De sfeer in Nederland is anders

Lege parkeerplaats buiten

De winkelstraten zijn leger dan een maand geleden. Kooplieden lopen wat rond voor hun winkel en schudden nogmaals hun hoofd. Wat een toestand he? Niemand had vorig jaar september voor ogen gehad dat het nieuwe jaar, het mooie ronde getal 2020, met zo'n gruwel zou starten. De mensen die toch nog in de winkels te vinden zijn, zijn op hun hoede. Niet te dichtbij komen is wat iedereen wenst. Allemaal met angst voor COVID-19. 

Bied elkaar een virtuele arm

De sfeer in Nederland is anders geworden. Mensen moeten inleveren op hun sociale leven en dat is nou net iets waar wij als Nederlanders niet van gediend zijn. Wij gaan dus op zoek naar omwegen. Skype, Zoom, videobellen via WhatsApp en zelfs livestreams zijn de nieuwe standaarden geworden om in contact te komen met je vrienden, familie en collega's. Mensen blijven massaal thuis en allemaal voor het goede doel: zo snel mogelijk van het virus af te komen in Nederland. Dit kunnen wij alleen met elkaar doen. Vele bushokjes hangen al vol met deze boodschap, "Wij doen dit met elkaar". Het groepsgevoel van Nederland moet weer opkomen en we moeten elkaar een virtuele arm bieden om samen de strijd aan te gaan tegen het nieuwe coronavirus. Alleen samen kunnen we de druk in de ziekenhuizen verlagen.

Lege parkeerplaatsen bij vliegvelden

Mensen blijven thuis. Vliegvelden staan vol met vliegtuigen die niet van plan zijn te vertrekken, de passagiers ontbreken. Daarmee staan ook de parkeerplekken leeg bij de vliegvelden. De insecten die kropen onder de auto's en zich nestelden in de koelte van de schaduw moeten nu op zoek naar een ander plekje. De shuttlebuschauffeur is afgebeld, want er zijn geen klanten om naar het vliegveld te rijden. De parkeerwachters houden nog steeds de wacht, ze weten alleen niet meer waarop. Het is een sneu tafereel om naar te kijken.

Toch niet zo vanzelfsprekend

De sfeer is anders geworden, je merkt het overal. Nieuwskanalen draaien overuren om updates te geven over het virus en ziekenhuizen blijven oproepen om binnen te blijven. We zitten in een bijzondere situatie. Laten we ons houden aan de oproepen van de experts en binnen blijven. Hoe eerder dit afloopt, hoe sneller weer we het 'normale' leven kunnen oppakken en weer onze reizen naar Verweggistan kunnen boeken. En natuurlijk de parkeerplekken nabij de vliegvelden, te boeken op ParkCare. Deze hele situatie is weer een wake-up call. Het 'normale' leven van ons, waar we zo graag over mogen zeuren, is toch niet zo vanzelfsprekend.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Logo Webshop Keurmerk Logo Trust Ecommerce Europe