Etiquette van het parkeren

Auto's parkeren in vakken

Overal waar u komt heeft u te maken met ongeschreven regels. Wetmatigheden die niemand u vertelt heeft als kind, maar waar iedereen wel van af weet. Het is aan u om hier ooit een keer in het leven achter te komen en sinds die tijd eraan te houden. Voor parkeren geldt niets anders. Wellicht was het als kind nog iets te vroeg om hierbij stil te staan, tijdens de gouwe oude rijlessen zijn u een aantal zaken vast opgevallen. Hieronder beschrijven wij deze ongeschreven etiquette regels opdat het parkeren vanaf nu vlekkeloos verloopt.

1. Vijf seconden-regel met het waarschuwingslicht

Even snel de auto op de stoep parkeren om een brief in de brievenbus te gooien kan binnen vijf seconden. Een patatje speciaal bestellen met extra veel uien, afrekenen en toch nog een milkshake erbij redt u niet binnen deze vijf seconden-regel. Ga dan netjes in een parkeervak parkeren en loop richting de snackbar.

2. Focus, focus, focus

De radio in de auto uitdoen om de auto in te parkeren is nog niet eens zo'n heel slecht idee. De karaoke-playlist meezingen en tegelijkertijd recht het parkeervak inrijden blijkt lastiger dan gedacht. Ligt er een stevig parcour op u te wachten voordat u de deur uit kunt stappen? Draai de radio knop iets zachter of zelfs helemaal uit om uw concentratie te behouden. Daarnaast stapt u toch zo uit, dus dan moet de radio ook uit.

3. Subtiel de les lezen

Wanneer u door elkaar wordt geschud in de bijrijderstoel, is het zeer verleidelijk om hier een paar kreten over los te laten. Zonder filter. Om het gewenste effect te krijgen zonder een boze rijder, kunt u beter uw aanpak veranderen. In plaats van te zeggen: "Zo hé, ga maar weer terug naar de rijschool!" kunt u het best eerst een link met uw eigen rijgedrag vinden en hier vervolgens een tip over geven: "Ja lastige bochten zijn dit. Ik heb er ook wel eens wat moeite mee. Je kan hem altijd nog wat naar links draaien voordat je hem insteekt". Scheelt u behalve een extra halve parkeerplek ook een boze vriend.

4. Eindje lopen is gezond

Als u zelf weet dat ui een slechte fileparkeerder bent, bespaar u de stress en parkeer een eindje verder op. Een stukje lopen is alleen maar gezocht en kunt u de benen strekken na een lange rit. De gedachte dat u zo dicht mogelijk bij uw bestemming moet parkeren kunt u het beste laten varen. Het geeft veel meer rust. En vaak begint uw dag/bezoek met het parkeren en niemand wil beginnen met stress. Bij onze huidig vliegveld parkeeraanbod heeft u het geluk dat u vrijwel nooit hoeft te fileparkeren. Vooruit insteken, achteruit insteken. Dat zijn de twee opties. Of u laat het een ander doen met Valet parkeren. Nog makkelijker.

5. Vergeet het parkeerautomaat, betaal online

De tijd van met kwartjes betalen bij de parkeerautomaat is verleden tijd. Tegenwoordig bent u het snelst uit de voeten met het van tevoren online regelen van uw parkeerplek. Bespaart u flink wat gedoe en weet u van tevoren precies hoeveel het gaat kosten. Dat was namelijk altijd een verrassing hoeveel de betaalautomaat dit keer zou vragen voor dat ene bezoekje aan Amsterdam.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe