Het stikstof probleem van Lelystad Airport

Vliegtuig bij de gate

Er is op dit moment in Nederland een stikstofprobleem. Dit probleem is vooral veel in het nieuws door de welbekende boeren en hun protesten. Er wordt gesproken over de PAS (Programma Aanpak Stikstof). Het PAS programma met als doel: "De hoeveelheid stikstof terugdringen, de natuur versterken en tegelijkertijd economische ontwikkeling mogelijk maken." werd in 2015 geïntroduceerd. De PAS bood ruimte om vergunningen voor bouwprojecten in de buurt van een Natura2000-gebied (beschermde natuurgebieden) toch te verlenen. In mei 2019 werd er echter een duidelijke streep door dit programma gehaald, omdat de overheid volgens De Raad van State, te ver vooruit liep op de zaken. Dit leidde tot onzekerheid voor bouwprojecten in de omgeving, zo ook voor Lelystad airport. 

Doordat er in mei 2019 een streep door de PAS regeling ging, zijn veel bouwprojecten de pineut. Ook projecten die al reeds gestart zijn mogen niet meer verder tot er een nieuwe uitspraak is. Lelystad Airport is één van de bouwprojecten die op dit moment in afwachtig is van een nieuwe uitspraak. Er zijn een hoop mensen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Ook de stichting Red de Veluwe roept Tweede Kamerleden op om niet in te stemmen met een wijziging van de stikstofwet. Deze wijziging zou de uitbreiding van Lelystad Airport groen licht geven voor de bouwvergunning.
 Generaal PardonDe Tweede Kamer sprak afgelopen donderdag over de stikstofwet van minister Schouten. Deze stikstofwet zou een deel van de problemen rondom het stikstofprobleem oplossen. Één van de besproken wijzigingen, is een generaal pardon voor bedrijven en bouwprojecten die onder de oude regeling vielen, waaronder ook de uitbreiding van Lelystad Airport. Het is nu afwachten wat de Tweede Kamer doet met deze zaak. Ondanks deze onzekerheid zijn wij bij ParkCare, klaar om parkeerlocaties in de buurt van Lelystad Airport voor u te vergelijken wanneer het zo ver is.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe