hierboven ziet u dat alle officiële parkeeropties strategisch dicht bij het vliegveld liggen. Verder ziet u eenvoudig waar Parkeren Schiphol P1, Parkeren Schiphol P3, Parkeren Schiphol P4 en Parkeren Schiphol P6 precies liggen.

Alternatieve parkeerplaatsen bij Schiphol

Naast de officiële parkeeraanbieders bieden wij ook parkeeropties van derden aan. Deze parkeeraanbieders zijn even betrouwbaar als de officiële parkeeraanbieders, enkel zijn ze vaak stukken goedkoper. Een van de best beoordeelde onofficiële parkeeraanbieder voor Schiphol is Eazzypark Schiphol. De 300+ reviews van deze parkeeraanbieder gaan vooral over de shuttleservice en de vriendelijkheid van het personeel. Hieronder vindt u een top 3 van de best beoordeelde parkeeraanbieders bij Schiphol. Voor meer reviews kunt u de pagina “Ervaringen parkeren Schiphol” bekijken.

Top 3 best beoordeelde parkeeraanbieders bij Schiphol

Parkeeraanbieder Binnen / Buiten Type parkeerplek Beoordeling
Eazzypark A1 Schiphol Buiten Shuttle Parking 9.2 - Uitstekend
The Valet Guys Schiphol Binnen Valet Parking 8.9 - Erg goed
Xclusive Parking Valet Buiten Valet Parking 8.9 - Erg goed

Alle beschikbare parkeeraanbieders bij Schiphol

Op de kaart hieronder ziet u alle beschikbare parkeeraanbieders op ParkCare. Het weten van de ligging van de parkeerplaatsen is enorm waardevolle informatie omdat mede daardoor de prijs van de parkeerplaatsen onderling sterk kan variëren. Over het algemeen is een parkeerplek goedkoper wanneer deze zich verder van de vertrekhallen bevindt. Hieronder vindt u de kosten van de vijf goedkoopste parkeeraanbieders bij Schiphol. Voor het volledige overzicht bekijkt u de parkeerkosten Schiphol pagina.

Top 5 goedkoopste parkeeraanbieders bij Schiphol

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Q-park Schiphol 60,50 16 min Binnen Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Mobihub | Schiphol West 69,00 6 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Mobihub | Schiphol-Rijk 71,00 9 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Mobihub | Schiphol Oost 72,00 8 min Binnen Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Eazzypark A3 Schiphol 80,00 5 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 05/09/2024 t/m 12/09/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Schiphol.

De parkeermogelijkheden bij Schiphol

Via ParkCare kunt u op vier soorten manieren parkeren bij Schiphol. Elke parkeermethode is anders en heeft daardoor zijn eigen voor- en nadelen. Met behulp van de vergelijkingstool ziet u eenvoudig de voor- en nadelen van de parkeermethodes als u gaat parkeren bij Schiphol.

Bij shuttle parking plaatst u uw voertuig op een parkeerterrein dat enkele kilometers verwijderd is van Schiphol Airport. Een shuttlebus van de parkeeraanbieder zal klaarstaan op het parkeerterrein en brengt u naar de luchthaven. Bij uw terugkeer staat de shuttlebus klaar om u terug te vervoeren naar het parkeerterrein, zodat u direct naar huis kunt vertrekken. Shuttle parkeren bij Schiphol Airport is over het algemeen de goedkoopste parkeermethode vanwege het feit dat de parkeerplaatsen verder van de vertrekhal verwijderd zijn.

Meer informatie over shuttle parkeren Schiphol

Bij valet parking op Schiphol rijdt u direct naar de vertrekhal van de luchthaven. Bij de vertrekhal staat een chauffeur van de parkeeraanbieder gereed om u te verwelkomen. Uw auto wordt door hen naar de parkeeraanbieder gebracht, en bij uw terugkeer zorgen zij ervoor dat uw auto weer klaar staat. Op deze manier biedt valet parking op Schiphol u het comfort van moeiteloos parkeren voor uw voertuig. Het grote voordeel van valet parking bij Schiphol Airport is dat u niet zelf op zoek hoeft naar een parkeerplek.

Meer informatie over valet parking Schiphol

Bij de Park & Walk parkeermethode parkeert u uw auto op een nabijgelegen parkeerplaats in de buurt van de luchthaven. Vanaf dit parkeerterrein kunt u te voet naar de luchthaven gaan. Binnen enkele minuten bevindt u zich vaak al op de luchthaven. Bij terugkomst van uw reis of vakantie kunt u weer lopend terug naar uw geparkeerde auto. Deze parkeermogelijkheid is ideaal als u niet afhankelijk wilt zijn van een eventuele shuttlebus en direct uw reis kunt voortzetten. Een voorbeeld van een Park & Walk bij Schiphol is Parkeren Schiphol P1.

Meer informatie over Park & Walk Schiphol

Met de Park, Sleep & Fly parkeervorm combineert u zowel een parkeerplek als een (hotel)overnachting bij Schiphol. De dag voor uw vertrek rijdt u naar het hotel, waar u uw auto kunt parkeren. U brengt daar de nacht door, en het hotel zorgt ervoor dat u op tijd naar de luchthaven wordt gebracht. Bij uw terugkeer haalt het hotel u weer op en brengt u terug naar uw auto. Park, sleep & fly is een ideale parkeervorm voor mensen die op een vroege vlucht hebben of ver van Schiphol vandaan wonen.

Meer informatie over Park, Sleep & Fly Schiphol

De parkeeraanbieders bij Schiphol Airport

 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe