Bestemmingen vanaf Keulen Airport

24 minuten leestijd
Jeruzalem

Keulen Airport, ook wel bekend als Keulen-Bonn Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de buurt van Keulen en Bonn in Duitsland. Het is een belangrijke luchthaven in de regio Noordrijn-Westfalen en biedt een breed scala aan bestemmingen in Europa en andere delen van de wereld. Hieronder zetten wij een aantal mooie bestemmingen op een rij.

Gran Canaria: Zonovergoten Ontsnapping vanaf Keulen Airport

Gran Canaria, een tropisch paradijs met een vulkanisch landschap, is een fantastische vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in slechts 4 uur en 40 minuten kunt bereiken. Met een heerlijk klimaat en gemiddelde temperaturen van 22 graden, biedt dit eiland het hele jaar door aangename omstandigheden. De hoofdstad Las Palmas, gelegen aan de noordzijde van het eiland, is rijk aan cultuur en geschiedenis. Bezoek de kathedraal Santa Ana en bewonder de acht bronzen beelden van honden op het plein, een knipoog naar de naam van de Canarische Eilanden. Rondom dit plein vindt u prachtige gebouwen in renaissancestijl, zoals het oude stadhuis Casa Consistorial, en het Casa de Colón, waar u meer leert over Christoffel Columbus en de geschiedenis van Gran Canaria.

Hoewel Las Palmas wat vochtiger is, trekken de meeste toeristen naar het drogere en zonnigere zuiden van het eiland. Gran Canaria biedt een perfecte mix van ontspanning en avontuur, met stranden zoals Playa de las Canteras en de indrukwekkende haven Puerto de la Luz. Geniet van de lokale sfeer op de vele terrassen en ontdek het authentieke eilandleven. Het binnenland biedt indrukwekkende berglandschappen en charmante dorpjes zoals Tejeda en Artenara. De beroemde zandduinen van Maspalomas zijn een must-see, waar u een uniek woestijnlandschap aan de kust kunt ervaren. Gran Canaria is een veelzijdige bestemming die zowel rust als avontuur biedt, ideaal voor een onvergetelijke vakantie vanaf Keulen Airport.

Praktische informatie: 

  • In Spanje betaalt u met de euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummers is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, al heeft het wel een sterkere chloorsmaak.

De Balearen: Vier Betoverende Bestemmingen vanaf Keulen Airport

De Balearen, een betoverende eilandengroep in de Middellandse Zee, biedt vier unieke eilanden voor een onvergetelijke vakantie: Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Deze eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Keulen Airport en bieden een perfecte mix van zon, zee, natuur en cultuur.

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een veelzijdige vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in ongeveer 2 uur kunt bereiken. Met zijn mediterrane klimaat en gemiddelde zomertemperaturen van 25°C tot 30°C, biedt Mallorca een ideale mix van zon, zee en activiteiten. De hoofdstad, Palma de Mallorca, is een must-visit met zijn indrukwekkende gotische kathedraal, historische stadsmuren en levendige pleinen vol gezellige cafés en winkels. De stad is rijk aan cultuur en geschiedenis, en biedt een perfecte balans tussen modern comfort en historische charme. Bezoek ook het charmante dorpje Valldemossa, beroemd om zijn klooster en adembenemende uitzichten over de Serra de Tramuntana, een UNESCO-werelderfgoed dat populair is voor wandel- en fietstochten.

Voor natuurliefhebbers zijn de grotten van Drach, met hun ondergrondse meren en indrukwekkende rotsformaties, een onvergetelijke ervaring. Maak een boottocht over het Martel-meer en geniet van live klassieke muziek. Ook het noordelijke punt van het eiland, Cap de Formentor, biedt spectaculaire uitzichten en is een ideale plek voor een romantische zonsondergang. Vergeet niet de prachtige stranden van Cala Millor en Cala d'Or te verkennen, die perfect zijn voor zonnebaden en watersporten. Mallorca biedt ook tal van activiteiten voor gezinnen. Jungle Parc, een avonturenpark met touwbanen en ziplines, is een hit bij kinderen. Aqualand en andere waterparken zorgen voor een dag vol waterpret. Voor de kleintjes zijn er ook vele kindvriendelijke stranden met kalm water en zachte zandstranden.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummers is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar kan wel een sterkere chloorsmaak hebben dan in Nederland.

Menorca, het op één na grootste eiland van de Balearen, is een rustige en charmante vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in ongeveer 2 uur kunt bereiken. Dit eiland staat bekend om zijn serene sfeer, prachtige stranden en rijke geschiedenis, en biedt een ideale ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. De hoofdstad Maó (Mahon) biedt een mix van historische architectuur en moderne voorzieningen met een van de grootste natuurlijke havens in de Middellandse Zee. Aan de westkant van het eiland vindt u Ciutadella, een stad met een rijke mix van Spaanse en Moorse architectuur, charmante pleinen en een pittoreske haven.

Voor natuurliefhebbers is de Camí de Cavalls een aanrader. Dit oude ruiterpad omcirkelt de kustlijn van Menorca en biedt wandel-, fiets- en paardrijmogelijkheden langs wilde flora en fauna en adembenemende uitzichten. Menorca staat ook bekend om zijn prehistorische monumenten, zoals de talayots en taula’s. Bezoek de Torre d’en Galmés en de Naveta des Tudons om meer te leren over de oude Talayotic cultuur die het eiland ooit domineerde. Deze archeologische vindplaatsen bieden een fascinerende kijk op het verleden van Menorca.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Ibiza, een van de meest bekende eilanden van de Balearen, is een geweldige vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in ongeveer 2 uur kunt bereiken. Het eiland staat wereldwijd bekend om zijn bruisende nachtleven, met talloze clubs waar top DJ’s draaien en feestgangers van over de hele wereld samenkomen. Ibiza-Stad, de hoofdstad, biedt een mix van geschiedenis en moderne cultuur. Bezoek de oude stad Dalt Vila, een UNESCO-werelderfgoed met geplaveide straatjes en indrukwekkende middeleeuwse muren, en geniet van een maaltijd of tapas op een van de vele terrasjes op Plaça de Vila.

Naast het nachtleven heeft Ibiza ook prachtige natuur en serene stranden te bieden. Ontdek de betoverende stranden zoals Cala Conta, Cala Bassa en Las Salinas, die bekend staan om hun kristalheldere water en schilderachtige uitzichten. Voor een rustigere ervaring kunt u naar de noordkust gaan en genieten van de afgelegen Cala Xarraca of de bohemienachtige sfeer van Benirràs Beach, beroemd om zijn zonsondergang drummen. Het eiland is ook perfect voor watersporten, wandelen en het verkennen van charmante dorpjes zoals Santa Eulària des Riu en Sant Josep.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Formentera, het kleinste en rustigste eiland van de Balearen, is een idyllische vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken via een korte vlucht naar Ibiza, gevolgd door een veerboot. Dit ongerepte eiland staat bekend om zijn kristalheldere wateren en prachtige stranden zoals Playa de Ses Illetes en Playa de Migjorn. Deze stranden bieden een perfecte omgeving voor zonnebaden, zwemmen en watersporten zoals snorkelen en kitesurfen. De serene omgeving en natuurlijke schoonheid maken Formentera tot een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Naast de schitterende stranden heeft Formentera tal van historische en culturele bezienswaardigheden. Bezoek de vuurtorens van La Mola en Cap de Barbaria voor adembenemende uitzichten, vooral tijdens de zonsondergang. Het eiland heeft ook meerdere historische kerken en verdedigingstorens uit de 18e eeuw, zoals de kerk van Sant Francesc Xavier en de Torre de sa Punta Prima. Deze locaties bieden een fascinerende kijk op de geschiedenis van Formentera en zijn een bezoek meer dan waard.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Costa Barcelona: Cultuur en Avontuur vanaf Keulen Airport

Costa Barcelona, een prachtige kuststreek in Catalonië, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken met een korte vlucht naar Barcelona. Deze regio biedt meer dan 100 kilometer kustlijn met stijlvolle steden en charmante vissersdorpjes. De stranden variëren van lange zandstranden zoals Calella en Castelldefels tot kleine, afgelegen baaien zoals Garraf. Daarnaast kunt u genieten van een breed scala aan watersporten, waaronder zeilen, kajakken en surfen. Het gebied is ook rijk aan natuurlijke parken, zoals het Montserrat Natural Park en het Garraf Natural Park, die geweldige mogelijkheden bieden voor wandelen en mountainbiken.

Naast de natuurlijke schoonheid staat Costa Barcelona bekend om zijn rijke cultuur en geschiedenis. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kerk van Sant Bartomeu i Santa Tecla in Sitges en de Art Nouveau-architectuur van Colònia Güell in Santa Coloma de Cervelló, ontworpen door Gaudí. De regio biedt ook een levendige culinaire scene met lokale specialiteiten zoals mongeta del ganxet (bonen) en wijnroutes in de Penedès-regio, waar u kunt genieten van uitstekende wijnen en cava.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Costa Blanca: Zon, Zee en Cultuur vanaf Keulen Airport

Costa Blanca, een prachtige kuststreek in het zuidoosten van Spanje, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in ongeveer 3 uur kunt bereiken. Deze regio staat bekend om zijn uitgestrekte stranden, zoals die van Benidorm, Calpe en Altea, die perfect zijn voor zonnebaden, zwemmen en diverse watersporten zoals surfen en kajakken. De kustlijn van 200 km biedt tal van mogelijkheden voor zowel ontspanning als avontuur. Daarnaast kunt u genieten van pittoreske vissersdorpjes en moderne badplaatsen die elk hun eigen charme hebben.

Naast de stranden biedt Costa Blanca ook een rijke culturele en historische ervaring. Bezoek de stad Alicante met zijn indrukwekkende Castillo de Santa Bárbara, dat een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee biedt. Ook het charmante dorpje Guadalest, genesteld in de bergen, is een bezoek waard met zijn historische kasteel en adembenemende uitzichten. Voor een unieke ervaring kunt u de eilandjes Tabarca verkennen, bekend om hun heldere wateren en rijke onderwaterleven, ideaal voor snorkelen en duiken.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Costa del Sol: Zon vanaf Keulen Airport

Costa del Sol, gelegen in het zuidelijke deel van Spanje, is een populaire vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in ongeveer 3 uur kunt bereiken. De regio biedt meer dan 300 dagen zon per jaar en prachtige stranden, zoals Playa de la Malagueta in Málaga en de glamoureuze stranden van Marbella. Naast zonnebaden kunt u genieten van een breed scala aan watersporten en de charmante vissersdorpjes verkennen die de kustlijn sieren.

De Costa del Sol is niet alleen beroemd om zijn stranden, maar ook om zijn rijke culturele erfgoed. Bezoek het historische centrum van Málaga, met bezienswaardigheden zoals de Alcazaba, het kasteel van Gibralfaro, het Picasso Museum en het levendige Mercado Central. Marbella biedt een combinatie van luxe en traditie met zijn oude binnenstad en de beroemde jachthaven van Puerto Banús. Verder landinwaarts vindt u de pittoreske witte dorpen zoals Mijas en Frigiliana, die een authentieke Andalusische sfeer uitstralen.

Praktische informatie:

  • In Spanje betaalt u met de Euro.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Turkse Rivièra: Zon, Zee en Geschiedenis vanaf Keulen Airport

De Turkse Rivièra, ook bekend als de Turquoise Kust, is een prachtige vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in 3,5 uur kunt bereiken. Deze kuststreek biedt een combinatie van schitterende stranden, historische bezienswaardigheden en levendige steden. Bekende steden zoals Antalya, Bodrum en Fethiye bieden niet alleen zon en zee, maar ook rijke cultuur en historie. Antalya, met zijn oude stad Kaleiçi, het Romeinse Hadrianuspoort en de indrukwekkende Düden-watervallen, is een perfecte startpunt voor uw avontuur.

De regio staat ook bekend om zijn adembenemende natuurlijke bezienswaardigheden en buitenactiviteiten. Bezoek het charmante dorpje Çıralı, met zijn ongerepte stranden en de eeuwige vlammen van Yanartaş. De nabijgelegen oude stad Olympos biedt een fascinerende mix van geschiedenis en natuur. Voor de avontuurlijke reiziger biedt de Turkse Rivièra tal van activiteiten zoals wandelen, duiken, en canyoning. De Lycische Weg, een langeafstandswandelpad, biedt spectaculaire uitzichten en voert langs verschillende oude ruïnes.

Praktische informatie:

  • In Turkije betaalt u met de Turkse Lira.
  • Het is 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het wordt afgeraden kraanwater te drinken; gebruik flessenwater.

Bodrum: Zon, Zee en Geschiedenis vanaf Keulen Airport

Bodrum, een betoverende stad aan de Turkse Egeïsche kust, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze prachtige stad combineert moderne luxe met een rijke geschiedenis. Bezoek het iconische Bodrum Castle, gebouwd door de kruisvaarders in de 15e eeuw, en ontdek het Museum voor Onderwaterarcheologie, dat een van de belangrijkste collecties ter wereld herbergt. De oude stad van Bodrum biedt charmante straatjes vol met kleurrijke bougainvillea en schilderachtige winkels waar u lokale kunst en ambachten kunt kopen.

Naast zijn historische bezienswaardigheden biedt Bodrum ook een levendige kustlijn met enkele van de mooiste stranden in de regio. Geniet van een dag op het strand van Bitez, perfect voor watersporten zoals windsurfen en zeilen, of ontspan op de serene stranden van Ortakent en Akyarlar. Bodrum staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, met tal van bars en clubs langs de waterkant die tot in de vroege uurtjes open zijn. Vergeet niet een boottocht te maken op een traditionele gulet, een houten Turks zeilschip, om de verborgen baaien en het heldere blauwe water van de Egeïsche Zee te verkennen.

Praktische informatie:

  • In Turkije betaalt u met de Turkse Lira.
  • Het is 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het wordt afgeraden kraanwater te drinken; gebruik flessenwater.

Lycische Kust: Natuur en Geschiedenis vanaf Keulen Airport

De Lycische Kust, gelegen langs de zuidwestelijke kust van Turkije, is een adembenemende vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze regio staat bekend om haar spectaculaire landschappen, waaronder de beroemde Lycian Way, een 540 kilometer lang wandelpad dat loopt van Fethiye tot Antalya. Dit pad biedt wandelaars een mix van majestueuze bergen, turquoise baaien en oude ruïnes, zoals die van Xanthos en Patara. De Lycische Kust is ideaal voor zowel avontuurlijke reizigers als geschiedenisliefhebbers.

Naast de prachtige natuur biedt de Lycische Kust een rijke culturele ervaring. Bezoek charmante kustplaatsen zoals Kaş en Kalkan, waar u kunt genieten van traditionele Turkse gastvrijheid, lokale markten en heerlijke zeevruchten. De oude stad Olympos, bekend om zijn ruïnes en nabijgelegen stranden, behoudt een unieke hippie-achtige sfeer. Verder langs de kust vindt u Demre, de thuisbasis van de oude stad Myra en de Sint-Nicolaaskerk, die bekend staat als de originele locatie van de legende van de Kerstman.

Praktische informatie:

  • In Turkije betaalt u met de Turkse Lira.
  • Het is 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het wordt afgeraden kraanwater te drinken; gebruik flessenwater.

Kreta: Cultuur en Avontuur vanaf Keulen Airport

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Het eiland staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Bezoek de historische stad Chania met zijn Venetiaanse haven en smalle straatjes vol winkels en cafés. De hoofdstad Heraklion biedt indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het paleis van Knossos en het Archeologisch Museum van Heraklion, waar u meer kunt leren over de Minoïsche beschaving.

Voor natuurliefhebbers is Kreta een paradijs. Ontdek de dramatische Samariakloof, een van de langste kloven van Europa, ideaal voor wandel- en trektochten. De zuidkust biedt prachtige stranden zoals Elafonissi en Vai, bekend om hun roze zand en kristalhelder water. Ook de Lassithi-hoogvlakte met zijn traditionele windmolens en vruchtbare velden is een bezoek waard. Kreta biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten, van canyoning en wandelen tot duiken en zeilen.

Praktische informatie:

  • In Griekenland betaalt u met de euro.Op Kreta is het 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • De kwaliteit van het kraanwater is erg verschillend in Griekenland, dus het wordt aangeraden om flessenwater te gebruiken.

Kos: Historische Schatten en Zonnige Stranden vanaf Keulen Airport

Kos, een van de meest populaire eilanden van de Dodekanesos, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Dit prachtige eiland staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, mooie stranden en weelderige vegetatie. Bezoek de oude stad van Kos, waar u indrukwekkende monumenten vindt zoals het Asklepieion, een van de belangrijkste geneeskundige centra uit de oudheid, en het Neratzia kasteel. De stad biedt een rijke mix van culturele invloeden van de oude Grieken, Romeinen, Venetianen en Ottomanen.

Voor natuurliefhebbers en avonturiers biedt Kos talloze activiteiten en adembenemende landschappen. Het eiland staat bekend als het "Fietseiland" vanwege de vele fietspaden, waaronder een 13 km lange route die van Faros strand naar Psalidi strand loopt. De stranden van Kos zijn gevarieerd en geschikt voor iedereen, van de levendige stranden van Kardamena en Tigaki tot de rustige en ongerepte stranden van Mastichari en Kefalos. Vergeet niet de natuurlijke thermale baden bij Therma Beach te bezoeken, waar het warme bronwater geneeskrachtige eigenschappen zou hebben.

Praktische informatie:

  • In Griekenland betaalt u met de euro.
  • Op Kos is het 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • De kwaliteit van het kraanwater is wisselend; het wordt aangeraden om flessenwater te gebruiken.

Rhodos: Ontdek het Eiland van de Ridders vanaf Keulen Airport

Rhodos, het grootste eiland van de Dodekanesos, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Dit prachtige eiland biedt een unieke mix van historische bezienswaardigheden en moderne voorzieningen. Bezoek de middeleeuwse oude stad van Rhodos, een UNESCO-werelderfgoed, waar u kunt wandelen door smalle, geplaveide straatjes en indrukwekkende monumenten zoals de Paleis van de Grootmeester en de Ridderstraat kunt bewonderen. Andere hoogtepunten zijn de Mandraki-haven en het Archeologisch Museum van Rhodos, gevestigd in het oude ziekenhuis van de Ridders van Sint Jan.

Naast de historische bezienswaardigheden, biedt Rhodos ook prachtige stranden en natuurlijke attracties. Lindos, met zijn indrukwekkende Akropolis en schilderachtige dorp, is een must-visit. Voor natuurliefhebbers is de Vlindervallei (Petaloudes) een unieke ervaring, vooral in de zomermaanden wanneer duizenden vlinders de vallei bevolken. Andere populaire stranden zijn Faliraki, bekend om zijn levendige sfeer, en het rustige Anthony Quinn Bay, ideaal voor snorkelen en duiken.

Praktische informatie:

  • In Griekenland betaalt u met de euro.
  • Op Rhodos is het 1 uur laten dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • De kwaliteit van het kraanwater is wisselend; het wordt aangeraden om flessenwater te gebruiken.

Corfu: Eiland van Verhalen en Vergezichten vanaf Keulen Airport

Corfu, een van de meest betoverende eilanden van de Ionische Zee, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Dit prachtige eiland biedt een mix van rijke geschiedenis, prachtige natuur en idyllische stranden. De oude stad van Corfu, een UNESCO-werelderfgoed, is een doolhof van geplaveide straatjes, Venetiaanse forten en charmante pleinen. Bezoek het indrukwekkende Achilleion-paleis, gebouwd voor Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, en wandel over de Liston-promenade, geïnspireerd door de Rue de Rivoli in Parijs.

De stranden van Corfu zijn divers en adembenemend. Van de levendige badplaatsen zoals Glyfada en Paleokastritsa tot de rustige baaien van Agios Gordios en Canal d'Amour in Sidari, er is voor elk wat wils. Paleokastritsa, bekend om zijn helderblauwe wateren en dramatische kliffen, biedt geweldige mogelijkheden voor snorkelen en duiken. Het noordelijke punt van het eiland, Cape Drastis, biedt spectaculaire uitzichten en is ideaal voor een dagtocht per boot of een avontuurlijke wandeling.

Praktische informatie:

  • In Griekenland betaalt u met de euro.
  • Op Corfu is het 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • De kwaliteit van het kraanwater is wisselend; het wordt aangeraden om flessenwater te gebruiken.

Athene: Een Mix van oud en nieuw vanaf Keulen Airport

Athene, de bruisende hoofdstad van Griekenland, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze stad combineert historische grandeur met moderne charme, wat duidelijk wordt bij een bezoek aan de Akropolis, een van de meest iconische archeologische vindplaatsen ter wereld. De Akropolis herbergt niet alleen de Parthenon, maar ook andere belangrijke monumenten zoals het Erechtheion en de Propylaea. Bezoek ook het nabijgelegen Akropolismuseum om een dieper inzicht te krijgen in de geschiedenis en cultuur van het oude Griekenland.

Naast zijn rijke geschiedenis biedt Athene ook levendige buurten en een dynamisch stadsleven. Verken de sfeervolle wijk Plaka met zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige tavernes. In de wijk Monastiraki vindt u de beroemde vlooienmarkt en talloze winkels waar u lokale producten en souvenirs kunt kopen. Voor een panoramisch uitzicht over de stad, kunt u de Lycabettus-heuvel beklimmen, een van de hoogste punten van Athene, waar u een adembenemend uitzicht hebt op de stad en de zee.

Praktische informatie:

  • In Griekenland betaalt u met de euro.
  • In Athene is het 1 uur laten dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • De kwaliteit van het kraanwater is wisselend; het wordt aangeraden om flessenwater te gebruiken.

Rode Zee: Duik in een Onderwater Paradijs vanaf Keulen Airport

De Rode Zee, gelegen tussen Afrika en het Arabisch Schiereiland, is een adembenemende vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze regio staat bekend om zijn kristalheldere water, kleurrijke koraalriffen en rijke onderwaterwereld, wat het een paradijs maakt voor duikers en snorkelaars. Steden zoals Hurghada en Sharm El-Sheikh bieden tal van luxe resorts en zijn uitstekende uitvalsbases voor het verkennen van de onderwaterwereld, inclusief het beroemde SS Thistlegorm wrak, dat nu een thuis is voor een verscheidenheid aan zeeleven.

Naast de prachtige stranden en duiklocaties biedt de Rode Zee ook een scala aan avontuurlijke activiteiten en natuurlijke schoonheid. Bezoek El Gouna, bekend om zijn ondiepe lagunes en ideale omstandigheden voor kitesurfen. Hier vindt jaarlijks het watersportfestival 'Kite Mania' plaats, waar 's werelds beste kitesurfers samenkomen. Voor degenen die van een rustigere activiteit genieten, biedt een catamaranzeiltocht langs de kustlijn een ontspannende manier om de omgeving te verkennen, met mogelijkheden om dolfijnen en walvishaaien te spotten.

Praktische informatie:

  • In Egypte betaalt u met de Egyptische pond (EGP).
  • Het is 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft een wereldstekker nodig (type C en F).
  • Het alarmnummer is 122.
  • Het wordt sterk afgeraden om kraanwater te drinken; gebruik flessenwater.

Luxor: Oude Glorie en Moderne Gemakken vanaf Keulen Airport

Luxor, ooit bekend als Thebe, is een van de meest indrukwekkende historische steden ter wereld en een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Gelegen aan de oevers van de Nijl, wordt Luxor vaak omschreven als het grootste openluchtmuseum ter wereld. Bezoekers kunnen de iconische Vallei der Koningen verkennen, waar de graven van beroemde farao's zoals Toetanchamon en Ramses II te vinden zijn. Naast deze vallei zijn ook de Tempel van Karnak en de Luxor Tempel absolute hoogtepunten, die elk een uniek inzicht geven in het glorieuze verleden van het oude Egypte.

Luxor biedt niet alleen historische bezienswaardigheden, maar ook een scala aan activiteiten voor avonturiers en natuurliefhebbers. Maak een ballonvaart bij zonsopgang voor een adembenemend uitzicht over de Nijl en de omliggende tempels en graven. Een bezoek aan het Ramesseum, de dodentempel van Ramses II, en de minder bekende maar prachtig bewaarde tempel van Medinet Habu is ook zeer aan te raden. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, bieden felucca-tochten op de Nijl een rustige manier om te genieten van het prachtige landschap en de oude monumenten.

Praktische informatie:

  • In Egypte betaalt u met de Egyptische Pond (EGP).
  • Het is 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft een wereldstekker nodig (type C en F).
  • Het alarmnummer is 122.
  • Het wordt sterk afgeraden om kraanwater te drinken; gebruik flessenwater.

De Algarve: Zonovergoten Paradijs vanaf Keulen Airport

De Algarve, gelegen in het zuiden van Portugal, is een prachtige vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport in ongeveer 3 uur kunt bereiken. Deze regio staat bekend om zijn spectaculaire kustlijn, met gouden stranden en indrukwekkende kliffen. Bezoek de beroemde Ponta da Piedade bij Lagos, waar u kunt genieten van adembenemende uitzichten en verborgen grotten kunt verkennen. De schilderachtige vissersdorpjes zoals Salema bieden een authentieke ervaring, met rustige stranden en lokale restaurants waar u kunt genieten van verse zeevruchten.

Naast de schitterende kustlijn biedt de Algarve ook een scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers. Wandel de Seven Hanging Valleys Trail, een van de mooiste wandelroutes in Portugal, die u langs adembenemende uitzichten en ongerepte stranden voert. Voor watersportliefhebbers zijn de omstandigheden in de Algarve ideaal voor surfen, kitesurfen en zeilen. De regio biedt ook uitstekende golfbanen, waardoor het een populaire bestemming is voor golfenthousiastelingen.

Praktische informatie:

  • In Portugal betaalt u met de euro.
  • Er is een tijdsverschil van 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Madeira: Het Eiland van de Eeuwige Lente vanaf Keulen Airport

Madeira, vaak omschreven als de "Parel van de Atlantische Oceaan", is een prachtige vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Dit subtropische eiland biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat en een schitterende mix van bergen, bossen en kustlijnen. Bezoek de hoofdstad Funchal, waar u kunt wandelen door de pittoreske oude stad, genieten van de botanische tuinen en een rit maken met de kabelbaan naar Monte voor een spectaculair uitzicht over de stad en de oceaan. Funchal biedt ook tal van culturele attracties, waaronder het Madeira Story Centre en de kathedraal van Funchal.

Voor natuurliefhebbers is Madeira een waar paradijs. De Laurissilva-wouden, een UNESCO-werelderfgoed, bieden adembenemende wandelroutes zoals de levada-wandelingen langs oude irrigatiekanalen die door het weelderige groen van het eiland slingeren. Bezoek ook de spectaculaire Ponta de São Lourenço, een ruig schiereiland dat bekend staat om zijn dramatische kliffen en ongerepte natuur. Voor een unieke ervaring kunt u de vulkanische grotten van São Vicente verkennen of genieten van een dag op de prachtige stranden van Porto Santo, een nabijgelegen eiland dat gemakkelijk bereikbaar is met de veerboot.

Praktische informatie:

  • In Portugal betaalt u met de euro.
  • Er is een tijdsverschil van 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Costa de Lisboa: Verken de Gouden Kust vanaf Keulen Airport

De Costa de Lisboa, de prachtige kustlijn nabij Lissabon, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze regio biedt een diversiteit aan stranden, elk met zijn eigen unieke charme. Bezoek de beroemde stranden van Cascais en Estoril, waar u kunt genieten van gouden zandstranden, helderblauw water en tal van watersportmogelijkheden zoals surfen en paddleboarden. Estoril, ooit een speeltuin voor de rijken en beroemdheden, biedt vandaag de dag nog steeds een verfijnde sfeer met zijn elegante villa's, bars en restaurants.

Voor natuurliefhebbers zijn de stranden van de Serra da Arrábida een must-see. Deze regio, gelegen in een beschermd natuurpark, biedt ongerepte stranden zoals Praia dos Galapinhos en Praia da Figueirinha, omgeven door weelderige bossen en dramatische kliffen. Hier kunt u genieten van wandelingen door de natuur, rustige zwempartijen en adembenemende uitzichten. Costa da Caparica, een andere populaire bestemming, biedt een 15 km lange kustlijn met tal van voorzieningen, ideaal voor een dagje uit met het gezin of een ontspannen dag op het strand.

Praktische informatie:

  • In Portugal betaalt u met de euro.
  • Er is een tijdsverschil van 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar kan een lichte chloorsmaak hebben.

Istrië: Een Toevluchtsoord van Geschiedenis en Natuur vanaf Keulen Airport

Istrië, de hartvormige regio in het noordwesten van Kroatië, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Dit betoverende gebied biedt een prachtige mix van middeleeuwse stadjes, weelderige wijngaarden en schitterende kustlijnen. Steden zoals Rovinj en Poreč zijn vol met Venetiaanse charme, terwijl Pula een indrukwekkend Romeins amfitheater herbergt, dat een van de best bewaarde ter wereld is. Bezoekers kunnen genieten van historische wandelingen, culinaire hoogstandjes en adembenemende uitzichten vanaf de vele heuvelstadjes.

Natuurliefhebbers zullen de diverse landschappen van Istrië waarderen, van de prachtige stranden en kristalheldere zee tot de groene binnenlanden vol met olijfboomgaarden en truffelbossen. De regio biedt talloze activiteiten zoals wandelen in de heuvels van Motovun en Grožnjan, wijnproeven in de lokale wijnhuizen en het verkennen van de grotten van Pazin. De kust van Istrië, met pittoreske dorpjes zoals Novigrad en Rabac, is perfect voor watersporten, zwemmen en ontspannen zonnebaden.

Praktische informatie:

  • In Kroatië betaalt u met de Kroatische kuna (HRK).
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig in Istrië.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar flessenwater wordt aanbevolen omdat de kwaliteit niet altijd goed genoeg is.

Dalmatië: Verken de Prachtige Adriatische Kust vanaf Keulen Airport

Dalmatië, de zonovergoten kustregio van Kroatië, is een ideale vakantiebestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze schitterende regio biedt een mix van historische steden, prachtige stranden en kristalhelder water. Bezoek de beroemde stad Dubrovnik, bekend als de "Parel van de Adriatische Zee", met zijn goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren en geplaveide straatjes. Split, de grootste stad van Dalmatië, is de thuisbasis van het indrukwekkende Paleis van Diocletianus, een UNESCO-werelderfgoed en een levendig centrum vol restaurants en bars. Voor een meer ontspannen sfeer kunt u het eiland Hvar bezoeken, bekend om zijn luxe jachthavens, lavendelvelden en levendige nachtleven.

Dalmatië biedt ook talloze mogelijkheden voor natuurliefhebbers en avonturiers. Verken de Kornati-eilanden, een archipel van ruige, onbewoonde eilanden die perfect zijn voor zeilen en duiken. Het Nationaal Park Krka, bekend om zijn prachtige watervallen en wandelpaden, is een andere must-see. De Biokovo-bergen, met hun adembenemende uitzichten en uitdagende wandelroutes, bieden een spectaculaire achtergrond voor een dagtocht. Of u nu houdt van wandelen, fietsen, zwemmen of gewoon ontspannen op het strand, Dalmatië heeft voor ieder wat wils.

Praktische informatie:

  • In Kroatië betaalt u met de Kroatische kuna (HRK).
  • Er is geen tijdsverschil tussen Dalmatië en Nederland.
  • U heeft geen wereldstekker nodig in Dalmatië.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het kraanwater is drinkbaar, maar flessenwater wordt aanbevolen omdat de kwaliteit niet altijd goed genoeg is.

Paphos: Ontdek het Historische Hart van Cyprus vanaf Keulen Airport

Paphos, gelegen aan de zuidwestkust van Cyprus, is een fascinerende bestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze stad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, biedt een rijkdom aan archeologische en historische bezienswaardigheden. Bezoek het Paphos Archaeological Park, waar u de prachtige mozaïeken van de Romeinse villa's kunt bewonderen, waaronder de huizen van Dionysos en Theseus. Niet ver daarvandaan vindt u de indrukwekkende Tombs of the Kings, een uitgestrekt necropolis uit de 4e eeuw voor Christus, dat een diep inzicht biedt in de begrafenisrituelen van de oude Cyprioten.

Naast de historische schatten biedt Paphos ook een overvloed aan natuurlijke schoonheid en ontspanningsmogelijkheden. Verken de schilderachtige haven en wandel over de kustpromenade, waar u kunt genieten van de lokale keuken in een van de vele visrestaurants. De Avakas Gorge en Lara Bay, bekend om zijn broedplaatsen voor zeeschildpadden, zijn perfecte locaties voor natuurliefhebbers die willen genieten van ongerepte landschappen. Voor een unieke ervaring kunt u de beroemde Petra tou Romiou, de mythische geboorteplaats van Aphrodite, bezoeken en de zonsondergang bewonderen.

Praktische informatie:

  • In Cyprus betaalt u met de euro.
  • In Paphos is 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft een wereldstekker nodig (type G) in Cyprus.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het wordt sterk aangeraden om flessenwater te gebruiken in plaats van kraanwater.

Famagusta: Historische Wonderen en Moderne Charme vanaf Keulen Airport

Famagusta, gelegen aan de oostkust van Cyprus, is een fascinerende bestemming die u vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze stad staat bekend om haar rijke geschiedenis en goed bewaarde middeleeuwse architectuur. Een van de hoogtepunten is het Othello Kasteel, dat een indrukwekkende blik biedt op de Venetiaanse geschiedenis van de stad. De oude stadsmuren, daterend uit de 15e en 16e eeuw, bieden een panoramisch uitzicht en een wandeling langs deze muren geeft een gevoel van de historische betekenis van Famagusta. Bezoek ook de Lala Mustafa Pasha Moskee, een schitterend voorbeeld van Gotische architectuur, en het St. Barnabas Klooster, dat nu een museum is met een prachtige verzameling Byzantijnse iconen.

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Famagusta ook prachtige stranden en een levendige moderne cultuur. De stranden zoals Palm Beach en Glapsides Beach zijn ideaal voor zonnebaden en watersporten zoals kitesurfen en windsurfen. De stad biedt ook een verscheidenheid aan restaurants en cafés waar u kunt genieten van de lokale Cypriotische keuken. Voor natuurliefhebbers zijn de nabijgelegen Kokkinochoria-dorpen, bekend om hun rijke rode aarde en traditionele landbouw, zeker een bezoek waard.

Praktische informatie:

  • In Cyprus betaalt u met de euro.
  • In Famagusta is het 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft een wereldstekker nodig (type G) in Famagusta.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het wordt sterk aangeraden om flessenwater te gebruiken in plaats van kraanwater.

Kyrenia: Culturele Schatten en Natuurlijke Schoonheid vanaf Keulen Airport

Kyrenia, ook wel bekend als Girne, is een betoverende kuststad in Noord-Cyprus die u gemakkelijk vanaf Keulen Airport kunt bereiken. Deze stad biedt een rijke mix van geschiedenis en moderne charme. Begin uw avontuur in de pittoreske haven van Kyrenia, waar u het imposante Kyrenia Kasteel kunt verkennen, dat een fascinerend scheepswrakmuseum herbergt. Een andere historische must-see is de Bellapais Abdij, een prachtig gotisch klooster dat een serene atmosfeer biedt met een adembenemend uitzicht op de kustlijn.

Voor liefhebbers van natuur en avontuur biedt Kyrenia tal van activiteiten. De Kyrenia Bergen, met de Besparmak Trail, zijn ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers die willen genieten van panoramische uitzichten en de rijke flora en fauna van de regio. Een hike naar het St. Hilarion Kasteel, een van de drie beroemde kastelen van Kyrenia, biedt niet alleen historische inzichten maar ook spectaculaire vergezichten over het landschap. De stranden van Kyrenia, zoals het Alagadi Turtle Beach, bieden perfecte plekken om te ontspannen en te genieten van de zon, met mogelijkheden om de beschermde zeeschildpadden te zien tijdens hun broedseizoen.

Praktische informatie:

  • In Cyprus betaalt u met de euro.
  • Het is in Kyrenia 1 uur later dan in Nederland.
  • U heeft een wereldstekker nodig (type G) in Kyrenia.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Het wordt sterk aangeraden om flessenwater te gebruiken in plaats van kraanwater.

 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe