Op vakantie tijdens een pandemie

Griekse kust

U heeft het ongetwijfeld meegekregen, koning Willem Alexander die op vakantie ging naar Griekenland maar na ophef en verontwaardiging van het Nederlandse volk al na 1 dag terugkeerde richting huis. Toch deed de koning niks verkeerd, of misschien toch wel? Willem Alexander verbleef met zijn vrouw en drie dochters in zijn villa die hij in april 2012 kocht voor om en nabij de €4.500.000,-. Deze villa is gevestigd op het vasteland van Griekenland waar het reisadvies op het moment van het vertrek van de koning code geel was. Dit betekent: Let op, veiligheidsrisico’s. Je zou dus kunnen zeggen dat het zijn goed recht is om op vakantie te gaan. Tegelijkertijd moeten we ons afvragen hoe passend het is dat de koning, die toch een soort vader van het volk zou moeten zijn, tegen de adviezen van de overheid in toch richting het buitenland vertrekt. Het gaat dus allemaal om de voorbeeldfunctie. Niemand is heilig en er is bijna niemand die zich al die maanden strikt aan alle maatregelen heeft gehouden, dat is menselijk. De koning is ook menselijk, maar heeft wel een voorbeeldfunctie naar het volk.

Op vakantie in eigen land


Iedereen heeft deze tijd verantwoording af te leggen aan de rest van de samenleving. Ook al bent u zelf jong en gezond, wilt u uw ouders niet in gevaar brengen. Daarom is het van belang om goed na te denken voor u uw vakantie naar het buitenland boekt. Uiteraard kunt u ook op vakantie in eigen land. Zoek dan niet de drukte op en beperk uw uitstapjes naar plekken waar veel mensen zijn. Met die twee voorwaarden in het achterhoofd is er veel mogelijk binnen de Nederlandse landsgrenzen. Denk eens aan een vakantiehuisje ergens bij de Veluwe. Of een appartement ergens in het noorden van het land. Alle ondernemers in de toeristische sector zijn zeer gemotiveerd om de veiligheid van de gasten tijdens hun verblijf te kunnen waarborgen. Er komt bij veiligheid vooral veel gezond verstand om de hoek kijken. Zoals Minister-President Mark Rutte elke persconferentie beaamt: we kunnen dit alleen met 17 miljoen mensen oplossen’’. Het is aan u om u aan de maatregelen als de anderhalve meter afstand en bij klachten thuis blijven te houden. Het (vooralsnog) dringende advies om een mondkapje in publieke ruimtes te dragen is ook een goed idee wanneer u op vakantie gaat. 

Wij helpen u mee


Niet alleen economisch, maar ook mentaal heeft corona een grote invloed op ons. Daarom is het begrijpelijk dat u behoefte heeft aan een paar dagen ontspanning. Wanneer u er klaar voor bent, zullen wij van GoedkoopParkeren.nl u helpen met het vinden van de geschikte parkeerplek voor uw auto. Zo hoeft u alleen nog maar na te denken over de locatie van uw vakantie. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe