Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig

Vertrekken vanuit het buitenland

Vliegveld in buitenland

De meeste mensen in Nederland gaan naar Schiphol of een van de andere vliegvelden in Nederland als ze met het vliegtuig op vakantie gaan. Echter steeds meer mensen vertrekken liever vanuit het buitenland voordat ze écht met vakantie gaan. Zo gaan veel mensen naar vliegvelden in Duitsland of België. De reden hiervoor is de prijs. Sommige luchthavens die net over de grens gelegen zijn, bieden een mooie prijs aan waar Schiphol (met dezelfde afstand) dan niet tegenop kan. Taal is tegenwoordig ook geen grote barrière meer. Alles staat bij de buitenlandse vliegvelden duidelijk aangegeven en de mensen redden zich eenvoudig met een beetje Engels.

Waarom vertrekken vanuit het buitenland?

De reden dat mensen vanuit het buitenland vertrekken is omdat de vliegtickets in het buitenland vaak goedkoper zijn dan in Nederland. Dit komt doordat de vakantieperiodes in het buitenland meestal niet gelijk lopen met die van Nederland. Tijdens een vakantieperiode in Nederland, dalen daarom de ticketprijzen van onze buurlanden. Ook zijn de prijzen in het buitenland vaak goedkoper, omdat Nederland een hoger tarief belastingtarief hanteert. Dit tarief verschilt per luchthaven. Het ligt er namelijk aan hoeveel toeslag de luchthaven voor zichzelf hanteert. Bent u van plan om op vakantie te gaan en denkt u eraan om vanuit het buitenland te vertrekken? Dan kunt u makkelijk aanbieders vergelijken en boeken op ParkCare, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en België.

Populaire luchthavens

Er zijn meerdere keuzes als u wilt vertrekken bij een luchthaven in het buitenland. In België zijn de populairste luchthavens bij Nederlanders: Brussel Airport. Deze luchthaven ligt in de hoofdstad van België en is relatief dichtbij Nederland. Ook is er nog Charleroi Airport. Dit vliegveld is iets verder dan Brussel als u vanuit Nederland reist, maar het is nog steeds een makkelijke luchthaven om te bereiken met goede vliegtickets. Populaire luchthavens in Duitsland zijn: Luchthaven Weeze. Dit vliegveld ligt net naast Nederland, ten hoogte van ’s  Hertogenbosch. Een andere populaire luchthaven is die van Keulen. De luchthaven in Keulen is iets verder weg dan Weeze maar wanneer je erg zuidelijk in het land woont kan vliegveld Keulen goed van pas komen. Andere populaire luchthavens in Duitsland zijn: Düsseldorf, Frankfurt en Bremen. Ook al lijken België en Duitsland ver weg vanaf Nederland, de reistijd is soms zelfs korter dan wanneer u naar Amsterdam zou gaan. Bekijk daarom niet alleen de ticketprijzen, maar ook hoeveel benzine u kwijt bent aan de reis naar het vliegveld. Zo is Düsseldorf Airport een heel logische optie gezien vanuit Zwolle. Vanuit het noorden van het land komt Bremen Airport weer eerder in beeld dan Düsseldorf Airport.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe