Reizen tijdens de komende vakantieperiode

Mensen lopend in de terminal op luchthaven

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet besloten tot een negatief reisadvies voor de kerstvakantie en de twee weken daarna. Het wordt afgeraden om naar het buitenland af te reizen en zeker niet naar een land met code 'oranje' of 'rood'. Echter, de drie overzeese landen van het Koninkrijk der Nederlanden zijn uitgezonderd van dit reisadvies, mits de code daar niet 'oranje' of 'rood' is. Curaçao staat op dit moment op 'geel'. Voor de kerstvakantie is er dan ook een run op vakanties naar Curaçao ontstaan. 

Reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken


Wie in de komende vakantie nog op vakantie naar het buitenland wil, heeft weinig meer te kiezen. De reisadviezen van Buitenlandse Zaken zijn de afgelopen weken flink aangescherpt. Sinds maandag is ons buurland Duitsland in een gedeeltelijke lockdown en de dag daarop is het reisadvies naar code 'oranje' veranderd. Ook België en andere landen in Europa staan al weken, zo niet maanden op 'oranje'. Afgelopen dinsdag kwam het kabinet met een lichtpuntje voor het reislustige type. Het Caribische gedeelte van Nederland wordt uitgezonderd van het algeheel negatieve reisadvies voor de kerstvakantie. De mensen die er toch nog graag even tussenuit wilden, hebben de kans met beide handen aangegrepen en een vakantie met TUI of Corendon naar Curaçao geboekt. Corendon kijkt al of het aanbod van hotelkamers en vliegtuigstoelen kan worden uitgebreid. 

Vliegveld Düsseldorf


Wie voor een noodzakelijke reis vanaf vliegveld Düsseldorf vliegt, zal merken dat er één terminal gesloten is. De luchthaven verwacht de komende periode maar een vijfde van het normale aantal passagiers te ontvangen en zelfs op dit moment landen of starten er nog maar 100 tot 150 vliegtuigen per dag op vliegveld Düsseldorf. Normaal gesproken zijn dat er 600. Daarom probeert de luchthaven de operationele kosten te drukken. Vluchten zullen worden uitgevoerd vanaf Terminal A en C. Terminal B is vanaf deze maand dicht. Bereidt uw reis dus extra goed voor.

Parkeren met ParkCare


Wie de komende periode een reis maakt, kan nog steeds zijn of haar parkeerplek via ParkCare boeken. Voor Düsseldorf ziet u op deze pagina alle parkeeraanbieders. Voor reizen naar Curaçao vanaf Schiphol vindt u op deze pagina de aanbieders die daar gevestigd zijn. Voor alle overige luchthavens voert u de juiste luchthaven in op de homepagina om de prijzen met elkaar te vergelijken. Ook in deze tijd kunt u van ons de beste deals verwachten.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe