Vlucht geannuleerd, wat nu?

Parkeerplaats bij vliegveld met zonsondergang

Koffers gepakt, huisdier naar het pension, in de auto richting het vliegveld om er vervolgens achter te komen dat uw vlucht geannuleerd is.

Waarom worden vluchten geannuleerd?

Er zijn meerdere redenen voor luchtvaartmaatschappijen om een vlucht te annuleren. Meestal als een vlucht geannuleerd wordt komt dat door vertraging van vorige vluchten. Het is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper om een of twee vluchten te annuleren zodat de volgende vluchten volgens schema kunnen blijven vertrekken. op deze manier blijft de schade beperkt.In ongeveer 30% van de gevallen wordt een vlucht geannuleerd door technische mankementen aan het vliegtuig. Uiteraard wordt er niet gevlogen met een toestel waarvan de veiligheid ervan niet kan worden gewaarborgd. Naast vertraging en technische mankementen hebben luchtvaartmaatschappijen ook te maken met de pandemie die op dit moment gaande is. Waarschijnlijk heeft u het wel meegekregen in het nieuws: annuleringen door Covid-19, daarom is het juist nu handig om te weten waar u aan toe bent wanneer uw vlucht niet door gaat.Waar u bij reisorganisaties bij annulering als consument recht heeft op teruggave van uw ticket prijs, hangt dit bij het huren van uw parkeerplaats af van uw annuleringsverzekering.

Parkeerplaats annuleren

Dus stel, uw vlucht is geannuleerd, wat doet u dan? Naast dat u contact opneemt met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en waarschijnlijk flink baalt, is het ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met het parkeerbedrijf waar u uw auto heeft geparkeerd. Met de annuleringsverzekering die bij elk reserveringformulier wordt aangeboden, kunt u kosteloos tot aan de start van uw boeking uw parkeerplek annuleren. Ik zou deze verzekering dan ook aan iedereen aanraden om met een gerust gevoel een parkeerplek bij een vliegveld te reserveren in deze tijd van Corona en lichte onzekerheid. Heeft u bij het boeken geen annuleringsverzekering genomen? Dan kunt u tot 24 uur voor de start van de boeking annuleren, hiervoor wordt wel 15% administratiekosten in rekening gebracht.

Gaat mijn vlucht geannuleerd worden?

Het is op dit moment redelijk in te schatten of een vlucht geannuleerd gaat worden of niet. Afgaand op de door de overheid gegeven adviezen, kiezen de verschillende luchtvaartmaatschappijen zelf of ze het verstandig vinden om een vlucht door te laten gaan of niet. Maar mocht uw vlucht onverhoopt toch worden geannuleerd door wat voor reden dan ook, dan weet u nu wat u moet doen.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe