Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Vanaf 3,10 per dag!

Beoordeeld door 2300+ klanten Feedback Company Feedback Company 8.6 / 10

Alleen door ons gecontroleerde parkings
Gegarandeerd de laagste prijs
Verzekerd: gratis wijzigen en annuleren

Parkeren Groningen Airport

Parkeren bij Groningen Airport, ook wel Eelde Airport genoemd, regelt u snel en eenvoudig via ParkCare. Zo kunt u binnen enkele minuten diverse parkeeraanbieders vergelijken en uw parkeerplaats boeken. Daarnaast zijn de parkeermogelijkheden eenvoudig te filteren op basis van bijvoorbeeld prijs of ligging. Via onze website bent u altijd verzekerd van een prettige en veilige parkeerervaring tegen een laagste prijsgarantie!
 
Als u van plan bent om te vliegen vanaf vliegveld Eelde, dan zult u hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van parkeerterreinen nabij Groningen Airport Eelde. Ondanks het feit dat de luchthaven van Groningen niet heel groot is, biedt het wel veel diverse bestemmingen aan. Zo vliegt u vanaf Eelde naar zowel zonnige, als winterse, Europese bestemmingen.
 
Vliegveld parkeren nabij de luchthaven van Groningen wordt over het algemeen als relatief gemakkelijk ervaren. Dit komt met name door de kleine schaal van het vliegveld en het beperkte aantal bezoekers. Ook zijn er op dit moment 3 officiële parkings aanwezig waar u eenvoudig kunt parkeren. Vanaf deze parkeeraanbieders kunt u zelfs lopend naar de luchthaven komen. Ook op onze website kan u deze parkeeraanbieders eenvoudig en snel boeken met onze vergelijkingstool.

Op onze hoe werkt het pagina kunt u stapsgewijs nalezen hoe het online reserveren van een betrouwbare en voordelige parkeerplaats in zijn werk gaat. Zo maakt u kort en lang parkeren bij vliegveld Groningen nóg eenvoudiger! Bent u opzoek naar een parkeerplek voor bijvoorbeeld Schiphol Airport? Dan kunt u op onze Parkeren Schiphol pagina kijken.

Groningen Airport

Belangrijke informatie voor parkeren bij Groningen Airport

🚗 Aantal parkeerterreinen: 3 parkeerterreinen
⭐ Best beoordeeld: Parkeren Groningen Airport P2
🤲 Goedkoopste: Parkeren Groningen Airport P2
✈️ Dichtstbij vliegveld: Parkeren Groningen Airport P2

Lang parkeren Groningen Eelde Airport

Lang parkeren bij Groningen Eelde Airport kan u eenvoudig regelen via ParkCare. U hoeft hiervoor enkel de stappen te volgen die verderop door ons beschreven worden. Via onze website vindt u een ruim en divers aanbod aan parkeeraanbieders en parkeermogelijkheden. Doordat er verschillende parkeerterreinen worden aangeboden met diverse faciliteiten, kunt u er zelf voor kiezen waar u uw auto lang wilt parkeren wanneer u op reis bent. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het feit dat er een luchthaven parking is die voldoet aan uw wensen en eisen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over lang parkeren Groningen Eelde Airport, dan kunt u contact met ons opnemen of eens een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen. We helpen u graag verder.

De klant staat bij ParkCare op de 1e plaats

De klanten van ParkCare zijn voor ons heel belangrijk. Daarom vindt u op onze website alleen geverifieerde recensies. Dit houdt in dat alleen klanten van ParkCare, die daadwerkelijk geparkeerd hebben bij de parkeeraanbieder, een review kunnen achterlaten. We nemen deze recensies uiteraard heel serieus en staan u graag te woord voor eventuele vragen of opmerkingen. Hierdoor bent u als klant verzekerd dat u bij ons op plek 1 staat. De vriendelijke klantenservice, voordelige parkeertarieven en het gemakkelijk parkeren nabij luchthavens krijgt u erbij.

CEO ParkCare

Wij staan voor u klaar

Met het team van ParkCare werken wij vanuit Groningen elke dag hard om voor u het beste parkeeraanbod voor parkeren bij vliegvelden te selecteren. Het online reserveren van een parkeerplaats bij een airport heeft u met ParkCare binnen een minuut al geregeld. Daarnaast zorgen wij dat u altijd kan profiteren van de laagste prijsgarantie en het grootste aanbod. Heeft u vragen over parkeeraanbieders, uw boeking of is iets anders onduidelijk? Aarzel dan niet, en neem contact met ons op. Onze klantenservice staat u graag te woord.

Stuur ons een mail Beste en meest inhoudelijk antwoord
Whatsapp bericht Snelste methode
Bel ons Telefonisch kan niet alles geregeld worden

De drie officiële parkeerplaatsen van Groningen Airport Eelde

Om een duidelijk beeld te krijgen van de parkeerplaatsen van Groningen Airport, hebben wij hiernaast een kaart zet. Hier ziet u de drie officiële parkeerplekken die worden aangeboden door de luchthaven. Zo kunt u makkelijker bepalen welk parkeerterrein het beste bij uw wensen past en door het makkelijke reserveren bent u binnen enkele minuten verzekerd van een parkeerplek. Bij ParkCare bent u dus aan het juiste adres als het om parkeren rondom Groningen Airport gaat. Dit gaat zowel op voor het lang parkeren als het kort parkeren. Door de kleine schaal van het vliegveld heeft u het voordeel dat al deze parkeerterreinen echt dichtbij de terminal liggen, waardoor u zeker weet dat u geen lange afstand hoeft te wandelen. Dit gemak samen met het vooraf reserveren zorgt ervoor dat u in no-time met uw koffer klaar staat om op reis te gaan. 

Plattegrond van de parkeeraanbieder op Groningen Airport

Veilig en betrouwbaar uw parking reserveren bij vliegveld Groningen

Bij ons kunt u altijd veilig een parking reserveren voor vliegveld parkeren bij Groningen Airport Eelde. Ook zijn onze parkeeraanbieders 100% betrouwbaar. We snappen dat u dit belangrijk vindt, zeker als u van plan bent om lang te parkeren. Hoe dan ook, is het altijd prettig om te weten dat u met een gerust hart op reis kan gaan. Onze betrouwbare parkeeraanbieders nabij Groningen Eelde Airport worden door ons persoonlijk gecheckt. Zo hebben wij de parkeerplaatsen persoonlijk bezocht en gekeken wat de afstand van de aanbieder tot het vliegveld van Groningen is. Door het persoonlijk checken van de parkings zijn wij altijd goed op de hoogte van hoe de parkeerplaats eruit ziet, welke veiligheidsmaatregelen aanwezig zijn en hoe het personeel te werk gaat. Daarnaast hebben wij regelmatig contact met de parkeeraanbieders, zodat we op de hoogte blijven van eventuele upgrades of veranderingen. Een boeking maken voor veilig en betrouwbaar airport parkeren bij Groningen Airport Eelde doet u snel, gemakkelijk en goedkoop via onze pagina. Hiervoor leggen wij de stappen voor u uit.

Allereerst, vult u de luchthaven in waar u dichtbij wilt parkeren. Vervolgens selecteert u de correcte parkeerdata en tijdstippen waarop u gebruik wilt maken van een parking. Nu hoeft u alleen nog maar op de gele knop ‘Vergelijk de prijzen’ te klikken. Ons systeem gaat nu voor u na welke parkeeraanbieders vrij zijn op de door u gekozen dagen en tijdstippen.

Er zal een lijst met parkeeraanbieders voor Parkeren Groningen Airport tevoorschijn komen. U kunt deze lijst rustig doornemen en vergelijken. Het is daarnaast ook mogelijk om te filteren op parkeerplekken waar u bijvoorbeeld uw sleutels mag behouden. Ook als u een voorkeur heeft voor een parkeervorm kan u dat aangeven op de vergelijkingspagina. Bij elke parkeeraanbieder wordt een korte samenvatting gegeven over de voorzieningen en faciliteiten van de parkeerplaats. Meer informatie over de parkeerplek kunt u krijgen door op de desbetreffende parkeeraanbieder te klikken.

Zodra u de geschikte parking gevonden heeft, boekt u deze in enkele minuten via onze website. U doet dit door bij de desbetreffende parkeerplek op de knop ‘Reserveren’ te drukken. Let hierbij wel op dat de boeking gemaakt wordt op de door u aangegeven data en tijdstippen. Mocht u toch eerder of later willen parkeren, dan zal u dit eerst moeten aanpassen op de vergelijkingspagina.

U wordt naar een scherm gebracht waar u enkele persoonlijke gegevens in kunt vullen. Hierbij kunt u denken aan uw naam, kenteken en vluchtnummers. Zodra u dit heeft gedaan, kunt u direct voor de parkeerplek betalen. Zo zet u uw voordelige parkeertarief gelijk vast. U kunt betalen met verschillende, veilige betaalmethodes zoals iDEAL, MasterCard en VISA.

Binnen 24 uur ontvangt u van ons een bevestigingsmail van uw boeking op uw e-mailadres. Het kan overigens zijn dat deze in de spam terecht komt. We raden u aan om deze bevestigingsmail uit te printen, zodat u alle informatie bij de hand heeft. Mocht het zo zijn dat u toch geen mail van ons heeft ontvangen, neem dan vooral contact met ons op. Wij zorgen dan dat u alsnog uw bevestiging ontvangt voor parkeren Groningen Airport.

Verschillende vormen van parkeren rondom Groningen Eelde Airport

Als u op reis gaat en u uw auto wilt parkeren, heeft u soms behoefte aan verschillende parkeervormen. Liever op loopafstand de auto parkeren, of toch met de shuttlebus naar de luchthaven? Bij diverse parkeeraanbieders heeft u de keuze uit verschillende parkeervormen. Hieronder geven wij per parkeervorm aan wat ze precies inhouden. U kunt voor uzelf bepalen welke het beste bij u past. Het is wel belangrijk er rekening mee te houden dat niet altijd elke parkeervorm beschikbaar is bij een luchthaven.

Als u gebruik maakt van een shuttle parking, dan parkeert u, vaak voordeliger, de auto enige kilometers van de luchthaven af. Zodra u de auto heeft geparkeerd, of heeft laten parkeren, kunt u uw bagage uitladen. Vervolgens zal de parkeeraanbieder zorgen dat er een shuttlebus voor u klaar staat. Deze bus neemt u mee naar het vliegveld. Zo staat u vaak binnen enkele minuten op de luchthaven. Bij terugkomst van uw reis, kunt u contact opnemen met de aanbieder, die een shuttlebus uw kant op stuurt. Met deze vorm van vliegveld parkeren bent u snel weer bij uw auto.

Bij valet parking kunt u direct doorrijden naar de luchthaven. Hier zal een chauffeur voor u klaar staan om de auto van u over te nemen. De medewerker zal vervolgens uw auto naar de afgesproken parkeerlocatie brengen. Vaak wordt er kort een schadecheck uitgevoerd, waarna u direct naar het vliegveld kunt lopen. Bij terugkomst van uw reis zal de chauffeur op de afgesproken tijd weer klaar staan met uw auto, vlakbij bij de aankomsthal. U laadt uw bagage in, stapt in de auto en kan dan zelf weer wegrijden. Op het moment is er helaas geen valet parking beschikbaar rondom Groningen/Eelde Airport.

In het geval van Park & Walk rijdt u zelf naar de parkeerplaats. U parkeert uw auto op de parking en kan direct doorlopen naar de vertrekhal. Deze parkeerplekken bevinden zich dus op loopafstand van Groningen Airport. Bij terugkomst bent u niet afhankelijk van een shuttlebus of het personeel van een parkeeraanbieder. U kunt namelijk gelijk bij terugkomst van uw reis op Eelde naar uw auto wandelen en vertrekken naar uw volgende bestemming.

Bij Park, Sleep & Fly boekt u zowel een parkeerplaats, als een overnachting. De dag voor uw vlucht rijdt u naar het geboekte hotel, waar u de auto kan parkeren. Na een overnachting zal het hotel zorgen dat u op tijd naar de luchthaven gebracht wordt. Zodra u terugkomt op de luchthaven van Groningen, zal het hotel ook weer zorgen dat u wordt opgehaald en naar uw auto wordt gebracht. Zo kan parkeren Groningen Airport heel relaxed en rustig verlopen.

Diverse parkeeraanbieders nabij de luchthaven van Groningen

Via ParkCare kunt u de drie officiële parkeerplaatsen van Eelde Airport boeken. Parkeren bij Groningen Airport is hierdoor snel, eenvoudig en voordelig! Bekijk hier welke airport parking het beste aansluit bij uw behoeftes. Per parkeeraanbieder kunt u bijvoorbeeld bekijken welke faciliteiten er aangeboden worden, zoals invalidenparkeerplaatsen en elektrische oplaadpunten, van welke parkeervorm gebruik wordt gemaakt en of u uw autosleutels kunt behouden tijdens uw reis. Door op het linkje te klikken bij de desbetreffende parkeeraanbieder kunt u meer informatie lezen over parkeren bij Groningen Aiport.

Verhard parkeerterrein Parkeren Groningen Airport P1

Parkeren Groningen Airport P1

 • Officiële parkeerplaats van het vliegveld
 • Geen hoogte restricties
 • Sleutel niet afgeven
 • Beveiligingscamera's

Parkeren bij Groningen Airport P1 is op loopafstand van vliegveld Eelde/Groningen. Er wordt daarom gebruik gemaakt van de parkeervorm Park & Walk. Hierdoor kan u de sleutels gewoon bij zich behouden. De aanwezigheid van de invalidenparkeerplaatsen, elektrische oplaadpunten en de lift maken het parkeren comfortabel. De parking is 24/7 geopend en er geldt geen maximale doorrijhoogte.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Overzicht parkeerterrein Parkeren Groningen Airport P2

Parkeren Groningen Airport P2

 • Geen hoogte restricties
 • Officiële parkeerplaats van het vliegveld
 • Beveiligingscamera's
 • Sleutel niet afgeven

Via ParkCare kunt u ook bij Groningen Airport P2 boeken, wat tevens een officiële parkeerplaats is van Eelde Airport. Deze parking bevindt zich op loopafstand van het vliegveld van Eelde. Op de parkeerplaats is camerabeveiliging aanwezig, kan u met diverse voertuigen het terrein bereiken (omdat er geen hoogte restricties zijn) en is de parking 24/7 geopend. Er zijn tevens invalidenparkeerplaatsen op het terrein.


Verder naar reserveren Met de laagste prijs
Geparkeerde auto's Parkeren Groningen Airport P3

Parkeren Groningen Airport P3

 • Sleutel niet afgeven
 • Geen hoogte restricties
 • Officiële parkeerplaats van het vliegveld
 • Beveiligingscamera's

Bij Groningen Airport P3 bent u slechts 4 minuten van de ingang van de luchthaven verwijderd. Op deze officiële parkeerplaats van Groningen Eelde Airport kunt u uw auto bewaakt parkeren, door camerabewaking en daarnaast wordt het terrein afgesloten wanneer er geen vluchten meer gaan. De autosleutels hoeft u niet af te geven. 


Verder naar reserveren Met de laagste prijs

Laatste blogartikelen

Bent u benieuwd wat er nieuw is met betrekking op luchthaven parkeren? Of, bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen die plaatsvinden op Groningen Airport? Dan vindt u hieronder een overzicht met verschillende blog- en nieuwsartikelen. Hiermee houden wij u op de hoogte van de laatste nieuwtjes van (parkeren nabij) de luchthaven.

Door op de 'Lees meer' knop te klikken, kan u het volledige artikel lezen.

De kosten voor het parkeren bij Groningen Airport zijn afhankelijk bij welke parkeeraanbieder u boekt. Op ParkCare kan u deze aanbieders eenvoudig vergelijken en direct reserveren. Dit doet u door de gewenste parkeerdata in te voeren en Groningen Airport, ook wel bekend als Groningen Eelde Airport, te selecteren als luchthaven. Vervolgens klikt u op de gele knop en wordt u naar het overzicht met beschikbare parkeeraanbieders gebracht. Momenteel zijn er voor het parkeren bij Groningen Airport enkel de officiële parkeerplaatsen beschikbaar. 

Lees meer

We merken de afgelopen tijd dat veel mensen niet meer zo goed weten hoe zij voordelig kunnen parkeren bij luchthavens. Door het diverse en verschillende aanbod zien veel mensen namelijk de bomen door het bos niet meer. En, daarnaast worden de parkeertarieven ook nog eens steeds verder verhoogd. Het is heel begrijpelijk als u hierdoor niet zo goed meer weet hoe u te werk moet gaan als het gaat om het vinden van een voordelige parking. ParkCare helpt u hier echter graag bij.

Lees meer

Nu de corona maatregelen steeds verder versoepeld worden, zien we dat veel mensen er voor kiezen om een last-minute vakantie te boeken. Zo zijn er veel mensen die deze zomervakantie hebben besloten om door de maatregelen niet op vakantie te gaan. Nu er weer meer mogelijk is qua reizen en vliegverkeer kiezen zij er toch voor om nog enkele dagen of weken een reis te boeken naar het buitenland, om er toch nog lekker even uit te zijn geweest. Hierdoor wordt het echter wel, buiten het hoogseizoen om drukker op de luchthavens.

Lees meer
Veelgestelde vragen over parkeren bij Groningen Airport

Het parkeren nabij Groningen Airport kan al vanaf een gemiddeld parkeertarief van €2,30 per dag, als u boekt via onze website. Dit voordelige parkeertarief geldt onder andere voor shuttle parkeren. Over het algemeen is het parkeertarief voor valet parkeren wat hoger, in verband met het feit dat een chauffeur naar de luchthaven komt. In het geval van het parkeren bij de luchthaven Groningen geldt het voordelige parkeertarief van €2,30 per dag ook voor de officiële Park & Walk parkeerplaatsen van Groningen Airport. Voor een duidelijk overzicht van de parkeerkosten bij de luchthaven van Eelde, kan u ook een kijkje nemen bij het artikel 'Kosten parkeren Groningen Airport'.

Het is helaas niet mogelijk om gebruik te maken van een gratis parkeerplek nabij Groningen Airport. U zult hierom dan ook gebruik moeten maken van een van de diverse parkeerplaatsen rondom het vliegveld. Via ParkCare kan u zelfs een parkeerplaats reserveren bij een van de drie officiële parkeerplekken van Groningen Eelde Airport.

U kunt zeker lang parkeren nabij de luchthaven van Groningen. U regelt dit eenvoudig via de website van ParkCare. Selecteer simpelweg de geschikte, beschikbare parkeeraanbieder naar aanleiding van de door u ingevulde parkeerdata. Boek deze direct op onze website en ontvang binnen 24 uur een boekingsbevestiging met alle benodigde informatie.

Het online reserveren van een parkeerplaats gaat snel en eenvoudig via ParkCare. U hoeft alleen maar de gewenste parkeerdata en tijdstippen in te vullen. Hierna klikt u op de knop 'Vergelijk de prijzen'. Vervolgens zal er een lijst met beschikbare parkeeraanbieders voor parkeren Groningen Airport getoond worden. U kunt hen filteren op basis van ligging, sleutel behoud of prijs. Zodra u de geschikte parking gevonden heeft, kan u deze direct boeken op onze website. Hiermee bent u gegarandeerd van een parkeerplek tegen een voordelig parkeertarief. U kunt de parkeerplaats betalen met een van de veilige betaalmethodes. Binnen 24 uur ontvangt u dan een boekingsbevestiging met alle gewenste informatie over de geboekte parkeerplek.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u het verkeerde kenteken heeft opgegeven, of toch heeft besloten om met een andere auto te komen. Geen probleem. Tot een dag voor uw boeking kan het kenteken nog aangepast worden. Dit doet u door contact op te nemen met de geboekte parkeeraanbieder. Als u eerder beseft dat er een ander kenteken van toepassing is, dan kan u contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan door een mail te sturen naar contact@parkcare.nl met uw boekingsgegevens, persoonlijke gegevens en het aan te passen kentekennummer. Zij zullen uw gegevens dan voor u aanpassen.

Groningen Airport, ook wel aangeduid als Eelde Airport, raadt u aan om 2,5 tot 3 uur voor het vertrek van uw vlucht aanwezig te zijn op het vliegveld. Op dit moment openen ook de check-in balies. In verband met de drukte is het dus verstandig om op tijd te zijn. We raden u dan ook aan om, afhankelijk van uw parkeervorm, 3 tot 4 uur voorafgaand aan uw vertrektijd aanwezig te zijn op de parkeerplaats. De vertrektijd vanaf de parkeerplaats raden we aan om op 2 uur na aankomst op de luchthaven te zetten. Zo heeft u genoeg tijd om uw bagage te verzamelen, en ontstaat er ook geen probleem bij (lichte) vertraging.

Als u een annuleringsverzekering heeft toegevoegd aan uw boeking, dan kan u kosteloos annuleren tot de aankomsttijd van uw boeking. Zonder deze verzekering heeft u recht op een gedeeltelijke restitutie, zodra u 24 uur voor aanvangstijd annuleert. In dit geval, betaalt u 15% van de parkeerkosten van uw boeking. Om te annuleren kan u contact opnemen met onze klantenservice via de mail of het contactformulier.

In veel gevallen, zoals bij Park & Walk en shuttle parkeren, is het niet nodig om de sleutel van uw auto af te geven. Soms vraagt een parkeeraanbieder wel om uw sleutel in te leveren. Zo kunnen zij uw auto verplaatsen, mocht iemand eerder terugkomen dan gepland. Ook bij valet parkeren is het verplicht om uw sleutel af te geven. Dit is nodig zodat de chauffeur uw auto naar de afgesproken parkeerplek kan brengen, en uw auto ook terug naar de luchthaven kan brengen. Bij elke parkeeraanbieder staat overigens aangegeven, in het overzicht, of sleutel behoud mogelijk is.

Bekijk alle veelgestelde vragen
CEO ParkCare

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem gerust contact op.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe