Vertrekken vanuit het buitenland

2 minuten leestijd
Vliegtuig tussen gebouwen

De meeste mensen in Nederland gaan naar Schiphol of naar een van de andere vliegvelden in Nederland als ze met het vliegtuig op vakantie gaan. Echter steeds meer mensen vertrekken liever vanuit het buitenland voordat ze écht met vakantie gaan. Zo gaan veel mensen naar vliegvelden in Duitsland of België. De reden hiervoor is de prijs. Sommige luchthavens die net over de grens gelegen zijn, bieden een mooie prijs aan waar Schiphol (met dezelfde afstand) niet tegenop kan. Taal is tegenwoordig ook geen grote barrière meer. Alles staat bij de buitenlandse vliegvelden duidelijk aangegeven en de mensen redden zich eenvoudig met een beetje Engels.

Inhoud

  1. Waarom vertrekken vanuit het buitenland?
  2. Populaire luchthavens in het buitenland

Waarom vertrekken vanuit het buitenland?

De reden dat mensen vanuit het buitenland vertrekken is omdat de vliegtickets in het buitenland vaak goedkoper zijn dan in Nederland. Dit komt doordat de vakantieperiodes in het buitenland meestal niet gelijk lopen met de vakantieperiodes van Nederland. Tijdens een vakantieperiode in Nederland kan het dus goedkoper zijn om vanaf een buitenlands vliegveld te vertrekken. Daarnaast zijn de tarieven in Nederland vaak iets hoger door een hoger belastingstarief. Dit tarief verschilt per luchthaven. Het ligt er namelijk aan hoeveel toeslag de luchthaven voor zichzelf hanteert. Overweegt u om vanuit het buitenland te vertrekken? Dan kunt u makkelijk parkeeraanbieders vergelijken en boeken op ParkCare. Bij ParkCare boekt u namelijk niet alleen parkeerplekken bij vliegvelden in Nederland, maar ook in België en Duitsland.

Populaire luchthavens in het buitenland

Er zijn meerdere keuzes als u wilt vertrekken bij een luchthaven in het buitenland. In België is de populairste luchthaven bij Nederlanders: Zaventem. Deze luchthaven ligt in de hoofdstad van België en is relatief dicht bij Nederland. Ook is er nog Charleroi Airport. Dit vliegveld is iets verder dan Brussel als u vanuit Nederland reist, maar het is nog steeds erg bereikbaar met goede prijzen voor vliegtickets. Populaire luchthavens in Duitsland zijn: Luchthaven Weeze. Dit vliegveld ligt net over de grens in Duitsland, ter hoogte van ’s Hertogenbosch. Een andere populaire luchthaven is die van Keulen. De luchthaven van Keulen is iets verder weg dan Weeze, maar wanneer u in het zuiden van Nederland woont, is Keulen een goede optie. Andere populaire luchthavens in Duitsland zijn: Düsseldorf, Frankfurt en Bremen. Ook al lijken België en Duitsland ver weg vanaf Nederland, de reistijd is soms zelfs korter dan wanneer u naar Amsterdam zou gaan. Bekijk daarom niet alleen de ticketprijzen, maar ook hoeveel benzine u kwijt bent aan de reis naar het vliegveld. Door te vertrekken vanaf een buitenlandse luchthaven kunt u behoorlijk wat geld besparen.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe