Regels en tips omtrent invalidenparkeerplaatsen

Invalide Logo

Op veel parkeerplaatsen is er wel een enkele vrije invalidenparkeerplaats. Er mag alleen op deze plekken geparkeerd worden indien de bestuurder een kaarthouder is. Toch zie je zo af en toe een chauffeur uitstappen die niks mankeert, zonder invalidenparkeerkaart. Mag dit? En wat zijn de regels om een invalidenpaarkeerplaats heen? Wij geven u hier meer informatie over de inhoud van de invalidekaart.

Parkeren op een InvalidenparkeerplaatsOf u bij een parkeerplaats nabij een vliegveld parkeert, in woon wijken of in de stad: op een invalidenparkeerplek mag u niet parkeren zonder een invalidenparkeerkaart. Iedereen die zonder zo'n kaart parkeert, riskeert een boete die hoog op kan lopen. Ondanks deze strenge regel, zijn er bepaalde uitzonderingen. Wanneer u enkel hoeft te laden en te lossen, of een passagier uit wilt laten stappen, mag u gebruikmaken van de invalidenparkeerplaats. Dit parkeermomentje mag weer niet worden opgerekt om even een kopje koffie te halen. Indien er dan een verkeersagent langsloopt, riskeert u alsnog een boete. Dus wanneer je medepassagiers uit wilt laten stappen of spullen wilt uitladen, blijf bij de auto.

PersoonsgebondenEen invalidenparkeerplaats is niet gebonden aan een kenteken, maar aan een persoon. Het maakt dus niet uit of u met een andere auto een invalidenparkeerkaart gebruikt, als het maar met de juiste persoon wordt gedaan. Een invalidenparkeerkaart kan aangevraagd worden bij de gemeente waarin u woont. Door de overheid is een beleid vastgesteld over wanneer u in aanraking komt voor een invalidenparkeerkaart. Deze voorwaarde kunt u vinden op de website van u gemeente.

Wat kunt u met een invalidenkaart?Met een invalidenkaart kunt u in alle delen van Europa terecht. Ook mag u in de blauwe parkeerzones onbeperkt parkeren. Er zijn plekken in Nederland waar een parkeer verbod geldt, met een invalidenkaart kunt u hier maximaal 3 uur parkeren. Als u dit doet moet u wel een parkeerschijf in uw voertuig achter de voorruit neerleggen. zo kunnen mensen zien hoelang het voertuig er al geparkeerd staat. Ook kunt u vaak gratis parkeren op plaatsen waar u anders geld voor zou moeten betalen. Doordat er vele voordelen zitten aan de invalidenparkeerkaart worden deze wel eens gestolen. Bij uw gemeentehuis kunt u een zogenaamde kaartkluis aanschaffen, zodat u diefstal probeert te tegen gaan. U parkeerkaart zit met een soort slot vast aan uw stuur, waardoor het niet mogelijk is om uw kaart mee te nemen.

Invalidenparkeerplaatsen bij een airportAls u een parkeeraanbieder bij ons wilt reserveren maar invaliden moet parkeren is dit zeker geen probleem. Wij hebben verschillende parkeeraanbieders waar u kunt parkeren op een invalidenparkeerplaats, dit kan in parkeergarages of op een parkeerterrein. Bij het reserveren van een parkeerplaats bij een aanbieder moet u een kenteken invullen van de auto waarmee u komt, dus niet de kenteken van de persoon met de invalidenkaart. Dit is de normale procedure om te kunnen checken of er een reservering voor een parkeerplaats op het kenteken staat. Besluit u na het reserveren om toch met een andere auto te komen? Neem dan contact op met de parkeeraanbieder om de wijziging door te geven.

Bij sommige parkeeraanbieders is het mogelijk om met een rolstoel de shuttle bus in te gaan, maar zeker niet bij veel shuttle bussen zo. Als u een inklapbare rolstoel heeft wordt dit al veel makkelijker. Als u er zeker van wilt zijn dat het allemaal gaat lukken, neem dan contact op met de parkeeraanbieder zelf. Hun kunnen u het beste vertellen of het wel of niet mogelijk is. Om u zo goed mogelijk te helpen hebben wij een paar tips voor u op een rijtje gezet.
Met park & walk kunt u parkeren bij een parkeerplaats dichtbij de airport, vanaf hier bent u met enkele minuten lopen bij het vliegveld. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken of alles wel lukt met de rolstoel want u komt met eigen vervoer. Op de plattegrond bij de parkeeraanbieder kunt u ook precies zien waar de parkeerplaats zich bevind.
Ook zou u ervoor kunnen kiezen om valet parking te gebruiken. Hiermee rijd u namelijk zelf naar de airport en rijdt een chauffeur van de parkeeraanbieder uw auto veder. Op deze manier bent u dus ook met uw eigen vervoer bij het vliegveld gekomen en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Heeft u nog vragen over parkeren bij een airport met een invalidenkaart, neem dan gerust op met onze klantenservice. Zij zouden u helpen en samen met u zoeken naar een oplossing.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe