Parkeertips Schiphol

Parkeerterrein met auto's

Parkeren bij Schiphol kan een stressvolle ervaring zijn. Om u hierbij te helpen hebben we verschillende parkeertips voor u op een rijtje gezet om u zo voorbereid mogelijk op reis te laten gaan. Zo kunt u zorgeloos beginnen aan uw vliegreis en weet u zeker dat uw auto veilig achterlaat.

Vooraf reserveren

Een handige tip voor het parkeren bij Schiphol is om vooraf uw parkeerplaats te reserveren. Door vooraf uw parkeerplek vast te leggen hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek. U kunt op de dag zelf gewoon naar uw gereserveerde parkeerplek rijden. Dit scheelt veel stress. Daarnaast is het vaak ook goedkoper om van tevoren te reserveren. Zo bent u bijvoorbeeld niet afhankelijk van wisselende parkeerprijzen en heeft u nog ruime keus in parkeeraanbieders.

Parkeervorm kiezen

Op Schiphol zijn er verschillende parkeervormen waar u gebruik van kunt maken. Elke parkeervorm heeft verschillende plus- en minpunten die invloed hebben op de kwaliteit van uw reis. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Park, Sleep en Fly bij Schiphol. Ideaal voor reizigers die erg vroeg op de dag moeten vliegen. Daarnaast is shuttle parkeren bij Schiphol een goede keuze voor reizigers die voordelig willen reizen, en is valet parking bij Schiphol de beste parkeervorm voor reizigers die hun auto liever laten parkeren. U ziet dus dat het handig is om vooraf een parkeervorm te kiezen. 

Goed inlezen

Door de grootte van Schiphol zijn er veel verschillende parkeeraanbieders waar u gebruik van kunt maken. Daarom is het handig om u goed in te lezen, zodat u de beste keuze kunt maken. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld op meer informatie te kiezen bij de verschillende aanbieders. Hier vindt u alles wat u kunt weten over de parkeerlocatie, zoals de verschillende faciliteiten, veiligheidsmaatregelen en foto’s van de parkeerplaatsen. Daarnaast is het verstandig om de ervaringen van klanten te lezen. Alle reviews van parkeeraanbieders zijn van klanten die er daadwerkelijk geparkeerd hebben. Zo weet u dat u betrouwbare informatie krijgt. 

Rekening houden met de reistijd

Het is handig om ruim van tevoren aanwezig te zijn op Schiphol. Zo weet u zeker dat u uw vlucht niet mist en heeft u alle tijd om te ontspannen voor uw reis. Het is hierom handig om een ruimte tijdschatting te maken van uw reistijd. Zo moet u bij shuttle parkeren bijvoorbeeld rekening houden met de reistijd van de shuttlebus. Ook is het handig om te controleren waar precies uw aanbieder te vinden is. Door een aanbieder te kiezen in het noorden van Schiphol als u uit het noorden komt, bespaart u ook flink wat tijd. De vuistregel voor Schiphol is om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn voor internationale vluchten en om 3 uur van tevoren aanwezig te zijn voor intercontinentale vluchten.

Vermijd de spits

Op de snelwegen in de randstad is het vaak erg druk. Zo is de kans aanwezig dat u in een file komt te staan, waardoor u later aankomt dan gepland. Dit is vooral het geval in de spitsuren op weekdagen. Als u een lange afstand moet rijden om bij Schiphol te komen, is het handig dat u zoveel mogelijke deze piekmomenten vermijdt. Zo kunt u bijvoorbeeld iets eerder weg gaan als u het risico loopt in de middagspits te komen. Daarnaast is het ook handig om uw reis op te zoeken op bijvoorbeeld Google Maps. Zo kunt u zien of er sprake is van omleidingen, files of andere hinder.

Betaal niet te veel

Vooral als u gaat lang parkeren bij Schiphol kan de prijs snel oplopen. Om uzelf geld te besparen kunt u verschillende dingen doen. Als eerste is het handig bij langere reizen om een aanbieder te kiezen met een goedkoper dagtarief. Hierdoor kunt u vele euro’s besparen. Daarnaast is het handig om vooraf te reserveren, zoals al eerder vermeld.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe