Kosten parkeren Schiphol

muntgeld op tafel met logo

We zien vaak de vraag ‘wat kost parkeren bij Schiphol’  terugkomen bij onze klanten. Hoewel u met onze vergelijkingstool alle prijzen kunt vergelijken, is het ook handig voor u om te weten hoe kosten van parkeren bij Schiphol in elkaar zitten. De prijs van een parkeerplek bij Schiphol staat natuurlijk nooit volledig vast, maar wel kunnen we aan de hand van 3 verschillende aspecten kijken naar hoe de kosten voor parkeren eigenlijk zijn opgebouwd. Hieronder leggen we het voor u uit en vindt u een klein overzicht van verschillende parkeeraanbieders.

Parkeerkosten lang parkeren bij Schiphol

Voorzieningen


Als u op zoek gaat naar de beste parkeeraanbieder komt u vaak grote verschillen in de prijzen tegen. Dit heeft te maken met hoe parkeeraanbieders u helpen met het stallen van uw auto. Veel parkeeraanbieders bieden, naast de fysieke parkeerplaats, ook extra zekerheid of extra faciliteiten. Zo heeft u bij sommige aanbieders de mogelijkheid om uw auto te laten wassen, uw tank te laten vullen of binnen te parkeren. Doordat sommige aanbieders meer voorzieningen en mogelijkheden hebben voor de klant kan de prijs dus hoger uitvallen dan de eenvoudigere parkeerlocaties.

Parkeervorm


Naast voorzieningen is er nog een belangrijk onderdeel wat bepalend is voor de prijs: de parkeervorm. Niet elke parkeervorm houdt hetzelfde in, en alle parkeervormen hebben dus ook hun eigen voor- en nadelen. Wanneer u parkeert met valet parking krijgt u een andere parkeerervaring, wat ook een andere prijs betekent. Bij valet parking wordt het parkeren namelijk volledig uit uw handen genomen. Doordat een werknemer uw auto voor u parkeert, ligt de prijs hoger dan andere parkeervormen. Dit is anders bij shuttle parkeren, waarbij u voornamelijk zelf de auto parkeert. Dit scheelt dus in de service en is dit terug te zien in de prijsopbouw.

Bekendheid en afstand


Ten slotte is vraag en aanbod nog belangrijk bij het bepalen van de prijs. De meeste reizigers voelen zich vaak sneller aangetrokken door bekende of gewilde parkeeraanbieders. Hierdoor kan de aanbieder een hogere prijs vragen dan de aanbieders waar minder mensen bekend mee zijn. Vaak zijn de meest gewilde locaties ook de meest dichtbijgelegen parkeerplaatsen. Dit wil niet zeggen dat aanbieders die meer geld vragen automatisch beter zijn. Door te parkeren bij minder bekende parkeeraanbieders kunt u vaak geld besparen.

Kosten van parkeeraanbieders bij Schiphol


Om u een beter beeld te geven van de kosten voor parkeren bij Schiphol, hebben wij hieronder een paar aanbieders onder elkaar gezet. Zo kunt u zien wat de verschillen zijn van de aanbieders die te vinden zijn rond het vliegveld. Bij elke aanbieder vindt u het dagtarief en het week tarief. Het week tarief gaat uit van 8 dagen, ofwel 7 nachten. Voor het volledige overzicht van alle parkeeraanbieders van Schiphol kunt u gebruik maken van de vergelijkingstool van ParkCare.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek
MobiHub | Schiphol Noord-Oost37,039 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol-Rijk37,031 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol West38,016 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol Noord38,019 minBuitenShuttle Parking
Q-park Schiphol52,5016 minBinnenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol Zuid59,996 minBuitenShuttle Parking
EazzyPark Schiphol60,975 minBuitenShuttle Parking
Mobihub | Schiphol Oost64,968 minBinnenShuttle Parking
Parkeren Schiphol P365,524 minBuitenShuttle Parking
Central Parking Schiphol90,0211 minBuitenShuttle Parking
Xclusive Parking98,9812 minBuitenShuttle Parking
ParkingPoint98,9812 minBuitenShuttle Parking
ValetSchiphol99,961 minBuitenValet Parking
The Valet Guys Schiphol103,461 minBuitenValet Parking
ParkingPoint Valet Schiphol104,021 minBinnenValet Parking
Xclusive Parking Valet104,021 minBinnenValet Parking
iParking119,491 minBuitenValet Parking
Central Parking Valet Schiphol119,981 minBinnenValet Parking
NH Schiphol Airport130,9739 minBuitenPark, Sleep & Fly
* De parkeerprijzen voor Schiphol kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 13/03/2023 t/m 20/03/2023 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder.


Wat hebben de parkeeraanbieders mij te bieden


Hieronder vindt u een korte beschrijving van iedere parkeeraanbieder, zodat u weet wat u bij deze parkeerplaatsen kan verwachten. Bent u enthousiast over één van deze parkeerplekken nabij Schiphol Airport? Boek deze dan binnen enkele minuten op ParkCare.nl. Hierdoor bent u gegarandeerd van een plek tegen een voordelig parkeertarief!

Parkeren Schiphol P3


Parkeren Schiphol P3 is een van de officiële parkeeraanbieders van Schiphol zelf. Hierdoor is dit een van de meest gebruikte parkeerlocaties. De locatie maakt gebruik van shuttle parkeren op 4 minuten afstand. Door de korte afstand en het prettige terrein is deze aanbieder net iets duurder dan de meeste shuttle parkings. Zo heeft het terrein verschillende extra’s zoals oplaadpalen en kentekenherkenning. 

Parkeervorm: Shuttle Parking
Elektrisch opladen: Ja
Maximale doorrijhoogte: Geen

Q-park Schiphol


Q-park Schiphol is een van de voordeligere parkeeraanbieders. Hier maakt u gebruik van shuttle parking op 16 minuten afstand. Op de locatie hier vindt u elektrische oplaadpalen. Doordat de afstand van de luchthaven wat groter is, is Q-park Schiphol een voordelige optie. 

Parkeervorm: Shuttle Parking
Elektrisch opladen: Ja
Maximale doorrijhoogte: 2,00 meter

EazzyPark Schiphol


EazzyPark Schiphol maakt gebruik van shuttle parkeren op 5 minuten afstand van de luchthaven. Het is gelegen op ongeveer dezelfde afstand als de aanbieder parkeren Schiphol P3, maar is iets voordeliger. Dit komt gedeeltelijk doordat het geen officiële aanbieder is. Een voordeel bij deze aanbieder is dat er geen maximale doorrijhoogte is en rolstoeltoegankelijk is. 

Parkeervorm: Shuttle Parking
Elektrisch opladen: Nee
Maximale doorrijhoogte: Geen

The Valet Guys Schiphol


The Valet Guys Schiphol is een van de valet parking aanbieders voor Schiphol. Hier hoeft u dus geen rekening te houden met afstand. Bij deze aanbieder zijn ook oplaadpalen aanwezig en kunt u ook uw auto laten wassen. Ook kunt u voor een kleine meerprijs uw auto overdekt laten parkeren. 

Parkeervorm: Valet Parking
Elektrisch opladen: Ja
Maximale doorrijhoogte: Geen


ParkingPoint Valet


ParkingPoint Valet is een van de valet parking aanbieders voor Schiphol. Bij deze aanbieder parkeert u binnen en is het terrein dus goed bewaakt. Dit is ook in de vorm van een bewaker ter plaatse. De prijs voor deze aanbieder is vergelijkbaar met The Valet Guys Schiphol. 

Parkeervorm: Valet Parking
Elektrisch opladen: Ja
Maximale doorrijhoogte: Geen

Central Parking Schiphol


Central Parking Schiphol biedt shuttle parkeren in aan en is op 14 minuten rijafstand van de luchthaven. Bij deze aanbieder zijn verschillende extra’s aanwezig zoals een autowasserij en oplaadpalen. Een groot voordeel van deze aannemer is dat u uw autosleutels mee kunt nemen. Door de verschillende mogelijkheden en faciliteiten is dit een van de duurdere aanbieders. 

Parkeervorm: Shuttle Parking
Elektrisch opladen: Ja
Maximale doorrijhoogte: Geen

Xclusive Parking


Xclusive Parking is een van de shuttle parking aanbieders. De aanbieder ligt op ongeveer 12 minuten afstand van de luchthaven. Deze aanbieder is voorzien van een auto wasserij en het is mogelijk om uw sleutels te behouden en te tanken. U heeft ook de mogelijkheid om binnen te parkeren. Door de 

Parkeervorm: Shuttle Parking
Elektrisch opladen: Nee
Maximale doorrijhoogte: Geen

iParking


iParking is een van de valet parking aanbieders voor Schiphol. Hier heeft u ook verschillende faciliteiten zoals oplaadpalen en een autowasserij. Doordat deze aanbieder redelijk populair is, liggen de kosten iets hoger dan de gemiddelde valet aanbieder. 

Parkeervorm: Valet Parking
Elektrisch opladen: Ja
Maximale doorrijhoogte: Geen

NH Schiphol Airport


NH Schiphol Airport maakt gebruik van de Park, sleep & fly parkeervorm. Hier reserveert u een parkeerplek en een hotelkamer. Het is ideaal voor reizigers die erg vroeg of erg laat op de dag reizen. Uw auto zet u neer op het parkeerterrein van het hotel. 

Parkeervorm: Park, Sleep & Fly
Elektrisch opladen: Ja
Maximale doorrijhoogte: 3,00 meter

Mobihub | Schiphol Noord


Mobihub | Schiphol Noord is een van de aanbieders voor shuttle parkeren. Het terrein is op 9 minuten afstand gelegen van de vertrekhal. Hier kunt u parkeren op een afgesloten terrein en kunt u uw autosleutels bewaren. Deze aanbieder biedt geen extra faciliteiten aan, maar is daardoor wel een van de voordeligste parkeermogelijkheden. 

Parkeervorm: Shuttle Parking
Elektrisch opladen: Nee
Maximale doorrijhoogte: Geen

Boek nu de beste parkeerplek tegen een voordelig parkeertarief


Parkeren rondom of nabij Schiphol Airport is eenvoudig en voordelig geregeld door uw parkeerplaats vooraf te boeken op onze website. U boekt uw parkeerplek binnen enkele minuten en maakt enkel gebruik van veilige betaalmethodes. Via ParkCare vergelijkt u eenvoudig alle beschikbare parkeermogelijkheden voor de door u geselecteerde data. Reserveer dus nu uw parkeerplek en wees gegarandeerd van een parkeerplek tegen een voordelig parkeertarief. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe