Wat zijn ze aan het bouwen bij Schiphol?

23
okt
Stilstaand vliegtuig Schiphol

Schiphol wil uitbreiden. En dat klinkt als muziek in de oren van de aannemers. Het is dan ook niet zo vreemd dat aan deze wens direct wordt gewerkt. Er lopen de komende jaren verschillende projecten die ervoor moeten zorgen dat de passagiersstroom versoepelt op het grootste vliegveld van Nederland. Het project dat de meeste tijd in beslag zal nemen is Terminal A en de A-pier. Met dit nieuwe stuk terminal krijgt Schiphol de hele passagiersafhandeling in hetzelfde gebouw. Per jaar zal Terminal A 14 miljoen passagiers aan moeten. De voltooiing van Terminal A zal in 2023 zijn. De A-pier zal al eerder klaar zijn. In 2019 zullen er vijf gates extra beschikbaar zijn voor kleine en drie grote vliegtuigen. U zult als reiziger weinig merken van de werkzaamheden rondom Terminal A en de A-pier, aangezien dit naast het huidige stationsgebouw komt. Er komen echter ook projecten aan die starten in 2020 waar u wél iets van zult merken.

Wat u kunt verwachten

Vanaf 2020 wordt er tevens gewerkt aan de herinrichting van Vertrekhal 1 en de wachtruimte Lounge 1. Op deze locatie wordt een tussenvloer gelegd dat groter is dan een voetbalveld. Met een afmeting van 12.500 vierkante meter zal deze ruimte benut worden voor wachtruimtes en veiligheidscontroles. Het project zal twee jaar duren. Aangezien diverse trappen en liften verhuisd moeten worden, zal Schiphol in deze tijd niet ontkomen aan een tijdelijke afsluiting. Hoe dit vorm krijgt, hoort u tegen die tijd.

Ook het parkeren bij Schiphol veranderd

Naast enkele grote aanpassingen aan de terminals, tussenvloeren en pieren, zal ook de parkeermogelijkheden veranderen bij Schiphol. Naast vliegtuigen, parkeren er immers ook veel auto’s op Schiphol. Kortparkeergarage P2 is gesloopt, omdat ruimte moest worden gemaakt voor Terminal A. Om dit te compenseren, breidt Schiphol P1 uit en wordt de grote P3 parkeergarage voor lang parkeren op Schiphol flink uitgebreid. Deze ontwikkelingen kunnen voor verwarring zorgen bij de mensen die net aankomen rijden bij Schiphol en deze ontwikkelingen niet verwachten. Zorg er daarom voor dat u van tevoren weet op welke parkeerlocatie op of nabij Schiphol u gaat parkeren.

Cloud

“Altijd goedkoop parkeren bij een parkeeraanbieder die goede service levert!”

Americo Hoekstra

“Parkcare.nl gebruik ik altijd voor het reserveren van mijn parkeerplek.”

Henk Dijksman

“7 keer inmiddels geparkeerd via Parkcare. Vergelijken, reserveren, ben nog nooit teleurgesteld! Parkcare takes care!”

Jacqueline Duran

Altijd op de hoogte van de laatste acties en kortingscodes

Parkcare.nl krijgt een
8.5 van de 10 gebaseerd op
1212 reviews.
Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service: +31(0)6 4508 1173
(Ma t/m vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2019 ParkCare