Bestemmingen vanaf Eindhoven Airport

13 minuten leestijd
Foto van de kettingbrug in boedapest

 Bent u op zoek naar inspirerende vakantiebestemmingen die u gemakkelijk kunt bereiken vanaf Eindhoven Airport? Van zonnige stranden en culturele steden tot avontuurlijke eilanden en historische parels, er zijn tal van opties voor een onvergetelijke vakantie. In deze blog nemen we u mee naar enkele van de meest betoverende bestemmingen die u vanaf Eindhoven kunt bezoeken. Hier vindt u de perfecte bestemming voor uw volgende reis. Voor uw gemak en gemoedsrust raden we u aan om uw auto veilig en gemakkelijk te parkeren bij Eindhoven Airport. Bezoek onze pagina over parkeren bij Eindhoven Airport om uzelf gelijk van een parkeerplek te bij het vliegveld te verzekeren. Ontdek de wereld zonder zorgen over uw voertuig, en start uw avontuur vanaf de gunstige locatie van Eindhoven Airport

Malta: Historische Vakantie

Malta is een schitterende vakantiebestemming die u vanaf Eindhoven Airport in slechts drie uur vliegen bereikt. Met een mediterraan klimaat en een gemiddelde temperatuur van 23 graden, biedt dit eiland het hele jaar door aangenaam weer. Malta heeft een rijke geschiedenis, wat het een fascinerende bestemming maakt voor zowel cultuurliefhebbers als zonaanbidders. De hoofdstad Valletta, met het indrukwekkende Grootmeesterspaleis en de prachtige St. John’s Co-Cathedral, is een absolute must-see. Natuurliefhebbers moeten zeker de Blue Lagoon en de megalithische tempels van Tarxien en Hagar Qim bezoeken. Voor wie last minute vakantie vanaf Eindhoven Airport overweegt, biedt Malta een perfecte mix van cultuur en ontspanning.
Malta barst van de bezienswaardigheden die u niet mag missen. De historische hoofdstad Valletta is een absolute must-see, met het indrukwekkende Grootmeesterspaleis en de prachtige St. John’s Co-Cathedral. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Blue Lagoon, gelegen tussen Malta en Gozo, een onvergetelijke ervaring. Bovendien zijn de megalithische tempels van Tarxien en Hagar Qim, die tot de oudste in Europa behoren, een fascinerend onderdeel van Malta’s culturele erfgoed. 

Praktische informatie voor uw reis:

  • U betaalt met de euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Een wereldstekker is noodzakelijk.
  • Het alarmnummer is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112.

Málaga: Zonovergoten Avontuur

Málaga, gelegen aan de zonnige Costa del Sol, is een fantastische vakantiebestemming die u vanaf Eindhoven Airport in slechts 2 uur en 55 minuten kunt bereiken. Met een mediterraan klimaat en zomertemperaturen rond de 24 graden, biedt Málaga een ideale mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning. Bezienswaardigheden zoals het Alcazaba en het Castillo de Gibralfaro bieden een schitterend uitzicht over de stad. Málaga is een perfecte optie voor een last minute vakantie vanaf Eindhoven, met zijn levendige havens, historische bouwwerken en heerlijke tapasrestaurants.
Málaga is een middelgrote historische stad met meer dan 550.000 inwoners, bekend als boquerones (sardientjes). De haven is een belangrijk economisch knooppunt, waar vracht- en cruiseschepen af en aan varen. De stad wordt doorkruist door de rivieren Guadalmedina en Guadalhorce, die vanuit de omringende Heuvels van Axarquía naar de Middellandse Zee stromen. 's Avonds kunt u heerlijk dineren in de zwoele buitenlucht en genieten van tapas. Voor een sfeervolle afsluiter kunt u terecht op Plaza de la Merced, waar u iedere donderdag kunt genieten van een traditionele flamencodans.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Een wereldstekker is niet nodig om mee te nemen.
  • Het alarmnummer is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar kan een iets sterkere chloorsmaak hebben dan in Nederland.

Kos: Het Griekse Paradijs

Kos, een juweel in de Egeïsche Zee, is een ideale vakantiebestemming vanaf Eindhoven die u in slechts 4 uur en 30 minuten kunt bereiken. Dit prachtige eiland biedt een mediterraan klimaat met zomertemperaturen die oplopen tot 31 graden, perfect voor zonaanbidders en avonturiers. Het eiland is rijk aan historie en cultuur, met tal van bezienswaardigheden zoals de thermale bron Embrós Thérme, gelegen aan de zuidoostelijke kust. Deze natuurlijke bron, met water van ongeveer veertig graden, staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en biedt u een unieke ervaring met zijn herkenbare zwavelgeur. Het pittoreske dorpje Ziá in het Dikeosgebergte is een must-visit voor liefhebbers van lokale producten en authentieke Griekse gerechten, terwijl u geniet van een adembenemend uitzicht over het eiland.
Kos heeft een kustlijn van 112 kilometer met talrijke zandstranden die uitnodigen tot ontspanning en plezier. De hoofdstad, Kos-Stad, is een bruisende badplaats vol met gezellige boulevards, winkels, bars en discotheken. Hier vindt u ook historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van de Agora, de Tempel van Heracles en het indrukwekkende Johannieterkasteel. De plataan van Hippocrates is een wereldberoemde trekpleister die u niet mag missen. Ondanks zijn kleine omvang van slechts 320 km², nodigt Kos uit tot het maken van dagtrips, zowel met een huurauto als met de fiets, waardoor u gemakkelijk het hele eiland kunt verkennen. 

Praktische informatie:

  • U betaalt met de Euro.
  • Het is er 1 uur later dan in Nederland.
  • Een wereldstekker is niet nodig om mee te nemen.
  • Het alarmnummer is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112.
  • Het wordt aangeraden om water uit flessen te drinken.

Rhodos: Historisch en Natuurrijk Avontuur

Rhodos, een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee, is een ideale vakantie vanaf Eindhoven Airport die u in slechts 3 uur en 30 minuten kunt bereiken. Met een mediterraan klimaat en zomertemperaturen die stijgen tot 31 graden, biedt Rhodos de perfecte mix van zon, zee en cultuur. Een van de meest iconische bezienswaardigheden is het witte stadje Lindos aan de oostkust. Dit pittoreske dorpje, bekend om zijn witgekalkte huisjes, ligt in een schilderachtige baai en wordt bekroond door de antieke Akropolis van Lindos, waar de tempel van Athena Lindia staat. Het is aan te raden om Lindos in de koele middaguren te bezoeken. Een andere must-see is de Mandraki-haven, een historische en belangrijke haven met zijn kenmerkende drie windmolens, die tegenwoordig voornamelijk door pleziervaartuigen wordt gebruikt.
Rhodos is een heuvelachtig eiland vol met weilanden, dennenbossen en boomgaarden met olijf- en abrikozenbomen. De geurige jasmijnbomen trekken tal van vlinders aan, vooral in de betoverende Vlindervallei (Petaloudes), waar deze kleurrijke insecten in juli en augustus overvloedig aanwezig zijn. Voor nog meer natuurschoon en ontspanning kunt u een bezoek brengen aan de Thermen van Kallithéa, een door Italianen gebouwd kuuroord uit de vorige eeuw, bekend om zijn geneeskrachtige zwavelhoudende bronwater. Rhodos heeft ook als filmlocatie gediend voor beroemde films zoals "The Guns of Navarone" en "Zorba de Griek."

Praktische informatie:

  • Op Rhodos betaalt u met de Euro.
  • Het is er 1 uur later dan in Nederland.
  • Een wereldstekker is niet nodig om mee te nemen.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Er zijn regelmatige busverbindingen van RODA of Ktel die u naar de toeristische centra op het eiland brengen.

Zakynthos: Paradijselijke Ontsnapping

Zakynthos, een adembenemend eiland in de Ionische Zee, is een fantastische vakantie vanaf Eindhoven bestemming die u in slechts 3 uur kunt bereiken. Met een mediterraan klimaat en zomertemperaturen rond de 31 graden, biedt dit eiland de perfecte combinatie van ontspanning en avontuur. Een van de meest iconische bezienswaardigheden is Shipwreck Beach, een strand dat beroemd is vanwege het aangespoelde vrachtschip uit de vorige eeuw. Dit strand is alleen per boot bereikbaar, wat het een exclusieve en bijzondere bestemming maakt. Voor de avonturiers is snorkelen bij Marathonissi een must. Hier kunt u kleurrijke vissen en zelfs schildpadden tegenkomen, wat een onvergetelijke ervaring oplevert.
Zakynthos biedt ook prachtige wandelroutes, vooral aan de westkant van het eiland bij de bergdorpen Louha en Kampi. U kunt zelfstandig de natuur verkennen of een gids meenemen voor een begeleide tour. De vroege ochtend of late avond zijn ideale tijden om te wandelen vanwege de aangename temperaturen. Het uitgaansleven op Zakynthos is volop in ontwikkeling, met steeds meer jongeren die de accommodaties rondom de strip ontdekken. Hier kunt u tot in de late uurtjes feesten en vervolgens ontspannen aan het strand. De muziek uit West-Europa zorgt voor een zomerse sfeer, en fruitige cocktails en ijskoude biertjes maken de ervaring compleet.

Praktische informatie:

  • Op Zakynthos betaalt u met de Euro.
  • Het is er 1 uur later dan in Nederland.
  • Een wereldstekker is overbodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Doordat er maar enkele bussen per dag rijden, is een huurauto of scooter een betere keuze om het eiland te verkennen. 

Mallorca: Veelzijdige Zonbestemming

Mallorca, een schitterend eiland in het hart van de Middellandse Zee, is een veelzijdige vakantie vanaf Eindhoven Airport die u in slechts 2 uur en 25 minuten kunt bereiken. Met een mediterraan klimaat en gemiddelde zomertemperaturen van 24 graden is Mallorca ideaal voor zonaanbidders, feestgangers en romantici. De hoofdstad, Palma de Mallorca, biedt een levendige mix van cultuur en ontspanning met zijn jachthaven, kasteel, kathedraal en charmante straatjes. Toch zijn het de stranden die de meeste vakantiegangers trekken, vooral Playa de Palma. Hier kunt u niet alleen zonnen en zwemmen, maar ook genieten van watersporten zoals parasailing, waterskiën en ‘banana riding’. De nabijgelegen badplaats El Arenal is eveneens populair, met een bruisende boulevard vol winkeltjes, restaurants en terrasjes die de twee hotspots verbinden. Het uitgaansleven van Mallorca is beroemd en gaat door tot in de vroege uurtjes.
Voor wie op zoek is naar rust en natuur, biedt de noordzijde van het eiland prachtige badplaatsen zoals Mal Pas en Bonaire. Deze stranden zijn net zo mooi en ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. In de buurt ligt het sfeervolle, middeleeuwse stadje Alcúdia, waar u kunt genieten van de historische ambiance en lokale charme.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdverschil met Nederland.
  • Een wereldstekker is overbodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, hoewel het een lichte chloorsmaak kan hebben in vergelijking met het water in Nederland.

Gran Canaria: Zonovergoten Ontsnapping

Gran Canaria, een tropisch paradijs met een vulkanisch landschap, is een uitstekende vakantiebestemming vanaf Eindhoven die u in slechts 4 uur en 40 minuten kunt bereiken. Met een heerlijk tropisch klimaat en gemiddelde temperaturen van 22 graden, biedt dit eiland het hele jaar door een aangename vakantiebestemming. De hoofdstad Las Palmas, gelegen aan de noordzijde van het eiland, is rijk aan cultuur en geschiedenis. Bezoek de kathedraal Santa Ana en bewonder de acht bronzen beelden van honden op het plein ervoor, een knipoog naar de naam van de Canarische Eilanden (canis = hond). Rondom dit plein vindt u prachtige gebouwen in renaissancestijl, waaronder het oude stadhuis Casa Consistorial. Mis ook Casa de Colón niet, de voormalige woning van Christoffel Columbus, waar u alles leert over deze beroemde ontdekkingsreiziger en de geschiedenis van Gran Canaria.
Hoewel Las Palmas in het noorden ligt, waar het iets vochtiger is door de passaatwind en de bergen, trekken de meeste toeristen naar het drogere en zonnigere zuiden van het eiland. Gran Canaria biedt een perfecte mix van ontspanning en avontuur, met prachtige stranden zoals Playa de las Canteras en een indrukwekkende haven, Puerto de la Luz. Geniet van de lokale sfeer op de vele terrassen en ervaar het authentieke eilandleven.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdverschil met Nederland.
  • Een wereldstekker is niet nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, hoewel het een lichte chloorsmaak kan hebben in vergelijking met het water in Nederland.

Zagreb: Cultuur en Comfort

Zagreb, de charmante hoofdstad van Kroatië, is een ideale stedentripbestemming die u vanaf Eindhoven Airport in slechts 1 uur en 30 minuten kunt bereiken. Met een gematigd zeeklimaat en zomertemperaturen rond de 23 graden, is Zagreb perfect voor een ontspannen en cultureel uitje. Een unieke attractie is de kortste kabelbaan ter wereld, het ILica treintje, dat u in slechts een minuut van het centrum naar de historische bovenstad Gornji grad of Gradec brengt. Hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Zagreb, waaronder de prachtige kathedraal, de Stone Gate, het parlement en diverse kerkjes. Om zeker te zijn dat u niets mist, kunt u een gids inhuren voor een uitgebreide rondleiding door het oude centrum.
Zagreb staat ook bekend om zijn culinaire specialiteiten. Probeer zeker Strukli, een traditioneel gerecht vergelijkbaar met lasagne, gevuld met cottage cheese. De beste Strukli vindt u bij La Štruk. Koffieliefhebbers kunnen genieten van heerlijke koffie op verschillende plekken in de stad, met Sjedi 5 als een aanrader voor een Instagram-waardige kop koffie.

Praktische informatie:

  • Sinds 1 januari 2023 betaalt u in Kroatië met de euro.
  • Er is geen tijdverschil met Nederland.
  • Zorg ervoor dat u zowel uw bankpas als creditcard meeneemt.
  • Het VVV-kantoor op het Jelacic-plein biedt gidsen en plattegronden van Zagreb aan.
  • Het openbaar vervoer in Zagreb is uitstekend geregeld door ZET (Zagrebacki Elektricni Tramvaj), met bussen, trams en kabelsporen die de stad doorkruisen.
  • U heeft geen wereldstekker nodig, maar houd er rekening mee dat hotelkamers vaak maar één of twee stopcontacten hebben.

Istanbul: Historische en Dynamische Bestemming

Istanbul, de bruisende metropool die Europa en Azië verbindt, is een fascinerende bestemming die u vanaf Eindhoven Airport in slechts 3 uur en 20 minuten kunt bereiken. Met een tropisch klimaat en zomertemperaturen van gemiddeld 27 graden, biedt Istanbul een mix van zon en cultuur. Een van de bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen, is de iconische Galatabrug. Hier ziet u rijen fanatieke vissers die verse vis vangen voor de markt, een uniek en levendig tafereel midden in de stad. Daarnaast is de onlangs geopende Çamlıca Mosque, de grootste moskee van Istanbul, een bezoek waard. Deze indrukwekkende moskee biedt plaats aan meer dan zestigduizend gelovigen en beschikt over een museum dat voor iedereen toegankelijk is. Hoewel Istanbul een van de grootste steden van Turkije is, zijn er talloze culturele hoogtepunten te ontdekken die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt.
Voor avontuurlijke reizigers biedt Istanbul diverse mogelijkheden om de stad op een unieke manier te verkennen. Een tour met een gids brengt u naar verborgen plekken die u anders zou missen, en voor de echte avonturiers is er zelfs de optie om per quad de stad en omgeving te verkennen. Een bijzondere excursie is een tour naar Troje, waar u alles leert over de Trojaanse oorlog en het beroemde Trojaanse Paard kunt bezichtigen. Dit is een ervaring die u zeker niet mag missen.

Praktische informatie:

  • In Turkije betaalt u met de Turkse Lira, maar op veel plekken wordt ook de Euro geaccepteerd.
  • In Istanbul is het 1 uur later dan in Nederland.
  • Een wereldstekker is niet nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken; zorg ervoor dat u altijd flessenwater gebruikt.

Porto: Charmante Stedentrip

Porto, een betoverende stad aan de kust van Portugal, is een uitstekende bestemming die u vanaf Eindhoven Airport in slechts 2 uur en 40 minuten kunt bereiken. Met een mild landklimaat en gemiddelde temperaturen rond de 17 graden, is Porto ideaal voor een stedentrip in elk seizoen. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de stalen brug Ponte Dom Luís I, gebouwd door een Belgische leerling van Gustave Eiffel, die de rivier Douro overspant. Voor een panoramisch uitzicht over de stad kunt u de 75 meter hoge klokkentoren van de barokke kerk Igreja dos Clérigos beklimmen. De beklimming van 225 trappen wordt beloond met het hoogste uitkijkpunt van Noord-Portugal. Een ander hoogtepunt van Porto is de beroemde portwijn, die overal in de stad geproefd kan worden in diverse proeflokalen.
Porto is na Lissabon de populairste bestemming voor een stedentrip in Portugal, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het oude centrum, Ribeira, ligt aan de noordoever van de Douro en is een labyrint van smalle straatjes en kleurrijke huizen. Het hart van deze wijk is Praça da Ribeira, een levendig plein vol met gezellige terrassen. Deze wijk was het stadscentrum tijdens de Portugese Gouden Eeuw en heeft een rijke culturele geschiedenis die door Unesco is erkend als werelderfgoed.

Praktische informatie:

  • In Portugal betaalt u met de euro en pinpassen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd, hoewel het handig is om wat contant geld mee te nemen.
  • In Porto is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • De netspanning is 230 volt, dus een wereldstekker is niet nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • De stad is compact en veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand, maar goede wandelschoenen zijn aan te raden vanwege de vele hellingen. Voor wie liever niet loopt, zijn metro, tram en bus goede alternatieven.
  • Houd er rekening mee dat winkels tussen de middag vaak gesloten zijn, maar ze blijven meestal open tot 19.00 of 20.00 uur.

Sal: Tropisch Surfparadijs

Sal, een van de zonnige Kaapverdische Eilanden, is een fantastische bestemming die u vanaf Eindhoven Airport in slechts 6 uur kunt bereiken. Met een aangenaam woestijnklimaat en gemiddelde temperaturen rond de 25 graden, biedt Sal het hele jaar door een ideale vakantiebestemming. Het eiland staat bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden dankzij de constante passaatwinden en het warme zeewater. Sal is de locatie van het WK wind- en kitesurfen, een spektakel dat u niet mag missen. Naast het bewonderen van professionele surfers, kunt u zelf de golven trotseren door een les te volgen bij een van de vele surfscholen aan de stranden. De baai van Santa Maria is hiervoor perfect, en na een dag op het water kunt u genieten van het charmante traditionele dorpje Santa Maria en de heerlijke verse vis.
Op Sal is verse vis een essentieel onderdeel van de lokale cultuur en keuken, mede omdat visserij en toerisme de belangrijkste bronnen van inkomsten zijn. Probeer exotische visgerechten of het traditionele eenpansgerecht cachupa, gemaakt met bonen en maïs. Houd er rekening mee dat groenten schaars zijn op Sal vanwege de droge grond, dus verwacht geen grote porties groene groenten. Wel krijgt u hier voldoende omega 3-vetzuren binnen door de overvloedige vis.

Praktische informatie:

  • Op Sal betaalt u met de escudo.
  • Er is een tijdsverschil van 2 uur met Nederland (het is er 3 uur vroeger in de zomertijd).
  • Een wereldstekker is niet nodig.
  • Het alarmnummer is 132, en voor een ambulance belt u 130.
  • Het kraanwater is niet veilig om te drinken, dus zorg ervoor dat u altijd flessenwater gebruikt.

Ibiza: Zon, Zee en Feest

Ibiza, een betoverend eiland in de Middellandse Zee, is een fantastische bestemming die u vanaf Eindhoven Airport in slechts 2 uur en 30 minuten kunt bereiken. Met een mediterraan klimaat en gemiddelde temperaturen van 23 graden, biedt Ibiza een perfecte mix van ontspanning en avontuur. Het eiland staat wereldwijd bekend om zijn extravagante uitgaansleven. In Ibiza-Stad vindt u een tolerante sfeer waar iedereen zichzelf kan zijn. Geniet van de muziek van de beste DJ’s ter wereld in de vele bars, restaurants en iconische discotheken die pas na zonsopgang sluiten. Na een nacht vol dans en plezier, kunt u heerlijk ontspannen op een van de vele prachtige stranden. Ibiza heeft zowel drukbezochte stranden als rustige, ongerepte plekken waar u kunt genieten van de zon en de zee.
Ibiza heeft echter veel meer te bieden dan alleen het nachtleven. Het binnenland van het eiland is schitterend en bezaaid met kleine plaatsjes vol kronkelige straten en pittoreske pleintjes. De natuur is adembenemend en biedt volop mogelijkheden voor ontdekking en avontuur. Ibiza is al jaren een ontmoetingsplaats voor jongeren uit heel Europa, maar het eiland trekt ook ouderen die op zoek zijn naar rust en een paradijselijke omgeving. Of u nu komt om te feesten of om te ontspannen, Ibiza heeft voor ieder wat wils.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Een wereldstekker is niet nodig.
  • Het alarmnummer is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar kan een iets sterkere chloorsmaak hebben dan u gewend bent.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe