Tips parkeren Schiphol

4 minuten leestijd
Parkeerterrein met auto's

Omdat Schiphol de grootste luchthaven van Nederland is, is het altijd erg druk. Om u te helpen met het parkeren zo zorgeloos mogelijk te maken hebben we hieronder tips verzameld die parkeren bij Schiphol zo simpel mogelijk maakt.

Vergelijk ons ruime parkeeraanbod bij Schiphol

Vergelijk de aanbieders

Als grote luchthaven heeft Schiphol een erg ruim aanbod. Hierdoor kunt u kiezen uit veel verschillende parkeerplaatsen. Met de vergelijkingstool kunt u bij elke parkeeroptie handige informatie vinden, zoals de prijs, de ligging, sleutelbehoud etc. Met de filterfunctie en de sorteerfunctie kunt u het overzicht personaliseren en uw keuze van parkeerplaats baseren op wat u belangrijk vindt. Ook kunt u bij elke parkeerplaats op ‘meer informatie’ klikken. Hier vindt u alles wat u kunt weten over de aanbieder.

Kies uw parkeervorm

Bij de aanbieder zult u verschillende parkeervormen tegenkomen. Elke parkeervorm heeft zijn eigen voordelen. Om u op weg te helpen leest u hieronder een korte beschrijving van elke parkeervorm.

Dit is een van de meest gebruikte parkeervorm bij Schiphol. Met shuttle parkeren bij Schiphol parkeert u uw auto op een parkeerterrein en gaat met een shuttlebus naar het vliegveld. Op de terugreis wordt u weer opgehaald bij de terminal. Dit is de goedkoopste parkeervorm.

Meer informatie over shuttle parkeren bij Schiphol

Valet parking is bekend om de luxe en het comfort. Met valet parking bij Schiphol rijdt u direct naar het vliegveld. Vervolgens zal een chauffeur uw auto voor u parkeren en weer klaarzetten bij uw terugkomst. Dit is de snelste parkeervorm.

Meer informatie over valet parking bij Schiphol

Dit is een erg populaire vorm van parkeren. Bij park & walk bij Schiphol zet u de auto op loopafstand van het vliegveld. Op de terugreis loopt u weer terug naar uw auto. Deze parkeervorm is het eenvoudigst.

Meer informatie over park & walk bij Schiphol

Park, sleep & fly bij Schiphol is uniek, omdat u niet alleen een parkeerplaats boekt, maar ook een hotelkamer. Het hotel verzorgt een parkeerplaats en het transfer van en naar het vliegveld. Deze parkeervorm is ideaal voor vroege of late vluchten.

Meer informatie over park, sleep & fly bij Schiphol

Houd rekening met de ligging van de parkeerplaats

Het verkeer rond Amsterdam kan soms erg chaotisch zijn. Om de reis zo kort mogelijk te maken is het handig om voor een parkeerplaats te kiezen die op uw route naar het vliegveld ligt. Zo kunt u bijvoorbeeld, als u uit zuidelijke richting komt, kiezen voor een aanbieder ten zuiden van Schiphol. Zo voorkomt u dat u onnodig lange reistijd heeft.

Vermijd de spitsuren

Ook deze tip gaat over het verkeer rond Amsterdam. Door de spits uren te vermijden, terwijl u reis naar het vliegveld kunt u veel tijd besparen. Het risico dat u vertraging oploopt, is namelijk een stuk lager buiten de spitsuren. Als u eerder aanwezig bent op Schiphol kunt u altijd de tijd volmaken met de diverse winkeltjes en restaurants op het vliegveld.

Lees de ervaringen van andere klanten

Nadat klanten hebben geparkeerd bij Schiphol, vragen we ze om een review over de parkeerplaats achter te laten. Zo vindt u bij alle aanbieders de ervaringen over parkeren bij Schiphol. Door alle reviews door te lezen weet u precies wat u kunt verwachten van de parkeerplaats en komt u niet voor verrassingen te staan. De meest beoordeelde parkeeraanbieders zijn Parkeren Schiphol P3 en EazzyPark Schiphol.

Parkeren Schiphol P3

Dit is een van de officiële parkeerplaatsen van het vliegveld. Met deze shuttle parkeerplaats wordt u in ongeveer 4 minuten naar de terminal gebracht. Deze aanbieder is erg populair bij klanten en is voorzien van elektrische laadpalen, kentekenherkenning en geen hoogte restricties.

  • Prijs voor 7 dagen: 118,99
  • Type parkeerplek: Shuttle Parking
  • Openingstijden: 24 uur per dag geopend
Ga naar Parkeren Schiphol P3

EazzyPark Schiphol

EazzyPark Schiphol wordt door onze klanten gewaardeerd met een 9,2. Deze betaalbare aanbieder biedt een betrouwbare shuttle service waarmee u in 5 minuten op Schiphol staat. Op het terrein vindt u een wachtruimte en een toilet. Het vriendelijke personeel staat hier altijd voor u klaar.

  • Prijs voor 7 dagen: 165,00
  • Type parkeerplek: Shuttle Parking
  • Openingstijden: 24 uur per dag geopend
Ga naar EazzyPark Schiphol

Wees op tijd

Het kan zijn dat uw reis langer duurt door bijvoorbeeld een file of andere verkeershinder. Het is daarom handig dat u ruim de tijd neemt, zodat u op tijd aankomt op Schiphol. De luchthaven raadt voor internationale vluchten aan om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn. Het advies is 3 uur voor intercontinentale vluchten. Lees ook eens de blog ‘Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn op Schiphol’.

Controleer de drukte op Schiphol

Het kan soms druk in en om Schiphol zijn. Het is daarom fijn om van tevoren te weten wat u kunt verwachten. Dit is niet alleen handig voor het parkeren van de auto, maar ook het bereiken van uw gate. U kunt de drukte bijvoorbeeld controleren door de druktemeter van Schiphol te gebruiken. Meer informatie en tips over drukte leest u in de blog ‘Is het nu druk op Schiphol?

Betaal niet te veel

Als u uw auto voor langere tijd bij Schiphol wil parkeren, dan kan de prijs snel oplopen. Om geld te besparen, is het verstandig om een aanbieder met een goedkoop dagtarief te kiezen. Daarnaast is het, zoals eerder benoemd, verstandig om uw parkeerplek vooraf te reserveren. Hieronder staat een klein overzicht van goedkope aanbieders voor parkeren bij Schiphol.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek Openingstijden
Mobihub | Schiphol Oost 72,00 8 min Binnen Shuttle Parking 24 uur per dag geopend
Mobihub | P+R Schiphol Rembrandtpark 80,25 13 min Binnen Shuttle Parking Geopend van 06:00 - 23:00
Mobihub | Schiphol Noord-Oost 90,98 9 min Buiten Shuttle Parking 24 uur per dag geopend

* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 02/08/2024 t/m 09/08/2024 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder. Lees hier meer over de parkeerkosten Schiphol.

Boek nu uw parkeerplek bij Schiphol

Onze parkeeraanbieders bij Schiphol

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe