Goedkoop op vakantie vanaf Eindhoven

vliegtuig in de lucht met kale boomtoppen op voorgrond

Bent u op zoek naar een goedkope vakantie? Dan kunt u terecht bij Eindhoven Airport. Eindhoven Airport is, na Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland. Vanaf hier kunt u vliegen naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika, zoals Egypte. Door uw vliegvakantie te boeken vanaf een kleiner vliegveld vermijdt u vaak de grote drukte en kunt u rustig beginnen aan uw vakantie. Vliegen vanaf Eindhoven Airport meerdere voordelen. Hieronder leest u hoe u goedkoop op vakantie kan vanaf Eindhoven.

Alternatief voor Schiphol

Heel veel mensen denken bij vliegen gelijk aan Schiphol. Hoewel het als internationale hub altijd in de schijnwerpers staat, zijn er ook rustigere alternatieven die een ruim aanbod aan vakantie bestemmingen aanbieden. Omdat het vliegveld typisch rustiger is dan bijvoorbeeld Schiphol, zijn de vliegtickets in verhouding minder gewild. Hierdoor kunnen vliegtickets vanaf kleinere vliegveld goedkoper uitvallen dan die op grote luchthavens. Daarnaast maakt het uw reis ook een meer aangenaam als het een stuk minder druk is.

Goedkoop vliegen in de buurt

Een deel van de kosten van uw reis kan al zitten in het reizen naar het vliegveld zelf. Ook nu dat de prijs van benzine aanzienlijk hoger is dan eerst, speelt de ligging van een vliegveld een grote rol. Voor het grootste deel van Zuid-Nederland is Eindhoven verre weg een betere optie dan Schiphol als het gaat om afstand. Zo kunt u flink besparen door te kiezen voor Eindhoven Airport. Een ander voordeel voor sommigen die liever niet op drukke wegen rijden is dat de randstad compleet vermeden kan worden. Toch is Eindhoven Airport eenvoudig met de auto te bereiken vanaf de A2.

Last minute vakanties bij Eindhoven Airport

Dit voordeel is ook gekoppeld aan ons eerdere punt over de drukte. Omdat het vliegveld rustiger is zijn er vaker last minute vliegtickets beschikbaar om te boeken. Door het korte termijn waarop u het vliegticket koopt, betaalt u vaak maar een fractie van de originele prijs. Zo kunt u bijvoorbeeld retour vliegtickets vinden naar Londen voor € 40,-. Het is zeker de moeite waard om vliegticket websites, zoals Vliegtickets.nl, hiervoor in de gaten te houden.

Lagere toeslagen voor uw vliegtickets

Het laatste voordeel wat we hier bespreken is van toepassing bij alle verschillende vliegvelden. Elk vliegveld voegt bepaalde toeslagen toe aan de prijs van een vliegticket. Zo betaalt u met het ticket niet alleen de vlucht, maar draagt u ook bij aan het onderhoud van de luchthaven zelf. Doordat kleinere vliegveld minder kosten maken in onderhoud, zijn deze toeslagen in verhouding lager. Dit is dus nog een manier waarop u geld kunt besparen door te vliegen vanaf Eindhoven Airport.

Bij Eindhoven Airport parkeren is ook mogelijk tegen de laagste prijs. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool vindt u binnen enkele minuten de beste parkeerdeals. Zo kunt u dus ook goedkoop parkeren bij Eindhoven Airport. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende parkeeraanbieders voor Eindhoven Airport.

Parkeeraanbieder Prijs voor 7 dagen Afstand tot vliegveld Binnen / Buiten Type parkeerplek
SchippersStop Eindhoven41,027 minBuitenShuttle Parking
1StopParking Premium45,997 minBuitenShuttle Parking
Park4You Eindhoven55,024 minBuitenValet Parking
Eazzypark Valet69,511 minBuitenValet Parking
Euro-Parking115,014 minBuitenPark & Walk
* De parkeerprijzen voor Eindhoven Airport kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens zijn berekend over de periode van 13/03/2023 t/m 20/03/2023 en tonen de goedkoopste aanbieding per parkeeraanbieder.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe