Nieuwe versoepelingen: waar kan u nu heen?

corona-vakantie

Met de nieuw aangekondigde versoepelingen kan u langzamerhand weer een reis plannen naar het buitenland. Maar, wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden? En, naar welke landen mag u weer op business trip, of op vakantie?

De versoepelingen

Het kabinet maakte bekend dat een aantal landen de kleurcode geel of zelfs groen zullen krijgen, in plaats van oranje. Dit houdt in dat het afreizen naar deze landen toegestaan is, mits u voorzichtig bent. Zo moet u zich wel houden aan de corona maatregelen die van kracht zijn in de desbetreffende landen. Ook zult u moeten beschikken over een vaccinatie paspoort, of een negatieve (PCR) test. Daarnaast kan het zo zijn dat u ook nog enkele dagen in quarantaine moet. Dit verschilt echter per land. Het is dan ook verstandig om u te verdiepen in de maatregelen en regels die van kracht zijn in uw betreffende (vakantie)land.

Naar welke landen mag ik nu afreizen?

Saba en Sint-Eustatius (Caribisch Nederland) zijn momenteel de enige (ei)landen waar een groene kleurcode aan is afgegeven. De landen met een gele kleurcode zijn: Aruba, Bonaire, Canarische eilanden, Curacao, Finland, Ierland, IJsland, Malta, Portugal, Roemenië, Rwanda, Sint Maarten en Thailand. Het kan zijn dat sommige delen of provincies van bepaalde landen nog worden toegevoegd aan de lijst. Zo hebben Griekenland en Spanje momenteel zowel een gele als oranje kleurcode. Dit houdt in dat sommige delen al wel open kunnen voor reizigers, en anderen niet.

Het boeken van uw reis of businesstrip

U kunt dus langzaam beginnen met het kijken naar diverse reizen of businesstrips. We raden u wel aan om rekening te houden met (extreme) drukte rondom de zomervakantie(s). Doordat veel mensen vorig jaar niet op vakantie zijn geweest, verwachten veel vliegvelden meer drukte dit jaar. Het kan dus ook zijn dat het bij de parkeerplekken rondom de vliegvelden erg druk is. Daarom raden wij u aan om vooraf een parkeerplek te reserveren. Zo heeft u gegarandeerd plek en ontvangt u ook nog eens korting. Vergelijk eenvoudig alle parkeeraanbieders op ParkCare.nl. Komt u er niet helemaal uit, of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe