Parkeertips

Klokje icoon

1 Reserveer op tijd

Airport parkings stellen u in staat om ruim van tevoren een plaats te reserveren. Dit heeft echter als gevolg, dat de goedkoopste plaatsen vaak het eerst weg zijn. Boekt u op het laatste moment, dan betaalt u altijd meer. Bij sommige aanbieders kunnen de goedkoopste plekken zelfs uitsluitend van tevoren worden geboekt en dan in de regel niet later dan twee weken voor uw vertrekdatum. Daarom adviseren wij u om op zijn laatst één week voor uw vertrek de aanbieders met elkaar te vergelijken en direct online een plaats te reserveren. Met vroeg reserveren bent u niet alleen verzekerd van een goede parkeerplaats, maar heeft u ook alles makkelijk in één keer afgerond.

Vergrootglas icoon

2 Vergelijk ervaringen van anderen

Het is lastig te beoordelen hoe de service van een parkeeraanbieder daadwerkelijk is, enkel en alleen op basis van de voorzieningen die worden aangeboden in combinatie met het prijskaartje. Een parkeerplaats die er in theorie goed uitziet, kan in de praktijk soms behoorlijk tegenvallen. Lees daarom op voorhand de ervaringen van andere gebruikers eens door. Hierin kunnen min- of juist pluspunten worden aangekaart waar u in eerste instantie zelf niet bij stil had gestaan. Als u na uw onderzoek nog met vragen blijft zitten, dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice of onze veelgestelde vragen bekijken.

Agenda icoon

3 Ga op tijd weg

Op reis gaan brengt veel stress met zich mee. Dit kan echter grotendeels vermeden worden door uw tijd wat ruimer te nemen. Vaak moet u twee uur van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn. Onderweg kan er echter van alles gebeuren en het is vaak even zoeken voor u de parkeerplaats hebt gevonden. Bovendien kan het behoorlijk druk zijn op de luchthaven. Wij adviseren u om een uur extra te rekenen bovenop de tijd die u van tevoren aanwezig dient te zijn en uw reistijd tot de luchthaven, om te voorkomen dat u op het laatste moment nog moet rennen om uw vlucht te halen.

Pijl icoon

4 Vlot uw parkeerplaats vinden

Om snel te vinden waar u moet zijn, kunt u het beste het precieze adres van uw parkeeraanbieder in uw navigatie invoeren. In de buurt van de luchthaven vindt u meerdere parkeerplaatsen -en services, dus het is niet zo voor de hand liggend dat u direct de juiste kunt vinden. Vergeet ook niet uw reservering van tevoren te printen en deze bij de hand te houden in de auto. Dit geldt voor de parkeeraanbieder namelijk als de bevestiging van uw reservering. Daarnaast raden wij u aan om het nummer van uw parkeerplaats bijvoorbeeld in uw telefoon op te slaan, om te voorkomen dat u na een vermoeiende terugreis nog de hele parkeerplaats moet afstruinen op zoek naar uw auto.

Snelheidsmeter icoon

5 Kilometerstand

Veel parkeeraanbieders zullen bij aankomst de kilometerstand van uw auto opnemen in uw bijzijn. Dit heeft te maken met geruchten dat parkeeraanbieders misbruik zouden maken van uw goede vertrouwen en in uw afwezigheid honderden kilometers in uw auto zouden rondrijden. Om dergelijke beschuldigingen te voorkomen leggen veel aanbieders daarom uw gereden kilometers vast. Als dit niet het geval is, dan is het verstandig om zelf uw kilometerstand te fotograferen. De kans dat een aanbieder met uw auto aan de haal gaat is zeer klein, maar op deze manier hoeft u zich helemaal nergens zorgen over te maken.

Benzine icoon

6 Bij terugkomst

Om uw aankomst en terugreis vlot te laten verlopen is het handig om een aantal voorbereidingen te treffen. Zorg er allereerst voor dat u uw autosleutel op een vaste plek bewaart. Zo kunt u hem snel te voorschijn halen. U wilt niet bij aankomst nog uw gehele koffer overhoop moeten halen op zoek naar uw sleutels. Schakel tevens uw telefoon in zodra dit is toegestaan, zodat u met de parkeeraanbieder kunt communiceren over de taxi of transfer naar uw parkeerplaats. Zo voorkomt u dat u lang moet wachten. Zorg ook dat u nog genoeg brandstof heeft om thuis te komen, of op zijn minst tot aan het eerstvolgende benzinestation. Het in de auto hebben liggen van startkabels is daarbij ook geen overbodige luxe, aangezien uw auto aan opstartproblemen kan lijden nadat hij voor langere tijd heeft stilgestaan.

Spaarpot icoon

7 Geen waardevolle eigendommen in het zicht

Autodieven kijken altijd eerst in de auto om te zien of er iets te halen valt. Wanneer er niks kostbaars te zien is, dan is de kans groter dat ze uw auto niet openbreken. Daarom is het verstandig om uw waardevolle eigendommen uit het zicht te zetten. Doe dit vooral wanneer u op een onbewaakt parkeerterrein uw auto parkeert. U kunt tevens ook geen waardevolle spullen in uw auto te laten en dit laten zien aan de dieven door de hoedenplank uit de auto te halen. Zo zien zij direct dat er niets waardevols ligt.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe