Het vliegveld: de geoliede machine

Vliegveld passagiers

Wanneer u naar het vliegveld toe rijdt zult u een aantal dingen moeten doen om uiteindelijk in het vliegtuig te stappen. U moet inchecken, door de douane en ervoor zorgen dat de inhoud en afmetingen van uw bagage voldoen aan de algemene regels. Maar dat er achter de schermen nog veel meer werk wordt verricht, zal u waarschijnlijk ontgaan wanneer u onderweg bent naar uw vakantiebestemming.

Voor uw veiligheid

Van de medewerkers bij de incheckbalie tot de luchtverkeersleiding. Alleen Schiphol al biedt 94.100 arbeidsplaatsen die op een manier aan de luchthaven gerelateerd zijn. Nu het coronavirus nog onder ons is worden er uiteraard extra maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te houden. Alle regels die u de afgelopen maanden om de oren vlogen, gelden ook op Schiphol. U wordt vriendelijk verzocht om te allen tijden anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Het wordt aangeraden om papieren zakdoekjes te gebruiken en te hoesten en niesen in uw elleboog. Ook vraagt Schiphol u om een gezondheidsverklaring bij u te hebben. Medewerkers van Schiphol worden ingeschakeld om deze kwaliteitsmaatstaven te hanteren en iedereen proberen veilig hun reis te kunnen laten beginnen.

Hoe gaan medewerkers om met vertraging?

Alles op het vliegveld is tot in de puntjes geregeld, daarom kan het erg vervelend zijn als een vlucht vertraging oploopt door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Veiligheid staat bij vliegvelden altijd op nummer een, daarom zullen er alleen vluchten opstijgen als dit geheel veilig kan. Door de vertraging of annulering van een vlucht kan de strakke planning van het vliegveld in de knel komen. Medewerkers moeten dan snel anticiperen op de situatie en zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen benadeeld worden door de vertraging. De gateplanners kunnen bijvoorbeeld vliegtuigen naar een andere gate sturen of even laten wachten. Zo zal iedere passagier veilig aankomen op zijn eindbestemming.

Stand van zaken

Op dit moment wordt u nog afgeraden om naar het buitenland op vakantie te gaan, maar wanneer u er weer klaar voor bent staan de medewerkers van de vliegvelden klaar om u naar de gate te begeleiden. Vooraf u aan uw reis begint kunt u via onze website eenvoudig een parkeerplek voor uw auto reserveren zodat u zorgeloos van huis kunt gaan en u alleen nog maar hoeft na te denken of u uw paspoort en zwemkleding wel heeft ingepakt. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe