Meer laadpunten voor elektrische auto’s

Elektrische auto aan een laadpaal

Nu elektrische auto’s steeds dominanter worden in de auto-industrie, blijft de vraag naar laadpunten stijgen. Nederland is een van de Europese koplopers als het gaat om laadinfrastructuur. Inmiddels zijn er ongeveer 60.000 openbare laadpalen. Bij meer dan duizend van deze palen kunt u snelladen. Ondanks dit hoge aantal komen er de komende jaren form meer bij.

Tien keer zoveel oplaadpunten in 2025


Bijna een maand geleden sprak staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat met het platvorm voor parkeren (Vexpan) af dat er in 2025 tien keer zoveel laadpunten in parkeergarages zijn als nu. Op deze manier blijven garages een aantrekkelijke parkeermogelijkheid voor mensen met een elektrische auto. 

De aanpak


Uit onderzoek van Vexpan blijkt dat het in 2/3 van de ongeveer 400 Nederlandse parkeergarages nog niet mogelijk is om elektrische auto’s op te laden. Door middel van de door de staatssecretaris gemaakte afspraak moet hier verandering in komen. Garagebeheerders en gemeenten slaan de handen ineen om de laadpunten zo slim mogelijk in de garages te plaatsen. 

Waarom kiest u voor een elektrische auto?


Het mag duidelijk zijn. Er wordt de komende jaren flink geïnvesteerd in elektrische oplaadpunten. Waarom rijden mensen in Nederland eigenlijk een elektrische auto? Bijna 77% van de elektrische auto’s wordt zakelijk gereden, niet zo gek aangezien er mooie financiële voordelen aan verbonden zitten. Toch worden veel particuliere bestuurders tegengehouden door de relatief hoge aanschafprijs. Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken is er een subsidie om goedkoper een elektrische auto te kopen of leasen. Deze subsidieregeling geldt voor de aankoop of lease van nieuwe en gebruikte, volledig elektrische middenklasse personenauto’s. Een elektrische auto stoot tijdens het rijden geen uitlaatgassen uit, hierdoor draagt het bij aan een schone lucht en het klimaat. 60% van elektrisch rijdend Nederland ziet dit als belangrijkste reden om te kiezen voor een e-auto. 32% ziet ‘nooit meer tanken’ als het grootste voordeel.

Klimaatakkoord


In het klimaatakkoord is afgesproken dat alle nieuwe auto’s in 2030 volledig uitlaatgasvrij zijn. Op deze manier is het verkeer in 2050 vrijwel helemaal schoon. Ook de subsidie op nieuwe en gebruikte e-auto’s is een resultaat van het klimaatakkoord. Het doel van dit akkoord in om de CO2 uitstoot in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Zo blijven de gevolgen van klimaatverandering ‘’beheersbaar’’. Voor meer actuele parkeerinformatie kunt u een kijkje nemen op onze nieuwspagina. Mocht u vragen hebben, twijfel dan niet en neem direct contact met ons op zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe