Vlucht geannuleerd, wat nu?

Parkeerplaats bij een strand

Hoewel niemand wil dat het gebeurd, komt het wel eens voor dat bepaalde vluchten vertraagd zijn of volledig geannuleerd worden. Naast dat het een stressvolle en nare ervaring kan zijn, weten sommige mensen niet waarom vluchten geannuleerd worden en wat ze vervolgens kunnen doen. In deze blog leggen we deze twee onderwerpen uit.

Waarom worden vluchten geannuleerd?


Er zijn meerdere redenen waarom vluchten geannuleerd kunnen worden. Een van de meest voorkomende redenen is technische problemen. In dit geval is er iets mis met de apparatuur of onderdeel van het vliegtuig, waardoor het onveilig zou zijn om het te laten vliegen. Meestal wordt dan een vervangen vliegtuig ingezet, maar als dit niet op tijd geregeld kan worden wordt de vlucht geannuleerd. Een ander redenen is weer, door hevige storm of erg dichte mist kan het gebeurd dat meerdere vluchten worden geannuleerd. Daarnaast zijn er ook nog bijzondere redenen. Hier vallen bijvoorbeeld stakingen, storingen en coronamaatregelen onder. Als uw vlucht wordt geannuleerd heeft u recht op een vervangend vliegticket of krijgt u het geld van uw gekochte ticket terug. Is er geen sprake van buitengewone omstandigheden? Dan is het mogelijk om een vergoeding te krijgen. Speciale omstandigheden liggen buiten de macht van de vliegtuigmaatschappij. Denk hierbij aan slecht weer, stakingen van andere bedrijven en noodgevallen.

Parkeerplaats annuleren

Dus stel, uw vlucht is geannuleerd, wat doet u dan? Naast dat u contact opneemt met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en waarschijnlijk flink baalt, is het ook verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met het parkeerbedrijf waar u uw auto heeft geparkeerd. Met de annuleringsverzekering die bij elk reserveringformulier wordt aangeboden, kunt u kosteloos tot aan de start van uw boeking uw parkeerplek annuleren.
Wij van ParkCare zouden deze verzekering dan ook aan iedereen aanraden zodat u met een gerust gevoel een parkeerplek bij een vliegveld reserveren kunt. U weet dan zeker dat, wat er ook gebeurd, u uw geld terug kunt krijgen. Heeft u bij het boeken geen annuleringsverzekering genomen? Dan kunt u tot 24 uur voor de start van de boeking annuleren, hiervoor worden wel administratiekosten in rekening gebracht. Hier leest u meer over het annuleren van uw parkeerplaats.

Heeft u nog vragen over reserveren, annuleren of andere kwesties. Kijk dan naar onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe