Maatregelen tijdens het parkeren en vliegen

Man met mondkapje

Vliegen in tijden van corona. Dat werkt nét even wat anders dan 'voor corona'. Praten jullie net als wij hier op kantoor ook al in termen van 'voor corona' en 'tijdens corona'? A fin, de 1,5 meter cultuur valt niet te ontkennen en ook in het vliegtuig worden diverse maatregelen getroffen.

Aan het begin van corona werden veel particuliere vluchten geannuleerd, grenzen afgesloten en op vakantie gaan was niet sociaal wenselijk en totaal niet verantwoord. Een paar maanden later werd het allemaal iets rustiger en zijn toch velen vertrokken buiten de Nederlandse grenzen. Alleen dan nu met afstand en mondkapje.

Waar moet u op letten in tijden van corona?

Het mondkapje. Handen wassen. 1,5 meter afstand. Dit zijn de drie cruciale regels op het vliegveld en in het vliegtuig. Het mondkapje moet u bij de check-in dragen, tijdens de security- en grensprocessen en bij het boarden. Vervolgens draagt u hem ook de hele rit in het vliegtuig.

Uw handen dient u regelmatig te wassen en te niesen en hoesten in de binnenkant van uw elleboog. Raak ook zo weinig mogelijk dingen aan met uw handen om besmettingsgevaar te voorkomen.  Dit geldt tevens voor het betalen. Betaal indien mogelijk contactloos.

Op Schiphol wordt u gevraagd om een gezondheidsverklaring mee te nemen. Deze kunt u eenvoudig downloaden op de website van de overheid met de naam "Gezondheidsverklaring reizigers".

Vertrekt mijn vlucht nog wel?

Met het wereldwijde virus verschillen de reisadviezen. Bij gebieden met code oranje wordt geadviseerd om niet hierheen te gaan als dat niet nodig is. Hierdoor kan uw vakantie in het water vallen en de reis wellicht niet doorgaan. Houd daarom te allen tijden de meest actuele reisadviezen in de gaten.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe